06.03.07, 17:23
Witam:)...zwracam się z prośbą, moje 7 letnie dziecko z mpdz i epilepsją od
dwóch tyg bierze convulex...ale mam wrażenie że dziwnie się zachowuje...czy
ma ktoś doświadczenie jeśli chodzi o ten lek?
Obserwuj wątek
    • jakubsky Re: convulex 06.03.07, 19:49
      nie wiem co masz na mysli - "dziwnie się zachowuje"
      ja jadlem to to kilka ladnych lat, ale nie zauwazylem u siebie jakis odchylow
      podaj moze wiecej detali

pozdr
      • marlenna3 Re: convulex 06.03.07, 20:57
        jest poprostu inne niz dotychczas, zaraz po podaniu leku zasypia, jest
        nieobecna, i przelewa się przez ręcę...dodam że jest to dziecko
        niepełnosprawne, leżące, .......dotychczas był z nią kontakt , mały ale był,
        teraz nie ma wcale........czy może poprostu organizm musi zaakceptować lek? i
        przyzwyczaić się do niego...
        • jakubsky Re: convulex 07.03.07, 13:00
          nie jestem lekarzem
          nie umiem tego zinterpretowac
          • marlenna3 Re: convulex 07.03.07, 16:37
            rozumiem, dzięki:)
            • renia_gerbers Re: convulex 08.03.07, 21:59
              ja biore convulex od ponad 5 lat. rzeczywiscie,na poczatku tez musialam sie
              przyzwyczaic, mialam zwiekszony apetyt, sennosc, i jakby troche nie obecna
              bywalam. ale powinnas porozmawiac koniecznie z lekarzem,o tym co Cie
              niepokoi,bo moze sie okazac ze dziecko ma nadwrazliwosc na jakis skladnik,czy
              nietoleruje leku,i zeby zamiast pomoc lekarstwo nie wyrzadzilo wiecej szkody :/
              a jaki convulex bierze??ja biore convulex 500mg, a kiedys bralam 300mg.
              pozdrawiam:)
              • marlenna3 Re: convulex 09.03.07, 09:34
                moje dziecko, bierze convux 50mg...ma 7 lat, dawka docelowa to
                7ml/dziennie.Pozdrawiam również:)
        • adura Re: convulex 04.04.17, 01:52
          Marlena moje dziecko 11 lat MPD było dotychczas na convulexie w syropie. Jakies 3 tyg. Temu przeszla na kapsułki i zachowuje sie dokladnie tak jak Twoja córka. Początkowo myślał ze to osłabienie związane z infekcja, ale infekcja minęła a ona przelewa się przez ręce, śpi po 15-18h/24. Zrobiłam badania. Oprócz podwyższonego TSH wszystko w normie. Jestem przerażona. Pocieszyłaś mnie tym wpisem. Czy u Was cos.sie zmieniło?
    • naszazima Re: convulex 10.03.07, 01:36
      Witam. Biore convulex do spolki z Neurotopem od okolo 15 lat i mam b. rzadkie
      ataki (raz na 2-3 lata). Nie mam zlych doswiadczen, a wrecz przeciwnie, chwale
      sobie ten duet. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka