s12-34 11.12.12, 18:01 Cześć. Piszę pracę licencjacką na temat rodzin wielodzietnych. Poszukuję więc chętnych osób, które udzielą mi odpowiedzi na kilka pytań. Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
verdana Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 11.12.12, 18:55 Zdefiniowałabym pojęcie "wielodzietna" - od ilu dzieci? I do jakich rodzin - wszystkich, które miały kilkoro dzieci, czy tylko tych, które nadal wychowują kilkoro dzieci - bo choćby moja znajoma ,, miała szescioro, ale czworo już ma własne rodziny. Odpowiedz Link
s12-34 Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 11.12.12, 19:42 rodzina wielodzietna czyli od 4 dzieci wzwyż. Rodziny mogą być takie, które wychowują wszystkie swoje dzieci i takie, które kilkoro z nich już wyszło z domu a część nadal się wychowuje w tej rodzinie. Odpowiedz Link
mama.rozy Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 11.12.12, 20:14 to jeszcze dla przyzwoitości-imię i nazwisko(swoje),uczelnia,dla której robione są badania,kto jest promotorem i czemu ma służyc praca.taki standard Odpowiedz Link
s12-34 Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 11.12.12, 22:32 mama.rozy napisała: > to jeszcze dla przyzwoitości-imię i nazwisko(swoje),uczelnia,dla której robione > są badania,kto jest promotorem i czemu ma służyc praca.taki standard \ Nie rozumiem po co są potrzebne te dane, o które Pani prosi skoro mi chodzi jedynie o odpowiedzi na postawione przeze mnie pytania. Sama również nie wymagam od nikogo podawania danych osobowych, gdyż odpowiedzi te będą jak najbardziej anonimowe i posłużą jedynie do ogólnego podsumowania statystycznego badań, które przeprowadzam. Odpowiedz Link
agni71 Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 12.12.12, 09:06 No to jak Pani sie nie chce, to nam też :-p Odpowiedz Link
fajnababka3 Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 12.12.12, 09:13 W Polsce rodzina wielodzietna to 3dzieci wzwyż. Odpowiedz Link
verdana Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 12.12.12, 09:40 Wymogiem jakiejkolwiek ankiety, przeprowadzanej przez studenta w ramach pracy magisterskiej lub licencjackiej jest umieszczenie nagłówka z imieniem, nazwiskiem, uczelnią i celem pracy. Nazwisko promotora mozna pominąć - tych danych nie. Anonimowa ankieta oznacza anonimowość resondenta, a nie badacza. Jako promotor odrzuciłabym każde badanie, które nie zawierałoby takiego wstępu, ponieważ jest to sprzeczne z etyką badań. Odpowiedz Link
mama.rozy Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 12.12.12, 09:41 chocby po to,żeby byc wiarygodnym skoro badania przeprowadzane są na jawnej uczelni,z jawnym promotorem,jaki problem? tajne uczelnie,z tego,co wiem,jeszcze nie istnieją Odpowiedz Link
mama.rozy Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 12.12.12, 10:34 hmz tajnym wynikiem obrony autorko wątku,to,że internet jest-pozornie-anonimowy,nie oznacza,że można sobie tak po prostu rzucic hasło i uciśniony lud rzuci się z radością na wszystko. przynajmniej nie na tym forum co prawda rodzimy dużo i można nas posądzic o naiwnośc,jednak pozory mylą.króliki owszem,ale nie doświadczalne Odpowiedz Link
mwiktorianka Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 12.12.12, 11:51 Właśnie, właśnie mamo róży . Odpowiedz Link
pa-trynka Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 12.12.12, 14:30 bardzo celna uwaga od dziś mówię do dzieci: "króliczku" hmm, że też wcześniej na to nie wpadłam... Odpowiedz Link
undoo Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 12.12.12, 17:37 jak na tym obrazie P. Rego pt Another Pregnant Rabbit Odpowiedz Link
mamaanieli Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 12.12.12, 21:03 od czwórki wzwyż? a to ciekawe. proponuję najpier poczytać literaturę przedmiotu, zeby sie dowiedziec jak sie definiuje w Polsce wielodzietnosc. Odpowiedz Link
mama.rozy Re: i nasza studentka sie zmyła :) 12.12.12, 21:40 a myślałam,że jednak stawi czoła naszemu sadyzmowi Odpowiedz Link
mamaanieli Re: i nasza studentka sie zmyła :) 13.12.12, 14:40 wygoogla sobie odpowiedzi i będzie miała pracę Odpowiedz Link
maman3 Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 13.12.12, 21:17 .króli > ki owszem,ale nie doświadczalne , , Odpowiedz Link
zebra12 Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 09.02.13, 10:32 A nie, bo w Krakowie od 4 dzieci. www.infokrakow24.pl/krakow-wspiera-wielodzietne-rodziny-krakowska-karta-rodzinna-4-video/ Odpowiedz Link
aintha Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 12.02.13, 00:51 Bo kraków ma chyba statystycznie dużo królików na swoim terenie Wg prawa PL - 3, wg Krk - 4... Taka mała polska schizofrenia.. --------------------------- || Odpowiedz Link
wiola772 Re: poszukuję rodzin wielodzietnych 08.02.13, 17:40 Jesteśmy rodziną wielodzietną-pięcioro dzieci. Jestem gotowa Pani pomóc , jeśli ankieta nie będzie zbyt długa. Odpowiedz Link
gosi78136 Re: potrzebuje pomocy 15.02.13, 18:11 niejest mi łatwo pisać ,czytając wcześniejsze wypowiedzi niemniej jednak odważę się ponieważ moja sytuacja jest trudna . Od trzech lat choruje na raka złośliwego . Jestem po hemioterapi i radioterapi , obecnie gdy już mogła bym wrócić do pracy okazało się że moje nerki ( jenda ) nie funkcjonuj mam więc nefrostomie prawostronną (woreczek przyszyty do nerki ) jest to stan po leczeniu (radioterapi ) zniszczone mam jelita , dlatego do żadnej pracy iść nie mogę . Wychowuje 6-cioro dzieci w wieku szkolnym najmłodsza córka ma 7 lat a najstarsza ma 17 lat . dzieci się uczą . mój 8 - letni syn ma astmę oskrzelową . Więkrzość mojego dochodu przeznaczamy na leki , POTRZEBUJE POMOCY W FORMIE ŻYWNOŚĆ , ŚRODKI CZYSTOŚĆ , I UBRANIA . Adres na który można się skątaktować - sandrakaminskadrabik1995@interia.pl Odpowiedz Link
mama.rozy Re: potrzebuje pomocy 15.02.13, 18:38 tu jest forum,gdzie uzyskasz konkretną pomoc forum.gazeta.pl/forum/f,615,Pomocne_emamy.html Odpowiedz Link