dmuchawcelatawce 30.01.10, 00:09 Czy znacie moze jakieś sanatoria skierowane do epileptyków. Jeździcie na takowe? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_1609 Re: sanatorium 01.02.10, 14:02 Pierwsze słyszę. Nawet nie wiem, co by nam mogło pomóc w takim sanatorium - mikroklimat, termalne źródła lecznicze czy zabiegi, masaże i kąpiele w błocie. A może gimnastyka? :-) A tak poważnie to nie słyszałam, żeby epilepsja była powodem kierowania kogoś do sanatorium a już tym bardziej, żeby było ekstra sanatorium dla epileptyków. No chyba, że chodziło Ci o sanatoria, w których może bezpiecznie kurować się osoba z padaczką... Odpowiedz Link
dmuchawcelatawce Re: sanatorium 01.02.10, 18:05 Wiem, że kieruje się neurologiczne przypadki do sanatoriów, ale to chyba raczej w ramach rekonwalescencji po udarach czy coś w tym stylu. Ale tak w sumie to szkoda, bo w takim sanatorium mozna sobie troche nerwów ukoić, które jak wiadomo u epileptyka grają dużą rolę. Odpowiedz Link
very.martini Re: sanatorium 01.02.10, 22:56 No to SPA:) 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
dmuchawcelatawce Re: sanatorium 10.02.10, 23:16 Fakt po co sobie poprawiać jakoś życia. Epileptyk nie powinien myśleć o luksusach. Odpowiedz Link
ania_1609 Re: sanatorium 11.02.10, 10:59 Oczywiście, że powienien. Ja bym tam się przejechała do SPA :-) Po prostu sanatoriów dla nas nie ma, bo nam niestety nie pomogą. Sama napisałaś, że kieruje się neruologiczne przypadki na rehabilitację. Sanatorium jest specyficzną placówką, z braku lepszego słowa napiszę, że "leczącą" albo klimatem albo zabiegami, albo gimnastyką. Padaczka jest tak indywidualną chorobą, że trudno by było nawet określić, co komu pomaga, a co nie. Piszesz, że pomogłoby ukoić nerwy: no a ja mam tak, że jak się bardzo stresuję, to ataków nie ma, a jak się uspokoję, to wracają, organizm odreagowuje. Więc dla mnie najlepsze by było sanatorium na wysokich obrotach (choć mogłabym odchorować). Ale zrelaksować się w SPA, why not? :-D Odpowiedz Link
dmuchawcelatawce Re: sanatorium 11.02.10, 15:23 A to ciekawe, zwykle jest odwrotnie. Za dużo stresów powoduje wzmozone ataki. To Ty jesteś w takim razie do wyższych spraw stworzona. Dużo możesz osiągnąc, bo najwięcej osiąga sie pod wpływem stresu. Odpowiedz Link
ania_1609 Re: sanatorium 11.02.10, 21:33 dmuchawcelatawce napisała: > A to ciekawe, zwykle jest odwrotnie. Za dużo stresów powoduje > wzmozone ataki. No u mnie też jest ich więcej, ale dopiero, jak stres opada. Przeżyłam m.in. ślub, obronę, poród i wszystko co z tym związane i padaczka wracała dopiero, jak opadało napięcie. > To Ty jesteś w takim razie do wyższych spraw stworzona. Dużo możesz > osiągnąc, bo najwięcej osiąga sie pod wpływem stresu. :-) Na co dzień staram się być oazą spokoju, zwłaszcza podczas usypiania dziecka :-) Odpowiedz Link