milorda 09.11.04, 10:35 Dziewczyny ! Czy dziecko którejś z Was miało robioną biopsję? Moją 5,5 m córkę wkrótce czeka ten zabieg i denerwuję sie jak to jest. Moze być wykonany w znieczuleniu lub bez. Jak było u Was? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oyate Re: BIOPSJA 09.11.04, 10:49 milordo to zależy czego wycinek będzie pobierany do biopsji. Ale osobiście niedałabym pobrać tkanki na biopsję bez znieczulenia. Do tej pory niespotkałam się z wykonywaniem tego zabiegu/operacji bez znieczulenia. Chyba, że jest to pobranie tkanki np. ze ścianek policzka, skóry czy coś takiego nieinwazyjnego. Odpowiedz Link
milorda Re: BIOPSJA 15.11.04, 09:18 Dzięki ! Juz wiem,że wykonaja biopsje w znieczuleniu. Wielka ulga, uff. Bałam sie, bo w szpitalach robia czasem różne oszczędności. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Odpowiedz Link
kla.kier.ka Re: BIOPSJA 09.11.04, 18:02 Martynka mając 8 miesięcy miała pobierany wycinek skórno-mięśniowy w znieczuleniu ogólnym (nie wyobrażam sobie inaczej). Po pobraniu tkanki zakładają szwy i jałowy opatrunek, po kilku dniach szwy są usuwane i na pamiątkę pozostaje niewielka blizna. Trzymam kciuki i życzę pomyślnych wyników. Odpowiedz Link