Dodaj do ulubionych

Program o poronieniach i martwych porodach

04.02.05, 13:01
Pewna redakcja tv chce sie dołączyć do akcji Ronić po ludzku.
Szuka chętnych do wzięcia udziału w programie. Po szczegóły zapraszam na
priva - do mnie, lub do kogoś z kontaktu ze strony www.poronienie.pl. Z tego
co wiem, w pracę nad tym zaangażowana jest Natka i pewnie Anka o3, która jest
jedną z inicjatorek tej akcji.
Pozdrawiam, Aga
Obserwuj wątek
    • urszula5 Re:Do Agi 05.02.05, 19:15
      Witaj Aga czy to może chodzi o TV TVN ?? bo do mnie pisali na poczte i dzwonili

Pozdrawiam ULA
      • agablues Re:Do Agi 05.02.05, 21:56
        tak
        • anuszka_bishi_buluu Re:Do Agi 07.02.05, 08:56
          Bardzo bym chciał żeby zrobili taki ładny film..
          kiedyś widziałam na francuskiej telewizji chyba M6 "przecudny" program o
          przedwczesnych porodach, aborcjach spowdowanbych wielowadziem u dziecka. Bardzo
          fachowo i z duzym wyczuciem zroibiony film , jednocześnie pokazujący medyczną
          stronę każdego przypadku. Nigdy nie zapomnę SPECJALNEGO POKOJU z
          przyciemnionym światłem w którym było martwe dziecko urodzone w chyba 25 tc.
          Traktowane jak człowiek, ładnie ubrane do trumienki, leżało w łóżeczku nie na
          żadnym stole, było maleńkie jak dłoń, jego rodzice mogli z nim siedzieć cały
          dzień i w spokoju się z nim pożegnać, a pielęgniarka i lekarz czuwali gotowi do
          pomocy gdyby matka dostała histerii, depresji itd.
          Po prostu zazdrość mi ....ściska
          • zorka7 Re:Do Agi 07.02.05, 11:36
            Owa pewna redakcja tv ;) odezwała się do wielu osób - zarówno stąd, jak i
            innych forów. Teraz to tylko kwestia indywidualnych decyzji.
            • urszula5 Re:Do Agi 09.02.05, 21:09
              Witaj Aga
              Naprawde żadna nie chce brać udziału w tym reportarzu ??
              Wystarczają Wam tylko artykuły w gazetach ?? gdzie nikogo nie widać
              Czy mamy dalej siebie tylko nawzajem wspierać ?
              Czy dalej to ma być ( nie to !!!!!!!! NASZE DZIECI mają być tematem TABU )
              Bo ja już nie potrafię dłużej milczeć z dnia na dzień wszystko we mnie kipi , z
              dnia na dzień jest gorzej ....... nie potrafie słuchać ludzi ( a jak tam
              mały ) ;-((( raz drugi trzeci mogłam powiedzieć ( niestety .....już Go nie ma )
              znają mnie w sklepach , ekspedientki widziały jak od czsu do czasu po drodze od
              lekarza wchodziłam z tym olbrzymim brzucholem ( kochanym brzucholem ) i pytały
              to chyba już na dniach bo taki duży brzuch .
              Odpowiadałam ( jeszcze troche ) modliłam się i dziękowałam Bogu za każdy dzień
              Za pierwszym razem jak się do mnie odezwali też nie bardzo chciałam ( a bo po
              co siebie mam bardziej ranić bo jak ja teraz wyglądam , bo nie nadaje się do
              telewizji ) ale teraz myślę że coś trzeba z tym zrobić ( bo np. brat idzie do
              szpitala widzi moje dziecko a później mi mówi " co to było ? to było
              dziecko ?!!! ) teraz pisałam o Kubusiu bo ważył 930 gr. Dla niego to było to
              coś ........ dla mnie to było jest i będzie dziecko ....MOJE DZIECKO !!!!!
              Niewiem nie namawiam , ale myślę że czas skończyć z takimi słowami , z takimi
              spojrzeniami.
              Pozdrawiam Ula
        • nikola313 Re:Do Agi 11.02.05, 23:37
          Tez rozmawialam z Aga i zarazem chce, ale sie bardzo boje wystapic w tym
          programie,boje sie ze sie rozkleje ze bede ryczec-ale to przeciez normalna
          reakcja po stracie dziecka, a stracilam je w 38 tyg. ciazy.trzy mc temu, byla
          moja sliczna coreczka wazyla3450 i 58cm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka