Dodaj do ulubionych

wózkowy problem..:-)

23.11.05, 22:54
witam smile
wydawałoby się, ze ja doświadczona mama, wiem wszystko o wózkach i w ogóle...
a jednak coraz częściej chodzi mi po głowie pomysł zakupu dla moich młodszych
(przypomnę 16 i 4 m-ce) wózka dla bliźniaków. polatałam dziś po stronkach
różnych, ale dalej jestem w kropce. albo drożyzna nieziemska, albo te wózki
jakies takie...
odwiedzę zapewne jakiś komis. czy mogłybyście - jeśli miałyście latorośle w
krótkim odstępie czasu - coś poradzic? byłabym bardzo wdzięczna za
praktyczne rady i opisy modeli (wady i zalety).
a przy okazji... od 2 tyg. przychodzi niania na 3 godz. dziennie. myślałam,
że to wybawienie, ale już mnie to nie bawiuncertain jakaś ona taka niezdarna.. dziś
szłyśmy razem do piwnicy po wózek, ja przodem, ona ze Staśkiem. i nagle
słyszę ryk w wejściu do piwnic: mały tak się wywrócił, że nawet czapkę miał
ubrudzoną kurzem. nie czepiam się... dziecko może się wywrócic... ale miałam
wrażenie, że ona zaraz na niego nawrzeszczyuncertain
więc chcę z niej zrezygnowac i byc samowystarczalna na spacerze. proszę o
pomoc.
pozdrawiam
magda
Obserwuj wątek
    • brutusowa Re: wózkowy problem..:-) 24.11.05, 09:06
      Na forum bliźniaczym jest bardzo dużo o wózkach. Kilka osób chce sprzedać
      używane.
      • grzalka Re: wózkowy problem..:-) 24.11.05, 09:19
        Jak taka róznica wieku, to chyba najlepiej wózek jeden za drugim, albo może
        Emmaljunga z siedzonkiem dla starszego dziecka. Zalezy, czy starsze dziecko
        sypia na spacerach.

tu na przykład:
        www.allegro.pl/show_item.php?item=72805804
        a tu fajniejszy:
        www.allegro.pl/show_item.php?item=73237694
        • cookee2 Re: wózkowy problem..:-) 24.11.05, 19:57
          To świetny pomysł z takim wózkiem. Ja mam dzieci z różnicą 17 miesięcy i
          kupiłam uzywany jeden za drugim. Tylnia część rozkładała się na maksa tworząc
          coś na wzór gadoli a przód był regulowany do pół leżąca. Czułam się wolna idąc
          na spacer, zakupy ! Nie mam niestety cyfrowych fotek tego wózka (inne
          czasy).Polecam ,nie zastanawiaj się ! Kup koniecznie i faktycznie używany
          najlepiej.A co do niani ,musisz wiedzieć że nikt ciebie nie zastąpi , ale
          pomyśl jakby co możesz zniknąc na 3 h ,ja o tym marzęsmile))Pozdrawiam
          • madziaost Re: wózkowy problem..:-) 24.11.05, 22:05
            dzięki za podpowiedzi i odpowiedzi. zaraz polecę na forum bliźniaków.
            p.s.
            a co do znikania na 3h - nie da się - jeszcze Antośka zostajesmile
            pozdrawiam
            magda
    • marzek2 Re: wózkowy problem..:-) 24.11.05, 22:13
      Madziu, ja mam do sprzedania włąśnie Emmaljungę z miejscem do leżenia z tyłu dla
      maluszka i z siedzonkiem nakładanym jakby na górę wózka - dla starszaka.
      Mój Samuel jeździł w takim wózku od urodzenia, a urodził się w grudniu i jakoś
      przeżył (bo taki wózek nie jest zbyt głęboki). Ale wózek służył mi świetnie, my
      też kupiliśmy go od jednej mamy z forum. W wózku są do naprawy koła, zwłaszcza
      tylnie, jakaś ośka jest tam przetarta, bo już mocno używany. Byłam z niego
      baaaardzo zadowolona, bo na długość jest taki sam, jak normalne wózki, a te
      "tandemy" z dwoma siedzeniami (starszak z przodu, maluch z tylu) to straszne
      kolubryny, ciężkie, mało zwrotne, do sklepu trudno wjechać itp, wiem, bo miałam
      przy pierwszym i drugim wózek ABC Tandem. A przy drugim i trzecim była ta
      Emmaljunga i to było super rozwiązanie. Nawet jeśli nie kupisz od nas, polecam
      Ci taki typ wózka, jak jedziesz gdzieś sama z młodszym (szczepienie itp) to
      ściągasz to siedzonko i masz normalny wózek dla jednego dziecka.

Ja jestem z Krakowa,to jakbyś była zainteresowana wózkiem. Mogę Ci podesłać zdjęcia.
      • monstermama Re: wózkowy problem..:-) 25.11.05, 13:13
        U nas były 2 lata różnicy - sprawdził się przez rok wózek ABC Design jeden za
        drugim - zwrotny, w miarę lekki, złożony mieścił się w bagażniku samochodu,
        kupiony używany za 300zł na allegro.
        Pozdrawiam
      • madziaost Re: wózkowy problem..:-) 25.11.05, 20:35
        dziękujęsmile ale jestem z Wrocławia...uncertain
        mimo to, czy mogłabym prosic o fotke, bo nie bardzo mogę sobie wyobrazic takie
        rozwiązanie. ogladałam dziś w sklepie wózek typu "jedno za drugim". pusty jest
        ok, ale jak posadzę Stasia (15kg) z przodu, a Antośkę(9kg) z tyłu, to raczej
        marne szanse wjeżdżania na krawężniki itp.
        będę szukac dalej
        pozdrawiam
        magda
        • pewula Re: wózkowy problem..:-) 29.11.05, 13:38
          madzia, przesłałam zdjęcia na priva, jak będziesz zainteresowana daj znać.
          Pozdrawiam serdecznie, pewula
          • dominikapoziomka Re: wózkowy problem..:-) 29.11.05, 14:04
            Ja też miałam dla dwójki 1.5 roku różnicy Emaljungę, sprawdziło się dwa razy i
            potem trochę przy bliżniakach. Wadą było tylko to, że to krzesełko z przodu nie
            miało rozkładanego oparcia, ale to był model chyba z 1996 roku, teraz chyba te
            oparcia się rozkładają. Do bliżniaków miałam gryzli jedno obok drugiego,
            sprawdził się, ale przy rodzeństwie takim jak u Ciebie to chyba niedobry pomysł,
            bo dzieci mgą się szarpać, bić itp.
    • japompa Re: wózkowy problem..:-) 03.12.05, 11:20
      WITAM.Jestem mamą czwórki dzieci w wieku 6l;3l;20mies;3mies. .między trzecim i
      czwartym dzieckiem mam 17 miesięcy różnicy.I tak się składa że stanęłam przed
      takim samym problemem,tym bardziej że 17-mies. syn nie chce chodzić sam ma
      spacery woli siedzieć w wózku.I tu postanowiłam kupić wózek dla rodzeństwa.u
      nas nie jest to tak popularny typ wózka jak w Niemczech.Ja mam oba typy ,o
      których pisały moje poprzedniczki. Jestem w posiadaniu tandemu PEG PEREGO,tu
      dzieci siedzą jeden za drugim,wózkiem jedzie się super jest sterowny ,lekki
      itd. Drugi wózek jest u nas niedostępny i w sklepach z wózkami nieznany , to
      wózek firmy HOCO AUSTRIA typ FAMILY PLUS, z nakładanym siodełkiem dla
      starszego dziecka nad młodzym dzieckiem.(podobny typ emmaljunga ale dla mnie
      dużo ładniejszy i z pompowanymi kołami na resorach,co przy dużym ciężarze i
      wybojach na drodze niezastąpione) Oba wózki są kupione w niemczech,bo idzie
      trafić na naprawdę bardzo korzystną cenę.Tu odsyłam do obejrzenia niemieckich
      stron ebay.(geschwisterwagen)Jesteś z Wrocławia,może będziesz miała możliwość
      kupienia tam a i wybór jest przeogromny.Moje wózki zostały zakupione przez moją
      siostrę(mieszka tam na stałe) z ogłoszenia gazety lokalnej.Ja żałuję tylko, że
      nie kupiłam wózka takiego dla córki i syna między którymi jest 14 mies.
      różnicy. pozdrowienia.
      • mamaanieli Re: wózkowy problem..:-) 04.12.05, 22:02
        Mam wózek typu tandem - rok po roku - firmy ABC Design. Kupiłam okazyjnie,
        używany, w bardzo dobrym stanie. Polecam - rewelacja. Lekki jak na wózek
        podwójny, dość zwrotny, można nim swobodnie wjeżdzac miedzy sklepowe półki.
        Fajnie się skłąda i zajmuje po złożeniu niewiele wiecej miejsca niz pojedyncze
        wózki. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka