Dodaj do ulubionych

Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 20:16
Teraz trzeba jak najszybciej pozbyć sie z budynku UM pana Roberta Chomę. Jako
prezydent miasta działa on nie tak jak trzeba niestety. PiS już się go pozbył,
więc i niech społeczeństwo przemyskie też to zrobi.
Obserwuj wątek
    • Gość: likwidator Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 20:55
      Najpierw pozbędziemy sie Ciebie !!!
    • Gość: OBI Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 22:03
      A co takiego robi źle Choma? Według mnie gość jest w porządku, nie wszystko od
      niego zależy ale od radnych. I jak widać i słychać, nie wszyscy zwykli obywatele
      to rozumieją.
      • Gość: Ziutek Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 22:09
        Choma to najlepszy prezydent w historii Przemyśla i jezeli bedzie
        startował na trzecią kadencję to napewno moze liczyc na mój głos !!!!
        • Gość: Realista Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.fobos.net.pl 22.10.07, 22:33
          No właśnie. Słuszna uwaga, a nawet wniosek. Pan Prezydent i jego
          ludzie w większości nic nie robią, lub robią źle. Tylko w Przemyślu
          nie wolno o tym oficjalnie i powszechnie mowić ani pisać.
          Na trzcią kadencję to Pan Robert nie ma cienia szansy, a miasto by
          tego nie wytrzymało.
          • Gość: darek Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: 85.89.174.* 22.10.07, 22:41
            Pozostaje zadać pytanie o budżet otwarcia i zamnknięcia po 4 latach kadencji. I więcej nic
            • Gość: dev Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 01:07
              Zadaj sobie pytanie czy wszystko co w zyciu robiłeś miało sens. I czy np. Nie
              masz lub nie miałeś żadnego kredytu ? Myślę, ze Ziutek ma duzo racji. Pomimo
              mojej również antypatii do PiS - Choma to najlepszy Prezydent jakiego Przemyśl
              dotychczasowo miał (nie piszę w czasie przyszłym celowo). Tylko ludzie bez jaj
              boją się zaryzykować. I dziwię się, że ludzie oceniaja tylko przez pryzmat
              nartostrad czy pomników. Liczy się całoksztalt i w ogole aparycja. Choma
              przynajmniej nie jest bufonem. I mam nadzieję, że wstapi do PO bo wcale nie ma
              się czego wstydzić. A malkontenci (którzy w Przemyślu są od ZAWSZE) niech sobie
              dalej narzekają. W końcu to dla nich jak powietrze. Ale tak to już jest :
              mercedesa krytykują ci co ich na niego nie stać. Niejeden pionek chciałby być
              królem na szachownicy. Ale szczekając tylko = NIE MA SZANS ! ;-)
              • Gość: baba Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.mcon.pl 23.10.07, 09:43
                Racja! Narzekać to wszyscy potrafią. A ten wyżej to nawet zagłosować pewnie
                dobrze nie umiał! Brawo Panie Prezydencie!!! Jesteśmy za Panem!
                • Gość: licho Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 09:49
                  Z pewnoscia jest lepszy od poprzednika ale czy jest wystarczajaco
                  dobry na obecne czasy ??? mam wątpliwości uwazam ze jego czas minął
                  a nie wykorzystał zbyt wielu szans i pieniedzy od chwili wejscia do
                  UNII.
                  • Gość: Imac Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.chello.pl 23.10.07, 11:59
                    Jedno mnie zastanawia.
                    Prezydent Choma jest prezydentem pochodzącym z wyboru. Jego kadencja trwa.
                    Osoby które piszą "a teraz czas na odwołanie Chomy" nie mają pojęcia o czym
                    piszą. Czyżby miano teraz zorganizować nowe wybory - na "krótką kadencję", a
                    może miałby Chomę zastąpić komisarz rządowy? Poza tym, JAK miałoby się odbyć
                    odwołanie i KTO miałby to zrobić. W praktyce prezydent może albo sam
                    zrezygnować, albo popełnić poważne przestępstwo i zostać oskarżonym i OSĄDZONYM.

Zamiast bezsensownie bić pianę i nawoływać do rzeczy nierealnych (czysta strata
                    czasu) zastanówcie się, kto byłby odpowiedni, wypromujcie taką osobę i
                    przygotujcie się do następnych wyborów samorządowych.
                    Inaczej będzie znowu jęczenie, że "Choma nie ma żadnego poważnego konkurenta" i
                    tak dalej. Szkoda, że pan Marek Rząsa nie został posłem, bo być może swoją
                    beznadziejną kandydaturą znów zablokuje pojawienie się kogoś wartościowego.
                    • Gość: Sąsiad Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.tpnet.pl 23.10.07, 14:52
                      Dobrze,że Ty będący cały czas w Wa-wie wiesz i znasz przemyskie realia...
                      Co za pisowska obłuda jak całe P24!
                      Choma narobił długów szpitalowi a teraz robi miastu liżąć dupę klerowi bo tylko
                      kler sie dla niego liczy tak jak do 21 X radio Rydzyka dla PiSu.
                      Weż człowieku piS-u nie rób intryg i zajmij sie miejscem tymczasowego zamieszkania.
                      Od Przemyśla wara idiioto.
                      • Gość: darek Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.ptvk.pl 23.10.07, 16:54
                        NIe krytkuję nartostrady (pal pies teraz nawet kredyt bankowy). Krytykuję pomnik, owszem, krytykuje długi w szpitalu. Ale mam cień nadziei, że prezydent wraz ze swoja grupką przydupasów (nie mozna ich oderwać od prezydenta) przedstawi jakiś racjonalny program wyjścia miasta z długów. Słyszałem, że Kuchciński broni juz pracę doktorową z planu pomocy miastu.
                      • Gość: Imac Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.chello.pl 23.10.07, 18:08
                        Do "sąsiada" (raczej nie mojego)

> Dobrze,że Ty będący cały czas w Wa-wie wiesz i znasz przemyskie realia...

Nie, nie znam, co ja mogę o tym wiedzieć, przecież trzeba cały czas dupę grzać w
                        Przemyślu, żeby coś wiedzieć o tej magicznej i niesamowicie skomplikowanej
                        rzeczywistości, a zwłaszcza żeby osiągnąć taki poziom znawstwa, jaki ty sobą
                        reprezentujesz.

Bełkoczesz podwójnie, bo ja nie mam nic wspólnego z P24, a jeśli zauważanie, że
                        mówienie o sprawach nierealnych jest stratą czasu, jest dla ciebie wyrazem
                        pisowskiej obłudy, to składam szczere wyrazy współczucia.
                        Człowiek kompetentny powinien się zastanowić KTO, KOGO może odwołać W JAKI
                        SPOSÓB i za pomocą JAKICH PROCEDUR.
                        Osioł tymczasem nie zastanawia się nad takimi subtelnościami, tylko pisze, pisze
                        i co z tego wynika? Poza wątpliwą satysfakcją NIC.

Na szczęście, pisanie bzdur nie jest karalne: "Choma narobił długów szpitalowi a
                        teraz robi miastu liżąć dupę klerowi bo tylko kler sie dla niego liczy" , ale
                        jest pozbawione sensu.
                        Czy "lizanie dupy klerowi" że użyję twego słownictwa, jest powodem dla którego
                        można kogoś odwołać? Nie.
                        Czy "narobienie długów szpitalowi a potem miastu" jest karalne, czy zaciąganie
                        długów jest zabronione? Nie jest.

Więc (jak widać jasno i wyraźnie) z Twojego bełkotu kompletnie nic nie wynika.
                        Oczywiście nie zauważysz tego, i zapewne mianujesz mnie pierwszym wyznawcą pis-u
                        (bardzo lubię ludzi, którzy występują na forum anonimowo, ale wiedzę o innych
                        czerpią z jakże wybiórczej lektury postów). Także nie zauważysz, że nigdzie nie
                        zawarłem swojej oceny prezydenta Chomy.
                        Ale chyba nie powinienem wymagać od Ciebie zbyt wiele.
                        • Gość: JA_Przemyślak Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 18:23
                          Autor: Gość: darek IP: *.ptvk.pl 23.10.07, 16:54
                          Cytat:"

NIe krytkuję nartostrady (pal pies teraz nawet kredyt bankowy). Krytykuję
                          pomnik, owszem, krytykuje długi w szpitalu. Ale mam cień nadziei, że prezydent
                          wraz ze swoja grupką przydupasów (nie mozna ich oderwać od prezydenta)
                          przedstawi jakiś racjonalny program wyjścia miasta z długów. Słyszałem, że
                          Kuchciński broni juz pracę doktorową z planu pomocy miastu."

Kuchciński Marek, ćpun z lat przełomu 60/70 nie może bronic pracy doktorskiej
                          mają skończone Technikum Rolniczo-Łąkarskie i to w 2 ratach!!!
                          Pierwszą w Przemyślu a po wyrzuceniu go z tąd drugą w Radymnie!
                          Ciemnoto kto CI takiego kitu nawciskał!
                          • Gość: Jasiu Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 19:29
                            Nieeeeee, no dajcie spokój Panowie. Takie wzajemne obrzucanie się
                            inwektywami do niczego ładnego nie prowadzi. Wiem, że stojąc za
                            zasłoną anonimowości można sobie bezkarnie pofolgować, ale to
                            czytają ludzie i nie wystawiacie tym sposobem godnej metryki
                            Przemyskiemu forum.
                            • Gość: BWM Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 20:35
                              Nie znoszę ludzi włażących do d…. Kościołowi, lecz wara od człowieka, których społeczeństwo wybrało i to w indywidualnych wyborach nie z listy partyjnej gdzie byli sekretarze PZPR ustawili się na pierwszych miejsca i ze złożonymi rączkami sprawują władzę od samego początku zmian ustrojowych. Nie wiecie, którzy to, to ci sami hamulcowi, co hamowali rozwój Przemyśla, gdy był województwem to oni na sesjach krytykują wszystkie postępowe pomysły. Nawet najbardziej prężny przywódca wybrany w wolnych wyborach nic nie zrobi, jeżeli jako kulę u nogi postawi się zarząd, radę, sejmik, nieudaczników, którzy nic w życiu nie zrobili dla społeczeństwa, tych, którzy prą do władzy, aby załatwić tylko swoje interesy. Popatrzcie na Radę Miasta na każdego z osobna, jaki dał pomysł, aby Przemyśl się bogacił nie czekając na to, co mu spadnie z rzeszowskiego stołu, jaką przedstawił inicjatywę wybudowania czegokolwiek i idźcie do następnych wyborów z zaostrzonym piórem tak jak zrobiła to w tych wyborach młodzież.
                            • Gość: Anty Imac Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.eranet.pl 23.10.07, 21:07
                              Imac, pomimo, że Sąsiad zachował się nielegancko w stosunku do
                              Ciebie, nazywając Cię idiotą, to jednak Ty pierwszy zacząłeś.

>>Osoby które piszą "a teraz czas na odwołanie Chomy" nie mają
                              pojęcia o czym piszą.<< - to z Twojego wpisu. Pokaż, gdzie ktoś w
                              tym wątku, oprócz Ciebie, napisał, że "czas na odwołanie Chomy".

Imac-u, już kiedyś o tym pisałem na forum. Masz wyjątkową zdolność
                              wmawiania forumowiczom czegoś, czego nie napisali, a potem ich
                              krytykowania za to, co właściwie powstało w Twojej wyobraźni.

Ja_Przemyślak, nie napisał, że trzeba Chomę odwołać, tylko,że pozbyć
                              się go z urzędu. Poza tym nie precyzował, kiedy by to miało
                              nastąpić. Napisał "jak naszybciej", co może oznaczać także i to, że
                              Choma dokończy swoją kadencję i wtedy trzeba go potraktować tak samo
                              jak "wybitnego" posła Marka K., którego partię przemyślanie trafnie
                              podsumowali podczas niedzielnych wyborów.

Do Ja_Przemyślak: nie jestem taki pewnien, czy Choma nie jest w PiS-
                              ie, co miałoby być jego mocną stroną. Według mojej wiedzy, po aferze
                              z TW Krzysztof, została podjęta w PiS decyzja o usunięciu go z
                              partii, on się odwołał,a odwołanie nie zostało do dzisiaj
                              rozpatrzone. To oznacza, że sprawa zawisła w próżni, aby się nie
                              można było przyczepić do nikogo. Nie wiem, czy są to prawdziwe info,
                              bo nie siedzę w PiS.

Dev pisze:
                              >>przynajmniej nie jest bufonem. I mam nadzieję, że wstapi do PO bo
                              wcale nie ma się czego wstydzić. <<

Szkopuł w tym, że w PO nikt Chomy nie chce i nawet nie dopuszcza się
                              takiej myśli. Może jeszcze Kuchcińskiego do PO?

Wg mnie Choma jest energiczny, pracowity i rzeczywiście wypada
                              najlepiej z dotychzasowych prezydentów. Jednak najlepszy z mizerot
                              nie oznacza, że dobry. Mój główny zarzut wobec Chomy, to zbytnie,
                              moim zdaniem, uwikłanie się w różne układy, które nie pozwalają mu
                              na zupełnie swodobny dobór kadr. A tylko dobrzy pracownicy są
                              gwarancją sukcesu. Tego nie może wyrzucić, bo coś tam, ten nie do
                              ruszenia, bo jest krewnym tego, ten ma wpływy tu i tutaj, a tego nie
                              można, bo za nim stoją ci i ci. No i oczywiście zbytnie uwikłanie
                              Chomy od czarnych i mecenasa, o czym bębni "ulica"

Z tego powodu mamy urzędników takich, jakich mamy, czyli mizernych.
                              Honor urzędu ratuje w zasadzie garska młodych ludzi, szczególnie
                              tych okłaczonych - kto z Przemyśla ten wie, o kim mowa.
                              Zapierniczają po godzinach, w święta, a często zamiast nagrody,
                              spotyka ich kara, bo ośmielili się wyróżnić.

Poza tym, pomijając sprawę TW Krzysztofa, Chomę dyskwalifikuje fakt
                              korupcji na wysokich szczeblach miejskiej władzy. Prawie pewny jest
                              wyrok skazujący za łapówki i inne przestępstwa dla jednego z
                              najważniejszych radnych klubu PiS (bo nie członka PiS), byłego
                              celnika Witolda W. Podobno sam, dobrowolnie chce się poddać karze.
                              Poza tym oczywiście sprawa łapówkarstwa zastępcy Chomy i szefa jego
                              sztabu wyborczego, Ryszarda L., czyli byłego zastępcy prezydenta
                              Przemyśla. Te sprawy nie działy się gdzieś w oddali, jak w przypadku
                              posłanki S. z PO, lecz na własnym, małym podwórku. Chyba nikt mi nie
                              wmówi, że władze nie wiedziały o "finansowej" działalności radnego W.

Imac drwisz z anonimowości niektórych forumowiczów, podczas gdy Ty
                              również nie jesteś zalogowanym użytkownikiem. Akurat do tego masz
                              prawo.

Posumowując: merytorycznie, niektóre Twoje wpisy są niezłe, ale gdy
                              przyjmują Twój nadęty styl bufona wiele tracą.
                              • Gość: Imac Imac do Anty Imaca IP: *.chello.pl 24.10.07, 04:02
                                Gdyby każdy był "anty" pisząc tak wyważone i kulturalne posty, to forum by było
                                krainą mlekiem i miodem płynącą.

> Ja_Przemyślak, nie napisał, że trzeba Chomę odwołać, tylko,że pozbyć
                                > się go z urzędu. Poza tym nie precyzował, kiedy by to miało
                                > nastąpić. Napisał "jak naszybciej", co może oznaczać także i to, że
                                > Choma dokończy swoją kadencję

Ale właśnie nie, napisał "TERAZ"
                                Ze słownika:
                                teraz - przysł. ‘w tym momencie, o tej porze, obecnie’
                                To oczywiście złośliwość z mojej strony, bo nie wątpię, że doskonale znasz
                                znaczenie przysłówka "teraz" :)
                                Napisał też "pozbyć się z budynku" co każdy rozumie (jestem pewny, że Ty także)
                                jako ODWOŁAĆ. Także dlatego, że inne sposoby "pozbywania się" są karalne i za
                                nawoływanie do nich grozi poważna kara :)

> Imac drwisz z anonimowości niektórych forumowiczów, podczas gdy Ty
                                > również nie jesteś zalogowanym użytkownikiem. Akurat do tego masz
                                > prawo.

Nie muszę być zalogowany. Wystarczy, że od lat używam jednego i wciąż takiego
                                samego nicka. Dzięki temu forumowicz, o którym nic nie wiem (bo raz jest
                                Stefcią, innym razem (dla przykładu) Beatą, potem gościem01, czy innym
                                "sąsiadem") wie, na przykład, gdzie mieszkam, podczas gdy ja nie wiem nic i
                                raczej się nie dowiem.
                                Z tego powodu mogę czuć pewną przewagę, prawda? Czy ciągłe zmienianie nicków nie
                                dowodzi tchórzostwa, czy też nie zaświadcza o skłonności do manipulacji?

Serdecznie pozdrawiam :)

P.S. Zamiast teatralnie ubolewać nad prezydentem Chomą (osobiście nie zawsze się
                                zgadzam z jego decyzjami, ale go szanuję) nikt się jakoś nie zastanawia, kto
                                byłbym dobrym kandydatem, kto ma umiejętności i talenty i kto CHCIAŁBY
                                wystartować w wyborach i spróbować zarządzać Przemyślem. Potem znów się okaże,
                                że prezydent Choma nie ma żadnego sensownego przeciwnika w wyborach. Czy to nie
                                dziwne?
                              • Gość: wyborca Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.prz.rzeszow.pl 24.10.07, 12:52
                                Anty Imac - calkowicie zgadzam sie z Twoim osadem kolorytu Imaca
                                moze nazwijmy go merytorycznego (zawsze jak sie zorientowalem mocno
                                apeluje na forum o merytoryczny aspekt wypowiedzi forumowiczow)
                                O ile ten bez watpienia oryginalny typ osobowosci bedzie ozywial
                                tematykje wypowiedzi to nalezy oczekiwac, ze moze to byc z korzyscia
                                dla ogolnego wydzwieku wypowiedzi, jednak jesli bedzie demagogią -
                                co niestety dosc czesto ma miejsce, to nie pozostanie pewnie wielu
                                forumowiczanom nic innego jak ignorancja watkow opatrzonych tym
                                nickiem. Moja znajoma nauczycielka kiedys opowiadala mi o swoich
                                uczniach, wiele lat pracowala w tym zawodzie i zanotowala takie oto
                                spostrzezenie: zawsze wsrod gromady dzieci znajdzie sie dziecko
                                niespokojne, wywolujace placz w piaskownicy albo na hustawce. Trudno
                                poedziec skad bierze sie w takim malym czlowieku nadmierna potrzeba
                                bycia widocznym, a co gorsza towarzyszy to mu przez lata bycia w
                                szkole, prawie zawsze konczy sie to wyobcowaniem z grupy i
                                samotnoscia. Stad nie umiejszajac nikomu pojawiaja sie tu i tam
                                takie "perełki". Anty -Imacu, ja mysle tak, zeby bylo dobrze a nawet
                                bardzo dobrze to potrzebny jest zestaw nastepujacych osobistosci:
                                tusk na premiera, Robusia na wojewode a Imaca na prezydenta miasta
                                (jesli sie laskawie zgodzi)
                                • Gość: aaa Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.brnt.cable.ntl.com 24.10.07, 15:46
                                  Ja zdecydowanie wolalbym Imaca jako wojewode...
                          • Gość: darek Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.ptvk.pl 23.10.07, 22:06
                            No ale w koncu skonczył technikum, nie? A to w jaki sposób to nie ma znaczenia. Widzisz, niektóre gwiazdy z Samoobrony i PIS kończą studia wraz z maturą w dwa lata nie widząc wykładowcy, to dlaczego Kuchciński nie miałby bronic doktoratu? Tym bardziej z wiedzy o swoim mieście rodzinnym?
                            • Gość: BWM Re: Teraz nadszedł czas na Roberta Chomę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 22:23
                              Czy nie zauważyliście, że społeczeństwo powiedziało żegnajcie wszystkim zaglądającym w SB-ckie papiery innych ludzi i manipulującym nimi?.
                              • Gość: al Re: Teraz nadszedł czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 23:37
                                Ta fraza jedynie ma sens. Już w niedługim czasie przekonamy się jak będzie się nam żyło pod rządami koalicji POPeSeL. Nie żywię nadziei na duże zmiany. Para poszła jak zawsze w gardłowanie (czytaj gwizdek). Jak zasiądą to poosiadają tak jak zwykle.
                                • Gość: znany Re: Teraz nadszedł czas IP: 195.117.172.* 24.10.07, 12:21
                                  Jeśli chodzi o ścisłość to na wielu forach postulowałem usunięcie
                                  Chomy ze stanowiska. Pytanie dlaczego? Bo jest uwikłany w
                                  działalność jako TW-Krzysztof.Nic nie wiemy co on takiego nabroił?
                                  istnieje niebezpieczeństwo że ktoś wie i go może szantażować.
                                  Niedwuznacznie wskazuje nato działalność jego najbliższego
                                  otoczenia. Pod jego bokiem robią przekręty a on nic nato! Po za tym
                                  jako prezydent nic nie zrobił by przemyśl choć o cal pchnąć do
                                  przodu. Łasy na medale i wyróżnienia. Prawie za to tylko że pełni
                                  obowiązkinie wykazując żadnej inicjatywy dostaje wyróżnienia a to
                                  świadczy o tworzeniu dworu i całkowitej indolencji.PiS się w tym
                                  wypadku popisał nie reagując wtedy kiedy był na to czas.
                                  • Gość: BWM Re: Teraz nadszedł czas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 18:31
                                    Nie wiem, z czego jesteś znany, ale na pewno z pieniactwa i klapek na oczach. Od wielu lat nie zrobiono tak wiele w Przemyślu i to w najlepszym kierunku w kierunku turystyki. W Przemyślu naprawdę trudno cos zrobić, bo dzięki sukienkowym w Radzie Miasta siedzą ci sami, co w PRL-u. Poza tym kochana pijawka Rzeszów też swoje robi.
                                    • Gość: znany Re: Teraz nadszedł czas IP: 80.50.236.* 25.10.07, 11:17
                                      Zamiast sie demaskowac jako człowiek prezia - lepiej sie odnieś do
                                      moich zarzutow. Są niebagatelne i w normalnym kraju ten człowiek już
                                      dawno powinien zaliczyc śmietnik historii.
                                      • Gość: Kap Re: Teraz nadszedł czas IP: 212.160.233.* 25.10.07, 13:57
                                        Jeżeli masz konkretne zarzuty o niegospodarności to twoim obowiązkiem jest zgłoszenie tego do prokuratury a nie pieprzenia na forum.
                                        • Gość: znany Re: Teraz nadszedł czas IP: 195.117.172.* 25.10.07, 14:13
                                          Panie kap/dobry początek/ mogłby troche uważniej śledzic to forum.
                                          Prokuratura już sie tym zajeła. To co napisałem to nie pieprzenie
                                          lecz fakty opisywane na wiele sposobow na tym forum. Jeśli jestś
                                          rozkojarzony to nie moja wina. Weż sie chłopie w garśc.
                                        • Gość: nie_znany Re: Teraz nadszedł czas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 14:14
                                          Kolego Kap : użytkownik "znany" znany również jako "piter" "piterxxxx" i inne klony jest znany z tego, że wszystko na około krytykuje, a szczególnie UM Przemyśla, natomiast sam nic kompletnie nie robi dla miasta.
                                          • Gość: kajka Re: Teraz nadszedł czas IP: *.it-net.pl 25.10.07, 17:00
                                            Kochani!
                                            Jestem rodowitą Przemyślanką.Od 13-tu lat nie mieszkam w Przemyślu,
                                            ale przyjeżdżam tutaj 2-3 razy w roku i pilnie obserwuję zmiany
                                            mojego miasta.
                                            Otóż muszę przyznać,że od wielu, wielu lat to piękne, zabytkowe
                                            miasto coraz bardziej ubożało. Było brudne, zaśmiecone, niszczone
                                            głównie przez wschodnich sąsiadów.Nic się tutaj nie robiło, nie
                                            odnawiało.Pytam więc, gdzie szły pieniądze przez te wszystkie lata ?
                                            Przecież gospodarze zmieniali się !!!
                                            Przecież były pieniądze pochodzące z handlu przygranicznego!!!
                                            Popatrzcie jaki czysty jest Jarosław, jak pięknie rozwinął się!!!
                                            Od kilku lat obserwuję pozytywne zmiany w moim mieście i bardzo mnie
                                            to cieszy,że wreszcie ktoś coś tu robi, a nie tylko myśli o sobie i
                                            nic nie robiąc, siedzi cichutko do końca kadencji.
                                            Dobrze wiem,że nie wszystkim podobają się przedsięwzięcia P.Chomy,
                                            ale nie wszystkim można dogodzić.Uważam, że należą się słowa
                                            pochwały za to, że zaczyna coś się dziać w tym mieście.
                                            Dlaczego nikt nie pomyślał, że z turystyki w tym pięknym mieście
                                            można mieć zyski.W Kazimierzu Dolnym np.wejście na kopiec kosztuje
                                            1,50 zł.Zobaczcie jakie tam jest "centrum,kolebka kultury".A
                                            przecież raptem kilka starych kamieniczek jest, a reszta wieś nad
                                            Wisłą.W weeckend nie ma gdzie postawić samochodu i zawsze są TŁUMY
                                            ludzi.
                                            W Przemyślu mogło i powinno być tak już dawno!!!
                                            • Gość: aaa Re: Teraz nadszedł czas IP: *.brnt.cable.ntl.com 25.10.07, 17:21
                                              znany jest z nany z tego, ze jako mieszkaniec radymna lub jaroslawia, nie ma
                                              wiekszych problemow niz ten, kto jest prezydentem przemysla...
                                              • Gość: BWM Re: Teraz nadszedł czas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 18:54
                                                No właśnie pozytywnie myślący Przemyślanie przy najbliższych wyborach zróbmy razem z młodzieżą to, co zrobiono w tych wyborach z PiS-em.
                                              • Gość: darek Re: Teraz nadszedł czas IP: *.ptvk.pl 25.10.07, 20:13
                                                Może "znany" jest i z Radymna czy Jarosławia, ale nadaje z Warszawy
                                                • Gość: aaa Re: Teraz nadszedł czas IP: *.brnt.cable.ntl.com 25.10.07, 21:39
                                                  z warszawy pod warunkiem, ze mu dociagneli kabel bo IP wyraznie wskazuje, ze
                                                  dostawca jego internetu jest firma z jaroslawia.
                                            • Gość: Realista Re: Teraz nadszedł czas IP: *.fobos.net.pl 25.10.07, 21:46
                                              No właśnie. Co się stało z kasą zarobiona przez miasto przez piękne
                                              lata? A przesrano na hobby kilku maników koszykówki pod szyldem
                                              Polonia. Na murzynów i innych najemnych sportowców i ich
                                              forsożernych trenerów. A marzenia prysły, jak bańka mydlana,
                                              szybciej niż się spodziewali. Kasa z bazarów i inych żródeł
                                              krótkowzrocznie poszła na klub, który teraz nie ma nawet na wodę do
                                              picia dla zawodników w 5,5 lidze. Oni nawet parkietu na sali nie
                                              wyremontowali, nie mówiąc o wąłsnych wychowankach. To mniej więcej,
                                              jak ze stokiem. Paru naotabli pobawi się kosztem tysięcy zwykłych
                                              ludzi przez kilka lat, o czym oni nawet nie mają pojęcia, bo tak
                                              pięknie jest to ułożone. Prezcież teraz oni - władza przycupnęli i
                                              kombinują, jakby tu okrakiem wycofać się z honorem z afery, jaką
                                              jesy stok. I wymyślają poszerzenie Przemyśla, chociaż w mniejszym
                                              nie potrafili skutecznie działać. Jarosław zawsze się lepij
                                              rozwijał, bo i poożenie lepsze, i ludzie rozważniejsi, no i nie
                                              kłócą się, tak jak ci w Przemyśłu. No i potrafią słuchać krytyki, a
                                              nie tylko klakierów.
                                              • Gość: JA_Przemyślak Re:Jarosław, miasto czubów... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 22:01
                                                Sama nazwa miasta JAROSŁAW już jest niesmaczna (pomijając jego brzydotę) i
                                                kojarzy sie z IV RP oraz byłym premierem (tym od mamy i kota)...
    • Gość: Mecenas Re: Jarek zwany Jarosławem IP: *.tpnet.pl 25.10.07, 22:09
      Ale mają przesrane w tym Jarosławiu!. Nawet Google nie widzi tej wiochy. Wpisz
      "jarosław" a ukażą sie strony Kaczyńskiego.
      O dupę to rozbić.
      • Gość: Imac Re: Jarek zwany Jarosławem IP: *.chello.pl 25.10.07, 23:03
        Jarosław? Nie mam nic do Jarosławia i jego mieszkańców, ale jeśli to miasto jest
        stawiane za wzór, a nawet ktoś był w stanie napisać "Jarosław zawsze się lepiej
        rozwijał" to ja chyba jestem ślepy.

Skoro "zawsze się lepiej rozwijał" to dlaczego jest mniejszym i mniej znaczącym
        miastem?
        Jarosław się sypie. jest brudny, co najmniej tak samo jak Przemyśl. Tylko ludzi
        mniej, sklepów mniej, ruch mniejszy ale już nie korki, bo te są monstrualne.
        Jarosław sprowincjonalizował się o wiele bardziej niż Przemyśl. Jedyną godną
        uwagi inicjatywą jest jarosławski basen.
        • Gość: Imac Re: Jarek zwany Jarosławem IP: *.chello.pl 25.10.07, 23:13
          I jeszcze pytanie do Realisty :)

Jaka "kasa zarobiona przez miasto" ??? Piszesz ciągle, jakby miasto było
          przedsiębiorstwem i mogło tak sobie zarabiać. Razem z mitem "złotych czasów"
          tworzy to całkowicie zafałszowany obraz. Nie wiem na czym miasto miałoby
          zarabiać te kokosy, na tych Ukraińcach handlujących na bazarze? W jakiej formie
          - podatku od sprzedanego towaru, podatku za zajmowane miejsce, za wynajem
          "szczęki"?
          Wiadomo kto zarządzał bazarem (Polonia). A dlatego Polonia, że bazar powstał na
          stadionie Polonii. Działacze tego klubu nie popisali się dalekowzrocznością -
          najpierw inwestowali w koszykówkę (to najfajniejsze lata mojego życia), by ją
          potem zniszczyć. Ale co do tego ma miasto, w jaki sposób miasto miało zbić te
          mityczne kokosy na równie mitycznych "złotych czasach" - tego nie wiem.
          Czy Ty wiesz w ogóle, że miasto nie jest przedsiębiorstwem i nie może tak po
          prostu zarabiać? Nie może samo prowadzić działalności gospodarczej, a tylko ta
          może przynosić "zarobek".
          • Gość: Realista Re: Jarek zwany Jarosławem IP: *.fobos.net.pl 26.10.07, 00:09
            No witam. Myślałem ,że zamilkłeś. Ale spoko. Tylko, że nie masz
            racji z tym miastem, jako nie przedsiębiorstwem. To dlaczego mówisz,
            że stok to dobry pomysł miasta, skoro jest nietrafnym projektem
            byznesowym. A co do Polaoni, to nic dziwnego, że Ci się to podobało,
            skoro były to Twoje piękne lata. A ja nie byłem ani razu na meczu
            Poloni w koszykówkę i uważam to za sukces. Pozdro.
            • Gość: znany Re: Jarek zwany Jarosławem IP: 80.50.236.* 26.10.07, 09:12
              pytanie do chomofilów. Czy do Przemyśla ściągnięto jakąś znaczącą
              inwestycję? Chcę podkreslić że nie jest to działalność gospodarcza /
              jak wynika z niektórych postów nie wszyscy o tym wiedzą/ jest to
              stricte obowiazkiem właśnie władz. To one mają do dyspozycji kasę
              miasta a w zw. ztym możliwości działania w tym zakresie. Czy ktoś
              pamięta co Choma obiecywał w swojej kampanii wyborczej. Radzę
              sięgnąć do archiwum a potem piać z zachwytu nad jego
              kadencja.Zarzucanie mi kontestowania władzy i to permanentnego jest
              nieuzasadnione. Po za tym mam swoje zdanie i nie będę chorągiewką
              żyjącą na czworakach bo ta pozycja strasznie zacieśnia horyzonty -
              zwłaszcza myslowe.
              • Gość: Realista Re: Jarek zwany Jarosławem IP: *.fobos.net.pl 26.10.07, 15:46
                Czas Roberta Chomy juz minął, tyko,że radni mają cykora. Boją się,
                że jak będzie ktoś nowy, to wszystko się wyda i będzie wielka wtopa,
                bo na równi z nim spieprzyli robotę.
                • Gość: Imac Re: Jarek zwany Jarosławem IP: *.chello.pl 26.10.07, 18:16
                  > Czas Roberta Chomy juz minął, tyko,że radni mają cykora.

> Czas Roberta Chomy juz minął, tyko,że radni mają cykora. Boją się,
                  > że jak będzie ktoś nowy, to wszystko się wyda i będzie wielka wtopa,
                  > bo na równi z nim spieprzyli robotę.

To znaczy co? Co radni mają do tego?
                  Prezydent nie jest wybierany przez radnych, pochodzi z WYBORU, więc nie można go odwołać, a przynajmniej nie mogą tego zrobić radni. I wiadomo, że nawet gdyby prezydent podał się do dymisji, to należy niezwłocznie zorganizować kolejne wybory, ale tylko na na pół kadencji.
                  Czy Ty realisto w ogóle zapamiętujesz co się do Ciebie pisze? Czy będziesz pisał te bzdury w nieskończoność?
                  • Gość: Realista Re: Jarek zwany Jarosławem IP: *.fobos.net.pl 26.10.07, 22:32
                    Szanowanko dla Imac'a:)).
                    Nie kumsz, czy kpisz ze mnie? Radni mają i mogą dużo, bo oni klepią
                    budżet miasta z dotacją, jawną lub ukrytą dla stoku. Jak zechcą, a
                    wcześniej, jak zajarzą, co jest grane, bo niewykluczone, że
                    urzędnicy ich w jajo robią,to szybko np. nie udzielą absolutorium,
                    czy jakoś tak. A jak Pan Prezydent będzie rządził bez budżetu? Nie
                    będzie lub niedługo będzie. Jak się dowiedzą, bo w końcu ktoś im
                    podpowie, jak rozumieć protokól kontroli POSIR, jak dotrze do nich,
                    że wyniki na stoku za dwa lata, to bujda na ressorach, którą ich
                    karnuono, a oni jedli z rączki, to ci roztropni się wkurzą. I to
                    wystarczy, aby pozbyć się Prezydenta, co tolerował, tak to nazwijmy,
                    ludzi ze służb księgowo - rachunkowych w urzędzie i POSIR, którzy
                    przypadkiem popełnili błędy skutkujące zakłamaniem wyniku
                    finansowego stoku na niekorzyść miasta ( większa strata, niż ta, o
                    której tak się milczy). I wypraszam sobie te "bzdury". No i nie będę
                    powielał Kaczyńskiego prezydenta, co oczekuje przeprosin od Tuscu.
                    Cześć.
                    • bwm9 Re: Jarek zwany Jarosławem 27.10.07, 22:11
                      Radni mogą dużo a ty możesz się odp........ od Przemyśla czy nie widzisz, że wszyscy mają cię dosyć i opcja też się zmieniła więć przestań ujadać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka