juliane1
05.06.05, 07:08
dzien dobry wszystkim,
Krotko sie przypomne, bo rzadko bywam tu aktywna, potrafie tylko czytac i plakac...przerasta mnie to...
No wiec jestem mama prawie juz rocznego chlopca z wadami obu dloni, ale nie to ma byc tym razem tematem glownym. Chodzi o to, ze ostatnio Marcin sie przeziebil i trafilismy do nie swojego pediatry, ktory to przy okazji zwyklego badania zasugerowal, ze nasz syn ma za duza glowe. Nawet jej obwodu nie zmierzyl, ale tak "na oko" postraszyl nas. W domu sami zmierzylismy, sprawdzilismy w siatce centylowej i jest w normie. Jest dosc duza w stosunku do Marcinka postury, bo "pakerem" to on nie jest:), no ale czy to powod, zeby ludzi straszyc?Kolejny raz kolejny lekarz nas zawiodl!Dodam, ze nie pisze tutaj o rzeczywistosci polskiej, ale niemieckiej - tutaj lekarze sa tacy sami.
W poniedzialek robimy usg czaszki, aby sie upewnic, ale tak teraz juz chcialabym wiedziec jakie sa,tak dla porownania, obwody glow Waszych pociech?
Oczywiscie musze tu dodac wiek Marcina, otoz ma on 11 miesiecy, obwod glowy 48cm, waga 8500 i wzrost 76cm.
Pozdrawiam wszystkich i jestem z Wami,
Agnieszka
W