Dodaj do ulubionych

I znowu Kraków się wita!

04.11.04, 10:07
Jestem mamą 6 dzieciaczków, już myślałam że takich ludzi więcej nie ma a tu
traiłam na Was!Nareszcie moę porozmawiać z mamami więcej dzieci niż dwoje-hura!
Mam na imię Dorota mieszkam w Krakowie,mam męża,5 synów i
księżniczke,psa,świnkę i rybki!
Pozdrawiam wszystkich !
Obserwuj wątek
    • justinka_27 Re: I znowu Kraków się wita! 04.11.04, 10:37
      Witaj Doroto.
      Jest nas tu troche,a ile z Krakowa. Ale fajnie i fajnie że ciągle przybywa i
      mam i dzieciaczków.
      Ja też Kraków,ale stan posiadania mam uboższy o jedno dziecię,świnkę i
      rybki.Choć na rybki namawiali,ale chyba na suficie bym je trzymała,bo tam nie
      dosięgną ich despetnicze łapki.
      Pozdrawiam Justyna
    • marzek2 Re: I znowu Kraków się wita! 04.11.04, 10:44
      Skoro pojawia się wątek "krakowski" to ja też karnie się wpisuję smile) U nas na
      razie dwie córeczki i wymarzony junior w brzuszku, który pojawi się na świecie
      na przełomie listopada/grudnia. Fajnie, że nas tyle jest, musimy kiedyś zrobić
      "zjazd" krakowskich wielodzietnych!
      • jol5.po Re: I znowu Kraków się wita! 04.11.04, 11:54
        Witaj Doroto mamo >5 synów i
        księżniczki<, ależ to wspaniale brzmismile)))
        Pozdrawiam z Wrocławia (ale urodzona w Krakowie) Jola, mama 3 księżniczek i 2 rycerzy
        • nastka_7 Re: I znowu Kraków się wita! 04.11.04, 12:32
          To i ja Cię powitam - nie wyłamię się. Fajnie, że jesteście z nami. Pozdrawiamy
          serdecznie.
          A tak w ogóle to w jakich rejonach Krakowa mieszkacie dziewczynki? My jestesmy
          z Płaszowa(rejon Bagrów)
          • justinka_27 Re: I znowu Kraków się wita! 04.11.04, 13:58
            Ooo my też Bagry mamy blisko,tylko z drugiej strony jesteśmy.Dokładnie to z
            Prokocimia Nowego,zaraz koło szpitala.Fajnie bo w razie wszelkich chorób i
            urazów(te drugie częściej)mamy bliziutko.
    • mama_kasia Re: I znowu Kraków się wita! 04.11.04, 13:16
      Chociaż nie z Krakowa, to też witam smile))
      Szczególnie, że to 68 sugeruję rok urodzenia, a to mój rocznik smile
    • agax3 Re: I znowu Kraków się wita! 04.11.04, 14:52
      Witaj Doroto!
      Ja mieszkam na Żabińcu -osiedle w okolicy wyjazdu z miasta na Wraszawę wink
    • mama68 Re: I znowu Kraków się wita! 04.11.04, 16:26
      Dziękuję za tak mile przywitanie,cieszę się że nareszcie traiłam na takie forum!
      Mieszkam na Kurdwanowie.
      • nastka_7 Re: I znowu Kraków się wita! 04.11.04, 18:06
        Jezeli mieszkasz na Kurdwanowie to moze znasz rodzinkę z 9 dzieci, rodzice to
        Ewa i Wacek?
    • mama68 Re: I znowu Kraków się wita! 04.11.04, 20:51
      Niestety niewiem o kogo chodzi,nieznam nikogo z taką ilością dzieci a
      przynajmniej w Krakowie ale chętnie bym ich poznała!

Pozdrawiam!
    • akve Re: I znowu Kraków się wita! 04.11.04, 23:53
      Witam serdecznie,
      Kraków przoduje w wielodzietności smileprzynajmniej na wątku.
      Ja jestem mamą tylko 3 synów i księżniczki-Zofii Faustyny -1 maja 2004 smile
      Mieszkamy z meżem, dziećmi i kanarkiem w Chełmie za Wola Justowska.
      Pozdrawiam i piszę się na spotkanie.
      Ewa
    • przeciwcialo Re: I znowu Kraków się wita! 05.11.04, 08:03
      Ja tez tak niesmiało powitam . Zagladam tu bo lubie serdeczną atmosfere. na
      razie mam córke i syna ale moze na usprawiedliwienie dodam że mam 4 siostry a
      mąż 3 siostry i 3 braci. Myślimy o trzecim dziecku- bronimy sie średnio wiec
      kto wie.
      A w Krakowie mieszkam w okolicy wrocławskiej. Tyle ze to mój drugi dom bo ten
      pierwszy na podkarpaciu.
      Ale w niedziele 7.11 przyjezdzam z dzieciakami na tydzień do męza i Krakowa.
      Pozdrawiam- Ela.
      • dwoda Re: I znowu Kraków się wita! 06.11.04, 23:55
        Witaj Doroto , nie dosć ,że mam to samo imię , jestem młodsza tylko o rok ,
        stanem dzieci jestem ,,młodsza'' tylko o jedno (4 synów i córcia ) to na
        dodatek też mieszkam na Kurdwanowie. A przepraszam , zapomniałabym dodac
        jeszcze naszą sunię , po drodze przeszłam też przez dwie papuzki , chomika i
        rybki .Odezwij sie na dawoda@wp.pl to możemy sie na osiedlu spotkac . A co do
        rodziny z Kurdwanowa , która posiada 9 dzieci to ja znam tylko taką z 8 (5
        chłopców i 3 dziewczynki , najmłodszy urodzony w sierpniu Maciuś)nie wiem jak
        na imię mają rodzice. Pozdrawiam , Dorota
        • nastka_7 Re: I znowu Kraków się wita! 07.11.04, 10:21
          Dwoda to może się znacie. TYlko jest tam 6 chłopców i 3 dziewczynki.Najmłodzsy
          Michał urodzony w sierpniu. Zreszta pisałam juz na "zobaczcie" w twoim wątku że
          kilkoro z dzieci chodzi do tej samej szkoły co twój synek.
          • dwoda Re: I znowu Kraków się wita! 07.11.04, 17:01
            Nastka , chyba rzeczywiście chodzi nam o ta samą rodzinę. Ilośc dzieci mogłam
            pomylić , bo tylko parę razy rozmawiałyśmy na spacerze i spotkałysmy sie na
            zebraniu w podstawówce( ma tam między innymi pierwszaka tak jak ja , ale
            chłopcy sa w różnych klasach) a potem w gimnazjum ( do tego samego chodzi jej
            córka , bodajże do III klasy a mój najstarszy do pierwszej)Masz racje Maciuś
            pomylił mi sie z Michałkiem , więc juz chyba nie ma wątpliwości . A ostatnio
            mówiła mi , że najstarszy rozpoczął studia. Jeśli to faktycznie pani Ewa to na
            prawdę jest ona dla mnie wzorem matki , niesamowicie cierpliwa i mądra
            kobieta.Pozdrawiam
            • zinka3 Re: I znowu Kraków się wita! 07.11.04, 21:52
              Kraków wita! Jestem z okolic ul.Królewskiej.Mam 3 chłopców i 2
              dziewczynki.Rybki i kota.Pozdrawiam! Grażyna
            • nastka_7 Re: I znowu Kraków się wita! 08.11.04, 09:07
              Dorotko wspomniałam o nich bo to rodzina mojego męża. Mąż Ewy - Wacek to
              najstarszy brat męża. My mieszkalismy kiedyś na Kurdwanowie(4 lata temu). Jak
              urodził sięMateuszek to niedługo później przeprowadziliśmy się na Płaszów.
              A co do Ewy - to rzeczywiście cierpliwości i spokoju moźna jej pozazdrościć.
              Pozdrawiamy serdecznie.
              • aska1972 Re: I znowu Kraków się wita! 08.11.04, 19:43
                I ja się przypomnę smile
                mieszkam w okolichach Nowej Huty, mam 5 dzieci a 6-te dołączy do nas wiosną. No
                i oczywiście mąż, który również wchodzi w skład naszej rodzinki smile))
                • bei :):) 14.11.04, 06:25
                  Bei- spod Krakowa- ale mam niedaleczkosmile
                  Mój Qba- mieszka w Szczecinie- student...
                  Jędrek- 15 lat- to gimnazjalista....
                  Patryk- synek mego Anioła- ma lat prawie 10...
                  Artuś jest w brzuszku- 38 tc- i przujdzie na świat 19 listopada ( cc)
                  ...planujemy jeszcze jedno dziecię.....nie marzymy o konkretnej płci- ale z
                  pewnoscia bedzie to kolejny chlopczyksmile
                  Pozdrawiam....
                  Pozdrawiam forumowe Ciocie mego Artusia....i jego forumowe Rodzeństwosmile
                  • agnieszka33 Re: :):) 17.11.04, 22:20
                    Czołem, kłania się Aga z Dąbia - mama trójeczki-dwie panny i jeden kawaler na
                    przemian- parke można wyłonić ale po co? Chętnie poznam mamy z jeszcze większą
                    liczbą pociech. Może jeszcze nie skończyłam rozrodu- Julcia ma 4 miesiace!
                    • dwoda do bei- gratulacje 20.11.04, 00:19
                      Z forum wiem ,że synek już się z Wami przywitał , gorąco gratuluje ,a co do
                      płci ewentualnego kolejnego dzieciątka nie miej takiej pewności , ja po
                      czterech synkach doczekałam sie rok temu córeczki. Buziaki dla małego Arturka
                      ( no proszę imiennik mego męża) i pozostałej ferajny. Dorota
                • xyzv4 Re: I znowu Kraków się wita! 23.11.04, 11:38
                  Nie macie wrażenia że Kraków przoduje w wielodzietności? Pozdrawiam- Marta,
                  mama piąteczki (4:1 na korzyść mężczyzn).
                  • martek40 Re: I znowu Kraków się wita! 25.01.05, 23:59
                    Nie ma,jak Kraków!Od dłuższego już czasu jedynie Was
                    podglądam.Wiem,wiem,podpatrywan ie z ukrycia jest be.Czas najwyższy zatem
                    ujawnić się.
                    Mam na imię Marta i choć nie mogę konkurować z niektórymi z Was,to jednak mam
                    się kim poszczycić:Witek prawie 20-latek,Ula świeżo upieczona 18-
                    latka,Agnieszka prawie 14-latka,kruszyna 2,5-letnia imieniem Joanna Faustyna
                    (sic!)i od dzisiaj,postanowieniem sądu, 13-letnia Ania,córka mojej zmarłej
                    przed Bożym Narodzeniem przyjaciółki.Na mojej głowie są jeszcze 2 psy,kot i
                    papuga.No,i mąż,oczywiście,główny i jedyny "dostawca" pieniążków-hi
                    hi.Acha,jestem sąsiadką jednej z Was,kobitki...Zgadnijcie,której ...?
                    Pozdrowionka i buziaczyska.
                    • akve Re: I znowu Kraków się wita! 26.01.05, 00:24
                      Witaj Marta,
                      no,moja sąsiadką nie jestes , niestety .
                      Nie znam takiej rodzinki w okolicy.
                      A moja córeczka tez ma na drugie Faustyna !
                      Zofia Faustyna ( sic!)
                      pozdrawiam serdecznie i pisz tu czesto smile
                      • martek40 Re: I znowu Kraków się wita! 26.01.05, 01:45
                        Kochana Akve,dlatego właśnie dodałam drugie imię swojej Mysi.Wiesz,myślałam,że
                        w dzisiejszych czasach nie "zdarzają" się Faustynki...Ciekawa jestem,dlaczego
                        akurat to imię wybraliście dla swojej Księżniczki?Pozdrowionka.
                    • mama_kasia Re: I znowu Kraków się wita! 26.01.05, 09:10
                      Witaj Marta smile U mnie tylko 3 dzieci i żadnego zwierzaka, choć
                      średnia bardzo się upomina. Ale mąż jest smile
                    • fumag Re: I znowu Kraków się wita! 26.01.05, 10:38
                      Ja nie z Krakowa-buuusad
                      Ale też serdecznie witam smile
                    • eleanorrigby Re: I znowu Kraków się wita! 26.01.05, 11:05
                      Witaj!
                      Ja mam 3 dzieci, 2 koty i rybki w stawie (a to się jeszcze okaże na wiosnę...).
                      A propos-mieszkam w okolicach Zielonek, czy któraś z Was też mieszka na północy
                      Krakowa?
                      Kasia
                      • andaba Re: I znowu Kraków się wita! 26.01.05, 11:07
                        Ja mieszkam na północnym wschodzie. Krakowa.
                        • eleanorrigby Re: I znowu Kraków się wita! 26.01.05, 22:21
                          No to jesteśmy sąsiadkami!Ja wprawdzie na północnym zachodzie,ale cóż znaczy te
                          kilka marnych kilometrów...
    • mama68 Re: I znowu Kraków się wita! 26.01.05, 07:08
      Witaj sąsiadko!
      • jol5.po Re: I znowu Kraków się wita! 26.01.05, 08:58
        Witaj Marta
        5 dzieci, 2 psy, kot, papuga i mąż (dlaczego on na końcu biedaczek?wink - duzo na głowie
        witaj i piszsmile))
        • akve do martek40 -o Faustynie 26.01.05, 11:13
          Marta,
          imie nadane z powodu kultu Bożego Miłosierdzia i zawierzenia dziecka jeszcze w
          stanie błogosławionym.
          Obiecałam św.Faustynce,ze jeżeli będzie dziewczynka to będzie nosić jej imię smile
          Zastanawialismy sie czy nie na pierwsze imię,ale poniewaz jest tradycja
          rodzinna nadawania imion po prababciach i pradziadkach to została Faustyną na
          drugie.Wzystkim się podoba i dobrze brzmi:Zofia Faustyna.Zresztą Joanna
          Faustyna tez rewelacyjnie !
          Ale jestem skromna wink
          • andaba Re: do martek40 -o Faustynie 26.01.05, 11:19
            Sąsiadka ma ośmioletnią Faustynkę. Na pierwsze.
            • marzek2 Re: do martek40 -o Faustynie 26.01.05, 12:08
              Ja przecież też z Krakowa! Dziewczyny na wiosnę/lato MUSIMY się spotkać!
    • agax3 Witaj Marto! 26.01.05, 12:55
      Witaj Serdecznie!!!
      Zabrzmiało tajemniczo. Zdrać gdzie mieszkasz?
      • martek40 Re: Witaj Marto! 26.01.05, 16:00
        Agax3! Już nie mogę brzmieć tajemniczo...sprawa się,brzydko mówiąc,rypła.Dziś z
        samego rana...hi hi.Pozdrawiam bardzo cieplutko Was wszystkie,szczególnie ową
        Sąsiadkę,którą chyba ściągnęłam tu telepatycznie...Całuski.
        • agnieszka33 Re: Witaj Marto! 27.01.05, 23:15
          No to i ja się do Krakowianek dopisuję. Jestem od półroczku mamą wielodzietną
          ku mojemu i mojego M zaskoczeniu ale za to jaką dumną mamąsmile Ola, Kuba i Julcia
          pozdrawiają wszystkie wielodzietne krakowianki licząc na wielkie spotkanie na
          wiosnę chyba na błoniach bo gdzie sie wszyscy pomieścimy?
          • andaba Do Agnieszki33 27.01.05, 23:56
            Mieszkasz niedaleko Błoń?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka