Dodaj do ulubionych

brakuje mi pomyslow

19.12.08, 18:49
... na spedzanie czasu z dziecmi. licze na sw.mikolaja ze przyniesie
dzieciom jakies fajne zabawki, typu klocki to znow zachce mi sie
bawic z nimi.
mam pomysly na spedzanie czsu z samymi dziewczynkami, ale wtedy
najmlodszy przychodzi i przeszkadza - wiec odpada klejenie,
wycinanie, malowanie, bo to grozi totalna demolka.
codziennie bawimy sie klockami, zwyklymi plastikowymi, drewnianymi,
lego primo, duplo.
bawimy sie zwierzaczkami, wozimy je samochodzikami, ktore parkuja w
grazach. domkiem dla lalek sie bawimy ale tez bez najmlodszego, bo
demolka.
co jeszcze mozna robic?
Obserwuj wątek
    • sumatra.1 Re: brakuje mi pomyslow 20.12.08, 01:00
      U nas bardzo dobrze się sprawdza gotowanie, a ulubiona nasza potrawa to pizza.
      Chłopaki bardzo chętnie robią,posypują serkiem, smarują sosem itd... Babon
      siedzi w foteliku i obserwuje, ale taki roczniak z kawałkiem to już mógłby się
      dołączyć... Moi też chętnie sprzątają albo coś tam myją. Rysowanie kredkami na
      wielkich kartkach też sie sprawdza o ile mała nie pożre kredek. A najbardziej
      sprawdzają się takie tabliczki z których znika. Ja im coś tam rysuję a oni
      zgadują co to. Albo oni rysują. nawet Hela już coś tam rysuje. Tzn wali
      długopisem w tabliczkę i zostają ślady. A najczęściej ja rysuję na zamówienie -
      np. ciężarówe a oni poprawiają.

A tak przy okazji taka historyjka: wracaliśmy wczoraj późno, wszyscy głodni więc
      kopiliśmy chłopakom frytki, mała wciągnęła butlę. No i jedziemy, jedziemy z tyłu
      cisza. No i w końcu mój najstarszy się odzywa, cały dumny i przejety: Ja się
      ładnie dzielę z babonem smile No i okazało się, ze on te frytki wsunął na pół ze
      swoją dziesięciomiesięczną siostrą tongue_out Myślałam, ze zemdleję a ona aż się do nich
      trzęsła, tak jej smakowały...
      • asia889 Re: brakuje mi pomyslow 20.12.08, 10:03
        Sumatra, cudna historyjka. To są uroki posiadania rodzeństwa smile.

Ja nie bawię się z dziećmi. Same to robią 100 razy lepiej. Jak coś robią to im
        trochę pomagam np wytnę coś, narysuję, posklejam. Ostatnio puzzle układałam. W
        kuchni to jak u Sumatry, u nas królują naleśniki i wspólnie robimy ciasto
        naleśnikowe, przy robieniu ciasteczek dzieci też niezbędne wink.
    • sumatra.1 Re: brakuje mi pomyslow 20.12.08, 01:18
      A tak w ogóle to moi synowie bawią sie tylko i wyłącznie samochodami w
      samochody. Jak dostaną klocki to rbią z nich samochód, jak dostaną misia to też
      robią z niego samochód smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka