Dodaj do ulubionych

Kraków w 8 godzin....

06.03.07, 13:18
czy to mi sie może udać? Byłąm tam tylko raz, 15 lat temu, szalenie zakochana
w moim chłopie, wiosna, my, Kraków... Będzie sentymentalnie chociaż chłop
będzie opodal Krakowa (wyjazd służbowy). Mam zamiar pooglądac wystawy sztuki,
galerie itp. Piszcie proszę, gdzie warto sie powałęsać, biorę aparat i do dzieła!
Obserwuj wątek
    • agax4 Re: Kraków w 8 godzin.... 07.03.07, 16:15
      Osiem godzin to niewiele...zwłaszcza jak się trzeba dostać najpierw do centrum,
      a tu wszędzie korki. Polecam do poruszania się tramwaje, bo w centrum samochodem
      to koszmar = płatna strefa parkowania, zakazy ruch a i tak nie ma gdzie stanąć.
      To tak techniczniecrying
      Powłóczyć się można oczywiście po Starym Mieście i Kazimierzu (dużo fajnych
      galerii), wszędzie pełno kawiarni i restauracji. Kraków bardzo się ostatnio
      szybko zmienia, mimo, że mury te same...jak bywam w centrum to ciągle coś mnie
      zaskakuje.
      Życzę pięknej pogody i wspaniałych wrażeń.
      • kasiask Re: Kraków w 8 godzin.... 07.03.07, 16:25
        Przede wszystkim musisz zobaczyć Rynek. Jka wylądujesz na Rynku, to akurat
        zejdzie Ci połowa czasu. Potem Grodzką na Wawel i nad Wisłe. W międzyczasie
        jakaś kawa i lunch i będzie trzeba wracać do domu. wink
        • ludkowa Re: Dziękuję za odzew.... 08.03.07, 08:55
          wyjazd prawie nie wypalił, bo organizacja opieki nad dziećmi sie skompilkowała,
          ale jednak się udało i pojadę. Mam pytanko, czy bilety MZK w Krakowie są
          "czasowe" czy kasuje się je każdorazowo wsiadając do autobusu czy tramwaju? A
          tak z innej beczki: kiedyś brałabym pod pachę te najmłodsze szkraby (5 l i 1,5)
          i jechała z nimi, teraz to mi się jednak nie uśmiechało- chyba się jednak
          wygodna robię na starość... Serdecznie pozdrawiam.
    • kasiask Re: Kraków w 8 godzin.... 08.03.07, 12:24
      Bilety są:
      - jednorazowe 2,50 zł
      - godzinne 3,15 zł
      - całodzienne - 10,50 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka