Dodaj do ulubionych

Zapalenie mięśnia sercowego!

14.02.05, 10:28
Witam!Mojej koleżance 3 miesiące temu zmarła córeczka,u której wykryto
zapalenie mięśnia sercowego(nagle).Dziewczynka miała 3,5 roku,jak
dowiedziałyśmy się od lekarzy nie było to do uratowania,jednak po
nieprzespanych nocach i wertowaniu po internecie takie przypadki są do
wyleczenia,a wydaje się że to lekarze gdzieś popełnili błąd.Kasia była w 100%
zdrowym dzieckiem i nawet nie brała żadnych leków.Czy któraś z mam to
przechodziła albo co o tym myślicie czy może to być wina lekarzy!Proszę
wpisywać-pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • mama68 Re: Zapalenie mięśnia sercowego! 14.02.05, 11:53
      Witaj! Ja ponad dwadzieścia lat temu przechodziłam zapalenie wsierdzia,osierdzia
      i mięśnia sercowego,jest to bardzo ciężka choroba i wiem że niestety wiele
      dzieci z tą chorobą sobie nie radzi.
      • agunia19 Re: Zapalenie mięśnia sercowego! 14.02.05, 22:38
        Mój syn obecnie 8 lat przeszedł zapalenie mięśnia sercowego kiedy miał dwa
        miesiące. Leczony był w Katowicach - Ochojcu. Uważany był za chodzący cud - bo
        przeżył, drugi raz uznano go za objawienie kiedy wyszedł z tego bez szwanku.
        Pozostałość - wizyta u kardiologa raz w roku. Przykro mi z powodu tego Aniołka.
        • sylwia168 Re: Do-agunia19!!! 15.02.05, 09:50
          Cześć!To naprawdę cud z tego co czytam.Mam do Ciebie(jeśli mogę ci pisać na Ty)
          prośbę,prosze napisz jak był leczony Twój synek,bo mnie wydaje się nie na
          miejscu- dziecku które jest osłabione(pisze tu o Kasi)i któremu ledwo serduszko
          bije,podawać leki nasercowe i narkozę bo nie dała sobie mała pobrać krwi ze
          strachu to lekarze zdecydowali się ją uśpić aby pobrać krew.Ale takiej maliżnie
          podawać jednocześnie narkozę i leki nasercowe kiedy ledwo serduszko
          biło!!!!!!!!!!!!Pozdrawiam.
          • aagnieszek Re: Do-agunia19!!! 15.02.05, 21:41
            Mój mąż który ma 41 lat przechodził zapalenie mięśnia sercowego jako
            sześcioletnie dziecko. W tamtych czasach wyleczenie tej choroby tym bardziej
            uznawane było za niewykonalne. Jednak po ponad miesiącu leżeniu bez ducha
            okazało się, zezaczyna następować poprawa i że cuda się zdarzają... Choroba
            minęła nie pozostawiając po sobie praktycznie żadnych śladów. Być może tylko od
            od tego jak silny jest organizm chorego zależy czy przeżyje, skoro nadal
            uznawane jest to za właściwie niewyleczalne:(
            • agunia19 Re: Do-agunia19!!! 15.02.05, 22:40
              Znalazłam teczkę z dokumentacją Przemka - nie zaglądałam do niej od 8
              lat...Rozpoznano zapalenie mięśnia sercowego, anemię. Leki: Zinacef, Netromycin,
              Bioglobina, Mannitol, Nystatyna, Luminal, Relanium. Rtg klatki pirsiowej,
              punkcja lędźwiowa, tomografia,Ukg, ciśnienie krwi - w porządku. W czasie trwania
              choroby wystąpoła tachykardia i arytmia. Po 18-dniowym pobycie w szpitalu
              wypisano nas ze wszystkimi parametrami w normie. Opinia lekarzy: niesamowity
              farciarz, uciekł "spod łopaty", medycznie trudno wytłumaczyć dlaczego jemu się
              udało. Opinia pielęgniarek: uratował go niesamowity apetyt, nawet w najcięższych
              momentach jadł dużo, i ogólnie silna budowa ciała. Po przywiezieniu Przemka na
              oddział kazano mi go natychmiast ochrzcić, po dwóch tygodniach żegnał nas cały
              zespół...
    • redorek Re: Zapalenie mięśnia sercowego! 16.02.05, 08:39
      Ja niestety nie moge ci pomóc bo nie znam problemu. Ale mam pytanie: skąd się
      bierze ta choroba i czym sie objawia?
      Moja córka, która jest w wieku Kasi była podejrzewana rok temu o zapalenie
      wsierdzia (z racji częstych zapaleń oskrzeli i antybiotyków), na szczęście na
      podejrzeniach się skończyło.
      Teraz gdy napisałaś o Kasi powrócił tamten lęk z przed roku...
      Czy ktos mógłby mi odpowiedzieć?
      • sylwia168 Re.Do redorek od sylwia168!!! 16.02.05, 15:58
        Witam!Odpowiem na to pytanie, które zadałaś!Skąd ta choroba u Kasi to
        niewiadomo,lekarze nawet nie potrafili powiedzieć bo jak sądzili mogło to być
        nawet z powietrza.Kasi objawy tej choroby,hmmm jest ich wiele np. spadek
        temperatury,biegunka, wymioty zanik powolny pulsu itp.Pozdrawiam
        wszystkich,którzy odpowiedzieli na mój post i dziękuję za wypowiedzi-sylwia168.
    • anfido Re: Zapalenie mięśnia sercowego! 17.02.05, 10:28
      Zapalenie mięśnia sercowego może być powikłaniem po przeziębieu grypopodobnym,
      po grypie, po ospie. Po z atym wszelkiego infekcje bakteryjne są groźne dla
      serca.
    • anfido Re: Zapalenie mięśnia sercowego! 17.02.05, 10:31
      kaliszok.republika.pl/zapaleniemiesnia.htm
      tu znalazłam więcej szczegółów dotyczących zpalenia mięśnia sercowego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka