Dodaj do ulubionych

Zimowiska 2012

27.12.11, 13:21
Zimowiska już lada moment. Czy macie zaplanowany czas dla dzieci w tym czasie?

Jakie pomysły? Jakie wyjazdy? Jakie plany?
Obserwuj wątek
    • pola468 Re: Zimowiska 2012 27.12.11, 17:44
      Na pewno nie będzie wyjazdu zorganizowanego. Dzieciaki za młode. Jak dopisze zdrowie brygady i tata "wykroi" wolne przed sesją, to pojedziemy na spacery w Beskidy, może jakieś inne ekstra wyjście.
      Stacjonarne, ale mam nadzieję, ciekawie (tzn,nie dam się zwariować w domowej podwójnej codzienności i po prostu będę z dziećmi).
      "Wszystko na świecie odbija nasze oblicza; noc nigdy nie jest tak ciemna, byśmy nie mogli się w niej przejrzeć".
      E. M. Cioran

GG 37605639
      • pola468 poczwòrnej codzienności :) 27.12.11, 17:51

• doroti1983 Re: Zimowiska 2012 29.12.11, 00:14
        A w jakim wieku są dzieciaki? Jeśli wolno spytać?

Spacer w Beskidy? A możesz coś bliżej napisać o tych planach? Gdzie dokładnie?

No i oczywiście słusznie! Nie daj się zwariować! big_grin Trzymam kciuki!
        • pola468 Re: Zimowiska 2012 29.12.11, 00:39
          Brygada liczy kolejno: 7,5 lat; 6 lat; 3 latka; 10 tg.
          Nasze ukochane miejsce (w sumie na każdą porę roku) to Brenna. Generalnie zaś, ”szwędamy” się po Beskidzie Śląskim i Żywieckim smile.
          Miejsc godnych uwagi i z bazą atrakcji jest tu dość sporo. Wszystko zależy od tego, jakiego zaplecza do wypoczynku poszukujesz. A że my akurat lubimy na spokojnie, to tak jakoś się w tej Brennej rozmiłowaliśmy smile.
          • doroti1983 Re: Zimowiska 2012 30.12.11, 22:45
            Przeglądam właśnie fotki z Brenny- piękne miejsce, ale czy tam są jakieś stoki dla miłośników sportów zimowych?

Gratuluję gromadki! Musicie mieć wesoło smile Czy starszaki już jeżdżą na nartach? Macie jakieś doświadczenia z koloniami zimowymi?
            • pola468 Re: Zimowiska 2012 30.12.11, 23:53
              Oj nie, my jesteśmy piechurami smile. Zimą spacerujemy wzdłuż rzeki, w ciepłe mce wypuszczamy się też na szlak.
              Tak, jest tam całkiem fajny stok, cieszy się sporym zainteresowaniem.
              Polecam więc uwadze ten miły zakątek smile.
              • bartus7.0 Re: Zimowiska 2012 15.01.12, 20:23
                zimowe ferie jako dzieciak spędzałem w Zwardoniu... teraz to już nic ciekawego się tam nie znajdzie... za to można spędzić fajnie rodzinnie czas w okolicach Koniakowa itp wink
            • agni71 Re: Zimowiska 2012 o Brennej 15.01.12, 20:30
              My jedziemy juz trzeci sezon z kolei do Brennej, do ośrodka Dolina Leśnicy. Ma te ogromną zaletę, ze połozony jest tuz przy wyciągu. Nie ma więc problemu, jesli jedno z dzieci stwierdza, że ma dosyć nart - może pieszo wrócić do domku.
              Narty w Brennej to będzie jeden tydzień ferii, a pierwszy tydzień - laba w domu, tym bardziej, że wszyscy jesteśmy podziębieni i koniecznie przed wyjazdem w góry musimy się podkurować.
              Na wyjazdy zorganizowane, typu zimowisko myslę, że moje dzieci jeszcze za małe (lat 9,5; 7,5; 5,5), chociaz najstarsza przebąkuje o chęci wyjazdu na kolonie latem...
              • doroti1983 Re: Zimowiska 2012 o Brennej 15.01.12, 20:41

Wszyscy jeżdżą do Brennej... wszędzie Brenna i Brenna
                • agni71 Re: Zimowiska 2012 o Brennej 15.01.12, 21:19
                  doroti1983 napisała:

>
                  > Wszyscy jeżdżą do Brennej... wszędzie Brenna i Brenna

Myslałam, że pytając:
                  "Przeglądam właśnie fotki z Brenny- piękne miejsce, ale czy tam są jakieś stoki dla miłośników sportów zimowych?"

chcesz sie czegos dowiedzieć, a że akurat też jeżdzimy do Brennej, to napisałam. Ale chyba niepotrzebnie sad

• pola468 brenna +, :-) 15.01.12, 23:11
                    Myślę, że dość istotnym plusem Brennej jest to, że nie ogarnął jej jeszcze ten turystyczny szał, ktory dopadł np Wisłę. W końcu Małysz jest tylko jeden wink.
                    Dla mnie B. pozostaje taką fajną górską mieściną, która właśnie tym zyskuje, że nie jest "topowa". Jak to mówią, każdy znajdzie tam coś dla siebie, pytanie tylko czego szukamy;
                    w końcu mówimy o wypoczynku smile.
                    Godne polecenia są poza tym: Szczyrk (regionalny raj dla narciarzy), Istebna (był tam kiedyś fajny punkt narciarski, "Złoty Groń" chyba), rzut beretem dalej Koniaków (super). Wspomniana już Wisła, Zwardoń też chyba ma coś dla lubiących dwie deski smile. No i chyba jest już po remoncie schroniska "Dworzec Beskidzki". Po drodze jeszcze Rajcza. Uhmmm... Normalnie nic tylko ładować mi się do auta, wziąć te dwa tyg wolnego dla siebie ... ;-D.
                    Ps: nasze plany zmieniły się o tyle, że w szkole chłopców jest "Akcja zima" dla klas powyżej zero; i tak nasz najstarszy kawaler spędzi przedpołudnia zimowe na zajęciach, a mnie ciut łatwiej będzie organizować resztę brygady smile.
                    Pzdr!
                    • babeth Re: brenna +, :-) 17.01.12, 22:36
                      Jedno dziecko jest szkolne więc na pierwszy tydzień ferii weźmie udział w feriach organizowanych przez Salezjan. W w-endy przypadające na ferie planujemy wypady do rodziny. Jak śnieg dopisze Mąż będzie jeździł na nartach ze starszymi a ja będę wędrować z najmłodszą pociechą. W między czasie- czyli w dni robocze -my z mężem będziemy pracować.
                    • siemek40 Re: brenna +, :-) 21.05.15, 12:34
                      W Brennej można naprawdę odpocząć, jest pięknie, spokojnie i urokliwie smile Jeśli chodzi miejsca w Brennej, to mogę szczerze polecić Dolinę Leśnicy - super położenie, świetne jedzenie, SPA, piękne pokoje i generalne wszystko na plus smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka