justysia89 02.11.10, 16:29 Czy miał ktoś z Was robione próby wątrobowe, które okazały się powyżej normy. Czy w związku z tym mieliście zmieniany lek p/p Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropkaaga Re: Próby wątrobowe 03.11.10, 19:04 Wiesz,mój synek miał trzykrotnie przekroczone normy przy próbach wątrobowych.Dostał lek Ursofalk osłonowo.Hepatil jeszcze.Ale Depakina została nie ruszona.Potem odstawiliśmy po jakimś czasie Depakine i ponownie wróciliśmy ale pod nadzorem innego lekarza i nam powiedział,że Depakina często powoduje takie skoki prób wątrobowych.I w większości przypadków wątroba po pewnym, czasie się przyzwyczaja do leku i wyniki wątrobowe się normują.I tak tez się stało.Teraz synek ma dawkę zwiększoną Depakiny ale choćby wyniki wątroby były przekroczone to i tak będę walczyć o ten lek.Bo to JEDYNY lek,który pomaga mojemu synkowi.JEDYNY.Pomyślę nad Ursofalkiem osłonowo.Ale oczywiście tylko wtedy jeśli będzie trzeba.Pozdrawiam Odpowiedz Link
justysia89 Re: Próby wątrobowe 04.11.10, 18:28 Ja brałam wcześniej Depakine Chrono, pomagała mi, ale planuje założenie rodziny i co z tym związane- urodzenie dziecka, a Depakina nie jest dobrym lekiem dla kobiet w ciąży, zmianeę leków przeszłam bez żadnych problemów. Jestem na Lamitrinie, od ponad roku i wszystko było ok, zero ataków, ostatnio pojawiły się problemy z bólem wątroby, no i właśnie mam podwyższone, dostałam tabletki osłonowe, ale niezwłocznie mam zgłosić się do neurologa. Zobaczymy co będzie, mam nadzieje, że nie będę musiała zmienić leku. Odpowiedz Link