Dodaj do ulubionych

znowu wyższa cena (trileptal, nie wiem jak inne)

06.07.06, 11:20
Poszłam do apteki przed chwilą wykupić a tam farmaceutka walnęła mi kosmiczną
ceną, okazało się, że od 1 lipca cena jest większa. Ech gdybym wiedziała, to
bym tydzień temu wykupiła kilka paczek. Jakie to bez sensu. Dostałam totalnego
doła, typu dlaczego ja choruję i takie tam. Niby to kilka złotych miesięcznie
więcje ale i tak wkurza
Obserwuj wątek
    • mirella67 Re: znowu wyższa cena (trileptal, nie wiem jak in 06.07.06, 11:29
      No właśnie, przeżyłam szok wczoraj, a pani farmaceutka jeszcze mi udowadniała,
      że ten lek kosztuje mniej, niż zapłaciłam, a tu faktycznie była podwyżka i one
      nic nie wiedzą... Od 13 lat nic nie płaciłam za Neurotop, a tu bach od razu
      powyżej 40 złotych...
    • banitka32 Re: znowu wyższa cena (trileptal, nie wiem jak in 06.07.06, 15:27
      Przykro mi,ze tak jest, zwlaszcza,ze nie ma wyjscia i trzeba te leki brac caly
      czas.Ja mieszkam tymczasowo w Belgii,wszystkie leki sa bezplatne.Raz ,tylko na
      miesiac zostaly wprowadzone oplaty ale szybko sie z tego wycofano.Gdyby
      trzebabylo placic tez mialabym nie lada problem,W tej chwili biore dwa rodzaje
      lekow...Pozdrawiam
      • bt29049 Re: znowu wyższa cena (trileptal, nie wiem jak in 06.07.06, 16:52
        Hej wam!

Trileptal podrozal? Ile teraz kosztuje? Wczesniej 180 tabletek bylo
        refundowanych i dosc spore doplaty trzeba bylo uiscic w przypadku recepty na
        wiecej niz 180 tabletek. Ile teraz kosztuje opakowanie nieprzekraczajace
        refundowanego limitu?

Pozdrawiam

Becia
        • agakoziorowska Re: znowu wyższa cena (trileptal, nie wiem jak in 06.07.06, 18:32
          Leki , ktore zdrożały.Sa tam również leki na epi....
          serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51186,3448791.html

Leki które staniały
          serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,72356,3450173.html
          tez na szczęscie parę jest

( informacje znalazłam na innym forum )
        • arachnela Re: znowu wyższa cena (trileptal, nie wiem jak in 07.07.06, 08:17
          ja za trileptal (0,3 po 50 tabl) zamiast 3 zł kosztuje około 9 zł czyli trzy
          razy zdrożał
          • o_ll_a Re: 07.07.06, 11:49
            oj, obie listy wkleiłam na neuronecie a to forum pominęłam...następnym razem
            się poprawię;-). Widzę , że Aga uzupełniła moje przeoczenie

ja czekam na listę refundowanych leków. Jak dotychczas miałam "szczęście" ,
            ponieważ Depakina była bezpłatna, zobaczymy jak bedzie teraz.

Pozdrawiam upalnie
          • bt29049 Re: znowu wyższa cena (trileptal, nie wiem jak in 07.07.06, 13:10
            Arachela, wg listy cena Trileptalu obnizyla sie. Musisz powiedziec o tym w
            aptece, bo tam czasem cwaniakuja. Mi kiedys wcisneli 3 opakowania w normalnej
            cenie po 90 zl, bo nie przypomnialam im, ze lek jest przeciez refundowany.

Pozdrawiam
            • agakoziorowska Re: znowu wyższa cena (trileptal, nie wiem jak in 07.07.06, 19:53
              troszkę obronię apteki-fakt jest to fatalny błąd i nie powinno sie tak stac, ale
              podejrzewam ze jakbys poszla z reklamacja to nie byloby problemu..przy zmianie
              list aktualizuje sie system komputerowy-ktos cos zle wpisze, przeoczy, cos sie
              zwiesi, ktos nie sprawdzi, a farmaceuta tez od razu wszystkiego z nowej listy
              nie zapamieta..no jego wina ale człowiek nie robot...troszka sprawdzenia samemu
              nie zaszkodzi. jakby co zbierajcie rachunki w pierwszym miesiacu po wprowadzeniu
              nowych list
              • bt29049 Re: do Agi 07.07.06, 23:14
                Witaj aga,

Oczywiscie, zgadzam sie z Toba i jak najbardziej nie generalizuje.
                Jednak mialam na mysli apteke w ktorej od 3 lat kupowane sa leki meza, a z tego
                co wiem juz od dluzszego czasu Trileptal jest refundowany. Przez ponad rok
                tesciowa wykupywala lek z pelna refundacja, natomiast gdy po raz pierwszy ja
                poszlam go wykupic nie wiedzac o refundacji, zaplacilam pelna kwote.
                Ze zwrotem pieniedzy jest zwykle ciezko, bo malo kto zachowuje paragony :)
                Na szczescie to zdarzylo sie tylko raz :) Teraz juz wiem, ze za opakowanie
                powinnam zaplacic 3 zl, a nie 30 :) i za kazdym razem jak ide, to chca mi je
                sprzedaz za 30 zl i musze przypominac, ze kosztuje duuuuzo mniej. Wtedy Pani
                przez chwilke sie ze mna wykloca, potem bieze do reki magiczna ksiazeczke i
                przyznaje mi racje. Przypomnie, ze jest to od 3 lat ta sama apteka :)

Pozdrawiam Cie serdecznie
                Beata
                • maszar Re: do Agi 07.07.06, 23:40
                  gwoli ścisłości - pełnopłatna cena za opakowanie Trileptalu do od 90 do 180 zł
                  (w zależności od dawki;
                  • arachnela Re: do Agi 10.07.06, 08:51
                    wiecie co? ja już nic nie rozumiem. W sobotę szukałam tego trileptalu (0,3) i
                    co? w 5 aptekach nie było w ogóle a co najlepsze w tych, w których było to w
                    każdej kosztowało inną cenę! I bądź tu mądry. W jednej kazano mi zapłacić za
                    jedno opakowanie ok. 9 zł, w następnej 3,20 a w ostatniej (w której kupiłam) 1
                    grosz. Nie rozumiem!
                    • mirella67 Re: do Agi 10.07.06, 08:55
                      No właśnie. Ja proszę o jakieś rady, które apteki warszawskie sprzedają
                      trileptal po tych najniższych cenach, bo teraz to już nic nie rozumiem. Mnie
                      sprzedano chyba coś za 8 (0,3) i 10 zł (0,6). Gdzie można kupić te opakowania
                      za grosz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka