17.01.06, 13:19
nie moge znaleść pracy-ciagle jest problemem---choroba-rok temu straciłam
wszystko co miało dla mnie znaczenie -juz nic mni się nie chce-a bez pracy
czuje się taka niepotrzebna-i oczywiście kłopoty finansowe-brak domu,i chec i
na istnienie-czy ktos moze mi poradzić gdzie i do kogo iść żeby dostać prace-
żeby nie powiedzieli''dziękujemy będziemy dzwonić''standard-''zadzwonimy''hm
oczywiście nie robią tego.
Jestem artystką miałam już swoją jedna wystawę-rzeżbie w gipsie-tak amatorsko-
ale od dawna nic nie zrobiłam bo nie mam pracowni........jestem pełna
nienawiści i agresji-zawiodłam się na sobie.......co do choroby to nie
przeszkadzała by mi gdyby nie stanowiła problemu w znalezieniu pracy-a jest
ogromną przeszkoda więc się niepolubimy........
Obserwuj wątek
    • adelka_z_epi Re: praca 01.02.06, 13:48
      Witaj
      Ja sama czuję sie gorsza przez chorobę,moje poczucie własnej wartości sięga
      dna,i bardzo Ci współczuję bo jesteś w nieciekawej sytuacji.Mnie się marzy
      otwarcie księgarni,bo kocham ich towarzystwo (książek oczywiście) dlatego może
      spróbuj pomyśleć o własnym biznesie.Wiem,ze to nie jest takie proste.Naprawdę
      nie wiem co Ci poradzić,ja nie mówię nikomu o chorobie,a jak byłam ostatnio w
      szpitalu na operacji i jak musiałam powiedzieć mojemu lekarzowi że jestem chora
      to myślałam że się zapadnę pod ziemię,a on taki fajny,przystojny :) i
      sympatyczny.Zaraz pomyślałam sobie że zacznie traktować mnie jak psychicznie
      chorą mimo że on taki nie jest.Ale nic to nie zmieniło,to przecież ja myślę źle
      o sobie,prawda.
    • grzesp3x Re: praca 12.02.06, 11:17
      Wiecie co znalazłem no stronie ministerstwa? jak przeczytałem, to myślałem, ze
      to pomyłka... jesteśmy stawiani na równi (pkt 7) z tymi chorobami:

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA PRACY I POLITYKI SOCJALNEJ z dnia 18 września 1998 r. w
      sprawie rodzajów schorzeń uzasadniających obniżenie wskaźnika zatrudnienia osób
      niepełnosprawnych oraz sposobu jego obniżania. (Dz. U. z dnia 30 września 1998
      r., Nr 124, poz. 820 z późn. zm.) Na podstawie art. 21 ust. 7 ustawy z dnia 27
      sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób
      niepełnosprawnych (Dz. U. Nr 123, poz. 776 i Nr 160, poz. 1082 oraz z 1998 r.
      Nr 99, poz. 628 i Nr 106, poz. 668) zarządza się, co następuje: § 1. Do
      schorzeń uzasadniających obniżenie wskaźnika zatrudnienia osób
      niepełnosprawnych zalicza się: 1) chorobę Parkinsona, 2) stwardnienie rozsiane,
      3) paraplegię, tetraplegię, hemiplegię, 4) znaczne upośledzenie widzenia
      (ślepotę) oraz niedowidzenie, 5) głuchotę i głuchoniemotę, 6) nosicielstwo
      wirusa HIV oraz chorobę AIDS, 7) epilepsję, 8) przewlekłe choroby psychiczne,
      9) upośledzenie umysłowe, 10) miastenię, 11) późne powikłania cukrzycy.

Więc nie dziwmy się pracodawcom. ja pracuję w trzecim zakładzie, ale wszędzie
      byłem z uwagi na epi traktowany gorzej niż inni. To nie jest pocieszające, ale
      taka jest prawda. Mrowaaa, uwielbiasz sztukę? To idź w tym kierunku! Będziesz
      robiła sama u siebie, bez żadnego przełożonego. Na pewno Ci się uda!
      Pozdrawiam wszystkich!
      • szara_w Re: praca 13.02.06, 08:56
        no to ładnie... wychodzi na to, że dobrze zrobiłam ukrywając chorobę na
        badaniach okresowych i w pracy :( na szczęście mam ataki nocno-poranne, więc
        udało mi się

chyba pozbędę się wyrzutów sumienia za ukrywanie faktów, bo takowe miałam przez
        jakąś chwilę
    • frida26 Re: praca 12.02.06, 19:24
      I właśnie dlatego jestem za tym żeby nie mówić o tej chorobie wszystkim.
      Wystarczy,że będzie wiedziała jedna zaufana osoba tak na wszelki wypadek.
    • kz3 Re: praca 13.02.06, 11:16
      hej
      ja tez zachorowałam rok temu i tez jestem artystka chociaz z reguły nie odwzam
      sie tak nazywac (czym ze jestem porzy wyspianskim) maluje obrazy skonczyłam
      plastyka wiec niby jestem dyplomowanym technikiem plastykiem ... wiesz nie
      dziwie ci sie ... jeszce nie musze isc do pracy ale wiemjuz teraz ze jej łatwo
      nie znajde, myslałas o wystawianiu prac na allegro? to zawsze jakas kasa, co
      do weny to wiem po sobiie z,e nic na siłe ,potem jak wybuchniesz to rece nie
      beda nadarzac za umysłem ,trzymam kciuki pozdrawiam
      • pucka69 Re: praca 13.02.06, 23:45
        ... a ja to bym chetnie Wasze prace zobaczyła. Czy ich macie zdjęcia? Napewno
        macie! ...
    • julia999 Re: praca 14.02.06, 14:04
      Ja również jak poprzedniczki nigdy nie powiedziałam, pracując już w trzech
      miejscach, że choruje, niestety w jednej wszystko się wydało bo dostałam napad
      w pracy, ale na szczęście wiedziały o tym tylko kol. z pokoju, przypuszczam, ze
      gdyby wiedzieli wszyscy długo bym tam nie popracowała, a już na pewno bym się
      nie dostała:(
      pozdrawiam
    • hubertus33 Re: praca 07.04.14, 16:58
      Ja od pierwszego kwietnia pracuję na zlecenie po pracodawcy przestało się opłacać zatrudnianie mnie na umowę o pracę stawka uwaga 3,50 na godzinę tylko się zastrzelić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka