Mam taki problem. Mam dużą rodzinę. Z wyboru

Sama mam troje dzieci (9,5; 5,5 i 2,8), ale sama pochodzę z czwóreczki, mam ulubione kuzynki (również cztery siostry), każda z nas ma własną trójeczkę. Na szczęście jeszcze nie wszyscy jesteśmy na tym etapie, ale wyraźnie wszyscy dążymy do trójeczek jako ideału...
Mamy wspólną działkę nad jeziorem, którą uwielbiamy, jeszcze jako dzieci spędzaliśmy tam wakacje więc mamy z nią, albo z okolicami, lasami, jeziorami wokół pełno wspomnień... do tego lubimy razem spędzać czas, uwielbiamy jak nasze dzieci się razem bawią, to ze się lubią itp.
No ale dużo dzieci to duży hałas.
No i w ten weekend, jak wiadomo wydłużony, było nas na działce dużo. Naszych dzieci 10cioro, ale do tego odwiedzało nas dużo znajomych... dzieci grały w piłkę, skakały na trampolinie... żadna głośna muzyka do rana, no ale przez cały dzień równomierny hałas...
W efekcie odwiedzili nas sąsiedzi ze skargą, że mają dość tego hałasu.
I nam szczęki opadły.
Od lat tak jeździmy, zawsze się śmiali, że u nas tyle dzieci, że w każdą pogodę nad jezioro maszerujemy itp... ale pozostałe działki się zestarzały. Siedzą na nich, niektórzy mieszkają na stałe, emeryci... a nasza działka młodnieje. Rodzice się wycofali i my na niej rządzimy.
Od lat co jakiś czas jest problem, bo dym z ogniska im idzie do sypialni, bo na gitarze gramy o 21!, bo któreś z dzieci przechodzi bunt i ciężko je uspokoić...
Do tej pory staraliśmy się zachować umiar, przenieśliśmy ognisko w inny koniec działki, gitarka była tylko w dzień, dzieci z buntem wypłakują się w domu...
ale w ten weekend zaczęliśmy się zastanawia nad zmianą działki... na większą, odludniejszą, sama nie wiem... skąd tylko wziąć na to pieniądze?
No i takiego mam doła od tych kilku dni... bo halo, to są dzieci, mają wakacje, czy wolny weekend, nie są jakoś wyjątkowo rozwydrzone, wrzeszczące. Takie fajne dzieci. To one będa pracowały na emeryturę tych państwa... którzy nota bene mają jedną wnuczkę i naszych 10 nie są w stanie zaakceptować

Czy my jesteśmy dziwni czy oni? Co robić?