qbishtal 29.03.11, 13:14 Kurde, chyba dwa razy wziąłem leki. Strasznie mnie nosi. Wiem że trzeba odczekać ale może ktoś zna coś, żeby było lepiej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
very.martini Re: dwa razy leki 29.03.11, 14:23 Ojojoj, ja nie wiem, też parę razy zdarzyło mi się przedobrzyć, ale mnie nie nosiło. Na własną rękę lepiej chyba nie kombinować z odtrutkami - może weź stary dobry Rapacholin na wątrobę, żeby chociaż ona nie ucierpiała, i... i.... i tyle:( 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
qbishtal Re: dwa razy leki 29.03.11, 15:40 Wiesz co Martini, nie jest mi niedobrze ale czuję się jak pijany. Jak wstaję to nie trzymam pionu, mówię o dziwo dobrze, spojówki ponad przeciętną zwężone i trochę czuję jakbym miał zmęczone oczy. Jak siedzę i patrzę na monitor, to po jakimś czasie muszę popatrzeć na dół bo nie mogę przeczytać zdania. Jeszcze mnie to trzyma, chociaż leki brałem około 10.30. Trzy, może cztery razy zdarzyło mi się brać podwójną dawkę ale nigdy tak mocno to nie podziałało. Jeżeli chodzi o wątróbkę, to staram się ją zabezpieczać porządnym jedzeniem przed lekami. Próby wątrobowe mam jak na razie ok więc chyba Rapacholin nie będzie potrzebny. Trochę tak jakbym sobie jakieś ziółko zapalił :)) Odpowiedz Link
very.martini Re: dwa razy leki 29.03.11, 19:13 Zabezpieczanie długofalowe jedzeniem to raz (sama to robię), a w sytuacji nagłej to dwa:) Ale Twój wybór. Jak siedzenie przed monitorem Ci nie służy, to zmiataj do łóżka:) A w ogóle, ulotka co mówi o przedawkowaniu? 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
qbishtal Re: dwa razy leki 30.03.11, 10:32 Ja mam trzy ulotki. Keppra - należy niezwłocznie zwrócić się do lekarza lub farmaceuty Lamitrin - należy niezwłocznie zwrócić się do lekarza lub farmaceuty + 3 możliwe objawy które mogą wystąpić Timonil - ooo raany, dopiero teraz to czytam. Tu wszystko może się stać... Myślałem, że to nie jest aż takie groźne. Chyba że jak to zwykle bywa, wypisują wszystkie możliwe objawy zatrucia, żeby później mieć spokój jakby się coś stało. Jest nawet: "wskazana jest wnikliwa obserwacja i monitorowanie funkcji życiowych". Odpowiedz Link
magusia27 Re: dwa razy leki 29.03.11, 19:21 O masz ! Ja dla odmiany prawie dziś zapomniałam wziąć porannej dawki (zawsze biorę ok. 9.30 a dziś wzięłam dopiero ok. 14). Napisz jak minął Ci dzień do końca. Mam nadzieję, że nie było większych sensacji i wszystko ok Odpowiedz Link
qbishtal Re: dwa razy leki 30.03.11, 10:16 Trochę mnie jeszcze nosiło popołudniu ale stopniowo się uspokoiło. Później już nawet o tym nie pamiętałem. Wieczorem już było wszystko ok. Opóźniałem przyjmowanie leków do 23.30, w końcu wziąłem i zasnąłem. Miałem strasznie głupi sen, bardzo rzadko je miewam więc może trochę mi w tym leki pomogły? Odpowiedz Link