Dodaj do ulubionych

golone-strzyzone

19.04.05, 10:19
cale zycie golilam nogi. bo jednak ladniej wygladaja, estetyczniej. w dawnych
polskich czasach byla to zyletka, pözniej rözne wspaniale lady shave. jednak
mi sie to znudzilo. w zimie nosze albo spodnie albo dlugie spödnice, wiec
sobie tej zimy odpuscilam golenie. ale wczoraj chcialam wlozyc spodnie nieco
krötsze i przerazilam sie tym co zobaczylam. musze wiec golic? chyba tak,
brzydze sie tych "klaczköw" sama. jestem zla, ze to robie, a nie moge sie
zdecydowac na pozostawienie takiego stanu. jak to jest u Was z goleniem?
Obserwuj wątek
    • triskell Re: golone-strzyzone 19.04.05, 10:24
      Ja raz na tydzień-dwa zaciskam zęby i depiluję depilatorem (właśnie wczoraj
      odwaliłam tą "przyjemność"). Niezbyt miłe i trwa dłużej, niż golenie, ale włosy
      odrastają rzadsze i słabsze. Kiedyś goliłam i depilacje wolę.
    • semantics Re: golone-strzyzone 19.04.05, 10:26
      Ja woskuje sobie nozki cieplym woskiem. Mozna zrobic u kosmetyczki ale ja robie w domu sobie sama.
      Pozostalosci-czyli te za male za krotkie itp przejezdzam depilatorem.

Robie to od kilku dobrych lat i na prawde mam cieniutkie, slabe wloski na nogach. Mysle ze to lepsze
      niz golenie bo po pierwsze dluzej widac efekt a po drugie wloski odrastaja slabsze.

Jest jeszcze sprawa bolu- bardzo indywidualna, zalezy jakie wloski masz, ja juz sie przyzwyczailam i
      jakies zaczerwienienie schodzi po godzinie.

Zycze udanych "postrzyzyn" smile)
    • abere8 Re: golone-strzyzone 19.04.05, 10:44
      Ja nie znosze sie golic, ale odkad znow gram w siatkowke, zaczelam golic nogi
      raz w tygodniu. Wczesniej to tylko w lecie, ktore tu trwa na tyle krotko, ze za
      bardzo sie nie nameczylam z depilacja smile
    • lalka_01 Re: golone-strzyzone 19.04.05, 10:50
      nigdy nie stosowalam tego co boli. Kurcze, za duzo tego bolu w zyciu bylo zebym
      sama sobie go jeszcze miala aplikowac smile
      • jennifer_e Re: golone-strzyzone 19.04.05, 11:32
        a ja wosk, od lat,
        kiedys probowalam golic ale dwa -trzy dni po zabiegu skora jest jak tarka sad,
        no i odrastaja mocniejsze.
        Tutaj znalazlam sobie taka pania Jane i jezdze do niej choc juz dawno nie
        mieszkam w tamtej dzielnicy. Ona robi to szybko, sprawnie i dokladnie za cale
        £14! Owszem, troche poboli, ale potem spokoj na dlugie tygodnie.
        Warto pamietac, ze na taki zabieg lepiej wybrac sie po okresie a nie przed.
        Przed okresem jestesmy podobno bardziej wrazliwe na bol.
        • dede1 Re: golone-strzyzone 19.04.05, 14:02
          Depilator od 14 lat. Pierwsze usuwanie wlosow z nog wykonalam kremem do tego
          przeznaczonym. Potem pojawily sie na rynku polskim depilatory i mama obdarzyla
          mnie jednym z nich. Zdaje sie ze nazywal sie Epilady. Sluzyl mi bardzo dlugo.
          Teraz uzywam firmy braun. Jesli chodzi o bol to nie wiem o co chodzi. Mnie nie
          boli. Pierwszy raz nie byl za przyjemny to fakt. Ale wloski odrastaja duzo
          slabsze wiec nic sie w zasadzie nie czuje podczas depilacji.
          • triskell Re: golone-strzyzone 19.04.05, 23:47
            dede1 napisała:
            > Teraz uzywam firmy braun. Jesli chodzi o bol to nie wiem o co chodzi. Mnie nie
            > boli. Pierwszy raz nie byl za przyjemny to fakt. Ale wloski odrastaja duzo
            > slabsze wiec nic sie w zasadzie nie czuje podczas depilacji.

U mnie też Braun. Mnie troszeczkę boli, ale do wytrzymania.

A tak a propos, nigdy nie zapomnę pewnego dnia, gdy moja ówczesna współlokatorka
            postanowiła po raz pierwszy wypróbować wosk. Zamiast zacząć od małego kawałka,
            nałożyła od razu na całą nogę. Zastałam ją we łzach, błagającą o pomoc.
            Zastanawiałyśmy się później, do jakich wniosków dochodzili sąsiedzi, słysząc jej
            WRZASKI "Nie, proszę, nie, to boli" lub też "A teraz ciągnij mocno". Co
            ciekawsze, ona pozostała przy wosku i bardzo to sobie potem chwaliła. Ja po tym
            doświadczeniu nigdy się nie odważyłam tongue_out.
    • roseanne Re: golone-strzyzone 19.04.05, 14:49
      w sezonie gole, dwa razy w tygodniu, w zimie nosze spodnie, chyba ze mam sezon
      na basen, ale to wiadomo tongue_out
      mialam depilator, ladny byl i w prezencie na dodatek dostalam, ale przekazalam
      w dobre rece i nie zaluje
      depilatory chemiczne mnie uczulaja,
      wosku nie probowalam jeszcze
      • tamsin Re: golone-strzyzone 19.04.05, 15:43
        te wlochate nogi tez sa nawet dla mnie samej obrzydliwe wink) jestem uczulona na
        chemiczne depilatory wiec gole, od czasu do czasu depiluje maszynka, potem z
        bolu przerzucam sie znowu na golenia, potem wyrywam na ten mazidla z cukru,
        potem woskiem, potem mam juz dosyc i okazuje sie ze wloski mi troche powrastaly
        wiec sie drapalam przez sen do krwi! ehh, rozpatruje laserowe usuniecie wlosow,
        bo lato sie zbliza a ja nie chce byc owlosiona jak yeti wink
        • greentea2 Re: golone-strzyzone 19.04.05, 16:43
          Mam dosyc delikatne owlosienie
          i wystarcza mi golenie.
          Co trzy, cztery dni non-stop.
          • gherarddottir Re: golone-strzyzone 20.04.05, 00:49
            ja tez gole a ze wlosy mam generalnie ciemne wiec niestety na nogach sa czarne -
            musze golic bo wygladaja okropnie takie wlochate nogi i to w dodatkuz czarnym
            wlosem... probowalam wosk w domuale ....wyrywal mi cos 25 wlos wiec sobie
            darowalam. Mam doswiadczenia z depilatorem - ale tu sa inne kaloryfery niz w
            Polsce wiec nie mialabym sie czego kurczowo trzymac podczas tego zabiegu
            wiec...odpuscilam sobie i darøwalam ten bolsmile))
    • mon101 Re: golone-strzyzone 21.04.05, 21:10
      Tez gole, co dwa trzy dni pod prysznicem. probowalam depilowac (Braun) ale
      zdobylam sie na jeden raz. depilator lezy teraz na polce. Usuwalam woskiem pare
      razy u kosmetyczki, owszem boli, ale idzie szybko, gotowe zanim zdazy sie
      wrzasnac. Po woskowaniu bardzo byly nieprzyjemne zejscia do metra latem bez
      ponczoch, bo z zimna mialam uczucie ze wloski stawaly mi "deba" w skorze!
      Obrzydliwe i bolesne!!! Brrr!
    • semantics ha to Wam powiem.. 21.04.05, 22:04
      cos jeszcze o goleniu i wlochatosci. Moja kolezanka miala chlopaka Nigeryjczyka i wiecie co- on jej
      mowil zeby nie golila w koncu tak tych nog bo co on butelke ma glaskac?! Az sie usmiecham jak sobie
      pomysle o jej minie wtedy! smile)
      • jennifer_e Re: ha to Wam powiem.. 21.04.05, 22:07
        ja chyba juz gdzies wspomnialam, ze moj tez mi zabrania depilowac, bo on lubi
        tak! Zima to jeszcze go slucham, ale latem nie ma mowy!
        • daisy123 Re: ha to Wam powiem.. 21.04.05, 23:36
          Depilator, a przed sezonem letnim depilacja woskiem u pani kosmetyczki.
    • basia553 i o to mi wlasnie chodzi: 22.04.05, 10:46
      möj facet twierdzi, ze jak gole to go odrastajace wloski juz na drugi dzien
      kluja, w lapy, jak mnie glaszcze. a mnie sie nie chce co dwa dni golic, nie
      przesadzajmy! W zimie dalam mu szanse i nie golilam, ale teraz....
    • merhaba1982 Re: golone-strzyzone 22.04.05, 10:48
      No trzeba i juz!Bez dwoch zdan.Nawet pod spodniami musimy to przeciez ogladac i
      obrzydzenie by bralo,brrr.
    • ariadna6 Re: golone-strzyzone 22.04.05, 11:55
      A co powiecie na depilacje laserowa?
      ja jestem jej goraca zwolenniczka!
      Trzeba wprawdzie wydac duzo pieniedzy, ale po podliczeniu kosztow golarek ktore
      zuzywamy przez cale zycie wychodzi na jedno.
      Poza tym po usunieciu wlosow raz na zawsze, pozegnamy sie takze z "zespolem
      zapalenia mieszka wlosowego" (nie wiem czy to sie dokladnie tak nazywa).
      • merhaba1982 Re: golone-strzyzone 24.04.05, 10:36
        Tez bym byla goraca uwolenniczka,gdybym miala kase.A ile to kosztuje?
        • daisy123 Re: golone-strzyzone 24.04.05, 15:35
          Z niecheci do systematycznego usuwania wlosow wypytywalam sie o wypalenie
          wlosow laserem. Hmm, uslyszalam, ze to nie dla mnie , bo mam jasne wlosy. ponoc
          lepiej jak sa ciemne i grube. A tak w ogole to pani kosmetyczka mi odradzala,
          bo moga powstac blizny.
          • tamsin Re: golone-strzyzone 25.04.05, 15:38
            ja tez slyszalam o tych bliznach, co mi nasuwa mysl ze moze te laserowanie
            boli?
            • karola333 Re: golone-strzyzone 25.04.05, 19:07
              Ja jestem wielką fanką laserowej depilacji i gdyby nie to, że muszę zbierać
              kasę na wyjazd, to cała weszłabym pod lasersmile Jeśli chodzi o blizny, to chyba
              lekarz przed zabiegiem robi próbę na małym skrawku skóry, żeby zobaczyć jak
              bedzie reagowała.Poza tym blizny się robią, jeżeli ktoś po takim zabiegu opala
              się bądź odkrywa te miejsca, które zostały "potraktowane" laserem...
            • ariadna6 Re: golone-strzyzone 25.04.05, 22:59
              ja usuwam laserowo w Polsce, ceny sa o wiele nizsze niz tu , w Niemczech. Bikini
              kosztuje 400, nogi ok. 800. trzeba isc 3 razy zeby usunac wszystko na zawsze.
              Rzeczywiscie boli, ale mozna wytrzymac, albo poprosic o znieczulenie.
              Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka