Dodaj do ulubionych

Jutro idę zapisac się do psychiatry.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 16:09
Popatrzcie na Allegro jakie jest "szaleństwo" licytacji
statuetki "POMNIK JANA PAWŁA II PRZEMYŚL 2007" z Certyfikatem
autentyczności fragmentu brązu z podstawy pomnika
Oto fragmenty tekstu opisującego powyższy skarb;
...jest to wydarzenie bezprecedensowe, które bardzo mocno wpisało
się w ponad 1000 - letnią historię Miasta Przemyśla...
...fragmenty brązu mają szczególną wartość.....
...dla nabywcy będzie to jedyna i niepowtarzalna - myślę, że na
skalę światową – pamiątka...
...statuetka z certyfikatem autentyczności fragmentu brązu z
podstawy pomnika...

Proszę napiszcie, czy świat już zwariował do reszty, czy ja
oszalałem!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Sanitariusz Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 17:58
      Spoko Jasiu. To nie świat. To tylko Polska, niestety kuriewna!
      • Gość: darek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.ptvk.pl 14.01.08, 22:12
        To nie świat zwariował tylko ludzie. Przypominam, że znaczki pocztowe z papieżem maja dużą wartość. Jest to tylko kasa i nic więcej. Rydzyk w swoim radio reklamuje pendrivy w kształcie krzyża więc traktuj ten przemysł tylko w taki sposób, aby zdobyć kasę. Nic więcej.
        • Gość: jobrave Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.zone2.bethere.co.uk 15.01.08, 15:14
          do psychiatry powinien zapisac sié facet, ktory wystawil te figurké na Allegro,
          albo raczej ten (ta), co já kupi.
          • Gość: darek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.ptvk.pl 15.01.08, 18:16
            Ważne też, że Prezydent stał przed hierarchami kościelnymi jak i jednocześnie za nimi
    • n0rek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. 15.01.08, 15:34
      dajcie linka:]
      • Gość: Jasiu Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 16:30
        aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=169407
        • Gość: Gosciu Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.08, 19:10
          Chciałbym się dowiedzieć ile kosztowało wykonanie tych statuetek i certyfikatów.
          I komu się tak nudzi w urzędzie, że przychodzą mu do głowy takie pomysły.
          • Gość: Jeden taki... Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 19:53
            No i te błędy w opisie!
            Wstyd mi poprostu za sprzedający "UM" w Przemyślu.
            • Gość: Oiu-UK Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.bethere.co.uk 15.01.08, 20:33
              Japier**le ale jaja %-))
              • Gość: Irland Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.iamunblocked.com 15.01.08, 20:37
                Czy zastanawial sie ktos kiedys, ile kosztuje budzet miasta poparcie kleru dla
                przemyskiego prezydenta ? Czy taka statuetka wystarczy aby przypodobac sie
                biskupom ?
                • Gość: darek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.ptvk.pl 15.01.08, 23:06
                  Czy zastanawiał sie ktoś kiedyś ile społeczeństwo kosztuje ten cały przekręt o nazwie biznesowej "Jezus"? Wątpię. Mało ludzi czyta biblię, wgłębia się w arkana wiedzy, studiuje i porównuje. Większości wystarczy definicja, bo ona jest gotowcem na rozterki. A tymczasem dzieci malują sobie podobiznę boga, którego nikt nie widział, cudy, których nikt nie doświadczył poza wojnami i cierpieniami, ludzie dostają duchowej gorączki na widok obrazków, rzeźb, księdza itd. I temu ma służyć ta aukcja: pokazać jak bardzo prezydent miasta i elita, a co za tym idzie Przemyślacy, postępują zgodnie ze wspomnianym marketingiem. Czy ktokolwiek kiedyś myślał nad tym, że cały ten obrazkowo-bogobojny przemysł to niesamowita kasa? Z drugiej strony, jak wspomniał jobrave, tylko idiota mógłby kupić kawałek pomnika papieża Polaka. Chociaż papież-Polak to dobry biznes, nie?
                  • Gość: maku Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 23:23
                    Ano dobry. I gdyby nie fakt, że dochód z aukcji jest przeznaczony na
                    WOŚP, to pewnie statuetka byłaby ozdobą jakiejś parafii.
                    • Gość: Imac Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.chello.pl 16.01.08, 00:37
                      Ale o co tyle krzyku? Zostało trochę resztek spiżu, to przerobiono je na
                      statuetki. Przypominam, że na ten pomysł, że "szkoda wyrzucać" wpadła redakcja
                      Nowin. Cel też jest szczytny.
                      • Gość: AntonUK Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.uk2net.com 16.01.08, 07:49
                        Imac o to tyle krzyku ile miasto wydalo na przygotowanie z odpadów statuetek i
                        kto otrzymal pozostale ? Jesli wywalenie kolejnych paru tysiecy zlotych to nic
                        to OK. pozdrawiam
                        • n0rek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. 16.01.08, 08:54
                          ej kaman, zrobienie paru statuetek nie kosztowalo tyle co pomnik nie?

JPII to dla polakow drugi Bog i lubia sie modlic do takich obrazkow, statuetek, figurek i innych takich bzdur.
                          Cel jest szczytny i to sie liczy
                          • Gość: jobrave Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.zone2.bethere.co.uk 16.01.08, 14:06
                            Wladzom Mojego Ukochanego Miasta, odstepuje - nieodplatnie - inny pomysl, ktory
                            pozwoli, mam nadziejé skutecznie, latac dziury w budzecie. Nalezy rozpuscic
                            wiesci, ze woda z fontanny na 'karolkowym placu', dziéki stojacemu opodal
                            pomnikowi Jana Pawla II, nabrala cudownych wlasciwoci i leczy rózne schorzenia.
                            Ja np. przejrzalem na oczy i wyjechalem z Przemysla, a wszystko to dzieki temu,
                            ze bezwiednie zanurzylem don w fontannie i równie pezwiednie przemylem nia swoje
                            slepia - efekt by natychmiastowy. Wystarczy przy fontannie posadzic bileterké i
                            postawic tam dwóch strazników miejskich. Za kazde sto ml wody kasowac 50 zl. Ja
                            mogé by swiadkiem, ze woda dziala.
                            • Gość: Imac Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.chello.pl 16.01.08, 16:14
                              Jaki jest przemyski katolicyzm to każdy wie. Nawet pomnik ludzie traktują jak
                              relikwiarz - palą przy nim znicze, przynoszą kwiaty... Przemyski katolicyzm
                              jest ludowy i na pokaz, lepiej przynieść znicza, niż poczytać coś papieża. No,
                              ale z drugiej strony co zrobić?
                              Nie mówcie, że wyprodukowanie kilku statuetek z odpadów spiżu to taki wielki
                              wydatek ;-) Tym bardziej, że te pieniądze pójdą na wośp. Z tego co pamiętam to
                              idea była taka, że wszystkie miały być zlicytowane, a pieniądze przekazane na
                              szczytny cel. Pewnie jedną z nich oddano na wośp i chwała im za to. Ja nie
                              jestem zwolennikiem takich "relikwii", ale wasza reakcja jest mocno histeryczna.
                              • Gość: darek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.ptvk.pl 16.01.08, 17:44
                                Jest to Imac dobre uzasadnienie dla budowy pomników: najpierw zbudujmy pomnik za milion ukradzione z pieniędzy podatników, wierzących czy niewierzących, a potem sprzedajmy kilka certyfikatów za 999 zł na potrzeby WOŚP. Fenomen!
                                • Gość: Imac Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.chello.pl 16.01.08, 20:52
                                  > Jest to Imac dobre uzasadnienie dla budowy pomników: najpierw zbudujmy pomnik z
                                  > a milion ukradzione z pieniędzy podatników, wierzących czy niewierzących, a pot
                                  > em sprzedajmy kilka certyfikatów za 999 zł na potrzeby WOŚP. Fenomen!

Twoje rozumowanie jest chore. Czy ktoś tutaj twierdził, że "statuetki" mają w
                                  jakikolwiek sposób równoważyć koszt wzniesienia pomnika????
                                  Nie, były odpadki metalu, więc ktoś (Nowiny) wymyślił, że można coś jeszcze z
                                  nich zrobić i zlicytować je.
                                  To też nie jest wątek w którym rozważalibyśmy celowość i motywy finansowe przy
                                  wznoszeniu pomnika - bo takie wątki już były i wracanie do tego przy każdej
                                  możliwej okazji jest chore. Chore jest też pisanie, że to milion ukradziony z
                                  kieszeni podatników, skoro (dobrze o tym wiesz) akurat większość ludzi w
                                  Przemyślu preferuje tego typu inicjatywy jak pomniki, więc jesteś w zdecydowanej
                                  mniejszości i moje osobiste zdanie w tej sprawie (sceptyczne wobec pomnika) nie
                                  ma w tej sprawie najmniejszego znaczenia. Uzurpujesz sobie prawo do używania
                                  ostrych, tendencyjnych sformułowań, które nie mają nic wspólnego z prawdą.
                                  Równie dobrze ktoś inny może napisać, że oto "marszałek z Rzeszowa ukradł z
                                  kieszeni podatnika 30 milionów złotych na budynek muzeum, bo przecież ja nie
                                  chodzę do muzeum" jest to taki sam stopień populizmu.
                                  • Gość: Jasiu Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.08, 21:03
                                    Tu nie chodzi o cel i nie podważam szczytności celu licytacji.
                                    Wszyscy wiemy co robi pan Jerzy Owsiak, WOŚP i wszyscy tę piękną
                                    ideę skutecznie popieramy.
                                    Tu chodzi o to, że dla niektórych jesteśmy stadem bezmózgowców i
                                    najpierw robi się jakieś idiotyczne statuetki z poprodukcyjnych
                                    resztek materiału które pozostały z pomnika, później opisuje się te
                                    resztki w taki sposób jak to zrobiono i na koniec próbuje się
                                    wycisnąć z naiwnych jeszcze kasę. Zaznaczam, że 999zł wg
                                    pomysłodawcy jest ceną startową, która powinna zostać przebita.
                                    Nasza reakcja Imac’u wcale nie jest historyczna, rzeczy należy
                                    nazywać po imieniu a głupotę w takim wydaniu należy napiętnować
                                    podwójnie.
                                    Jak obserwuję takie „wysiłki” zaangażowanych, nasuwa mi
                                    się „Wynalazca” Anthonego de Mello z książki Modlitwa żaby.
                                    Polecam.
                                    • Gość: darek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.ptvk.pl 16.01.08, 22:09
                                      Proponuję do certyfikatu dodać fiolkę z moczem Ratzingera i rozpoczać licytację od 9999,99 Eu.
                                      • Gość: Imac Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.chello.pl 17.01.08, 00:52
                                        Darek musisz się zdecydować czy rozmawiasz o statuetkach, wośp, pomniku papieża,
                                        uległości prezydenta wobec kościoła, o ogólnej niechęci do kościoła, o
                                        przemyskiej religijności, o niejasnościach finansowych czy o tym wszystkim
                                        naraz. Bo jeśli ktoś do każdego wątku wplata wszystkie aspekty swojego
                                        światopoglądu, to wszystkie wątki stają się takie same i tak samo (kiepsko)
                                        kończą. Ja nie mam ochoty dyskutować o kościele, o moczu Ratzingera, ani o
                                        "ukradzionym milionie" - jak zwykłeś pisać. Rozmowa dotyczyła statuetek i wośp.
                                        • Gość: wójek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 08:14
                                          Nie milion - tylko 3 mln poszło na pomnik,
                                          zaś mocz ratzingera mozna zastąpić sikami Chomy. ( bardziej
                                          dostepny )
                                          • n0rek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. 17.01.08, 08:59
                                            tak, tylko ktos zapomnial dodac ze znaczna wiekszosc kasy na pomnik nie poszla z kasy miasta tylko z roznych dotacji. Dodatkowo jaki problem macie ze z pozostalych materialow zrobiono pare statuetek ktore dla jednych maja znaczenie a dla innych nie. Jak kupisz sobie monete sprzed 100 lat i zaplacisz za nia 3 000zl to jest ok bo masz kolekcjonerska edycje jakiegos rubla.
                                            Cel jest spoko i nawet gdyby nie poszlo to na WOSP to tez jest to czysta kasa dla miasta!
    • Gość: Wieslaw Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.uk2net.com 17.01.08, 10:36
      A ja slyszalem ze miasto na te statuetki wydalo ponad 15 tys zlotych. Sa to
      pieniadze publiczne i chyba mozna sie jakos dowiedziec ile. Moze ktos z urzedu
      napisze i wyjasni. To by mi wystarczylo
      • Gość: wójek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 11:13
        ponad 15 tys.
        A dotacji na pomnik to nikt nie widział, wsyzstko zostało
        sfinansowane z podatków mieszkańców ( nawet innego wyznania ) , czy
        niewierzących
        • Gość: jobrave Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.zone2.bethere.co.uk 17.01.08, 15:39
          Mocz Ratzingera na pewno posiada jakies cudowne wlasciwosci, szczegolnie dla
          tych, którzy wierzá nie w Boga lecz w papiezy, a takich w naszym kraju jest
          wiekszosc i w licytacji ów plyn móglby osiágnác cakiem sporá cené a pieniadze
          uzyskane sprzedazy moglyby wspomóc cakiem pokaznie WOSP.
          Jesli chodzi odpady poprodukcyjne, zatopione w figurce JPII to jest to genialny
          pomysl na zagospodarowanie nie tylko nie tylko odpadów metalowych ale i innych.
          Mozna np. jednej rece papieza umiesci pusta, plastikowá butelké po coli np. a w
          drugiej worek z gruzem. Dzieki temu takich butelek nie trzeba bédzie poddawac
          kosztownemu recyklingowi, a gruz nie bédzie zajmowa miejsca na wysypiskach.
          • Gość: wójek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.08, 16:37
            proponuję także wystawic na aukcję klepki z parkietu po remoncie
            sali sesyjnej; kawałki gruzu z remontu elewacji; podpaski pracownic
            oraz kondomy panów pracujących w magistracie. Natomiast Pan
            prezydent powinien wystawic swoje włoszy na aukcję jako relikwie.
            Może Pan poseł dorzuci jeszcze jako relikwię działke dragów
          • Gość: darek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.ptvk.pl 17.01.08, 17:03
            Wiedziałem, jobrave, że mogę na Ciebie liczyć.
            Co do Imaca: cały vic polega na tym, że przemyskie UM wystawia CERTYFIKAT AUTENTYCZNOŚCI FRAGMENTU BRĄZU Z PODSTAWY POMNIKA OJCA ŚWIĘTEGO JANA PAWA II, bo nic innego nie może wymyśleć. Kumasz? Dlaczego moje miasto ma bez przerwy kojarzyć się z kościołami, biskupami, posłem od siedmiu boleści i świętoje_liwymi pomnikami? W jaki sposób chcesz promować miasto, pomnikami, certyfikatami? Dopisz sobie, kto mógł wpaść na taki pomysł (nie chodzi mi o nazwiska, tylko epitety).
            Co do ukradzenia pieniędzy z podatków wierzących i niewierzących, to nie za bardzo rozumiem dlaczego niby większość ma trwonić pieniądze mniejszości? I jak możesz porównywać muzeum jako miejsce użyteczności publicznej z pomnikiem, który ma się przysłużyć ledwie garstce ludzi? Dobrze się tam bawisz, a może twoje dzieci dobrze tam spędzają czas? Bo jak moje dziecko goniło gołębia to stare baby wrzeszczały, że w tym miejscu nie wypada!
            A może, ponieważ pomnik jest już wybudowany to "mniejszość" powinna zamknąć gęby, bo już po fakcie? W ten sposób można dokonać każdej czynności, a tymczasem jasno i wyraźnie mówię, że pieniądze na budowę powinny pochodzić ze składek wiernych, a nie z budżetu miasta, którego rolą konstytucyjną jest zagwarantowanie wolności wyznania, a nie finansowanie opcji religijnej.
            Dlaczego miasto nie zorganizowało imprezy w rynku dla Owsiaka? Dlatego, że kasa nie poszłaby na tacę? Przed kościołami też stali z tacami, żeby Owsiak za dużo nie zabrał. Co Ci jeszcze Imac potrzeba wiedzieć? Dlaczego do wątku wplatam różne aspekty i stosuję ostre, tendencyjne argumenty: a w jaki sposób można poruszyć czyjąś mózgownicę do myślenia?
            • Gość: Imac Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.chello.pl 17.01.08, 22:13
              1. To żadna "promocja" dla miasta, kto Ci powiedział, że chodzi o promocję? To
              sposób na ciekawe wykorzystanie odpadów spiżu - można było je wyrzucić, można
              było zrobić kilka statuetek i przekazać na jakieś szczytne cele. Certyfikat
              autentyczności jest po to, że bez niego to tylko kawałki metalu. Znając zasady
              marketingu wiadomo, że w takich wypadkach certyfikat musi być i nie ma to nic
              wspólnego z mentalnością, światopoglądem, uwielbieniem dla kościoła
              katolickiego, lub jego brakiem.

2. Ja oczywiście uważam, że miejsce użyteczności publicznej jest dużo ważniejsze
              niż pomnik, ale zapytaj się ludzi. Dla ludzi niestety takie muzeum to jest jakąś
              niepotrzebną ekstrawagancją, a pomnik papieża, o tak, to wynika z ich duchowej
              potrzeby. A polityka niestety w demokracji zależy od ludzi, demokracja często
              schlebia większości, bo od niej zależy, więc staje się populistyczna, co Ciebie
              Darku w tym dziwi????

3. Ja akurat od początku twierdziłem, że postawienie pomnika papieża w tym
              miejscu stworzy z placu przeznaczonego do życia i wypoczynku kolejny ołtarz - w
              lecie jakoś równoważy to fontanna, zimą jest gorzej. Nawet choinkę ustawiono
              tak, jak by mogła przeszkadzać papieżowi. Także takie sytuacje jak opisałeś - z
              gołębiem, oburzają mnie, ale...
              Nie rób z Przemyśla jakiegoś ewenementu, jak czytam Twoje i innych posty, to
              odnoszę wrażenie, że tylko w Przemyślu jest wybudowany za publiczne pieniądze
              pomnik papieża! A tymczasem nie jest to prawdą, bo taki pomnik ma niemal każde
              większe miasto. Powiedzmy też sobie szczerze, że w wielu miastach - także tych,
              które stawiacie Przemyślowi za wzór - te pomniki są znacznie słabsze
              artystycznie i znacznie bardziej ostentacyjne. Ciekawe co byś powiedział, gdyby
              wzniesiono coś tak monumentalnego, jak w wychwalanym Krośnie, albo gdyby
              wzniesiono pomnik papieża ...w Rynku! Tak, w RYNKU - tak jest w Nowym Sączu -
              według wielu przemyskich malkontentów ostoi cywilizacji i dobrego zarządzania.
              Więc błagam o trochę rozwagi, równowagi i umiaru, bo to nie jest (pomnik) jakaś
              przemyska specyfika.
              Przemyską specyfiką jest ilość kościołów na głowę, jest specyficzna religijność
              w myśl której pomnik traktuje się jak nagrobek, ale nie jest nią ani sam pomnik,
              ani sposób jego wzniesienia, a kto twierdzi inaczej, ten po prostu mija się z
              prawdą.
              • n0rek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. 18.01.08, 09:13
                ja od poczatku bylem przeciwny postawieniu pomnika no ale trudno stalo sie, natomiast mowienie ze zostal w calosci sfinasowany przez miasto jest jak mowienie ze urzednicy sa nieprzekupialni;)
                Bylo oficjalne przekazanie kasy na pomnik przez pare instytucji ale co tam, koles z forum gazeta.pl wie lepiej bo przeciez jego kumple o rownie chorych pogladach tak powiedzieli o.O

ps. tak zupelnie na marginesie, jezeli miasto wydaje kilka milionow na budowe paskudnego muzeum to moze wydac 15tys na chore dzieci:]
              • Gość: znany Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: 195.117.172.* 18.01.08, 09:16
                Powyższa dyskusja wg. mnie dotyczy tzw. uszcześliwiania na sile.
                Marzeniem kazdego społeczeństwa jest aby władze trafiały swoimi
                decyzjami w oczekiwania. Niestety - Przemyśl nie ma tego szcześcia!
                • Gość: Imac Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.chello.pl 18.01.08, 14:19
                  Znany: Ależ nie. Właśnie że znaczna część mieszkańców, wyborców (!) czuje się
                  tym pomnikiem uszczęśliwiona. I to bardzo. Nasze prywatne poglądy naprawdę nie
                  mają znaczenia, by móc stwierdzić ten FAKT. To, że Ci wyborcy są bardzo odmienni
                  od Was i nie piszą na forum, nie znaczy, że ich nie ma.
                  Więc wcale nie jest to uszczęśliwianie na siłę, a bardzo przemyślany krok.

Norek: wypadałoby wiedzieć, że muzeum nie jest inwestycją miejską, więc miasto
                  za budowę (i eksploatację) nie płaci.

Wszyscy: widokówka - to jest miasto Chełm:
                  images32.fotosik.pl/23/5b7dc56a29bab0d2.jpg
                  • Gość: znany Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: 195.117.172.* 18.01.08, 16:10
                    Nie jestem pewny czy stokiem lub pomnikiem cieszy się tzw,
                    większośc? Prawdę mówiąc to wiadomości o aprobacie dla poczynań
                    prezia mam tylko z kręgu znajomych. Po za kilkoma pozytywnymi
                    opiniami w necie nie spotkałem się z pozytywną opinią o dokonaniach
                    naszego włodarza. Chciałem zwrócić uwagę szanownych interlokutorów
                    na fakt że władza w swoich poczynaniach rzadko bierze pod uwagę
                    opinie wyborców. Wprost przeciwnie - można powiedzieć z uporem
                    maniaka- preferuje pociągnięcia które są dla niej korzystne. Cały
                    czas mając na uwadze że głupi lud to kupi!Naiwność wyborców i
                    bezczelność władzy na wykresach osiąga te same ekstrema.
                    • Gość: maku Koniec emocji i tematu, jest oferta kupna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.08, 16:32
                      aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=169407
                    • Gość: darek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.ptvk.pl 18.01.08, 18:48
                      I głupi lud to kupuje
                      • Gość: darek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.ptvk.pl 19.01.08, 12:12
                        Data rejestracji kupca o ksywce "tebu" to 2002-09-16 - od tego czasu nie sprzedał, ani nie zakupił żadnego przedmiotu. Przy zerowej punktacji na Allegro byłbym z takim delikwentem ostrożny. Chyba, że to cud jakiś?
                  • n0rek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. 18.01.08, 18:20
                    a to ciekawe bo z tego co ja wiem to miasto zaplaci gore forsy za ten paskudny budynek, unia daje nam tylko czesc kasy a znaczna wiekszosc doklada miasto czyli MY
                    • Gość: Imac Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.chello.pl 18.01.08, 21:28
                      > a to ciekawe bo z tego co ja wiem to miasto zaplaci gore forsy za ten paskudny
                      budynek, unia daje nam tylko czesc kasy a znaczna wiekszosc doklada miasto czyli MY

Źle słyszałeś. Muzeum nie jest w ogóle instytucją miejską, tylko wojewódzką, a
                      więc finansowaną przez Urząd Marszałkowski z Rzeszowa. Pieniądze pochodzą od
                      marszałka, oraz z UE przy niewielkim udziale ministra kultury (w ramach tzw.
                      promesy). Miasto Przemyśl nie ma wpływu na muzeum, ani nie finansuje jego
                      działalności.
                      • n0rek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. 19.01.08, 02:20
                        co innego mowi np. sam wykonawca i projektanci
                        • Gość: Imac Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.chello.pl 19.01.08, 16:33
                          Czy Ty jesteś człowieku faktoodporny ???
                          • n0rek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. 21.01.08, 13:16
                            to samo moglbym powiedziec o tobie, wiesz ze mozesz sie zarejestrowac za DARMO? serio to nie boli

miasto dolozylo kupe forsy do muzeum i tyle.
                            • Gość: aaa Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.brnt.cable.ntl.com 21.01.08, 14:04
                              Nie zachowuj sie jak Realista. Napisz wobec tego jakie kwoty i na co.
                              • Gość: Imac Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.chello.pl 21.01.08, 18:06
                                To jest taki typ człowieka. Miasto dołożyło "i tyle". On wie "i tyle". Teraz
                                wprawdzie już spuścił z tonu i chodzi tylko o "dokładanie", a nie
                                "finansowanie". A skąd on wie? Z rozmów z wykonawcami i autorami projektu(!).
                                Pan Kozień powiedział mu, że miasto Przemyśl mu płaci, a nie Urząd
                                Marszałkowski, który organizował konkurs, który nawet nie odbywał się się w
                                Przemyślu. No, ale on wie lepiej "i tyle".
                                Ktoś tu przenosi swoje zdziecinnienie i obyczaje, które zabiły forum P24,
                                którego się nawet nie dawało czytać.
                                Od Realisty różni go zasadnicza rzecz: Realista w swojej zapiekłości jest
                                kulturalnym człowiekiem.
                                • n0rek Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. 22.01.08, 11:53
                                  p24 ma tyle wspolnego z tym tematem co ty z inteligencja czyli nic.

Jezeli uwazasz ze klamie to podaj link do swoich "argumentow" "gosciu portalu" heh
                                  • Gość: Imac Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. IP: *.chello.pl 22.01.08, 16:19
                                    P 24 ma bardzo dużo wspólnego z tematem, choćby przez to, że bierzesz udział w
                                    dyskusji. Chyba każdy wie jak żenujący poziom miało to forum, głównie dzięki
                                    takim osobom jak Ty.
                                    Na szczęście tutaj nie jesteś adminem, więc Twoje pouczenia są nic nie warte i
                                    zupełnie nie istotne.
                                    Osoby takie jak Ty są w stanie polemizować z faktami nie mając żadnych dowodów i
                                    licząc na to, że ktoś jeszcze może nabrać się Twoją prymitywną retorykę:

- nawet dzieci w przedszkolu mówią sobie, kiedy nie są w stanie niczego
                                    uzasadnić "słyszałem od kogoś bardzo ważnego" i tak samo Ty "słyszałeś od
                                    autorów projektu" po czym mają naiwną nadzieję, że to zamknie temat. I owszem: w
                                    przedszkolu najczęściej zamyka

- dzieci w przedszkolu, skoro nie mogą czegoś udowodnić, to w ramach odwetu
                                    krzyczą "ja mam rację, bo tak" i właśnie dokładnie to samo Ty robisz

- dzieci w przedszkolu skoro nie mogą udowodnić swoich słów, to zaraz żądają,
                                    żeby przeciwnik udowodnił im swoje, bo w swoim dziecinnym rozumieniu teza jest
                                    dla nich tak samo istotna jak polemika, skoro ktoś nie może udowodnić polemiki,
                                    to niech ktoś inny udowodni tezę!

- dzieci w przedszkolu (ale też posłowie w Sejmie) skoro nie mogą udowodnić
                                    swoich słów, albo wygrać w dyskusji, to zaraz zaczynają zmieniać temat i
                                    przechodzić w argumentację ad personam, innymi słowy coś im się zaczyna nie
                                    podobać w przeciwniku i drążą ten temat, choć nie ma on nic wspólnego z tematem
                                    dyskusji, w ten sposób wielki admin n(zero)ek poucza mnie jakie to straszne, że
                                    jestem "gościem portalu" i że zalogowanie się nic nie kosztuje. Żałosne.

• wampir72 Re: Jutro idę zapisac się do psychiatry. 25.01.08, 06:52
                                      Ja też się jutro zapiszę...
                                      Co za bełt... bul bul bul czy tam coś...
    • Gość: wwtek Re: Finał licytacji IP: *.tktelekom.pl 22.01.08, 21:51
      A oto podsumowanie licytacji w wydaniu nowin:
      "Przemyśl > Fragment pomnika Jana Pawła II trafi do Anglii

Za 999 złotych anonimowy darczyńca kupił na aukcji WOŚP fragment pomnika Jana
      Pawła II wystawiony przez przemyski magistrat.

Do statuetki dołączony jest certyfikat że brąz pochodzi z podstawy pomnika Ojca
      Świętego Jana Pawła II w Przemyślu. (FOT. ARCHIWUM)
      Przeczytaj więcej

* Przemyśl > Sprzedają kawałek pomnika Papieża
      13-01-2008
      * Pomnik papieża uratuje życie
      13-11-2007

Licytowało aż 1620 internautów.

Papieski rarytas wzbogaci zagraniczną kolekcję. Według nieoficjalnych
      informacji, statuetkę wygrał internauta z Wielkiej Brytanii."
      www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080122/WOSP02/557610576
      • Gość: darek Re: Finał licytacji IP: *.ptvk.pl 23.01.08, 00:52
        Nowiny to zapewne jakieś bolszewickie zaplecze PiSu obecnie. Ciekawe, że za takie g_ówno ludzie są w stanie zapłacić tyle kasy? Zwracam honor kupcowi: zarejestrowal się kilka lat temu i ma obecnie 41 transakcji na swoim koncie.
        • n0rek Re: Finał licytacji 24.01.08, 13:38
          Imac widze ze jestes takim samym wrzodem forumowym gazety jak piter na p24, dobrze ze na tym drugim forum jest na tyle sprawny admin ze sobie radzi z takimi chwastami.
          Najciekawsze jednak jest to ze ty takze nie masz zadnych konkretnych argumentow ktore moglbys poprzec faktami chociazby na stronie naszego miasta. Wiec nie sil sie na prymitywne teksty wyniesione z domu tylko pokaz fakty.
          • Gość: aaa Re: Finał licytacji IP: *.brnt.cable.ntl.com 24.01.08, 14:33
            n0rek ale to ty napisales, ze miasto daje kase na muzemum, wiec przedstaw jakies
            KONKRETY.
            • Gość: Imac Re: Finał licytacji IP: *.chello.pl 25.01.08, 01:52
              AAA - no właśnie n(zero)ek nie odróżnia zupełnie sytuacji, w której sam z kimś
              polemizuje i równocześnie żąda udowodnienia, samemu nie udowadniając niczego i
              posiłkując się argumentami z zerówki w stylu "słyszałem od kogoś bardzo, bardzo
              ważnego" :-)
              Nie wiem jak to nazwać - pychą, głupotą, przyzwyczajeniem do pełnienia roli
              admina na pewnym forum dla gimnazjalistów?
              Nie wiem jak można żyć w Przemyślu i mieć tak beznadziejną wiedzę, czy raczej
              brak wiedzy, żeby nie wiedzieć które instytucje, w tym niewielkim przecież
              mieście, do kogo należą i przez kogo są finansowane. To jest tak żenujące, jeśli
              ktoś nie zna podziału ustrojowego Polski, który skutkuje tym, że są instytucje
              gminne, powiatowe, wojewódzkie, rządowe (centralne). Że np. takie Przemyskie
              Centrum Nauki i Kultury jest instytucją miejską, więc miasto (i w zamierzeniu
              UE, po podziale funduszy) zapłaciło za remont dawnego domu kultury kolejarza -
              wykorzystywanego obecnie przez tę instytucję, czy płaci za trwający remont
              elewacji Zamku Kazimierzowskiego. Natomiast przy ulicy Konarskiego jest Centrum
              Kulturalne, które podobnie jak Muzeum jest instytucją wojewódzką i miasto
              Przemyśl po prostu C.K nie finansuje, bo robi to Urząd Marszałkowski województwa
              podkarpackiego.
              No ale wielki admin Norek "słyszał inaczej" od tajemniczych bardzo ważnych osób
              i teraz udowadniaj wielkiemu Adminowi, że jest w błędzie.
              Wielki adminie Norku, zaskakujące, że pojąłeś dziś moją rolę na forum -
              informuję Cię, że jestem na tym forum z krótkimi przerwami od kilku już lat i
              pamiętam je z czasów gdy jeszcze nikomu nie śniło się coś takiego jak P24 - tak
              więc Twoje odkrycia są bardzo, ale to bardzo spóźnione.
              • Gość: znany Re: Finał licytacji IP: 195.117.172.* 25.01.08, 06:52
                Norek to jest specyficzny rodzaj intelektualnego młociska. Jest
                fachowcem w dziedzinie komputerów. Technokratą. Na innych sprawach
                zna się na zasadzie że coś tam słyszał a do tego jest niebywałym
                megalomanem o bardzo rozbudowanym mniemaniu o swojej wyjątkowości.
                Jednym słowem wesoły chłopek. Gdzie się pokaze to zawsze jest kupa
                śmiechu. Na p24 ma jedną metodę dyskutowania; karne punkty lub
                zamknięcie dostępu do p24. Nie wiem czy ma sens dyskutowanie z nim o
                czymś co nie jest klubem mucha, muzyką lub komputerem. Jest to typ
                dziecka we mgle. Z tą różnicą że jest już starym koniem i dlatego
                szansa na jego wyleczenie zawarta jest w tytule tego wątku!
                • Gość: znany Re: Finał licytacji IP: 195.117.172.* 26.01.08, 17:31
                  Za krytykę megalomana norka na naszym forum zostałem odcięty od p24
                  i aktualnie nie mam tam dostępu. Ten człowiek faktycznie wymaga
                  opieki psychiatrycznej!
                  • Gość: Imac Re: Finał licytacji IP: *.chello.pl 27.01.08, 11:54
                    Admin, który odcina dostęp do forum ze względu na opinie na innym forum -
                    przednie. Takie rzeczy tylko w Przemyślu :-)
                    A na poważnie, to jestem z Tobą i przykro, że ponosisz konsekwencje za coś
                    takiego :-( Niestety arogancja idzie często z przewrażliwieniem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka