23.12.04, 05:16
wszystkim spracowanym i wyleniuchowanym
kolorowych snow
smile)
Obserwuj wątek
    • asia.sthm Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 16:37
      Szara komórka weszła do mózgu faceta
      - Hallo, hallo, jest tu ktoś? - woła.

Odpowiada jej cisza.

- Hej, hej, jest tu ktoś???

Dalej cisza. Nagle z oddali z drugiego końca ktoś odpowiada:

- Tu jestem!!! - nieśmiało woła jakaś zabłąkana druga szara
      komórka.

- A dlaczego jesteś tu sama? - pyta pierwsza.

- Bo wszyscy są jak zwykle na dole - smutno mówi druga.

Taksówkarz z Bostonu, cofając, uderzył w stojący na chodniku
      wózek z owocami. Już po chwili pojawił się policjant i spisuje
      taksiarza...

- Nazwisko?

- Brendan O'Connor.

- O, to takie jak moje... Skąd pan pochodzi?

- Hrabstwo Cork.

- To tak jak ja... - Policjant zatrzymał długopis w powietrzu i
      mówi:

- Poczekaj chwilę, zaraz wrócę i pogadamy o rodzinnych
      okolicach, ale muszę najpierw spisać tego gościa, który wjechał
      ci w tyłek swoim wózkiem...

Biorą?

- Nie bardzo.

- Złapał pan coś?

- Jednego.

- Gdzie jest?

- Wrzuciłem go do wody.

- Duży był?

- Taki jak pan i też mnie wkurzał !!!!

Pewna mama poszła ze swoją córką do lekarza na tzw. bilans
      trzylatka. Pierwsze badanie polegało na zważeniu dziecka,
      jednak dziewczynka z jakiegoś powodu nie chciała wejść na wagę.
      Mama, chcąc przekonać córkę do wejścia na wagę, powiedziała:

- Czemu się boisz, przecież mamy w domu wagę i widziałaś, jak
      mamusia się waży, zrób tak jak mamusia.

Wtedy dziewczynka odważnie weszła na wagę, spojrzała w dół i
      powiedziała:

- O cholera!
      • mulinka Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 16:57
        he,he
        znow sie obsmialam
        smile)))
        biegam po kuchni i mieszam w garach sluchajac trojki z kompa, a tu jakas
        kobitka opowiada, ze w sklepie promocje zrobili i "w tej chwili jest kolejka"
        po: "PENISY WOLOWE"
        ot!, co modne w Polsce na wigilie
        smile)))))
        • asia.sthm Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 17:07
          Ze na wolowym ogonie jest znakomita zupa to wiedzialam.
          Ale co sie robi na wolowym penisie nie mam fioletowego pojecia.Na Wigilie???
          No co? Wie ktos?

Pojde pomieszac w garach i sie bede zastanawiac smile))
          • asica74 Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 17:13
            ja nie mieszam w garach i czuje sie wyrozniona! jedynie dzis zrobilismy zakupy
            jedzeniowe. ale nie kupilismy penisow. zreszta nie sprzedawali.

Ale powiem wam ciekawostke. Bylismy w bardzo szykownej restauracji bedac w
            Groninghem (Misiu tam studiowal, wiec chcial mi pokazac miasteczko)- podobno na
            uczcenie naszej 2 rocznicy (a ze z opoznieniem niemal dwumiesiecznym, to
            blahostka!) no i byl tam taki przewodnik po restauracjach godnych polecenia,
            wraz z przykladowymi daniami specjalnymi. Jedno z takich dan specjalnych byla
            wolowina w sosie zrobionym z KOGUCICH GRZEBIENI! cuda, ludzie, cuda!
            • asia.sthm Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 17:26
              Wiem, ze niektore czesci maja dzialanie symboliczno magiczne.
              No bo jak koguci grzebien moze smakowac, przeciez to nie aromatyczny grzyb.
              Asiu jadlas to? Wywiedz sie jak mozesz jakiej jurnosci te grzebienie moga
              dodawac smile)))
              • asica74 Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 17:32
                Nie nie jadlam, ale podobno wszytsko wyglada inaczej po czyms takim...

Ja jadlam, lobster-a, golebia-b.smaczny!, i deser z grejfrutta - mjut!

Misiu mial zupe z langusty, jakas bardzo dobra pieczen wolowa, i na deser
                talerz z serami...
                • mulinka Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 17:41
                  slinka leci od samego czytania
                  (nie na wolowego penisa! - oczywiscie smile
                  • asica74 Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 17:46
                    Mi tez leci,jak sobie przypomne. Wcale nie czesto zdarza nam sie jesc takie
                    przysmaki, ale fajnie i milo jak sie zdarzy.

Ale dzis np rozmyslalam, o kapuscie z grochem mojej mamy i tez mi slinka
                    leciala...

A teraz bedziemy jesc holenderskie endivy - tez cos nowego dla mnie.
                    • mulinka Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 17:57
                      a co to????
                      • asia.sthm Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 17:59
                        brzmi jak divy operowe smile))
                      • asica74 Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 17:59
                        jeszcze nie wiem! nie wpuszczaj mnie do kuchni! Napisze jak zjem ok?
                        • mulinka Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 18:08
                          ale ten brak dostepu do kuchni tez ma swoje plusy
                          smile
                          ufff
                          wyjelam makowiec z piekarnika
                          a teraz chcial nie chcial biore sie za pasztet
                          i znow krecic!
                          a ja taka prostolinijna
                          smile)
                        • asica74 Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 18:36
                          Aindijeve to warzywko podobne do salaty, ktore sie wkraja do ziemniakow.
                          calkiem dobre. A do tego miesko... ot i holedeski posilek :-0
                          • mulinka Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 18:46
                            ale cos jeszcze dadza?????
                            to nie koniec mam nadzieje?
                            smile))
                            • asica74 Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 18:50
                              daja jeszcze gravy, czyli taki sosik z miesa. No i wsjo. Jak oszczednosc to
                              oszczednosc!
                              • asia.sthm Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 18:53
                                To ta znana holenderska powsciagliwosc w kulinariach.
                                Czy oni tam czasem cierpia na przejedzenie ?? Jak my ?
                                Wywiedz sie wszystkiego smile)
                              • tamsin Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 18:55
                                Asica a gdzie teraz jestes ze cie do kuchni nie wpuszczaja? u rodzicow M?
                                • asica74 Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 19:04
                                  tak tak u rodzicow M.
                                  Owszem sa powsciagliwi, czesto w malo zrozumialy dla mnie sposob. Powiem wam
                                  jeszcze, ze jest tu kilka rzeczy, ktorych w ogole nie rozumiem, ale nie sadze,
                                  ze sa to typowe holenderskie zachowania.

Na przyklad w lazience jest otwarte okno - mimo, ze na dworze jest okolo -2
                                  st.A ja nie znosze zimnych lazienek... sad

Acha i jeszcze jedna smieszna rzecz: codziennie siadamy do jakiejs gry, albo w
                                  karty, albo do yatzee, albo... czy tu jest taki zwyczaj, czy co?
                                  • tamsin Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 19:11
                                    tak w te gry planszowe to oni wszyscy lubia grac, pamietam jak Izabelski mnie
                                    sie pytala o te gry planszowe tak na samym poczatku forum wink)

A czy juz musialas wspolnie zmywac z nimi gary? bo to tez takie normalne. Aha,
                                    z ta lazienka to nie wiem, bo rodzice mojego M. nie maja okna w lazienkach,
                                    wiec czort wie czy by ich kusilo, u mnie w domu nie otwierali albo przynajmniej
                                    nie zauwazylam zeby to robili.
                                    • asica74 Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 19:21
                                      a jakze! gary myja wszyscy, ale na szczescie wiele z tej pracy wykonuje
                                      zmywarka. Ale nie zmienia to faktu, ze wszyscy znosza wszystko do kuchni i
                                      kazdy ma jakis udzial.

A jutro wigila ... moj M ma jutro urodziny wiece bedziemy mieli kolacje. Ale
                                      jak najbardziej odmienna od samej wigilii.

W koncu nie kupilam mu tej wycieczki do paryza. Ale za to dostal caly komplet
                                      Matrix, wiec sie chlopak bardzo ucieszyl.

Tamsin, a ty jak wspominasz swoj czas tu w NL?
                                      • tamsin Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 19:28
                                        przesiedzialam w NL cale lato i wspominam ten czas jako najzimniejsze lato
                                        mojego zycia wink)) ale ogolnie to podobala mi sie latwosc w komunikowaniu z
                                        ludzmi w NL, szczegolnie z moja nieznajomoscia holenderskiego. Moj M. ma dwie
                                        siostry wiec od razu mialam dwie kolezanki gotowe, w przyblizonym do mnie
                                        wieku. Nie zauwazylam za specjalnie "skapstwa" holenderow, wszedzie upychali
                                        mnie jedzeniem az do tej pory zle to wspominam, te wieczne nasiadowki z kawa i
                                        tortem, znowu kawa i tort, a mnie nogi sie rwaly aby polatac po Amsterdamie.
                                        • mulinka Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 19:39
                                          te gry tez potwierdzam
                                          Holendrzy calymi Rodzinami wciaz w jakies gry graja
                                          to chyba fajnie, co?
                                          (choc czasem zamiast integracji moze byc rozlam, to juz sama nie wiem)
                                          smile
                                          buziak
                                          p.s.pasztet sie piecze, z resztki wywaru zurek zrobiony
                                          odpoczywam
                                          smile)
                                          • asia.sthm Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 19:51
                                            A ja mam dwie uwagi.
                                            ! Najbardziej sie wymarzlam w Londynie. I niech ten Jarzabek powie czy w
                                            normalnych domach maja juz podwojne szyby w oknach i czy skasowali te
                                            przeswietne okienka z klapek w lazienkach. Wszystko ma sie wietrzyc zeby
                                            wilgoci nie bylo smile))
                                            ! w gry tez sie tu gra i jest to sposob na wspolne przebywanie z dziecmi w
                                            roznych wieku. Dorosli to raczej w karty. Ile ja pieniedzy juz od wlasnego Meza
                                            i wlasnych Tesciow wygralam. I ile przegralam. Mozna tez siedziec i gadac, ale
                                            mozna tez w cos grac gadajac. Mnie nie przeszkadza jak wygrywam smile))

Mulinko przez ciebie zurku mi sie zachcialo, bedzie i zurek smile)
                                            • ulkaa Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 22:17
                                              Ja tez daje jak dostalamsmile)) :
                                              W wigilijny poranek obowiazkowo udaj sie do rzeki lub basenu i umyj sie
                                              w zimnej wodzie. Zabieg ten zapewni ci sile, zdrowie a nawet znikna ci piegi
                                              i pryszcze.
                                              Podczas wieczerzy nie zapomnij o ciskaniu KUTIĄ (!) w sufit - jak sie przyklei -
                                              bogactwo gwarantowane (najpierw bedzie wydac na malarza !)
                                              Jesli jestes panną na wydaniu - po Wigilii wyjdz przed dom i glosno krzycz:
                                              "hoop, hoop , z ktorej strony moj chłop???" . Ze strony, z ktorej odezwie sie
                                              echo - przybedzie Twoj rycerz na bialym koniu...

Buziaczki wink))))))
                                              • asia.sthm Re: Daje jak dostalam :-)))) 23.12.04, 22:25
                                                No i ze zwierzetami bedzie mozna sobie wreszcie po ludzku pogadac
                                                smile))
                                                • mulinka Re: Daje jak dostalam :-)))) 24.12.04, 03:12
                                                  a jutro Wigilia!!!
                                                  ciekawa bardzo jestem, co Mikolaj przyniesie wszystkim Dzieciaczkom????
                                                  napiszecie?
                                                  buuuuuziaaaaak!
                                                  • sylwek07 Re: Daje jak dostalam :-)))) 25.12.04, 19:30
                                                    Mulinka tak wiec kazdy unas dostal prezent,a co do dzieci to dostaly :
                                                    moj chrzesniak dostal 25 samochodzikow a moja siostrzenica dostala bembenek i
                                                    zostala mala doboszka smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka