Dodaj do ulubionych

Próby wątrobowe

02.11.10, 16:29
Czy miał ktoś z Was robione próby wątrobowe, które okazały się powyżej normy. Czy w związku z tym mieliście zmieniany lek p/p
Obserwuj wątek
    • kropkaaga Re: Próby wątrobowe 03.11.10, 19:04
      Wiesz,mój synek miał trzykrotnie przekroczone normy przy próbach wątrobowych.Dostał lek Ursofalk osłonowo.Hepatil jeszcze.Ale Depakina została nie ruszona.Potem odstawiliśmy po jakimś czasie Depakine i ponownie wróciliśmy ale pod nadzorem innego lekarza i nam powiedział,że Depakina często powoduje takie skoki prób wątrobowych.I w większości przypadków wątroba po pewnym, czasie się przyzwyczaja do leku i wyniki wątrobowe się normują.I tak tez się stało.Teraz synek ma dawkę zwiększoną Depakiny ale choćby wyniki wątroby były przekroczone to i tak będę walczyć o ten lek.Bo to JEDYNY lek,który pomaga mojemu synkowi.JEDYNY.Pomyślę nad Ursofalkiem osłonowo.Ale oczywiście tylko wtedy jeśli będzie trzeba.Pozdrawiam
      • justysia89 Re: Próby wątrobowe 04.11.10, 18:28
        Ja brałam wcześniej Depakine Chrono, pomagała mi, ale planuje założenie rodziny i co z tym związane- urodzenie dziecka, a Depakina nie jest dobrym lekiem dla kobiet w ciąży, zmianeę leków przeszłam bez żadnych problemów. Jestem na Lamitrinie, od ponad roku i wszystko było ok, zero ataków, ostatnio pojawiły się problemy z bólem wątroby, no i właśnie mam podwyższone, dostałam tabletki osłonowe, ale niezwłocznie mam zgłosić się do neurologa. Zobaczymy co będzie, mam nadzieje, że nie będę musiała zmienić leku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka