mulinka 05.11.04, 15:27 Wam nie powiem, co bedzie na obiad! boscie na mnie nakrzyczaly ( a ogorki i kwaszona kapuste to mozna sobie samemu zrobic jak sie chce ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tamsin Re: dzis.... 05.11.04, 15:30 Mulinka mow co bo nam kiszki juz marsza graja ) (moje okropnie falszuja ) Odpowiedz Link
st0kro-tka Re: dzis.... 05.11.04, 15:46 mulinka! nie daj sie prosic! mow zaraz jakie pysznosci dzis gotujesz! Odpowiedz Link
szekla Re: dzis.... 05.11.04, 16:27 Mulinko powiedz, bo ja z Twoich wynurzen pomysly na obiad czerpie Odpowiedz Link
mulinka Re: dzis.... 05.11.04, 16:56 no to te, ktore podkrzykiwaly - niech nie czytaja dzis pieczona kaczka, nadziewana jablkami i polana syropem pomaranczowym z czosnkiem (malo), miodem(duzo), majerankiem (duzo) Odpowiedz Link
mulinka Re: dzis.... 05.11.04, 17:02 czerwone winko wczoraj zapas zrobilismy a kaczucha bedzie oczywiscie paluchami jedzona i...kieliszki zabrudzone i zadnych innych jedzen nie bedzie (my ziemniakow, makaronow i takich tam w ogole nie jadamy) jablka z kaczuchy robia za jarzynke Odpowiedz Link
tamsin Re: dzis.... 05.11.04, 17:07 no a jak robisz, zeby tego tluszczu az taka masa pod skora nie byla? bo mnie od kaczki wlasnie to odrzuca.. Odpowiedz Link
mulinka Re: dzis.... 05.11.04, 17:11 zeby kaczka nie byla tak tlusta, piekla sie krotko (godzinke, moze troszke dluzej) i byla krucha... nalezy ja przed pieczeniem wrzucic do wrzatku i pogotowac 5-8 minut wyjdzie z niej sporo tluszczu skorka sie sciagnie i wilgoc w niej zostaje w czasie pieczenia ale go pieczenia wlewam kolo szklanki wody i praktycznie nastawiam piekarnik, ktory po 70 min. wylaczam (nie musze pilnowac) podobnie mozna z indykiem - wtedy tez nie trzeba tak podlewac, no i piecze sie krocej Odpowiedz Link
st0kro-tka Re: dzis.... 05.11.04, 17:55 mulinka, ja juz wsiadam w samolot i do ciebie na kaczke sie wybieram )) Odpowiedz Link