Dodaj do ulubionych

Kolejny problem - rozstępy

04.08.05, 03:52
No dobrze, zrzucanie wagi zrzucaniem wagi, ale czy też macie potem problemy z
rozstępami. Chyba i tak mam szczęście, że mam to cholerstwo jedynie na udach
(i to z niewiadomej przyczyny znacznie więcej na lewym, niż na prawym - ???)

Słyszałam, że tak naprawdę to zlikwidować się inaczej niż operacyjnie nie da,
ale można zmniejszyć. Podobno ten peeling z kawy pomaga, ale dobrze po nim
posmarować kremem przeciwko rozstępom. I tu ludzie zazwyczaj polecają jakiś
świetny polski krem. A ja od polskich kremów mieszkam daleko. Czy któraś
dziewczyna z frakcji amerykańskiej zna jakiś dobry krem? Sprawdzony na sobie,
a nie dobry na podstawie reklam? A może, poza peelingiem i masażem, znacie
jeszcze jakieś inne metody radzenia sobie z tym ustrojstwem? Pomóżcie, proszę!
Obserwuj wątek
    • zodiakalny_kot Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 04:57
      Triss - Darling - niestety nie - sorry, ze tak bezposrednio, ale naprawde nie
      ma na to rady - nic sie nie poradzi - i tyle. Taka jest okrutna prawda. Czytam
      miliony roznych publikacji na ten temat - bo to jest tez moim problemem - i
      nic - zupelne zero - bardzo przykro...trzeba sie nauczyc akceptowac to w
      nas....a poza tym, to tak naprawde, faceci i tak wcale tego nie widza ....bo
      oni widza tylko to, co sie im pokaze...czy nie?
      • tamsin Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 05:12
        tez mam te roztepy tu i owdzie (tak kole posladka), radze sobie jakos za pomoca
        nie pokazywania ich smile) jedyny krem o ktorym slyszalm, ale nie stosowalam to
        ten StriVectin, ktory reklamuja wlasciwie na zmarszczki, ale niby zaczeli od
        rozstepow i mieli rezultaty. Nie stosowalam, wiec z nie moge potwierdzic, ale
        pewnie mozna poszukac na goole w "groups" co to ludziska o tym gadaja. Ja w ten
        sposob sie dowiedzialam, ze tak naprawde to te spraye na znikanie wlosow na
        nogach, w ogole nie dzialaja!

Mam ochote na ten laser i juz, moze za jednym zamachem usunie mi wlosy na
        nogach, i te roztepy na posladku??
        • triskell Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 05:36
          tamsin napisała:
          > tez mam te roztepy tu i owdzie (tak kole posladka), radze sobie jakos za pomoca
          >
          > nie pokazywania ich smile)

Ja też tak robię, ale małżonkowi to raczej trudno nie pokazać (zwłaszcza jeśli
          obie strony lubią Trinię w stringach). No i w kostiumie kąpielowym też
          chciałabym móc się pokazać, a jeśli kostiumem nie będą reformy, to rozstępy
          wyłażą poza dolną granicę tegoż.
          • sabba Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 08:51
            kremy ladnie sie wklepuja i sa przyjemne w zapachu to fakt, ale rozstepm nie
            pomoga. Bieganie bieganie jeszcze raz bieganie - ale tez nie ma pewnosci ze
            znikna na zawsze..
    • kasia157 Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 09:06
      A ja stosowalam aloe vera i mnie sie wydaje, ze troche pomoglo. Stosowalam na
      rozstepy wokol pepka po ciazy i myslalam, ze sie zmniejszyly. No ale to moze
      myslenie zyczeniowe, bo moze sa niewielkie, ale ukryc to sie ich juz zupelnie
      niedasad
      • kendo Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 09:59
        dziewczyny
        wystawcie je na dzialanie sloneczka,a zobaczycie,ze zatuszuja sie
        niedociagniecia,
        przynajmniej na czas biki....refleksujaca opalenizna tuszuje to doskonale.
        smarowac,smarowac kremami uelastyczniajacymi-ujedrniajacymi,
        wyklepywac/wymasowywac....
        • kociaszek Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 10:32
          cos ty, slonce rozstepow nie opali i beda sie odcinac od opalonej skory obrzydliwa bialascia...Tris,
          slyszalam jedynie o dobrych kremach pozwalajacych rozstepy wybielic...i troche zredukowac...ale w tym
          przypadku trzeba sie chyba zastosowac do porzekadla: nie morzesz zmienic? to pokochaj...
          ja walcze z cellulitem i owszem ta kawa pomaga, ale chyba sie cholerstwa nie pozbede do konca zycia...za
          kwote wywalona na kremy i inne cudnosci moglabym pojechac na super wakacje...
          • kendo Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 10:37
            oczywiscie,
            jak sa one wielgasnie,pewnie,ze bedzie je widac,
            ale nie wszyscy maja wielkie,niemniej jednak nazekaja,
            a wiem,ze opalenizna na male rostepy pomaga,widze to na sobie.
          • werata Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 10:39
            Zgadzam sie, Triskell - musisz je pokochac wink
            Tak, jak Kociaszek wydalam fortune na cuda-specyfiki, aloes, Mustela itp. i
            jakos zmian nie widze.

Sabba - a dlaczego bieganie ma pomoc? Napisz cos wiecej! Bo mnie zaciekawilas
            i dalas nadzieje smile
    • roseanne maderna 04.08.05, 14:29
      krem polecany na rozstepy i zmniejszanie blizn wszelkiego rodziaju
      na rynki amerykanskim znaczy
      na polski m polecany jest produkt dackkosmetiks - pisze tak jak slyszalam ,nie
      znam pisowni, ani nazwy kremu

z czasem zlewaja sie z kolorem skory,
    • mysiulek08 Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 14:42
      Sprobuj zastosowac krem Elicina, to tutejszy produkt dostepny w USA napewnosmile
      Robiony na bazie wyciagu ze sluzu slimaka (spokojnie! slimaczkom nikt nikt nic
      zlego nie robi smile), pomaga na wszelkie blizny, zmiany skorne, zmarszczki itp.
      Fakt, u Ciebie moze to byc droga kuracjasad
      -
      www.polcom.cl/patagonia
      volvina.blog.onet.pl
      smakosze.blox.pl
      • kotorybka Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 15:49
        Niestety problem z rozstępami jest taki, że są wynikiem uszkodzonych włókien kolagenu głęboko pod
        powierzchnią skóry, więc żaden normalny krem się tam nie dostanie sad
        Na szczęście z czasem bledną...
        Mam już 10 miesięcy!
        • muss_ka Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 17:32
          dobre sa podobno dostepne w polskich aptekach(alei nie tylko!) kosmetyki Vichy-
          najczesciej w zestawach.Taka jedna kuracja trwa okolo miesiaca, a w zaleznosci
          od potrzeb trzeba to powtarzac.
          Dobrze tez dzialaja typowe na blizny masci(np.Cepan albo Hasceral).. Ale tu jak
          nigdzie baaaardzo wazna jest CIERPLIWOSC,bo male efekty niejednokrotnie
          pojawiaja sie dopiero po paru miesiacach.
        • mysiulek08 Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 17:36
          Nie mowimy o glebokich rozstepach np pociazowych, ale o raczej plytkich
          spodowanych m.in. odchudzaniem, a takie da sie opanowac. Elicine sprawdzilam
          nie tylko na wlasnej skorze i wlasnych rozstepach na udach, wiec moge z czystym
          sumieniem polecic smile

www.polcom.cl/patagonia
          volvina.blog.onet.pl
          smakosze.blox.pl
          • kotorybka :-O 04.08.05, 18:10
            Przepraszam za rozsiewanie pesymizmu, nie wiedziałam że takowe też istnieją...
            Mam już 10 miesięcy!
    • annie_laurie_starr Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 18:13
      Spobuj taki krem Palmer's Cocoa Butter - polecaja go dla babek w ciazy, wiec na
      Twpoje male rozstepy powinien tez podzialac. Ewentualnie mozesz szarpnac sie na
      cos w Avon-u. Ja stosowalam oba prewencyjnie. Ja tez za bardzo nie wierze w
      cudowna moc kosmetykow, ale jak sie nasmaruje to sie lepiej czuje psychicznie.
      • annamaria0 Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 21:00
        Dobry jest StriVectin - ale b. drogi.
        Jest tez krem Striae, produkcji poludniowo-afrykanskiej, nie wiem, czy dostepny
        w US, ja w UK widzialam go w niektorych drogeriach.
        • neeki Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 21:53
          triskell - mi sie porobily rozstepy i byly wrecz fioletowe - kupilam serum
          Elancyl ( galeanic) i jest rewelacyjne. rozstepow praktycznie nie widac. ja
          jestem bardzo zadowolona. Elancyl w polsce kosztuje jakies 90 zl. tylko serum (
          korektor), bo krem nie dziala tak intensywnie
          • annie_laurie_starr Re: Kolejny problem - rozstępy 04.08.05, 22:50
            Palmer's kosztuje 7 dolcow i znajdziesz w kazdej drogerii, a Avon napewno ktos
            sprzedaje w Twojej okolicy.
            • triskell Re: Kolejny problem - rozstępy 05.08.05, 08:26
              annie_laurie_starr napisała:
              > Palmer's kosztuje 7 dolcow i znajdziesz w kazdej drogerii, a Avon napewno ktos
              > sprzedaje w Twojej okolicy.

Annie, znalazłam to dzisiaj i kupiłam, nawet już się raz posmarowałam smile. Tą
              nazwę najłatwiej mi było zapamiętać (Laura Palmer, te sprawy ;-P) Wybrałam taki
              w tubce (było w kilku formach), bo na tym było napisane "concentrated cream". No
              i teraz będę bardzo cierpliwa i systematyczna, obiecuję sobie.
    • triskell Dzięki Wam wszystkim za rady :-) 04.08.05, 22:00
      Teraz się będę rozglądać za tymi kosmetykami. Chcę po prostu te rozstępy trochę
      zmniejszyć i upodobnić kolorem do reszty skóry. Wiem, że całkowicie ich nie
      zlikwiduję i z tym się już pogodziłam smile.
      • bleblee Re: Dzięki Wam wszystkim za rady :-) 05.08.05, 10:05
        Jeśli chciałabyś może aloe vera mogę ci taniej sprzedać, kontaktuj sie na miala
        • triskell Re: Dzięki Wam wszystkim za rady :-) 05.08.05, 10:25
          Na razie spróbuję ten Palmer's, bo dziś kupiłam. Jeśli nie będe zadowolona, to
          może się do Ciebie zgłoszę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka