Dodaj do ulubionych

Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci

06.08.12, 10:37
Czy ktoś może polecić albo sam się zareklamować smile - jest mi to akurat obojętne - gdzie warto pojechać na narty z dziećmi 6lat (jeździ - chce do szkółki narciarskiej więc stok musi być w miarę blisko + instruktor+ wypożyczalnia nart), 4 lata nie jeździ i nie chce (więc musi być jakis stok z sankami, plac zabaw niedaleko etc) i 2 latka też plac zabaw albo saneczki.
Nasze minimum to: 2 pokoje z łazienka i dostępem do kuchni i pralki. Swobodne przychodzenie i wychodzenie no i niekoniecznie nad klubem nocnym smile Obiadokolacje wykupujemy obowiązkowo, czasami śniadanka. Resztę gotujemy.Musi być internet.
Nie zależy nam na ofercie wellness, telewizji,sklepach, dyskotekach - taki wypad to już i tak dość duże obciążenie finansowe dla naszej 5 osobowej rodziny.
Jest mi obojętne czy Polska czy Słowacja - natomiast cena robi różnicę.
Chętnie żeby był dostęp do jakiś zabawek, gier - generalnie chętnie miejsce nastawione na rodziny z dziećmi ale niekoniecznie.
Jesteśmy normalną rodzina, nie jesteśmy zwolennikami bezstresowego wychowania,dzieci jedzą wszystko i raczej wszystko nam smakuje smile
W zeszłym roku byliśmy w cudnym miejscu w Lipnicy Wielkiej, doskonałe warunki dla rodzin z dziećmi - mogę z czystym sumieniem polecić RANCZO NA GRAPIE - ale chyba w tym roku tak bardzo podnieśli ceny że niestety nie będzie nas stać. Z żalem.
Jeśli miejsce ( i cena ) nam przypasuje, jestem w stanie zapłacić wszystko przed przyjazdem.
TERMIN: 17.01.2013 - 26.01.2013 - 9 noclegów+obiadokolacje dla 2 os dorosłych i 3 dzieci - 6,4 i 2 lata.
Czy ktoś coś jest w stanie polecić?
Pozdrawiam
ps. dałam ten post i na innym forum ale tu mi sie wydaje bardziej adekwatny smile
Obserwuj wątek
    • sabina211 Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 06.08.12, 11:19
      Jeśli bierzecie pod uwagę Beskidy to polecam miejsce idealne. My - też w piątkę - byliśmy w lipcu, ale obiekt jest całoroczny. Dzieci do lat trzech nie płacą nic. Raczej trzeba rezerwować kilka miesięcy wcześniej, w marcu nie było już terminów na sierpień...Ja serdecznie polecam.

www.weglowka.republika.pl/
      • katalina1 Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 06.08.12, 12:04
        dzięki - ja biorę pod uwagę KAŻDE góry, byleby były dobre warunki, jedzonko, narty no i żeby skóry nie zdarli smile dziekuję i zaraz sprawdze.
        • sabina211 Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 06.08.12, 12:26
          Jeśli możesz, to napisz, co zdecydowałaś/zdecydowaliście?
          Warunki są super. Ceny- jak na standard-umiarkowane. A gospodarze też wielodzietni.(Czworo dzieci)
          • katalina1 Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 06.08.12, 12:48
            na razie wysłałam zapytanie. do nich jak i do mnóstwa innych ośrodków/pensjonatów i czekam na odpowiedź od nich wszystkich. dam znać na pewno.
            w miedzy czasie odkryłam bardzo janą stowarzyszenie stowarzyszenie GGG - ceny ofert super, z wyżywieniem, placem zabaw.
            czekam na odpowiedzi.
            • kasialip5 Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 06.08.12, 15:28
              My w zimę byliśmy w Wiśle Malince- ośrodek Cieńków. Warunki fajne, przy samych wyciągach i szkółce. Pojeździliśmy i my i nasz 5 latek. Jest i górka na sanki i karuzela z oponami dla maluchów, a w ośrodku kącik zabaw dla dzieci i rzutnik, na którym można włączać filmy. Nie wiem jak z cenami, ale ośrodek ma fajne promocje.
              • katalina1 Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 07.08.12, 10:42
                dzieki. no niestety cena jest dla mnie bardzo ważna. ale... być mozę wyjedziemy jednak tam gdzie bylismy w zeszłym roku i było super!zobaczymy. na pewno dam znać.
                • katalina1 Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 07.08.12, 10:43
                  pamietaj Kasiu ze ja mam TRÓJKE dzieci - to nie to samo co jedno smile
                  • kasialip5 Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 09.08.12, 14:18
                    Ja tez mam trójkę dzieci, ale tylko najstarszy jeździł na nartach w zeszłym roku. W tym będzie uczył się i średni.
    • agni71 Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 09.08.12, 21:15
      My od trzech lat jeżdzimy do Doliny Leśnicy w Brennej.

www.dolinalesnicy.pl/

nam to miejsce odpowiada, jednak nie spełnia wszystkich twoich wymagań. Jest super dla jeżdżących na nartach - wyciąg bliziutko, trzeba tylko przejść na drugą stronę ulicy, sa instruktorzy i wypożyczalnia sprzętu. W restauracji sa smaczne posiłki, my przeważnie jadalismy u nich obiady, ale pewnie mozna sobie zamówić na pózniejszą godzinę obiadokolację.
      Domki sa dośc duże, na górze sa dwie sypialnie, na dole salon z aneksem (ale nie ma kuchenki ani mikrofalówki). My robimy we własnym zakresie śniadania i kolacje (kanapki), więc brak mozliwości gotowania nam nie przeszkadza. Standard jak dla mnie DST, ale ja jestem wymagająca wink ważne, że jest duzy stół z krzesłami, bo wcale nie jest to standardem...

Niestety, raczej nie ma atrakcji dla dzieci nie jeżdżących na nartach, brak jakiejś fajnej górki na sanki, przy mniejszym stoku "oślej łączce" w zeszłym roku pojawił się tor zjazdowy na "oponach", więc ewentualnie tam mozna z mniejszymi dziecmi poszaleć. W okolicy mozna pójść na spacer, równiez z sankami, ale typowego toru do sanek nie ma. Przed domkami jest placyk, gdzie moga dzieci poszaleć, ulepic bałwana itp.

Jest nieograniczony dostęp do internetu.
      • mamaanieli Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 11.08.12, 08:03
        stacja narciarska hajduk w murzasichlu - tam jezdzimy co roku. fajne warunki do nauki jazdy, wypozyczalnia sprzetu, piekne widoki. obok karczma z pysznym i swiezym jedzeniem. nocujemy 300 metrow dalej ale mają tez ladne i czyste pokoje. pozdrawiam.
        ps. stok jest bezpieczny - dbają, zeby mlodziez na snowbordach nie szalala (co niestety nie jest czeste)
    • highlanders Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 27.08.12, 23:50
      Serdecznie zapraszamy rodziny z dziećmi w wieku szkolnym, do wzięcia udziału w rodzinnych wczasach sportowo – rekreacyjnych

Dla dzieci organizujemy zajęcia narciarskie na różnych poziomach zaawansowania, gry i zabawy sportowe.

Poprzez zajęcia w grupach przygotowujemy dziecko do samodzielnego w przyszłości wyjazdu. Rodzice w tym czasie korzystają z uroków narciarskiej zabawy lub odpoczywają.

Dla wszystkich uczestników turnusu organizujemy ciekawe wycieczki i zabawy integracyjne. Dziecko na turnus może wyjechać również pod opieką babci, dziadka.
      Na wyjazdach zapewniamy przemyślaną organizację, rodzinną atmosferę i sportową przygodę.

Wiele atrakcji i nie zapomnianych chwil takich jak:
      KULIG Z POCHODNIAMI,
      WIECZÓR GÓRALSKI Z KAPELĄ GÓRALSKĄ,
      BASENY TERMALNE W BUKOWINIE TATRZAŃSKIE,

Zapraszamy do odwiedzenia naszą stronę internetową w celu zapoznania się z pełną ofertą Narciarskich Ferii Rodzinnych 2013

WWW.HIGHLANDERS.PL
    • juleg Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 31.08.12, 11:30
      www.zieleniec-lesniczowka.pl/index.html
      Nie byłam, ale ktoś mi pokazał i bardzo mi się spodobało smile
    • sylwiksylwik Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 05.09.12, 11:47
      Nam wyszlo że dla naszej piątki taniej będzie polecieć na Teneryfę, wynająć samochód, apartament...... Ale my nie lubimy za bardzo zimy, nasze dzieciaki to zmarźlaki, my też. Nie mamy sprzętu (conajmniej buty do nart trzebaby mieć swoje.... cztery pary......), nie wspomne o bieliźnie termicznej i innych...... W góry mamy daleeeko. Cały dzień w samochodzie.....
      • agni71 Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 05.09.12, 12:03
        Ale jak ktos lubi jeżdzic na nartach, to go Teneryfa nie urządza wink

Co do sprzętu, to zarówno narty jak i buty dzieciom na razie wypożyczamy. Nawet butów nie zakłada sie przeciez na gołą stopę. Swoje mają kaski i ubrania. Mąż nawet dla siebie narty wypożycza, buty po nauczeniu się jazdy (bo uczył sie razem z dziećmi) dopiero sobie kupił, wcześniej tez pożyczał. Ja nie jeżdżę ze wzgl. zdrowotnych, więc na mnie te wydatki odpadają.
        Jak widzę, jaką frajdę mają dzieciaki, to cieszę się, że zaczęliśmy na te narty wyjeżdżać, choc na pocz. tez byłam trochę sceptyczna.
        • sylwiksylwik Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 05.09.12, 21:58
          No nie urządza..... Ale jeśli lubi chodzić po gorach to urządza już bardzo. My lubimy. Latem w centralnej części wyspy bylo dla nas za gorąco w górach. Zimą mogłoby być baaardzo przyjemnie.
          Ja boje się nart bo inwestycja duża i jak pomyślę że pojedziemy a malym i tak nie będzie się podobać to....
          • agni71 Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 06.09.12, 11:06
            Ja boje się nart bo inwestycja duża i jak pomyślę że pojedziemy a malym i tak n
            > ie będzie się podobać to....

Dlatego wyżej pisalam, że napoczątku tak naprawdę inwestycja nie musi byc duża, nawet mozna kask wypozyczyć na początku. Trzeba dojechać, i zatrzymac sie na miejscu, ale to wszędzie, pewnie jednak na Teneryfę drożej wink Ubranie na początku nawet nie musi być specjalne narciarskie, moje zaczynały w kurtkach i spodniach ocieplanych, ale niekoniecznie typowo narciarskich, a to i na miejska zime raczej się kupuje. Jedyny taki dodatkowy wydatek, to wypozyczenie sprzętu i instruktor, a to juz nie sa jakies dramatycznie wysokie koszty.

Oczywiście, nic na siłę, jak jesteś na nie, to raczej moje wywody cię nie przekonają.

Ale fajnie jest zobaczyć malucha śmigającego z górki na nartach. Mnie cieszy każda wartościowa aktywnośc fizyczna moich dzieci, troche na zasadzie - ja tego nie miałam, to niech moje dzieci mają smile
        • babeth Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 16.09.12, 23:06
          A czy mogłabyś podać jakiś szacunkowy koszt wypadu w lutym na Teneryfę dla 5 osobowej rodziny? Ja z kolei słyszałam że w lutym/marcu w Hiszpanii w rejonach gdzie jest ciepło jest drożej niż latem.
    • anyaa Do Kataliny1 19.09.12, 10:43
      Katalina,
      Napisałam do Ciebie na priv, odpisz proszę, jeśli możesz.
      Dzięki!
    • tommason Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 27.12.12, 09:53
      Polecam Ci Uzdrowisko Szczawno-Jedlina www.facebook.com/pages/Uzdrowisko-Szczawno-Jedlina/304115323028948 niedaleko Wałbrzycha, w okolicy jest stok narciarski i piękne góry w sam raz do lekkiego trekkingu z całą rodziną smile zaś samo uzdrowisko uraczy Cię miłą atmosferą, zabiegami relaksacyjnymi i ciszą o którą współcześnie ciężko wink
    • tol8 Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 01.01.13, 19:55
      my jedziemy do Lądka Zdrój - studio czteroosobowe z łazienką, stok narciarski w miejscowości pijalnie wód, uzdrowiska - na pewno będzie co robić big_grin

płacimy 25 zł od osoby, plus wyżywienie - śniadania 9 zł, obiadokolacje na mieście ( pełno barów mlecznych, gdzie ceny typu 3 zł zupa, 7 zł drugie danie...)
      • ruda.mama Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 20.01.13, 22:36
        tol8 mozesz podac namiary?
    • afroddytta Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 22.01.13, 21:53
      My chyba już 4 raz jedziemy teraz z podobną grupą wiekową (6latek, 3,5 latek, 1,5 roczniak) na Słowację do Niżnej skinizna.sk/?lang=pl
      Co do cen to nie wiem dokładnie, bo my się organizujemy w kilka rodzin, więc mamy jakieś bonusy. Dla nas najważniejsze, że wszystko jest na miejscu, caly dzień z dzieciakami na podwórku, starszy na nartach z instruktorem, młodsze na sankach, najmłodsze śpią w wózkach. Stoki idealnie przygotowane, dośnieżone, ratrakowane, raczej brak kolejek, co drugi dzień wieczorne jazdy (często tylko my w nich uczestniczymy), wyżywienie na miejscu. W zeszłym roku i w tym będziemy mieszkać w domku (wspólna kuchnia), wcześniej był tylko pawilon (też kuchnia do dyspozycji), nie wiem tylko jak z dostępnością do pralki.
      Ja gorąco polecam smile
      • katalina1 Re: Ferie Zimowe 2013 z trójką dzieci 12.02.13, 09:29
        wszystkim dziekuje za wpisy.
        Wrócilismy wypoczeci i zrelaksowani w sb.bylismy w Lipnicy Wielkiej (pomiedzy Rabką a Nowym Targiem) tam gdzie w zeszlym roku - mielismy apartament 2 pokojowy + kuchnia + lazienka + obiado kolacje x 3. snaidania + obiadki w swoim zakresie. do stoku bylo dość daleko ale nam to nie przeszkadzalo.cena za dobe za apart 130 zł, za obiado kolacje 15 zł. cena wypozyczenia nart (komplet, tylko kaski mielismy swoje) 20 zl plus 1 dzien w gratisie. instruktor p. Paweł najlepszy na swiecie (moj 6 latek smigal ze Spytkowic na trzeci dzien nauki jazdy po 3-4 godz SAM; drugi 4 latek po 2 godz smile 40 zl za godz. nie mam sie do czego przyczepic, cenowo naprawde atrakcyjne jak na 10 dni.serdecznie polecam - w przyszlym roku chcemy wynajac ze ze znajomymi caly dom. a jest ich 2 i naprawde dla kazdego cos sie znajdzie. poza tym: krowy, konie, świnki, swieze mleko, ser, oscypk, kulig. bardzo mili gospodarze.moge podac nr telefonow, strone internetowa, nr do instrukotra jak ktos chce.POLECAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka