Dodaj do ulubionych

Studia Doktoranckie na SWPS

21.04.11, 14:01
Witam Was serdecznie,
zamierzam pójść na studia doktoranckie na SWPS. Obecnie (nie wiem jak było w latach ubiegłych) wypełnia się między innymi dokumentami ankietę osobową, w której należy przedstawić (między innymi) informacje o:
- Publikacjach (dokładna lista publikacji)
- Udziale w konferencjach naukowych (lista prezentacji konferencyjnych z zaznaczeniem prezentacji dokonywanych osobiście przez kandydata)
- Nagrodach, wyróżnieniach
- Odbytych studiach podyplomowych
- Działalności dydaktycznej
- Opracowaniu narzędzi badawczych, programów eksperymentalnych i innych programów pomocnych w prowadzeniu badań, analizie wyników.

Niestety nie mam nic z tych rzeczy poza jedną internetową publikacją na stronie psychologia społeczna pl i prowadzeniem szkoleń z komunikacji interpersonalnej dla MŚP.

Zastanawiam się, jakie mam szanse?
Czy można gdzieś ot tak napisać publikacje?
Do kogo się udać?
Od czego zacząć?

Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mirusz Re: Studia Doktoranckie na SWPS 22.04.11, 11:51
      Jakie masz szanse to zależy głównie od tego ilu będzie kandydatów i jakimi oni się odznaczają osiągnięciami. Nie łudzę się, że duża część "świeżych" absolwentów może się wykazać działalnością dydaktyczną czy opracowaniem programów eksperymentalnych...
      Masz wybranego promotora, co on na to? Jak było w latach poprzednich? Czemu chcesz iść na te studia?
      • kkamailka Re: Studia Doktoranckie na SWPS 22.04.11, 12:26
        Witaj,
        Dziękuję za odpowiedź. Chcę iść na te studia ponieważ, chcę się dalej kształcić, robić badania i obalać teorie :) Obawiam się, że liczba chętnych na studia na SWPS będzie dość spora - jest to uczelnia, owszem, płatna ale bardzo dobra, ma na prawdę znakomitych profesorów, jest nowoczesna i nie uczy tylko zakuwania starych teorii ale również, za pomocą wielu ciekawych projektów myślenia na zasadzie zadawania pytań i poszukiwania odpowiedzi. Nie mam jeszcze wybranego promotora, bo jeszcze nie ma listy promotorów.
        Przekonanie promotora do swojego projektu i zainteresowanie swoją pracą to 90% sukcesu - domyślam się. Zależy mi jednak aby nie tracić czasu na pisanie i opracowanie projektu badawczego jeśli może nawet do tego spotkania nie dojść.

Czy orientujesz się gdzie od czego zacząć aby opublikować swoją pracę magisterską - oczywiście z lekkimi poprawkami?
        Albo gdzie poszukać informacji o konferencjach na które można się zgłosić osoba wypowiadająca się na jakiś temat.

pozdrawiam
        kkamailka
        • mirusz Re: Studia Doktoranckie na SWPS 23.04.11, 22:25
          Pracy magisterskiej w całości raczej nikt Ci nie opublikuje, chyba, że za Twoje pieniądze w małym nakładzie. Możesz zaproponować jakiemuś wydawnictwu, jeśli Ci bardzo zależy.
          Najlepiej spłodzić na jej podstawie jakiś artykuł i spróbować wysłać do czasopisma z Twojej branży. Być może SWPS ma jakieś swoje zeszyty naukowe etc. od biedy.
          Konferencje to SWPS organizuje dość często, w tym studenckie, więc chyba nie powinno być z tym problemu. Możesz zapytać promotora pracy mgr, spróbuje też może na stronie Polskiego Towarzystwa Psychologicznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka