Gość: mieszkaniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 20:25 Kto zapłaci za szkody zniszczone ławki wyrwana kostka uważam, że Pan Prezydent za swoją decyzję. Co sądzicie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: haq Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 28.03.09, 20:28 Popieram w 100% ! ! ! Gdyby nie ta decyzja to kibice nie byli by tak wsciekli i na pewno do niczego by nie doszlo na stadionie a jak by nawet doszlo to na pewno nie do niszczenia miasta rynku itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 28.03.09, 20:34 Zgadzam się z Tbą hak. Była to czystej wody prowokacja ze strony prezydenta i policji. Kto potrafi udowodnić że do zadymy musiało dojść? Ostatnie posunięcia rozwścieczyły nie tylko kiboli.Nie chodzę na mecze z powodu żenująco niskiego poziomu przemyskich piłkarzy ale ta decyzja mnie zjeżyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.ptvk.pl 28.03.09, 20:42 O czym Wy gadacie? Każdy mecz kończy się zadymą. Ich nie trzeba prowokować, gdyby nie policja kto wie do czego by doszło? Całe szczęście, że Rynek idzie i tak do remontu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 28.03.09, 20:53 Sam byłem świadkiem prowokacji policyjnej. Wracali kibice z Jarosławia. Byli w miarę głośni ale nie rozrabiali. Wtedy policja zaczęła sprawdzać im bilety i pałować. Wywlekli na peron parę osób i dalej brutalnie się z nimi obchodzili. Widać było wyrażnie że byli nakomenadach indoktrynowani i mieli obowiązek potwierdzić że każdy mecz to murowana zadyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.mcon.pl 28.03.09, 20:48 popieram, zastanawiam sie po co miasto dotuje kluby a później rozgrywane są mecze bez kibiców, to że będą derby wiadomo było od dłuższego czasu dlaczego przygotowania do meczu zaczęły sie na kilka dni do spotkania, przecież przeszkody mogły być usunięte - z tego co wiem polonia dostała od miasta 160 tyś złotych dotacji a czuwaj 30 tyś - na następny raz niech pan prezydent rzuci kasą z własnego portfela a nie z moich podatków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 21:29 a może to było celowe zagranie Pana Prezia aby ten "mecz" rozegrać na rynku, teraz będzie miał powód aby unieważnić referendum w sprawie rynku, skoro dokonano zniszczeń na rynku to po co remontować i ponosić koszty, można zaoszczędzić na remoncie i przystąpić od razu do przebudowy , każdy powód jest dobry aby postawić na swoim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 21:47 jestem za obciążeniem kosztami Prezydenta Miasta, ale z jego własnej kieszeni, za tą następną głupią decyzję! Nie można mu pozwolić na remont rynku w planowanym zakresie bo to następny kwiatek do kożucha na pięknej starówce Przemyśla. A swoją drogą ciekawe komu tak bardzo zależy i dlaczego na jej niszczeniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
barbariaz Re: Oj debile,debile 28.03.09, 21:58 Ja jestem za obciazeniem przyglupow ktorzy pisza te bzdury. Czy prezydent bral udzial w napie...nce? czy to on zniszczył rynek? A moze by tak jeszcze kibolom dac po 100 tys odszkodowania? Oj debile, debile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Oj debile,debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 22:22 ej a czemu w tak chamski sposób obrażasz współdyskutatntów?A p.Prezydent podjął decyzję o zamknięciu meczu dla kibiców więc niech za nią odpowiada.Łatwiej mieć tych rozrabiających "kibiców" w jednym miejscu niż po całym mieście , przecież o terminach meczy wiadomo od dawna, więc może trzeba je było całkiem odwołać w Przemyślu (i po dobranoce spać kazać!)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Oj debile,debile IP: *.mcon.pl 01.04.09, 13:07 godne pożałowania myślenie. zatem usprawiedliwiajmy wszystkich, bandziorów, morderców bo przecież też ich ofiary je prowokowały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 22:03 ale zmajstrowaliscie teorie spiskowa - prezydent sciagna kiboli do miasta, zeby zaczac rycie na rynku? Bo referendum nie moze na tej podstawie odwolac, to kompetencje rady miasta, ktora juz zatwierdzila komisje referendalne, z tego co wiem. I w ogole ten watek kupy sie nie trzyma - jak chcielibyscie obciazyc prezydenta kosztami remontu zniszczen? Poprosicie firme o wystawienie faktur na niego? A moze wyslecie mu petycje z grzeczna prosba o zaplacenie? Albo zrobcie referendum kolejne - ma placic czy nie ma placic? Proste pytanie, tylko trzeba zebrac jakies 5 tys. podpisow przedtem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dark Niech płacą winni IP: 77.236.0.* 28.03.09, 21:57 Czyli ci, którzy niszczyli. Ciekawe, czy można uzyskać jakieś zdjęcia z monitoringu i materiałów policji ? Poza tym zasądzać oprócz kary głównej prace społeczne - może posprzątają psie kupy z chodników ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: Niech płacą winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 22:16 Masz tu zdjecia, calych 25 z Nowin dzisiejszych. www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090328/PRZEMYSL/897769726 A ja bym je jeszcze zrobila w duzych formatach i wystawila w rynku (tam gdzie "Twarze bezpieki" staly). Jakby jednego z drugim sasiadka pogonila, nauczyciel i pani w sklepie, to odechcialoby sie kibolskiej slawy. PS. Za szkody powinni zaplacic ci ukarani w trybie 24-godzinnym (chyba 30 osob). Sad moze w wyroku zarzadac pokrycia szkod i zwykle stosuje kary pieniezne. A ze zbieraniem kup psich - sliczny pomysl. W swojej wyobrazni posunelam sie dalej, wymyslajac, co powinni z tymi kupami dalej zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Niech płacą winni IP: 213.25.24.* 28.03.09, 22:22 A może tak od razu na rynku ucinać ręce podniesione na władze. Już coś takiego proponowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Niech płacą winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 22:31 Popieram Pysio! A innym niepokornym obciąć języki. I dalej robić urzędnicze głupoty w glori konieczności wyższej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Niech płacą winni IP: *.brnt.cable.ntl.com 28.03.09, 22:57 A moze tak pomyslec troche? Prezydent nie podjal tej decyzji na podstawie swojego widzimusie, tylko na podstawie opinii policji. Mogl jeszcze (podobno) nie wyrazic zgody na rozegranie meczu ale dlaczego mial dezorganizowac kalendarz rozgrywek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Niech płacą winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 23:04 A to Choma wyrywał tą kostke i niszczył ławki? Bo ja widziałem tylko bande rozwydrzonych gó...arzy. Niestety prawo w Polsce tak funkcjonuje że większość dostanie ostrzezenie i tyle, gdyby to było usa z pierdla byście nie wyszli. Tłumaczenie demolki zakazem władz jest niestety na intelektualnym poziomie downa, no ale nikt inny na te zadymy sie nie wybiera. Jak widać Choma miał rację, tej bandy nie da sie opanować, mam nadzieję że pojdzie dalej i obetnie finansowanie tej hołoty i na nastepne derby pojedziecie do Hurka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Niech płacą winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 23:14 słuchaj nikt nie usprawiedliwia tych co demolują i za to powinni odpowiedzieć i to solidnie.Ale same zakazy do nikąd prowadzą i po raz który Przemyśl jest pokazywany w oparciu o nie? Może trzeba myśleć na wyższym poziomie jak "down" jeżeli pełni się funkcje publiczne i pobiera za nią wynagrodzenie.Myślę że w USA jak mówisz taki urzędnik nie miał by szans długo pourzędować.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Niech płacą winni IP: *.brnt.cable.ntl.com 28.03.09, 23:49 Kaska moze sama zacznij myslec na poziomie wyzszym niz "down". Funkce publiczne i wynagrodzenie nie sa zwiazane z uleganiem tluszczy w postaci kiboli, tylko z dbaniem o interes mieszkancow. Wedlug mnie Prezydent Przemysla pokazal, ze mozna sie przeciwstawic holocie i wedlug mnie Przemysl bedzie postrzegany jako miasto, ktore wydalo jakis zakaz i potrafi go wyegzekwowac. I oczywiscie ma nadzieje, ze to byla jaskolka czyniaca wiosne, jesli chodzi o przestrzeganie prawa w Przemyslu. I nie tylko jesli chodzi o kiboli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abba Re: Niech płacą winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 00:02 no, co racja to racja, tu by sie przydal taki osobnik jak ten mer w Nowym Jorku, co zwalczal przestepczosc prosta strategia - bezwzglednie i konsekwentnie karac za najmniejsze naruszenie miru spolecznego: rzucony pet, plucie na ulicy, awantury po nocy, naruszanie czyjejs wlasnosci. Po 4 latach jak reka odjal - Nowy Jork stal sie bezpiecznym miastem, a przestepczosc (ta grubego kalibru - strzelaniny, morderstwa) obnizyla sie o polowe. Strategia sprawdzona i skuteczna! Wystarczy spedzic dzien na lawce w okolicy mostu kolejowego - a pare paragrafow jest zrealizowanych. A jak dotad mamy konsekwentne karanie deskorolkarzy pod pomnikiem orlat i wlascicieli psow. To dosc smieszne. 30 nieletnich wypuszczono dzis pod opieke rodzicow. Jakie beda kary za zdemolowanie srodmiescia? Wladzo, pytamy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Niech płacą winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 00:31 Witaj Aaa!Wydaje mi się że od ładnych lat używam nieźle swojego mózgu.O wandalizmu , przestępczosci są przepisy odpowiednie i trzeba je egzekwować!!A obowiązkiem urzędnika jest minimalizowanie sytuacji konfliktowych i działanie dla dobra ogółu który go wybrał (i powinien od czasu do czasu pytać ten ogół o zdanie). Przykro mi ale p.Prezydent dzisiaj pokazał, że nie interesują go np.m.in. niekibice, naraził ludzi w całym Przemyślu na niekontrolowane zamieszki i duże koszty.Do takich sytuacji należy się przygotować a nie wydawać w ostatniej chwili głupie zakazy.Słynnych zakazów Przemyśl przeżył sporo i nie wyszło mu to na dobre. Może jednak wart by zacząć promować nasze miasto w inny sposób, który zacznie przynosić korzyści a nie straty? Może użyjesz mózgu Aaa? (I Pytanie do p.Prezydenta może przyjrzałby się "pracy" Straży Miejskiej?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Niech płacą winni IP: *.brnt.cable.ntl.com 29.03.09, 09:56 Mnie sie wqydaje, ze ziemia jest plaska, ale moje wydawanie sie nie czyni jej plaska. Sa odpowiednie przepisy i one zostaly wlasnie wyegzekwowane. Po meczu (w jego trakcie takze) doszloby do jakiejs rozroby i wtedy tez narazeni byliby niekibice. To akurat mozna przesledzic na podstawie poprzednich meczow derbowych. Zadyma bylby wiec niezaleznie od wszystkiego. Zamieszki, jak widac byly kontrolowane przez odpowiednie sluzby. Czy mozna to bylo zrobic lepiej- nie mam pojecia, bo mnie tam nie bylo. Ale nie mozna wykluczyc, ze gdyby te bandy wpuscic na stadion to nie skonczyloby sie na bijatyce w Rynku i okolicach ale takze na stadionie, na Pilsudskiego i zamiast na Rynku np. miedzy mostami. Dzieki takiej decyzji udalo sie bandytyzm ograniczyc do stosunkowo malego terenu. Bylbym za tym, zeby nasz miasto promowac inaczej- np. legitymujac gnojkow w kapturach, malolaty w dyskotekach, czy osoby nieletnie kupujace alkohol i papierosy. Cos w stylu zera tolerancji. I bardzo dobry pomysl Fanki, zeby osoby nieletnie musialy przychodzic na stadion wraz z opiekunem Odpowiedz Link Zgłoś
solist Re: Niech płacą winni 29.03.09, 20:48 aaa, dobrze piszesz tylko nie zauważasz, że zadymy w Przemyślu trwaja juz wiele lat. I zapewne decyzja Prezia była ukartowana, żeby w odróżnieniu od innych spraw, np. sądowych, zacząć głosić jego dobre imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie kiobol Re: Niech płacą winni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 10:35 Eee tam. Nie jest tak źle. Podobno co poniektórzy będą musieli uważać przez jakiś czas, by pod prysznicem nie wypadało im mydełko. ;) Ciekawe, czy ci "bohaterowie" tym też się będą chwalić, kiedy wyjdą z aresztu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olka Re: Niech płacą winni IP: 82.198.250.* 31.03.09, 14:40 Prace spoleczne? Swietny pomysl dark. Dlaczego obwiniac prezydenta? Podjal sluszna decyzje. Pseudeo-kibice przeciez ciezko na nia zapracowali. A skoro taka byla ich odpowiedz to niech teraz poniosa konsekwencje. Ale oni woleli zaprezentowac swoj intelekt, dac prezydentowi lekcje :-) No i zaprezentowali sie, tak samo jak zwykle: banda rozwrzeszczanych debili. Drodzy pseudo-kibice proponuje nastepnym razem strajk glodowy albo walcie tymi pustymi lbami w sciane Urzedu Miejskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Re: Niech płacą winni IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.09, 16:33 Ludzie co z wami ???????!!!!!!! Mamy na każdym kroku ustępować małoletnim bandytom ???!!!!! Zamiast domagać się jak najsurowszej kary dla tej bandy rozjuszonych smarkaczy, wy obarczacie winą prezydenta ????Pozwalacie manipulować sobą komuś kto ma parcie na władzę i chętnie wskoczyłby na jego stołeczek !!!!! Wstyd mi za was !!!!! Bandyta nie potrzebuje prowokacji, zawsze znajdzie dobry powód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 03:18 ZA IDIOTYCZNE DECYZJE TRZEBA BRAĆ ODPOWIEDZIALNOŚĆ. CZY PREZYDENT PONIESIE ODPOWIEDZIALNOŚĆ. CZY MA HONOR. DZIAŁANIA POLICJI TO KOMPROMITACJA. PRZEZ GODZINĘ POZWALALI NA NISZCZENIE MIASTA, AŻ W KOŃCU NIE DALI RADY I POLONIA POSZŁA SOBIE NA STADION. A TEN DYJAK WSZĘDZIE W TELEWIZJI MÓWI, ŻE ONI ZAŻEGNALI ZAMIESZKOM. K O M P R O M I T A C J A P O L I C J I. A widzieliście jak gaz rzucili sami na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 29.03.09, 03:46 Na całym świecie derby są świętem dla kibiców a władze i kluby robią wszystko ąby obejrzało je jak najwięcej osób. U nas prezydent dziwak postanowił wbrew trendom ogólnoświatowym że derby nie są do oglądania.Może to sposób na reklamę miasta ale trzeba przyznać że conajmniej dziwaczny.Mało tego. Gdy nastąpił protest to na protestujących wysłał uzbrojone po zęby i w broń palną oddziały zomo.Tak wyglądają fakty.Tu potrzebny psychiatra od zaraz.Jeśli stwierdzi poczytalność to do sądu . Może wtedy zrozumie co to normalność i demokracja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 89.195.7.* 29.03.09, 05:15 Pozwolę sobie się jednak nie zgodzić. Prezydent wydał zakaz z powodu złego stanu stadionu, a spodziewając się protestów wysłał policję, żeby zapobiegła ewentualnym zamieszkom i na tym jego rola się skończyła, za resztę należy winić służby porządkowe tzn. za złą taktykę i zbytnią delikatność - kilka łysych, kibolskich trupów odniosłoby znacznie lepszy skutek wychowawczy niż cackanie się z bandytami. Gdybyś Pysio sięgnął w nie tak odległe czasy, to przypomniałbyś sobie, że chuligaństwo stadionowe w Wielkiej Brytanii zlikwidowano dzięki trzem elementom występującym równolegle: zakazy gry, brutalność policji, bezkompromisowe egzekwowanie prawa. Za wtargnięcie na boisko grozi kara 1000 funtów, ktora jest natychmiast egzekowana, a jeśli koleś jest biedny, to prosto ze stadionu idzie do kryminału. Polska to raj dla kiboli. Uważam, że jeden zakaz to za mało, powinno się zakazać wszelkich rozgrywek piłkarskich w Przemyślu do końca roku. A ci tak rozpaczają nad losem kiboli niech się nie zamartwiają, nic im nie grozi wyjdą uśmiechnięci już jutro z symbolicznymi karami. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 29.03.09, 07:19 Komunikat był że z powodu podejrzeń. Jak na Przemyśl i jak na troskę władz o stadiony to nie ma szans na normalne warunki do gry. Całkowicie się xgadzam że rozrabiaków trzeba utemperować. Ale ich w stosunku do normalnych kiboli jest garstka. Stosowanie odpowiedzialności zbiorowej było już przerabiane 60 lat temu.Chyba nie było powodu aby stosować barbarzyńskie prawo hegemona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Analityk Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.toya.net.pl 29.03.09, 10:54 Niech przede wszystkim płaca Ci, co akceptuja głównie milczeniem i brakiem reakcji WSZELKIE !!! akty wandalizmu a potem niech Ci którzy sa odpowiedzialni za swoje pociechy uczestniczace w zdarzeniach. Szukanie winnych wandalizmu pośród instytucji nie wytrzymuje krytyki. Najprościej jest oskarżyć Prezia, Straż Miejską, Policję. A moze czas skończyć chować głowę w piasek i nie bać się zadzwonić z interwencją do innych służb na codzień? kształtowanie mentalności trwa długo i bezpodstawne oskarżenia temu tylko sprzyjają. Zadam troszkę retoryczne pytanie: ilu forumowiczów w 2008 roku zgłaszało jakiekolwiek akty wandalizmu w Przemyślu? może ktoś odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 08:44 ja zgłaszałam w ciagu ostatniego roku dwa razy: odpowiedź Straży Miejskiej: w interwencji z nad Sanu "nie nasz rejon", w interwencji z pod zamku "będziemy najwcześniej za pół godzinki". Jak chcesz zobaczyć pracę tej słuzby przyjdź chociażby na rynek wieczorkiem i zobacz ja Straż ładnie chowa się w sytacjach w których powinna już interweniować, proponuję Ci pospacerować wieczorem po uliczkach (najlepiej zułkach Przemyśla) i w sytuacjach o których piszesz ściągnąć Straż Miejską , a później podziel się doświadczeniami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykibol Wypad za Przemyśl !!! IP: 77.236.0.* 29.03.09, 10:59 Może niech miasto wynajmie kawałek pola koło Medyki (bo tam równo), i tam urządza "derby". Dość tolerowania bandytyzmu !!! A dotacje lepiej przeznaczyć na sekcje sportowe działające przy szkołach, bo te przemyskie "kluby" to czarna dziura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Wypad za Przemyśl !!! IP: 89.195.13.* 29.03.09, 14:13 Również jestem przeciwnikiem stosowania odpowiedzialności zbiorowej, mam też świadomość, że nie wszyscy kibice są kibolami, zdaję sobie również sprawę z tego jak ważnym wydarzeniem są derby - kiedy chodziłem na mecze (lata 60., 70, 80,) zawsze były piłkarskim swiętem i na takie mecze szły całe rodziny. Obecnie jednak za sprawą kilkudziesięciu osób, które narzucają reszcie wzory zachowań, strach przychodzić na stadion. Nieważne pod jakim pretekstem prezydent wydał zakaz, ale przypuszczam, że kierował się informacjami otrzymanym od słuzb porządkowych - być może wynikało z nich, że rozróby podczas meczu i po meczu mogą byc znacznie groźniejsze niż ta w rynku? Może trzeba pokazać, że władza dysponuje takim instrumentami, które sprawią, że kibol stanie przed wyborem: robić zadymy i nie oglądać meczów, czy zachowywać się spokojnie i mecze oglądać? Niewykluczone, że grupy piłkarskich fanów mając taki wybór wyeliminują ze swojego grona zadymiarzy, ludzi dla których kibicowanie jest na ostatnim miejscu. Tu też jest robota dla policji - wyizolować grupę prowydyrów i ich gnębić np. zamykając przed meczem. Jeśli tacy kolesie trafia kilka razy na dołek na pewno przejdzie im ochota na rozróby, niejeden twardziel po dwóch dobach w areszcie wychodził mocn spokorniały. Mam nadzieję, że tym razem skończy się wysokicj karach pieniężnych i jak komornik zajmie plazmę, meblościankę, lodówkę, czy pralkę, to tatuś z mamusią dojdą do wniosku, że taniej wyjdzie pilnowanie synusia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Wypad za Przemyśl !!! IP: 213.25.24.* 29.03.09, 15:46 Dlaczego to była prowokacja? Gdyby nie chciano dopuścić do protestu to wystarczyło od rana wysłać patrole na rynek. Taki patrol mógłby spisywać dane każdego próbującego wejść na rynek. Ze spisywaniem nie byłoby problemu bo w policji co drugi umie pisać.I to by była prawdziwa prewencja.Tymczasem policja pozwoliła zebrać się nastolatkom a potem sprowokowała i podstępnie zaatakowała. Z kolei młodzież ma wbijane do głowy że u nas jest demokracja i każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie.Nie znają życia i nie mają pojęcia o wredności policji.Z całym zaufaniem do głoszonego porzadku demokratycznego dali się wciągnąć w pułapkę jak dzieci.Jak dzieci. Była to piękna lekcja demokracji i wolności w praktyce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Wypad za Przemyśl !!! IP: 89.195.6.* 29.03.09, 20:07 Z tym się zgadzam, ale nazwałbym to raczej nieudolnością niż prowokacją - kluczową sprawą powinno być niedopuszczenie do wejścia na rynek, wówczas do zadymy by nie doszło, ale to już wina policji, nie zakazu. Z drugiej jednak strony jeśli to była prowokacja, to odniosła zamierzany skutek, bo świat poszedł sygnał:"teraz widzicie kim są kibice, dalej uważacie, że to pokorne owieczki?" Dzięki temu siły porządkowe uzyskały akceptację społeczną na bardziej brutalne rozprawy z nielegalnymi demonstracjami w przyszlości. Odpowiedz Link Zgłoś
solist Re: Wypad za Przemyśl !!! 29.03.09, 21:37 pysio chyba na tej zadymie jednak nie był, bo zmieniłby zdanie. Co do decyzji Prezia to należy ja oceniac jako głupią i nieprzemyślaną, ale z innego względu. Z tego, że została podjęta tak późno, a po drugie, że w ogóle dopuszczono do meczu. Tak długo jak stadiony nie są przygotowane i bezpieczne tak długo kluby nie powinny rozgrywać meczy. Ewentualnie organizować je na stadionach bezpiecznych w innych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Wypad za Przemyśl !!! IP: 213.25.24.* 29.03.09, 21:51 Oczywiście że nie byłem! I nie składałbym to na brak kompetencji policji.Wyrażnie chciano tej zadymy. Może limit aresztowań narzucony odgórnie był nie do osiągnięcia bo Przemyśl to bardzo spokojne i senne miasto. Kto ich tam wie. Mają swoje cele i nie liczą się z nikim. Prawdy i tak nie powiedzą bo to jest żelazna zasada polityków.Udało im się jedno; ośmieszyli demokrację i na pewno przysporzyli niechętnych aktualnemu porządkowi. Nie piszę ustrojowi bo cóś tak podobnego w wykazie ustrojów nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Wypad za Przemyśl !!! IP: *.mcon.pl 29.03.09, 22:00 kalendarz rozgrywek był znany od dawna i skoro klub nie przygotował odpowiednio stadionu to powinien ponieść konsekwencje - co do decyzji prezia to była nie przemyślana i dała pseudokibicom okazję do zadymy - dziwię się że nie mamy fachowca od bezpieczeństwa wew. na poziomie - moim zdanie i tak obyło sie bez większych problemów a to co się działo mogło naprawdę doprowadzić do rozlewu krwi Odpowiedz Link Zgłoś
solist Re: Wypad za Przemyśl !!! 30.03.09, 00:19 mamy fachowców, przemyski sztab antykryzysowy to prężnie działająca komórka :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Wypad za Przemyśl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 10:21 Myślę, ze dobrym pomysłem byłoby w Rynku wywieszenie zdjęć tych wszystkich kiboli, żeby rodzice, sąsiedzi i nauczyciele ich rozpoznali !!!! Nie wiem komu przyszedł pomysł, aby prezedyent pokrył koszty zniszczeń jakich dokonali pseudokibice !!! To jakaś paranoja ! Czy wy KIBOLE myślicie, że prezydent podjął taką decyzję sam ??? To była decyzja napewno po wielu konsyltacjach i z tego co wiem to największym problemem był sam stadion, który nie jest przygotowany do DERBÓW !!! (czyt. zadymy). I jeszcze jedno za takie zniszczenia to kary nie w postaci grzywien czy aresztu, ale prace na rzecz miasta !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykmiot Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 09:30 A może my zwykli mieszkańcy wystawimy zbiorowy rachunek tym bandytom za zdewastowane mienie nie tylko podczas ostatniego derby, ale za to, które dokonują na codzień: zniszczone beznadziejnymi napisami elewacje budynków, wyrwane ławki, zniszczone kubły, samochody, przystanki,itd. itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 11:40 Brawo dla prezydenta! Hołotę trzeba niszczyć i napiętnować ,a najważniejsze nie dać się zastraszyć. Szkody niech za nieletnich pokrywają rodzice ,a pełnoletnich niech zagonią do robot publicznych. Jeśli rodzice nie mają z czego płacić ,niech też zasuwają w robotach publicznych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 30.03.09, 15:38 jakiej odpowiedzialności wymagać od młodzieży gdy władze są nieobliczalnie nieodpowieszialne? Który antymłodzian nie wnerwi się gdy przyjdzie coś załatwić do zadufanego urzędasa a ten wyrażnie go olewa. Nie chce wysłuchać jego racji. I na komiec woła policję. Konia z rzędem temu kto po takim traktowaniu idzie do domu, zmawia paciorek i lulu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.zone2.bethere.co.uk 30.03.09, 17:20 Pysio, to wszystko prawda, ale zrozum jedną rzecz - z chuligaństwem trzeba zrobić porządek! Nie można się rozczulać nad ludźmi, którzy świadomie niszczą mienie, napadają na niewinnych ludzi. Z niektórych wypowiedzi wynika, że policja nie powinna w ogóle interweniować, czyli powinna pozwalać na demolki, żeby zaniedbana młodzież mogła sobie powetować swoje frustracje. Na tej samej zasadzie można rozgrzeszać wszystkich przestępców, bo każdy z nich miał na pewno różne problemy - albo rodzice byli zbyt źli, lub nadopiekuńczy, w szkole nauczyciele byli zbyt ostrzy, lub tolerancyjni. Nadmierna liczba basenów, lub hal sportowych również mogłaby być przyczyną bandyckich zadym - zbyt wielka liczba atrakcji tez moze spowodować agresję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 30.03.09, 18:11 To co napisałeś jest prawdziwe i też tak myślę.Ale na tym proteście nie wszyscy to stoprocentowi chuliganie i zadymiarze.Wiem jak to jest . Złapani zostają ci co przeważnie mieli nieszczęście się tam znależć lub tacy którzy byli przekonani zze nic złego nie robia. Poszli po prostu protestować.Prawdziwi zadymiarze na ogół mają swoje sposoby żeby nie dać się złapać.Ja jestem zatym żeby najsurowiej ukarać tego co pierwszy rzucił kamieniem.Można go nawet wykastrować aby obniżyć mu temperament.Zasada jest podobna; A najdzielniej biją króle a najgęściej giną chłopy. Chodzi mi głównie o tych co tam poszli z głupoty a nie chęci rozrabiania.Stawianie wszystkich na równi to pomysł barbarzyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.ptvk.pl 30.03.09, 18:16 Spokojnie Panowie. Jest monitoring, są zdjęcia. Wszystko się na pewno wyjaśni kto z kim kiedy po co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara wiara Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 18:38 Panie Pysio ,a co z tymi, ktorzy znależli sie w rynku przez przypadek np.z dziećmi mogli zginąć przez frustrację jakiegoś gnojka. Uczmy dzieci odpowiedzialności,od małego . Tylko ,że większość tych gnojkow wywodzi się z patologi albo z dobrobytu gdzie rodzice robią interesy i mają w nosie co wyrośnie z ich dzieci, Potem płacz i lament gdy jest już za póżno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 30.03.09, 18:55 No właśnie o tym pisałem .Ci co są tam z przypadku równie dobrze mogą zarobić i od jakiegoś gnojka jak i zomowca. Dlatego jestem za ucywilizowanym Załatwieniem takiej sprawy.Młodzież jest pozbawiona wiadomośco o praktycznej stronie życia i często działa z pobudek emocjonalnych. Ale dorośli czyt. władza, powinni postępować rozważnie. Wysyłanie zomo do poskromienia dzieciaków to krok głupi,nierozważny i ryzykowny.Widziałeś jakie mieli pały i karabiny.Zomo strzela a pan bóg kule nosi.Taki dzieciak nie ma pojęcia za co jest katowany przez jakiegoś bysia z zomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morda Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 19:34 pysio! Tobie jednak na mózg padło, jakie zomo? Jakie dzieciaki? Jakie katowanie? Czy jak z pobudek emocjonalnych spowodowanych, czytaniem Twoich durnych postów dam Ci w mordę, "bo jestem pozbawiony wiadomości o praktycznej stronie życia" ( nie miałem kiedy jej poznać, bo najpierw byłem młodym żulem, a potem starym i do tego zalkoholizowanym), to też mnie usprawiedliwisz i zwalisz na władzę??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 30.03.09, 19:50 Morda jesteś typem pozbawionym kręgosłupa moralnego.Dla ciebie żeby coś zrozumiecnajlepsze to danie w mordę. Spróbuj sam to sobie zrobić kupując potężny młot a zobaczysz że świat jest inny niż twoje wyobrażenia o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 89.195.82.* 30.03.09, 23:28 To dobrze Pysio, ze jesteś człowiekiem wrażliwym i - jakkolwiek - w pewnych sprawach masz rację, to tu się mylisz. Młodzież ma o wiele lepszą praktyczną wiedzę o zyciu niż starsze pokolenia, chociażby z tego powodu, że ma większy dostęp do informacji. Weźmy np. kiboli -potrafią się doskonale zorganizować, są świetnie skomunikowani ze sobą, mają własne strony internetowe, kręcą filmy, potrafią często zrobic wspaniałe widowisko, wykonać świetna oprawę plastyczną. Doskonale wiedzą też, że nie można bić, zabijać, demolować, gwałcić itp. itd. Słyszą o tym w domu, a jeśli nie, to w szkole, na religii itd. Jedynym wyjątkiem mogą być osoby upośledzone. Tolerowanie przez ostatnie 20 lat chuligaństwa, nie tylko na stadionach, sprawiło, że teraz mamy poważny kłopot, gó...arze bija nauczycieli, zakładają im wiadra na głowy, dziesięciolatki ubrane jak zdziry, łażą po ulicach z fajkami w gębach i browarami w łapach, klnąc przy tym gorzej od szewców ze znanego porzekadła. Wiem po sobie, że gdybym nie był trzymany za ryj przez rodziców, to w wieku 18. lat byłbym zdegenerowanym moralnie i fizycznie typem, ponadto w przeszłości, szkoła również trzymała ucznia za pysk nakazując chodzenie w fartuchach, czy w niewyróżniającym się ubraniu ubraniu i z tarczami na rękawie. Po południu i wieczorem tzw. trójki składające się z nauczycieli rodziców, zaglądały do knajp i kawiarni sprawdzając, czy uczniowie nie chleją. Chlali, ale nie taki stopniu, jak obecnie, a na pewno nie w podstawówce, nie licząc pojedynczych przypadków. Wprowadzony później liberalny model wychowania, który na Zachodzie juz dawno się nie sprawdził, sprawił, że jest tak, jak jest. Nie znaczy to, że jestem zwolennikiem zimnego wychowu, ale państwo nie może sobie pozwolić na pobłażliwość również w stosunku do młodocianych, bo wiadomo: czym skorupka za młodu... Nie potrzeba mieć jakiejś niezwykłej wyobraźni, żeby zdać sobie sprawę, co mogło zdarzyć się na rynku, gdyby policja nie interweniowała - jestem przekonany, ze nie skończyłoby się na rzucaniu kamieniami i połamaniu ławek. Jedyny błąd o jaki mozna mieć pretensje do sił porządkowych, że nie rozproszyły kiboli, zanim doszli do rynku. Czas zmienić skompropmitowne metody wychowacze, w szkołach wprowadzić jasny i skuteczny system kar i nagród, tak jak to było w przeszłości i nie ma to nic wspólnego z sytemem sowieckim, bo ten o którym pisałem obowiązywał również w II RP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dedal 1 Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.mcon.pl 31.03.09, 01:39 Przed chwilą jakiś haker(???) przerwał mi w połowie pisanie..... W skrócie : bilet na stadion - w jedną stronę (świadomy, wolny wybór - niech nad tym czuwa policja).Dookoła wysoki mur, by nie epatować wrażliwych, zwł. dzieci.W środku - samorząd "nidobitych" organizuje sprzątanie (truchła + fekalia - z przeznaczeniem na ewent. pożywienie).Kto chce obejrzeć tzw. mecz - lokalna tv. ( w domku, spokojnie, przy piwku lub gorzałeczce, też i kawusi o różnych odcieniach).Natomiast KIBICE (sic!) - po (jw) uiszczeniu opłat (na potrzeby miasta i jego mieszkańców i konserwację murów), niech się sami, demokratycznie wybiją do ostatniego (sami wybrali - chcieli).Dla spokojniejszego i bezpieczniejszego życia pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 89.195.192.* 31.03.09, 02:18 Jaka szkoda, że to nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.cable.ubr01.soli.blueyonder.co.uk 31.03.09, 04:31 Z komentarzy TVN-24 o przemyskiej zadymie musi intrygować taki rodzynek,poświęcony tak wspaniałym, ideowym wrecz ''kibicom'',brutalnie zaatakowanym przez policję: -------- Ponad 30 letni ktryminalista, nauczyciel historii i włascicel baru to dopiero małolaty. Wyrostki robiły za tło prawdziwych zadymiarzy, którzy bez względu na to czy stadion był otwarty czy zamknięty poszli zmierzyć się między sobą. Gdy na drodze stanęła policja wtedy oni stali się celem. Swoją drogą to jak ma zachowywać się młodzież skoro pseudo-nauczyciel a zarazem pseudo-kibic staje z wyrwaną kostką brukową przeciwko stróżom prawa??? ---= Czy moze ktos powiedziec, co to za gieroje - TRIO: doświadczony oprych, nauczyciel i własciciel jakiejs speluny? Czy nie warto blizej im sie przyjrzec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniu Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 06:36 pieprzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 31.03.09, 12:59 Zgadzam się z twierdzeniem że szkolnictwo w nowej szacie skompromitowało się doszczętnie. I nie chodzi tu tylko o wychowanie sensu sticte ale i o wiedzę. W zasadzie to młodzież jest pozostawiona sama sobie.Duża część rodziców ogłupiona propagandą serwowaną przez m.edukacji wierzy że to prawda i nie ma pojęcia o rzeczywistości. Ja bym się przyjrzał przemyskim szkołom pod kątem skonfliktowania z prawem i tam zarządził czystkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi2 Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.166.* 31.03.09, 15:15 Po tej sobocie jedyne zastrzeżenia mam do policji. Była za łagodna!!! Jakby tak po tej akcji paru(set) g...rzy wylądowało z połamanymi rączkami to może na następny raz zastanowili by się czy wziąć do ręki kamień. Dla małolatów karą mogą być prawdziwe roboty interwencyjne, sprzątanie miasta (czytaj: psich g...), a dla rodziców takich przygłupów kary finansowe takie, że na następny raz jak będzie mecz to zamkną ich w piwnicy. Wielkie brawa dla Chomy, chociaż wiele jego decyzji mi się nie podoba to tym razem uważam, że postąpił bardzo dobrze. Rzeczywiście w Przemyślu (Polsce) brakuje taich ludzi jak burmistrz NY - Giuliani. Jeżeli nie będzie prawdziwego przestrzegania prawa w codziennym życiu, a podrostki myślą że im wszystko wolno to nie ma się co dziwić, że póżniej rosną takie mutanty które nie odróżniają rzucenia kamieniem dla zabawy od zabicia kolegi ze szkoły bo krzywo się popatrzył, albo miał szalik w nieodpowiednim kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 31.03.09, 17:59 jak na sadystę to pięknie top ukąłeś. Zwłaszcza ten zwrot o połamanych rączkach szczególnie mnie rozczulił. A potem przyszła refleksja; Jestes taki sam jak ci rozrabiacze i dodatkowo oglupiony propagandą majaca usprawiedliwić bohaterski postępek zomo. Widziałeś te karetki? Twój sen o maltretowaniu dzieci chyba się spełnił.Może będą komunikaty o rannych. Wtedy będziesz miał pewność. I to cię będzie rajcować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RastaMan Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 18:32 Panie Jo, gdyby policja nie interweniowała na rynku NIC by się nie działo, po prostu wszyscy poszliby normalnie na stadion i nie było by problemu, to prewencja była współorganizatorem tej "bitwy", żeby to zrozumieć też nie trzeba miec jakiej wybujałej wyobraźni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.zone2.bethere.co.uk 31.03.09, 19:04 Panie Rastaman, poczytaj Pan trochę na temat psychologii tłumu, a po drugie policja, oraz inne służby porządkowe są ustawowo zobowiązane do rozpraszania nielegalnych zgromadzeń. I tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RastaMan Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 19:18 Nie muszę czytać żadnych książek psychologicznych, przyjdź przed każdym meczem Polonii na rynek i zobacz sam, że wszyscy w spokoju zbierają się i idą na stadion. A co do rozpraszania nielegalnych zgromadzeń, nie można było rozpraszać nas pod stadionem tylko w samym centrum miasta? Zakaz był na wejście na mecz a nie pod stadion, dlaczego więc policja najpierw broniła zaciekle wejścia na Sanocką a po zamieszkach rozpłynęła się w powietrzu i spokojnie udaliśmy się w kierunku stadionu, nawet nie próbowaliśmy wchodzić tylko spokojnie stanęliśmy przy siatce od strony wyciągu i wszyscy kibicowaliśmy. Tam nikt nam już nie przeszkadzał, jakoś nikt się nie kwapił, żeby rozpraszać "nielegalne zgromadzenie". Więc po co była ta cała szopka? To była prowokacja, żeby pokazać jacy kibole Polonii są agresywni, a tego wszystkiego można byłoby uniknąć puszczając nas przynajmniej tam gdzie sami się w końcu dostaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 31.03.09, 20:45 Po pierwsze protest był spontaniczny i nie miał głównego organizatora. Po drogie; zgłosić legalne zgromadzenie było za późno bo prezio ogłosil swoja decyzję tuż przed meczem. Na tym też polegała część prowokacji.Dzieciakom stawia się zarzut o nielegalnym zgromadzeniu. A jakim cudem miało być legalne.I to jest ta wredność władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.brnt.cable.ntl.com 31.03.09, 21:01 Jak to w jaki sposob mialo byc legalne? W bardzo prosty. Termin meczu byl znany od ladnych kilku miesiecy wiec chetni mogli zlozyc wniosek o zgode na zgromadzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 22:25 Droga Aaa czy Ty aby myślisz choc trochę co piszesz, a może pracujesz u p.Prezydenta? Kilka, jak piszesz miesięcy temu, nikt nie wiedział że mecz będzie bez udziału kibiców!!!Więc po co zgoda na zgromadzenie?A skoro wiedziały władze kilka miesięcy temu to dlaczego wtedy nie sprawdziły stanu technicznego obiektu? I nie podjeły stosownej decyzji dużoooo wcześniej??? Oj coś się pultasz w dyskusji, więc lepiej nie zabieraj głosu bo teraz sama udowodniłaś, że trzeba było myśleć wcześniej, ale na URZĘDZIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.brnt.cable.ntl.com 31.03.09, 23:17 Jesli juz to Drogi aaa. Do swojej plci jestem dosc przywiazany. Po adresie IP widac, ze nie jest on nie tylko nie przemyski ale nawet nie polski. Trudno dojezdzac do pracy jakies dwa tysiace kilometrow codziennie. A teraz nauka czytania ze zrozumieniem sie klania. Nie napisalem ze kilka miesiecy temu bylo wiadomo, ze mecz odbedzie sie bez kibicow, tylko ze kilka miesiecy temu bylo wiadomo, ze taki mecz sie odbedzie. Skoro sa tacy porzadni to powinni wiedziec, ze na zgromadzenie potrzebna jest im zgoda wlasciwych instytucji. Natomiast jesli tego nie wiedzieli, bo takiego zgramadzenia nie planowali to oznacza ze zebrali sie nielegalnie w celu zrobienia zadymy, wiec interwencja policji byla jak najbardziej sluszna. To nie Prezydent Przemysla mial podjac dzialania wczesniej, tylko organizator, w tym przypadku Polonia. Prezydent jedynie, zreszta na wniosek policji, podjal decyzje o rozegraniu meczu bez obecnosci kibicow. I bardzo slusznie zreszta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyderca Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.dynamic.thecloud.net 31.03.09, 22:06 Jobrave ty to masz mozg, szkoda ze mieszkasz w UK i takie brednie piszesz. Na tym skoncze swoja wypowiedz. Powiem krotko w 2012 wiadomo co nas czeka, nie potrafimy zorganizowac meczu na szczeblu 4 ligi. To jest smiechu warte!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.zone2.bethere.co.uk 31.03.09, 22:30 Ja tam nie żałuję, że mieszkam w UK, przynajmniej nie muszę oglądać latającego bruku, ławek i koszy na śmieci. Rynek, to nie łąki za "Polonią", przy tak dużej koncentracji "kapturasów" wystepowało duze zagrożenie dla porządku w miejscu publicznym, zadaniem policji było wyeliminowanie zagrożenia, a ponieważ zrobiono, to zbyt delikatnie i niefachowo doszło do demolki. Trzeba było od razu zapie...ać na bagna za Polonią i nie zahaczać o rynek, bo z tego co wiem, żadneych meczy, poki co, w rynku sie nie rozgrywa. A 2012 ma byc koniec świata, więc już sie nie przejmuj tym, czy potrafimy zorganizować meczów, czy nie. Do zobaczenia na Sądzie Ostatecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RastaMan Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.09, 23:09 Jo nie wiedzialem ze jesteś świadkiem jehowy, oni przepowiadają koniec świata co 5 lat:D Nie moglismy odrazu zap*****lać na bagna za Polonią bo nie umożliwiła nam to policja, nie zahaczaliśmy o rynek tylko na rynku była zbiórka, tak jak większość czuwajczyków zbiera się na Popielowie tak Polonia zbiera się na rynku, zawsze tak było i zawsze tak będzie. Szliśmy w kierunku stadionu, kto nam zagrodził drogę z pałami w ręku? Policja. Więc niech nikt od nas nie oczekuje, że podkulimy ogon i rozejdziemy się do domów w jednym z najważnieszych dni w historii naszego klubu, za dużo pieniędzy i zaangażowania kosztowały nas te derby, żebyśmy od tak zaakceptowali chorą decyzję pseudoprezydenta, osiągneliśmy swoje i dotarliśmy na "bagna pod Polonią" i na tych bagnach kibicowaliśmy naszej drużynie, która na koniec meczu gorąco nam podziękowała, szkoda tylko, że doszło do niepotrzebnych konfliktów i że nie udało się nam zaprezentować oprawy nad którą ultrasi pracowali tyle czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.brnt.cable.ntl.com 31.03.09, 23:24 Skoro zawsze sie zbieracie na rynku to powinniscie sie cieszyc, ze was policja poprzednimi razami nie rozpedzila. Mam nadzieje, ze teraz odpowiednie sluzby nie beda dopuszczac do takich zgromadzen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RastaMan Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 00:18 Na szczęście nie Ty o tym decydujesz, za komuny nas nie rozpędzali i teraz też nie będą. Zresztą Twoja wypowiedź nie zasługuje na komentarz, jak Ci się nie podoba, że ludzie się zbierają w grupę przed meczem żeby iść w pochodzie na stadion to wyjedź do Chin, tam zobaczysz jak wygląda Twoja upragniona kontrola państwa nad społeczeństwem. Wszyscy na tym forum traktują nas na równi z mordercami. Oczywiście, było parę zabójstw z nożem w ręku w naszym mieście na tle "klubowym", ale to były wyjątki, żadna ze stron nie jest z tego dumna, to jest w naszych szeregach potępiane. W każdej społeczności są jakieś wyjątki i szczególne przypadki, które odbiegają od normy, ale u nas widzi się tylko te złe strony. Niech ktoś z szanownego grona forumowiczów przyjdzie kiedyś na mecz i zobaczy jak pięknie prezentują się nasze oprawy. A że bijemy się z fanami innych klubów? Oni wyrażają na to zgodę więc nie widzę w tym nic złego, tym bardziej, że ustawki są zawsze na pewnych zasadach, których się nie łamie(gołe pięści, bez sprzętu itd). Pewnie nie jeden z Was podnieca się galami boksu, więc jaki macie problem? A co do bezpieczeństwa na meczach to są trybuny dla fanatyków i osobne dla ojców/matek/dzieci, na te sektory nie wchodzimy nigdy. Ale oczywiście zawsze trzeba znaleźć sobie kozła ofiarnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.04.09, 00:38 No niestety nie ja o tym decyduje. Za komuny czy do 1989 roku rzeczywiscie was nie rozpedzali, bo was po prostu nie bylo na tym swiecie (z korzyscia dla niego zreszta). Po cholere mam jechac do Chin? W koncu to nie w Chinach pseudo kibice demoluja moje rodzinne miasto. Ale ty mozesz sie przejchac np. do Anglii i zobaczyc, ze najwierniejsi fani tutejszych klubow nie zbieraja sie w kilkusetosobowe grupy i nie maszeruja przez pol miasta. Wcale sie nie dziwie, ze was traktuja jak mordercow, bo zgodnie z tym co napisales w swoim poscie takimi mordercami moralnie (a niektorzy z was takze i fizycznie) jestescie. wasze piekne oprawy zdarzalo mi sie juz widziec. K...y i ch..e latajace jak skowronki, transparenty z obrazliwymi haslami, rzucanie kamieniami czy fragmentami wylamanych lawek. W kazdej spolecznosci sa zle elementy. To sie zgadza. tylko zdrowa spolecznosc te zle elementy stara sie usuwac ze swojej tkanki. Wy wrecz przeciwnie- czynicie z nich swoich idoli, do ktorych rownacie. Chyba zartujesz piszac, ze nie wchodzicie na sektory w ktorych sa ojcowie, matki, dzieci. wielokrotnie widzialem jak w pogoni za zwolennikami druzyny przeciwnej potrafiliscie gonic po calym stadionie, traktujac jak wroga kazda napotkana osobe. Na zadnym stadionie nie powinno byc miejsca dla fanatykow- tacy powinni siedziec albo w wiezieniu ale w zamknietym zakladzie psychiatrycznym. A co do ustawek to zupelnie sie zgadzam. Nawet popieram zglaszane tu (albo w podobnym watku) propozycje. Powinno sie was spedzic w jakies ogrodzone miejsce i wypuscic tylko ostatniego ktory przezyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dedal 1 Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.mcon.pl 01.04.09, 00:39 DO (P.T.) RASTAMANa : Jeśli tak bardzo kochacie sport i markę drużyny, z którą się identyfikujecie (dotyczy to kibiców obu zresztą "drużyn"), to przede wszystkim sami potrenujcie lub znajdzcie w rodzinie, bądż wśród znajomych, takiego kogoś, kto zastąpi tych.......wstydo-ligowych zawodników.Możecie wspomódz jakże ukochane z.p.(za przeproszeniem) drużyny także swoją pracą i wynikjącymi z niej gratyfikacjami..... Możecie też - dla kochanej drużyny - popełnić indywidualne lub zbiorowe harakiri (w następstwie wygranego lub przegranego meczu - pretekst nie ważny, liczy się drużyna, którą trzeba szanować itp. itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RastaMan Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.09, 01:03 Dedal daruj sobie ten sarkazm, jesteśmy z drużyną na dobre i na złe, harakiri powinna popełnić przynajmniej 1/3 zgorzkniałych, zakompleksionych użytkowników tego forum. aaa, przed 1989 większości z nas nie było na świecie, ale byli inni, którzy zbierali się przed meczami w jednym miejscu(na rynku) bo zawsze tak było. Co do demolowania to napisałem kilka postów wyżej, co do transparentów, ja jakoś widzę zawsze ładnie i starannie zaprojektowane graficznie flagi i sektorówki z godłem Polonii itp, co do wulgarnych pieśni zgadzam się, aczkolwiek są one obecne praktycznie na wszystkich meczach, też w innych krajach, między innymi w Anglii, którą podałeś za przykład, i uwaga - tam też kibice się najpierw zbierają przed meczem. Jesteś w szoku? To ochłoń i przyjmij to do wiadomości. Co do wchodzenia na "spokojne" sektory, w naszym mieście na pewno tego nie widziałeś. Ustawki? Nie jesteśmy bydłem, żeby nas "spędzać", sami potrafimy się zorganizować(w miejscu w którym nikt nam nie będzie przeszkadzał). Do ostatniego który przeżył mówisz? Więc przyjmij też do wiadomości, że bijemy się zawsze do momentu do póki ktoś nie jest w stanie wstać, nie zabijamy się, na nieszczęście dla was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.brnt.cable.ntl.com 01.04.09, 01:37 Jakos nie pamitam, zeby za komuny w Rynku zbierali sie pseudo kibice. Zreszta po 1989 roku tez jakos te zbiorki nie rzucaly sie w oczy a na kazdych derbach bylem. Nie mam niestety zdjec tych transparentow ale wiem, ze sa one w archowach niektorych przemyskich fotografow. Jalos nie zdarzylo mi sie uslyszec wulgarnych spiewow na stadionie Chelsea, Fulham, Arsenalu czy nawet bodajze III- ciologowych Watford, Brentford, czy kultowego w Zachodnim londynie QPR-u. I nie zdarzylo mi sie zauwazyc, zeby banda zakapturzonych wyrostkow zbierala sie na Leicester Square a pozniej maszerowala na oddalony o kilka mil stadion Rangersow. Cala twoja (wasza) mentalnosc objawia sie w tym fragmencie: co do wulgarnych pieśni zgadzam się, aczkolwiek są one > obecne praktycznie na wszystkich meczach, też w innych krajach, między innymi w > Anglii, którą podałeś za przykład Usprawiedliwianie swoich zachowan tym, ze cos jest w innym kraju. To dlaczego nie robicie tego co jest w iinym kraju, czyli tego, ze kazdy kibic przychodzi na stadion ubrany w koszulki klubowe? Tego, ze zaden kibic nie wybiera sie na stadion z lbem zakrytym kapturem i zaslonieta twarza? Napisze ci dlaczego. Dlatego ze dla was jedynym celem jest zrobienie zadymy i nic wiecej. Moze w waszym miescie tego nie widzielm , jak sie gonicie po sektorach ale w Przemyslu mozna to bylo zauwazyc jak najbardziej. Jestescie gorsi niz bydlo, bo bydlo jest wyuczalne, nawet krowy ucza sie, ze nie wolno sie zblizac do ogrodznia pod napieciem a was niczego nie nauczylo to, ze wasi idole zamordowali kilku zwolennikow innej druzyny. Wiem, ze sami potraficie sobie zorganizowac taka ustawke. Rzecz w tym, ze ona konczy sie kilkoma siniakami czy zlamaniami. Dlatego lepiej byloby was spedzic jak bydlo w jedno miejsce i wypuscic tylko tego ktory przezyl. No i na koniec. Ani nie jestem sfrustrowany ani zgorzknialy ani tym bardziej zakompleksiony. Nie mam powodow ani do jednego ani do drugiego ani do trzeciego. Natomiast mam powody, zeby tak pisac bo kilkoro moich niezaangazowanych znajomych ucierpialo w waszych burdach. I, co najistitniejsze nie zdarzylo sie to wczle na stadionach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 89.195.2.* 01.04.09, 01:44 Ok Rastaman, przyznaję, ze to, co napisałeś w ostatnim poście, jest logiczne, momentami słuszne i nawet rozsądne. Rzeczywiście, jeśli panował wcześniej usankcjonowany przez wszystkie strony zwyczaj, zbierania się wszystkich kibiców "Lonii" w rynku i nigdy nie dochodziło tam do zadym, to akcja policji nie miała uzasadnienia, mogli was przepuścić i obserwować co się dzieje w drodze na stadion. Jeśli jednak tym razem policja zachowała się nietypowo, to znaczy, że wystąpiły jakieś specjalne okoliczności, które ją do zmiany zachowania zmusiły. Być może z rozpoznania operacyjnego wynikało, że szykuje się jakaś zadyma (wówczas możecie mieć pretensję jedynie do policyjnych kapusiów, których w waszych szeregach na pewno nie brakuje), może być też inna ewentualność - policja uznała, że sytuacja jest wyjątkowa z powodu wprowadzono zakazu w zw. czym reakcja kibiców może być inna niż zazwyczaj i stąd ta akcja. Tak, czy owak powinniście byli się rozejść i umówić się w innym miejscu, z którego wspólnie moglibyście udać się w okolice stadionu. Rozumiem wasz żal (wcale nie sobie nie kpię), ze sporo waszych przygotowań poszło na marne, bo derby to wielkie święto kibiców i nie odbywają się przecież co tydzień. To wszystko jednak nie usprawiedliwia tej całej rynkowej zadymy, mam tu na myśli waszą reakcję.Wycofanie się i zebranie w innym miejscu nie świadczyłoby o tchórzostwie, lecz o tym, że jesteście ludźmi poważnymi, kibicami z prawdziwego zdarzenia. Nie miałem okazji oglądać na żywo waszego kibicowania, ale sporo oglądałem na You Tube, albo na "Nowiny 24" (już nie pamietam dokładnie) i owszem podziwiałem wasza inwencję, naprawdę było, to widowiskowe i fajnie było popatrzeć - oznacza, to więc, że nie jesteście jakimis tumanami pozbawionym mózgu, lecz raczej ludźmi inteligentnymi. Mam świadomość, że krew nie woda, że młodość nie zawsze idzie w parze z rozsądkiem, też mi się zdarzało w przeszłości nieraz dostać pałą, ale sami widzicie, jakie są teraz skutki waszego zachowania - społeczeństwo zobaczyło tę ciemniejszą stroną kibiocwania (jesli tak można to okreslić) i teraz będzie juz za tym, żeby was gnębić. Mieszkam niedaleko Queens Park i często widuję pochody kibiców, którzy idą na mecz swoich Rangersów, owszem wyją niemiłosiernie, hałasują, ale wśród nich są też 80. letnie babcie i matki z niemowlakami. Nieraz chodzę na mecze, szczególnie jak są rozgywki o Puchar Anglii, bo wtedy przyjażdżają drużyny z Premiership. Nieco dalej mam Fulham, a czasem jedżę na mecze Arsenalu, który już jest w dalszej dzielnicy Londynu, ale zaręczam wam, że takie rzeczy się nie zdarzają. Owszem czasem dojdzie do pojedynczych wybryków, ale to naprawdę rzadkość. Czy nie możecie wyeliminować ze swojego grona świrów? Wystarczy spuścić im wpierd***ol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyderca Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 82.132.136.* 01.04.09, 04:48 Jobrave a pamietasz jak rok temu HeadHunters zaatakowali w pubie Spursow??? W anglii jest to samo, tylko na mniejsza skale i nie pokazuja tego tak w mediach. Zreszta wystarczy pogrzebac na typowych forach angielskiJobrave a pamietasz jak rok temu HeadHunters zaatakowali w pubie Spursow??? W anglii jest to samo, tylko na mniejsza skale i nie pokazuja tego tak w mediach. Zreszta wystarczy pogrzebac na typowych forach angielskich kibicow. ostatnio Millwall dymilo na meczu wyjazdowym z Luton. Do aaa: jak gra Arsenal czy inny klub w Londynie, czesto ulice sa zablokowane i nikt nie robi z tego wielkiego problemu. Nie wiem dlaczego takie wielkie haloo zrobilo sie wokol tego tematu. Na calym swiecie sa grupy chuliganow i walcza miedzy soba. To bylo jest i bedzie. Jesli ktos mowil ze w latach 89 nie bylo w Przemyslu fanow....poprostu troszke pozniej to do nas przyszlo. Ale juz w tych latach cos sie dzialo, tylko na mniejsza skale. Wszystkim obroncom milicjantow zycze zaliczyc wyjazdowy wyjazd. Nie mowie tutaj o Przemyskich klubach....obojetnie, zobaczycie wtedy prawdziwe oblicze naszych strozow prawa. Wiekszosc awantur zaczyna sie z czystej prowokacji. Nie chce napisac ze kibice nie sa winni, sa tak samo jak i bandyci w niebieskich mundurach:-).ch kibicow. ostatnio Millwall dymilo na meczu wyjazdowym z Luton. Do aaa: jak gra Arsenal czy inny klub w Londynie, czesto ulice sa zablokowane i nikt nie robi z tego wielkiego problemu. Nie wiem dlaczego takie wielkie haloo zrobilo sie wokol tego tematu. Na calym swiecie sa grupy chuliganow i walcza miedzy soba. To bylo jest i bedzie. Jesli ktos mowil ze w latach 89 nie bylo w Przemyslu fanow....poprostu troszke pozniej to do nas przyszlo. Ale juz w tych latach cos sie dzialo, tylko na mniejsza skale. Wszystkim obroncom milicjantow zycze zaliczyc wyjazdowy wyjazd. Nie mowie tutaj o Przemyskich klubach....obojetnie, zobaczycie wtedy prawdziwe oblicze naszych strozow prawa. Wiekszosc awantur zaczyna sie z czystej prowokacji. Nie chce napisac ze kibice nie sa winni, sa tak samo jak i bandyci w niebieskich mundurach:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szyderca Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 82.132.136.* 01.04.09, 04:53 Jobrave przeczytaj "30 Years of Hurt", "Top Boys", wtedy zrozumiesz jak dzialaja hooligans w Uk;-). Goraco Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 01.04.09, 06:53 Igrzysk i chleba to starożytne hasło. Brak jednego lub drugiego zawsze wywoływało zamieszki.I na tej podstawie Prezio gdyby miał trochę oleju we łbie to nie zakazywałby oglądania meczu. Ale on wolał się oprzeć na innej zasadzie , mianowicie podejrzeniach! Inteligencja w systemie IQ na pewno ujemna. Na marginesie; Przy braku chleba zabieranie igrzysk to.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi2 Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.166.* 01.04.09, 10:54 Jobrave, chylę przed Tobą kapelusza. Zgadzam się prawie w całości z tym co napisałeś. Pozostałych (łącznie ze mną) ponoszą emocje. Może dzięki temu że jesteś stosunkowo daleko od tych wydarzeń to potrafisz je chłodno skomentować. Co do innych to już pozwolę sobie mieć inne zdanie. RastaManie jeżeli sam przyznajesz, że napier... się z innymi jest rzeczą normalną, bo wyrażają na to zgodę, to chyba z Tobą jest coś niewporządku. Nie ma takiego przyzwolenia zarówno w polskim prawie jak i w zwyczjnym ludzkim zachowaniu, bo pomiędzy udziałem w bójce a morderstwem nie ma wyraźnej granicy i jeżeli przyłożysz komuś kamieniem, deską czy gołą pięścią to musisz się liczyć z tym, że ktoś może tego nie przeżyć. Takie twierdzenie tylko wpływa na utwierdzenie w prawidłowości podjętej przez Chomę decyzji. Co do "pysia" to z Twoich wypowiedzi można wysnuć wnioski jakobyś był pedagogiem lub chciałbyś nim być. Zgadzam się że wychowanie dzieci przez pas pociąga za sobą w następstwie agresję i moje wcześniejsze wypowiedzi o połamanych rączkach, chciałbym żebyś uznał za przenośnię. Co nie znaczy jednak że zmieniłem swoje zdanie. Uważam że są sytuacje kiedy jest potrzebna silna ręka. Przed meczem było wiadomo, że "kibice" czytaj KIBOLE są nastawieni na rozróbę i w takiej sytuacji zgody na ich obecność na stadionie nie mogło być. I nie jest to równoznaczne z tym że wyrażono zgodę na zebranie się w innym miejscu. Jeżeli istniała możliwość zakłócenia porządku to działania policji są w pełni usprawiedliwione. A jeszcze jedna sprawa Panie "pysiu" wszystkie Twoje posty nastawione są wyraźnie na obrażenie prezydenta i wszystkich którzy się z Tobą nie zgadzają. Jak już pisałem nie zgadzam się z wieloma jego decyzjami i może na tym stanowisku powinien zasiąść ktoś inny, jednak nie znaczy to że będę pisał o jego ujemnym IQ. Myślę że jakbyś przedstawił konkretne zarzuty, to nie tylko ja potraktował bym Ciebie za osobę z którą warto rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 01.04.09, 12:09 ajednak trochę zmieniłeś ton? Powiedz mi za co ja mam kochać prezydenta. Nic kompletnie dla mnie nie zrov\bił dobrego a wręcz przeciwnie wiele jego posunięć to zwykłe szykany. co do rozprawiania się z krnąbrną młodzieżą;W latach 60-tych postanowiono wziąść się za młodziez i wybić jej z głowy idee hippisów. Kto miał długie włosy / Było to równoznaczne z dzisiejszym kapturem/ Ten był łapany przez zomo i na komendzie spuszczano mu baty a dużej części strzyżono krzyż na głowie. Odniesienie jest jasne i nie wymaga komentarzy. Naglę komuś odbiło na urzędzie że młodzież należy przywołać do porządku. Uzyto przy tym najbardziej chamskiej metody bo prowokacji. Jeśli chodzi o to że można doznać kontuzji to chyba jest jasne że poszkodowanych jest kilka razy więcej ale po stronie protestujących czy gapiów. Może Ty tak mi wytłumaczysz po prostu jak odpisać na posty które logiki nie mają i wręcz podżgaja do bicia dzieci a jest to zabronione prawnie. To jeszcze jeden dowód że prokuratura jest na pasku prezia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 17:25 porównanie kaptura do długich włosów hipisów uznam za prima aprilisowy żart... zwalanie całej winy na prezydenta jest niesłuszne. w pierwszej kolejności zawinił klub, który nie przygotował stadionu mimo, iż było jeszcze trochę czasu. zabezpieczenie ze strony służb porządkowych też było kiepskie. ale to nieusprawiedliwia wandalizmu i łamania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 01.04.09, 17:58 Nie wiem ile ty masz lat mysio ale zapewniam cię że ci z ciężkim dzieciństwem a było ich bezspornie więcej niż dzisiaj - mówili dokładniutko to samo co dzisiejsi zwolennicy twardej ręki. Różnica jest tylko taka; Dawniej było można a dzisiaj podpada to pod paragraf o podżeganiu. Możesz sie nie martwić. Jak wiele paragrafów tak i ten- są martwe. na margonesie; Wolę spotkac chuligana ale takiego swojskiego.Śmierdzącego i coś tam bełkotającego niż gnojka w białym kołnierzyki i takichze rękawiczkach który puści mnie i moją rodzinę z torbami w świetle prawa i glorii prężnego biznesmena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 22:44 ale tak właściwie to o co ci chodzi? o udowodnienie, że chuligani w kapturach to to samo co długowłose dzieci kwiaty? a może o to, że karać chuliganów nie wolno bo to okrutne? albo może chodzi o to, że dawniej to można było (ale co?) a dzisiaj to już podżeganie (ale do czego?) czy może jednak chcesz nas przekonać, że nic się nie stało? no i kto tu jest winny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dedal 1 Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.mcon.pl 02.04.09, 01:33 Ja tu tak skromnie, w odniesieniu do w/w postów (częściowo tez do mojego) 1.nawet na igrzyska "rozumni" patrzą ze zrozumieniem 2.Jobrave ! zaraz w imieniu wielu P.T.forumowiczów złożę Ci hołd, wspominając jedynie, że sztuką jest być filozofem wśród mędrców....( a tak w ogóle- to pisz Januszku więcej"na trzeżwo" - cytat z Ciebie; znamy się od stu lat, a kim ja jestem, to Ci powiem przy najbliższym spotkaniu lub - gdy będę znał kontakt) 3.czasem może warto nie wydać komuś "chleba" aby nie miał siły iść na "igrzyska" 4.do Rasta.. jeszcze raz : nie czyń drugiemu, co Tobie nie miłe - nie nakłaniaj do tego - nie staraj się tego w żaden sposób tłumaczyć- chyba, że sam bardzo lubisz byc bitym po (cyt) mordzie i następnie o k o p y w a n y m nierzadko do "oddzielenia się duszy od ciała" (lub in: zdechnięcia, co dla niektórych jest bardziej miarodajne - za przeproszeniem pozostałych naczelnych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: 213.25.24.* 02.04.09, 06:58 Mysio czy ty musisz być przewrotny?Każdy umiejący czytać wiedziałby że nie chodzi oto że krytykowani są tacy sami lecz o to że krytykanci są tacy sami. Jestem pełen podziwu dla pasjonatów sportu,choćby tak dziadowskiego jak w Przemyślu. I nie mogę wyjść z podziwu jak władze mogą w chamski sposób zabijać tą pasję.To co się dzieje w Londynie to też protest przeciw próbie unifikacji świata. Też dosyć krwawo tłumiony. Ludzie to indywidualiści i nie da się ich sprowadzić do indywiduum o mentalności cyborga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysio Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 07:59 pasjonatów sportu? to rzucanie kamieniami to jakiś sport? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 09:10 Kchciałbym wyjaśnić że po pierwsze primo uprawiamy sport popularny na całym śfiecie, znaczy się napie...nke kibicofsko, trenowały my spokojnie na mieście przed miszczostfami okręgu w rzucie cegłofką a tu sie policja, znaczy psy hauhau napatoczyły to i zadyma być musiała, za to są dodatkowe punkty w miszczostfach. po drugie primo wszyscy my som dzieci pokrzywdzone, ja na ten przykład mam zaśfiatczenie że mamusi wypadłem z wuzeczka na głufke. po tszecie primo wszystkiemu winny jest prezydent, czyli Kaczynski chyba, bo on nam zakazał kulturalnego mordobicia na stadionie, mieli my uż niezbędnik kibica przyszykowany, ja na ten przykład pałe, a koledzy to nawet bejspole zanabyli po czfarte primo za rok znowu derby, szykujemy my most pontonowy, odciąc sie znowy nie damy, trzeba będzie to i amfibie zbudujemy abo i łóć podwodna, mozecie to potem fszystko ludziska skamerowac i powiedziec ze to taka rekonstrukcja, Tremopile, Troja, Czystu, te klimaty. Pozdrófka dla ziomala Pysio, adwokat mówi że będzie apelować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RastaMan Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 12:08 Jakże inteligentny post, w stylu debili z forum onet.pl. Dedal, z Twojego rozumowania wynika, że trzeba zakazać uprawiania boksu i wszystkich sztuk walki, przecież ich też to boli. Póki obie strony się zgadzają nie widze w tym nic złego, zakazy dotyczące ustawek potwierdzają tylko, że żyjemy tylko w pozornie wolnym kraju, jedni odreagowują skacząc na linach, inni grając w szachy a my bijąc się i nikogo nie powinno to interesować, policja jawnie ogranicza naszą wolność osobistą. A wracając do zadymy na rynku, na początku leciały tylko kamienie, ale kiedy policja wyciągneła broń gładkolufową i zaczeła strzelać do nas jak do kaczek(często na oślep, przez co ucierpiało kilka postronnych osób, a jeden z nas dostał gumową kulką w oko i leży w szpitalu) puściły nam nerwy i poleciały kosze na śmieci, ławki i bruk. Że to państwowe? Na policję też idą państwowe pieniądze, i co z tego mamy? Te łajzy nie potrafiły się zorganizować, kiedy falami na nich napieraliśmy głupieli i cofali się potykając o własne nogi, wyglądało to żenująco. A więc jeszcze raz - bijemy się - nasza sprawa, nikomu nic do tego póki nie cierpią osoby postronne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.04.09, 14:15 A wracając do zadymy na rynku, na początku leciały tylko > kamienie, No to chyba juz rozwiales wszelkie watpliwosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RastaMan Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 15:16 Jakie wątpliwości? Nikt nie miał zamiaru iść do domu tylko na mecz a policja agresywnie nam to uniemożliwiała. Bardzo trudno walczy się z opancerzonym i uzbrojonym psem, jedyne co mogliśmy zrobić to walić z dystansu, ta dyskusja robi się trochę bezsensowna, wy nigdy nie zrozumiecie naszych zasad, nie zgodzimy się na ograniczanie naszej wolności, prezydent nie jest dla nas żadnym autorytetem - wręcz przeciwnie i nie będziemy szanować jego chorych decyzji. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Prezydent powinien zapłacić za szkody IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.04.09, 15:27 No przeciez doskonale wiesz, ze na mecz nie mogliscie isc, bo mial byc rozegrany bez udzialu publicznosci.Jak wiec mogliscie miec zamiar pojsc na mecz. Prosty i logoczny wnisek jest taki, ze zebraliscie sie w Rynku w celu zrobienia zadymy a wlasciwej jej sprowokowania, bo jak sam napisales, zaczeliscie od rzucania kamieni. Po prostu jestescie banda chuliganow i nie ma co do tego dorabiac jakiejs ideologii na temat wolnosci. Masz racje. Nikt normalny nie zrozumie, ze wolnosc to obrzucanie innych kamieniami czy kostka brukowa, wyzywanie przeciwniko, czy latanie z "bejsbolami" po stadionie. W jednym sie zgadzamy: co do ustawek. Tyle, ze ja wrecz zrobilbym z tego obowiazek. Szybciej spoleczenstwo by sie was pozbylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Do Dedala1 IP: 89.195.72.* 02.04.09, 12:00 Prawdę mówiąc tylko raz pojawiłem się tu w stanie nietrzeźwym (choć wrażenia Forumowiczów mogą być inne). Niestety wiek i nadmiar pracy nie pozwala mi na to, żebym pił tak często jak bym chciał. Nie aspiruję do roli "filozofa wśród mędrców", bo na tego pierwszego mam za słaby intelekt, a na drugiego jestem za głupi. Mimo tych braków uważam, że -jak inni- mam prawo się tu pojawiać jeśli mam coś, w miarę konkretnego do powiedzenia. Kontakt ze mną: jobrave@gazeta.pl, albo przez Naszą Klasę. Miło mi, ze się znamy, więc tym chęteniej nawiążę kontakt. Pozdrawiam gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Do Dedala1 IP: 213.25.24.* 02.04.09, 19:05 Nie wiem aaa czemu się dziwisz że o wolność trzeba walczyc? Pokaż choć jeden przykład że byłoinaczej. Może wolność przyniesoina na bagnetach moskiewskich oswobodzicieli to też wolność. Prawdziwa wolność to - to że wewłasnym kraju mogę pooglądać mecz jak też wystapienie prezydenta. Każdej władzy która dostaje do ręki różne zabawki marzy się ukształtować ludzi na bezwolnych i ślepo posłusznych. Można śmiało powiedzieć że każda władza marzy o dyktacie.Klasyczni dyktatorzy juz prawie wyginęli ale na ich miejsce pojawili się nowi- pseudo demokraci i manipulatorzy. Niedługo i oni zostaną rozgryzieni przez społeczeństwa i pójdą w odstawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiosna.ludów Re: Do Dedala1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 19:07 Masz rację pysio! Jedna taka dyktatorka-manipulantka właśnie upada! Niech żyje wiosna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Do Dedala1 IP: *.zone2.bethere.co.uk 02.04.09, 19:26 Jesli juz miałaby wydarzyć się jakaś zadyma, to na skalę Wiosny Ludów właśnie, z wieszaniem różnych bankierów, aferzystów i polityków. Rewolucje były, są i będą potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Do Dedala1 IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.04.09, 19:29 Ja sie nie dziwie, ze o wolnosc trzeba walczyc. Jest to rozmywanie tematu. Nie mowimy tu o wolnosci tylko o bandzie debili, dla ktorych celem jest robienie zadymy. Przy okazji: oni walczac o sowja wolnosc ograniczaja moja. A czy ich wolnosc jest wazniejsza od mojej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Do Dedala1 IP: 213.25.24.* 02.04.09, 21:40 Nie wiem ile masz lat ? Ale może sobie przypomnisz albo zapytaj starsze osoby jak wyzywano za komuny tych co chcieli normalnie żyć. Co prawda na przykładzie Przemyśla widać wyrażnie że walke trzeba dalej kontynuować. Bandy wyrostków -chuliganie sprać im dupska ... Dosłownie to samo co dzisiaj. Oszołomy byli są i będą.Wolność ale jaka... Pytał swego czasu wieszcz. Zadaj sobie to pytanie aaa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysio Re: Do Dedala1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 22:08 "Oszołomy byli są i będą" nic dodać nic ująć. proponuję założyć nowy wątek, pod takim właśnie tytułem i niech będzie to wątek zbiorowy dot. między innymi porównań chuliganów do hipisów, chuliganów do walczących z komunizmem, chuliganów do represjonowanych ofiar reżimu, chuliganów do obywateli Sparty, chuliganów do ..... a tu wypowiadajmy się na temat. a może lepiej już nic nie mówmy, bo to szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Do Dedala1 IP: 213.25.24.* 02.04.09, 22:20 Mysio jesteś wyjątkowo odporny na fakty a z każdego twego postu wyziera tęsknota za inteligencją.Ile razy mozna tlumaczyć że kazdy zryw ku wolności ma takie same początki.Okrzyk " na belweder" był początkiem powstania listopadowego.a zresztą chyba szkoda zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysio Re: Do Dedala1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.09, 22:26 o czym ty mówisz? bo ja o chuliganach demolujących miasto a ty porównujesz ich wyczyn do "zrywu ku wolności". a jakie, według ciebie, są fakty? konkretnie, jasno, w temacie, tak abym ja, mysio o małym rozumku, mogła pojąć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jobrave Re: Do Dedala1 IP: 89.195.201.* 03.04.09, 01:33 Zgadzam się - porównywanie zwykłych chuliganów do hipisów,czy uczestników demonstracji antykomunistycznych, to delikatnie mówiąc nadużycie. Hipisi nie byli agresywni m.in. z powodu ideologii, którą wyznawali: Make love, not war, natomiast potyczki z ZOMO odbywały się wówczas kiedy atakowało ono pokojową demonstrację, były to oczywiście demonstracje nielegalne, ale łamanie niektórych przepisów prawa było właśnie formą protestu przeciwko komunistycznemu zniewoleniu. Jednak zakaz meczu, to zupełnie co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dedal 1 Re: Do Dedala1 IP: *.mcon.pl 03.04.09, 01:35 Do P.T. Rasta ..- już ostatni raz - czy lanie się po mordach jest wyrazem (cyt.) "wolności osobistej", czy raczej KULTURY (nie tylko) OSOBISTEJ ??? Co do ofiarności i miłości dla ukochanego klubu ( własnae ćwiczenie, płatności na rzecz rozwoju i odpowiednich zawodników oraz pokazu cierpienia w wyniku porażki- aż do harakiri, czyli totalnego pogrążenia się w cierpieniu dla miłości i solidarności z Największą Wartością) nie wspomniałeś nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Do Dedala1 IP: *.brnt.cable.ntl.com 02.04.09, 22:21 A co ma normalne zycie do demolowania Rynku? No chyba, ze takie zadymy to dla ciebie cos normalnego. No wlasnie: wolnosc , ale jaka i czyja? Taka, ze kazdy moze robic co mu sie zywnie podoba? Jesli tak, no to Choma postapil zgodnie z prawem do swojej wolnosci, wydajac zakaz, policja postapila zgodnie z prawem do swojej wolnosci palujac te bande. Pysio, chbya nie bedziesz mial do nikogo ppretensji, ze broni swojej wolnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Do Dedala1 IP: 213.25.24.* 03.04.09, 06:59 Jestem zdumiony tak przewrotną interpretacją faktów. Wszak to prezio wydał zakaz i rozpoczął całą awanturę. Naprawdę t rzeba być zaślepionym albo urzędowo zaślepionym żeby tego nie widzieć. Zgadzam się że paralele mogą być nieadekwatne. Chodzi cały czas o to że tłumiąc protest władza ma bardzo rzadko rację. aaa czy chcesz dołączyć do oszołomów? Władze obowiązuje prawo i obowiązek postępowania zgodnie z nim. Prezio złamał i prawo i dobre obyczaje. A co osiągnął. Przysporzył sobie i temu reżimowi totalnych wrogów. Tak na marginesie; wolność to świadomy wybór między zlem a dobrem a nie między prawem czy widzimisie władz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Do Dedala1 IP: *.brnt.cable.ntl.com 03.04.09, 07:43 Pysio moglbys napisac w ktorym momencie Choma zlamal obowiazujace prawo? Wybor miedzy czyim zlem a dobrem? Twoim? Moim? Jego? Ich? Wedlug mnie dobrym czynem byloby wybicie wszystkich szalikowcow. Rozumiem, ze zgodnie z Twoja logika mam do tego swiete prawo i moge olac widzimisie wladz, ktore uwazaja zabojstwo za przestepstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Do Dedala1 IP: 213.25.24.* 03.04.09, 10:07 a choćby celowo póżne ogłoszenie decyzji aby nie mozna było zalegalizować protestu.Postanowienie oparte na podejrzeniu bez oparcia w faktach.Użycie broni palnej przeciw nieletnim.Bezpodstawny zakaz obejrzenia imprezy sportowej wszystkim mieszkańcom i chętnym.Uniemożliwienie kibicom udania się z miejsca zbiórki na mecz.Rozpaczliwe próby usprawiedliwienia to żałosne memento. Sprowokowanie zamieszek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Do Dedala1 IP: *.brnt.cable.ntl.com 03.04.09, 10:17 Czy Ty Pysio czasami myslisz? I umiesz czytac ze zrozumieniem? O ile pamietam z doniesien prasowych odpowiednie sluzby wizytowaly stadion Polonii i otrzymywaly zapewnienia, ze wszystkie problemy zostana rozwiazane. Ostani wizytacja byla chbya na tydzien przed meczem i po niej wydano zakaz. Kiedy wedlug Ciebie ten zakaz mial zostac wydany? Pol roku przed meczem? Co do uzycia broni przeciwko nieletnim: 1. Nikt nie ma czole napisane ile ma lat. 2. Jesli nieletni stwarza zagrozenie dla czyjegos zdrowia lub zycia, to kazdy normalny czlowiek bedzie sie cieszyl, ze odpowiednie sluzby ( w tym przypadku Policja) uzywaja wszelkich dostepnych srodkow. Co do sprowokowania zamieszek, to juz nawet RastaMan napisal, ze kibole zaczeli rzucac kamieniami, wiec o czym Ty piszesz? Co do uniemozliwienia obejrzenia meczu chetnym, to pretensje nalezy kierowac do zarzadu Polonii. W koncu to oni nie przygotowali stadionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RastaMan Re: Do Dedala1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.09, 23:55 Fragment rozporządzenia dotyczącego organizowana imprez masowych "Termin załatwienia" Organizator imprezy występuje z wnioskiem o wydanie zezwolenia nie później niż 14 dni przed planowanym terminem rozpoczęcia imprezy. Burmistrz Miasta wydaje zezwolenie na przeprowadzenie imprezy masowej w terminie 7 dni od złożenia wniosku przez organizatora imprezy. " ^ - skopiowane ze strony rywali z zasania Także według przepisów Chomoniewiadomo złamał prawo. aaa, kamienie poleciały po tym, jak policja używając siły zagrodziła nam drogę, nie przekręcaj faktów. W trakcie meczu stadion był już wysprzątany, po tej całej inspekcji władze klubu wzięły się do roboty i w ciągu trzech dni zrobiono porządek, jednak decyzji nie cofnięto. Ciekawe dlaczego? Po prostu prezydent i policja chcieli pokazać nam nasze miejsce w szeregu. Dedal, to, że lanie się po mordach(w Twoim mniemaniu) mija się z kulturą nie ma kompletnie żadnego znaczenia, w takim razie gale boksu zawodowego oglądają same chamy i prostaki. Tu chodzi o wolność osobistą, skoro obie strony wyrażają na to zgodę(i są pełnoletni) to nikt im nie powinien tego zabraniać. To takie proste, a jednak wiele osób nie umie(albo nie chce) tego pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pysio Re: Do Dedala1 IP: 213.25.24.* 04.04.09, 06:41 AAA przeczytaj sobie swoje pytania i zastanów się ile tam jest rzeczowości a ile złośliwości i insynuacji? Trudno polemizować na poziomie wirtualnej rzeczywistości. Najbzdurniejsza rzecz to - niemożność odróżnienia nastolatka od dorosłego??? Muru głową nie przebiję.Czas pokaże kto w tym sporze miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysio Re: Do Dedala1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.09, 08:35 dajcie spokój, robicie z tego walkę o wolność, szukacie winnych wszędzie, tylko nie w sobie. gdyby klub przygotował stadion, było by po sprawie. gdyby kibole byli kibicami, również nie byłoby problemu. tak na marginesie, decyzję prezydenta uważam za błędną, ale nie wszystko da się tym i tylko tym usprawiedliwić. Odpowiedz Link Zgłoś