skiela1 02.11.05, 19:19 Szukam opinii na temat dr.Roszkowskiego z instytutu genetyki w Warszawie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewamonika1 Re: Potrzebna opinia 02.11.05, 19:25 zobacz tu: szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html jest sporo stron wątków. e. Odpowiedz Link
ewamonika1 Re: Potrzebna opinia - link nie działa 02.11.05, 19:26 wrzuć w główną wyszukiwarkę nazwisko dra i pokażą Ci się wątki nt. pozdr. Odpowiedz Link
malomi Re: Potrzebna opinia 02.11.05, 20:30 Zależy czy pytasz o jego fachowosc, czy sposób traktowania pacjentek. To są dwie różne sprawy. Odpowiedz Link
skiela1 Re: Potrzebna opinia 02.11.05, 21:05 Tylko fachowosc.Problem jest taki,ze zwleka z wykonaniem amniopunkcji bez podania konkretnej przyczyny.Tydzien temu bylo za wczesnie(13 tydz.) a teraz mowi,ze przeziernosc zniknela. "wiem ze nic nie wiem" Odpowiedz Link
agablues Re: Potrzebna opinia 03.11.05, 08:36 hmm, na szczęście powoli dr Roszkowski traci monopol na najlepszego specjalistę od usg. Proponuję skonsultować się z kimś innym - np dr Zwolińskim w W-wie lub dr Dudarewiczem z Łodzi. a może wystarczy test Pappa lub inny ( potrójny) dla sprawdzenia co sie dzieje z dzieckiem? zyczę wszystkiego dobrego, aga Odpowiedz Link
malomi Re: Potrzebna opinia 03.11.05, 09:05 Tak jak Agnieszka napisał jest jeszscze wielu lekarzy, którzy są tak samo dobrzy jak dr Roszkowski. Może skonsultuj z innym specjalistą. Oprócz lekarzy wymienionych przez Age polecam jeszcze Garwolinskiego i Kretowicza. Przyjmują razem z dr Roszkowskim na Finlandzkiej Odpowiedz Link
skiela1 Re: Potrzebna opinia 03.11.05, 15:04 Aga,powiedz mi dlaczego napisalas "na szczescie"?,mozesz odpisac mi na e-mail,jezeli jest cos niestosownego. Odpowiedz Link
agablues Re: Potrzebna opinia 03.11.05, 15:21 To nie tajemnica. Dr Roszkowski jest niewątpliwie specjalistą, ale gdy ma do przekazania niedobre wieści, bywa bardzo niemiły. z nami było chyba ulgowo, bo nie było ewidentnych wad. Dr wypatrzył wadę serduszka i skierował nas do dr Dangel. Kiedy się okazało, ze coś jest nie tak - bardzo się zmienił podczas badania. Z dowcipkującego, zamienił się w mruka, nagle poczuł zmęczenie i prawie nas wygonił z gabinetu :( Na nasze pytania nie odpowiadał, co raczej spotęgowało strach, niż nas uspokoiło. Jeśli coś jest niedobrze, to nie należy dokładać rodzicom stresu. a słyszałam o gorszym zachowaniu dr Roszkowskiego. Dr Dangel, która mi zaproponowała badanie genetyczne ( podejrzewała wadę, jak się potem okazało słusznie), zachowywała się zupełnie normalnie. Podczas ciąży z Alą, wolałam pojechać do Łodzi. dr Dudarewicz jest specjalistą, a do tego przemiłym człowiekiem. gdyby się okazało, ze sa złe wieści, wolałabym je usłyszeć od kogoś miłego, kto na moją Igę mówił "chory dzidziuś", a nie zespół Edwardsa... "Na szczęście" dlatego, ze dr Roszkowski nie jest już jedynym dobrym lekarzem do wykrywania ew wad dziecka i spokojnie można iść do kogoś innego, nie narażając się na dodatkowy stres. Mam nadzieję, ze konkurencja wymusi na dr Roszkowskim dobre zachowanie. Aga Odpowiedz Link
skiela1 Re: Potrzebna opinia 03.11.05, 20:07 Aga,czy moze wiesz gdzie dr.Zwolinski przyjmuje? Dzieki. Odpowiedz Link
agablues Re: Potrzebna opinia 03.11.05, 22:27 ja w styczniu tego roku byłam w Gromadzie ( Gromada medica )Pl. Powstańców Warszawy 2, tel 582 94 42 lub 582 94 55. Radziłabym powiedzieć w czym rzecz, zeby nie trzeba było czekać. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze, aga Odpowiedz Link
aluc Re: Potrzebna opinia 03.11.05, 23:14 miałam u niego kordocentezę w pierwszej ciąży do fachowości nie mam zastrzeżeń, do podejścia - co kto lubi, ale zupełnie inny był w czasie prywatnej wizyty a zupełnie inny w szpitalu, podczas badania, ważniejsze było to, że zrobił kordo z dnia na dzień, bez skierowania od lekarza pierwszego kontaktu, bo już bardzo późno było (22 tydzień) w drugiej ciąży byłam nastawiona na amnio, ale odradził mi po dwóch usg, jak się okazało - słusznie Odpowiedz Link
aluc Re: Potrzebna opinia 03.11.05, 23:16 sorencjusz :) w drugiej Garwoliński odradził Odpowiedz Link