Dodaj do ulubionych

Sverre Magnus.

06.12.05, 20:36
Norwegia ma nowego księcia. Jest trzeci w kolejce do tronu po tacie i siostrze.
W Szwecji następczynią tronu jest Victoria choć ma brata ale liczy sie
kolejność narodzin a nie płec.
Emancypacja i feminizm pełną parą w Skandynawiismile)))
Tu zdjęcia książęce:

www.n-tv.de/609620.html
Kran
Obserwuj wątek
    • gherarddottir Re: Sverre Magnus. 06.12.05, 21:03
      Mette Marit powiedziala, ze zawsze chciala miec trojke..smile
    • tamsin Re: Sverre Magnus. 06.12.05, 21:11
      az poszlam na google i wystukalam jak facet z takimi imionami moze ewentualnie
      wygladac. no wiec Sverre ma szanse na taki wyglad:
      heim.ifi.uio.no/~bassen/bassen.jpg
      a Mangus na taki:
      www.hallandold.moderat.se/val02/high/Sandgren,%20Magnus.JPG
      jakby tak tych dwoch zlepic do kupy to nie wiem czy wyjdzie cos z tego fajnego
      czy jeszcze gorzej wink
      • asia.sthm Re: Sverre Magnus. 06.12.05, 21:48
        Obaj filuterni .

smile))
      • aka10 Re: Sverre Magnus. 06.12.05, 21:49
        Sverre to w kazdym razie jedno z najgorszych imion,ktore slyszalam...
        • viki2lav Re: Sverre Magnus. 07.12.05, 08:56
          ale maluch fajny!
          • tamsin Re: Sverre Magnus. 07.12.05, 15:58
            fajny to on na razie jest, ale co z niego wyrosnie????
            • triskell Re: Sverre Magnus. 07.12.05, 17:08
              O rany, to Sverre to imię??? :-o

Jak zobaczyłam tytuł wątku, to myślałam, ze to łacińska nazwa jakiegoś dekretu
              czy czegoś takiego, w życiu nie przyszło mi do głowy, że chodzi o _osobę_.
    • monika_a_b Re: Sverre Magnus. 07.12.05, 22:35
      No i niech rośnie zdrowo! wink Podoba mi się, że następcą tronu będzie kobieta,
      to znaczy jak dorośnie, hehe... smile
      Jedyne, co mnie zastanawia, to czy pierwszy syn Mette nie będzie się kiedyś
      czuł trochę pokrzywdzony, bo przecież nie ma ani jednego dodatku do nazwiska...
      Mam nadzieję, że się tym nie przejmuje... smile
      • gherarddottir Re: Sverre Magnus. 07.12.05, 22:40
        pewnie i bedzie czul sie pokrzywdzony, no ale to juz niestety takie prawa..
        byc moze odbierze z ulga fakt, ze nie spoczya na nim odpowiedzialnosc rzadzenia
        krajem, w ktorym spoleczenstwo niekoniecznie w calosci popiera monarchie.

Nie wszystko złoto, co sie świeci, nie kazdy chłop z widłami to Posejdon.
        • jan.kran Re: Sverre Magnus. 07.12.05, 22:49
          Pierwszy syn Mette nie moze sie czuc pokrzywdzony bo jest synem dwojga
          przecietnych obywateli norweskich.
          Dopiero po slubie z nastepca tronu norweskiego MM uzyskala tytul ksiazecy.
          A dzidzius jest sliczny, zreszta jego o niecale dwa lata starsza siostra tez.
          A monarchii w Norge nic nie ruszy)))))))
          K.
          • gherarddottir Re: Sverre Magnus. 07.12.05, 22:56
            Dookladnie jest jak mowi Kran - Marius jest dzieckiem zwyklej obywatelki ze
            zwyklym obywatelem. Swoja droga ten Marius mi sie bardzo podoba - sliczne
            dziecko.
            • tamsin Re: Sverre Magnus. 07.12.05, 22:59
              ciekawe czy wpadnie w alkoholism albo narkomanie, jak podrosnie i zobaczy ze z
              jego rodzenstwa tylko do niego nie zwracaja sie "wasza wysokosc"...
              • jan.kran Re: Sverre Magnus. 07.12.05, 23:49
                Ja obserwuje te rodzine od zarania. Bylam bardzo zbulwersowana faktem pojecia
                za zone przez nastepce tronu Norwegii rozwodki z dzieckiem.
                Natomiast oni oboje wygladaja na bardzo zadowolonych i zakochanych a pozycja
                Mariusa byla jasna od poczatku.
                Jezeli rodzice beda rozsadni to nie sadze zeby mial problemysmile
                K.
    • klaryska Re: Sverre Magnus. 12.12.05, 16:25
      no tak ale w Szwecji jak urodzila sie Victoria to nie bylo wiadomo ze urodzi
      sie jeszcze jedno dziecko i to bedzie chlopiec. Dlatego parlament zmienil prawo
      bo obawiano sie ze nie bedzie nastepcy tronu. Kkobieta moze wiec zasiasc na
      tronie. Gdyby np. dlugo obradowali to chyba by sie z tego wycofano.
    • mon101 Re: Sverre Magnus. 12.12.05, 20:40
      Moim zdaniem w Szwecji najlepsza sytuacje z krolewskiego potomstwa ma trzecia z
      rzedu, Magda. Jest ladna, bogata, nie ma na sobie takiej presji jak nastepczyni
      tronu (ktora raz, ze wszyscy sie wtracaja do jej wyboru partnera, dwa, ze nie
      moze wyjsc za maz w nastepnym roku, bo przycmilaby obchody 60 urodzin taty-
      krola)i brat ( z racji tego ze jest facetem i musi sie udzielac w armii i dla
      przemyslu). Magda moze sobie wyjsc za maz za kogo chce, robic co chce (NAWET
      pracowac)i wogole prowadzic nudne zycie ksiezniczki bez specjalnych ograniczen.
      Pieniedzy i czasu na realizacje zyczen jej nie brakujesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka