Dodaj do ulubionych

MAMA Greentea!!!!

24.08.06, 21:33
Z przeogromna radoscia pozwalam sobie poinformowac ze dzis o 17.16 na swiecie
pijawil sie malutki Julian z pieknymi wielkimi oczetami i ciemnymi
wloskami!!! Mierzy 50 cm, wazy 3120 gramow. Porod, jak to napisala Greentea
byl szybki i przyjemnywink
Mama Greentea zadowolona i juz zakochana w synku, tata jak najbardziej tezwink
GRATULACJE i buziaki ogromniaste!!!
Jejkuuu jak sie ciesze!!!
Obserwuj wątek
    • gosia_t Re: MAMA Greentea!!!! 24.08.06, 21:47
      Moje najserdeczniejsze gratulacje!!!
    • izabelski Re: MAMA Greentea!!!! 24.08.06, 22:14
      duze buziaki dla Grenetea i Juliano
      niech sie dobrze razem bawia smile
    • cobaea Re: MAMA Greentea!!!! 24.08.06, 22:15
      smile))
      buziaki
      ps.Ale ten czas zlecial...
    • sylwek07 Re: MAMA Greentea!!!! 24.08.06, 22:27
      gratuluje smile
    • asia.sthm Re: MAMA Greentea!!!! 24.08.06, 22:36
      > Porod, jak to napisala Greentea
      > byl szybki i przyjemny wink

Bo u nas tak sie rodzi: jak muzyka latwa, lekka i przyjemna takie porody na KP.

Greentea gratuluje ! A paniczowi Julianowi samych milych wrazen w nowym zyciu.
      Oby sie pieknie, zdrowo chowal , wyrosl nam na chwata.
      Juz nowy rowerek tu czeka, w brzuchu sie nie najezdzil, terminowy chlopak.
    • bietka1 Re: MAMA Greentea!!!! 24.08.06, 23:03
      Cudownie!
      Wielkie gratulacje!
      smile
      • ania_2000 Re: MAMA Greentea!!!! 24.08.06, 23:24
        Olbrzymie gratulacje dla Calej Rodzinki!!!
    • mariken gratulacje, Greentea!!!! 24.08.06, 23:42
      gratulujemy serdecznie!!!!!

nie wiem, chyba jestem następna w kolejce?? rowerek może się przydać ;-PPP
      joaśka
      • moni-bel Re: gratulacje, Greentea!!!! 24.08.06, 23:46
        Gratulacje Greentea!!!
    • triskell Re: MAMA Greentea!!!! 25.08.06, 00:19
      No właśnie, Asia już zapowiedziała rowerek, więc jako KUPowy wrzucacz rowerków
      wirtualnie przekazuję (Mariken - kolejny już czeka na Twojego dzieciaczka).

Gratuluję i jak już wyjdziesz ze szpitala, pochwal się jakimiś zdjęciami. smile
      • jan.kran Re: MAMA Greentea!!!! 25.08.06, 00:45
        Przytulam Mamę Tatę i i dzidzię.
        Macierzyństwo we wszystkich odsłonach jest piękne. Choć bardzo meczącesmile)))
        Ale coś za coś.
        Pocałuj małe w piętkę!
        Kran
        • babiana Re: MAMA Greentea!!!! 25.08.06, 01:00
          I ode mnie wszystkiego naj naj naj najlepszego. Zdrowia dla mamy i Juliana.
          • annah11 Re: MAMA Greentea!!!! 25.08.06, 01:13
            Najserdeczniejsze zyczenia dla szczesliwej mamy i malutkiego z dalekiej Australii.
            • tamsin Re: MAMA Greentea!!!! 25.08.06, 02:15
              Gratulacje dla wlasnie powiekszonej rodzinki, dla maluszka caluski w stopki a
              dla mamy zycze jak nawiecej przespanych nocy smile
    • lola999 Re: MAMA Greentea!!!! 25.08.06, 03:41
      Super wiadomosc! Zaraz usmiech szeroki czlowiekowi wlazi na paszcze!
      Gratulacje i zyczenia wszystkiego naj naj Greentea,
      Welcome to the World Julek!
      L
      • maja92 Re: MAMA Greentea!!!! 25.08.06, 10:49
        Greantea!!! Buziaczki i mocne klepniecie w prawa lopatke za wytrwaloscwink))))

Wszystkiego najlepszego dla nowej rodzinki - oby tylko Julian spaz troche
        wiecej na poczatku, bys mogla odetchnac...
        wink)))))))

No Mateczka - teraz musisz dolac troche mleka do tej zielonej herbatkiwink)))))))
        • viki2lav Re: MAMA Greentea!!!! 25.08.06, 11:21
          Witamy na swiecie, dla mamy i tatu gratule, dla dzidzi buziaki i najlepszego!
    • monhann2 Re: MAMA Greentea!!!! 25.08.06, 17:46
      Ojejku, super, ze to juz za Toba Greentea, najserdeczniejsze gratulacje dla
      calej rodzinki, ucaluj malusza w czolko. Ten czas leci taaaaaak szybkosmile))
      • kinky5 Re: MAMA Greentea!!!! 25.08.06, 17:59
        wow! gratulacje, bardzo, bardzo sie cieszymy!!!!!
    • syswia Re: MAMA Greentea!!!! 25.08.06, 18:48
      Gratulacje Greentea!

Jako dobra wrozka (taki juz tu obyczaj, ze na jeden dzien wszystkie zamieniamy
      sie w dobre wrozkismile bede nieco frywolna i daje Twojemu synkowi dar
      nieziemskiego uroku i zjednywania sobie ludzkich przyjazni i milosci...
      • marjanna1 Re: MAMA Greentea!!!! 25.08.06, 19:15
        Gratulacje!!!! Bradzo sie ciesze, ze wszystko w porzadku i wszystko poszlo gladko.
        Julianowi zycze ciekawosci swiata.
        smile))))))))))))
        • payuta Re: MAMA Greentea!!!! 25.08.06, 23:43
          I ja gratulujewink)narodzin kolejnego wielbiciela zielonej herbatkiwink)
          No ten to ta herbatke to kochac bedzie ze HO HOwink))
          A tobie Julianku duzo cierpliwosci i wyrozumialosci dla twych nowych
          rodzicowwink))))P.P.
    • mijaczek Re: MAMA Greentea!!!! 26.08.06, 00:04
      No to pieknie!!! Kolejny absztyfikant dla Emci!!!!
      Gratulujemy slicznie i zyczymy wspanialego zycia!!!!
    • kasiasmom Re: MAMA Greentea!!!! 26.08.06, 00:55
      Gratulacje dla calej nowo powiekszonej rodzinki! Oby sie Julianek zdrowo chowal!
    • mon101 Re: MAMA Greentea!!!! 26.08.06, 16:01
      Hura! Hura! Hura! Ciotki wrozki machaja swoimi zaczarowanymi rozdzkami i
      rozsypuja worek pomyslnosci nad cala rodzinka. Niech nam Julian rosnie na
      wspanialego Czlowieka. Ideal mezczyzny??smile)))))
      • alltid_ung Re: MAMA Greentea!!!! 26.08.06, 23:07
        I ja przesylam ogromne gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • ulinha Re: MAMA Greentea!!!! 27.08.06, 18:42
      Wszystkie gratulacje, zyczenia i buziaki dla Greentea i jej maluszka zostaly
      szybciutko przekazane. Swieza Mama dziekuje bardzo cieplutko i z pewnoscia
      niedlugo sama zda relacje. Na razie musza dogadac sie z malutkim Julianem,
      mysle jednak ze wsio jest na jak najlepszej drodzewink
      Jutro zobacze to malenkie cudenko wraz z zadowolona mama na zywowink Opowiem co
      i jak oczywisciewink
      • asia.sthm Re: MAMA Greentea!!!! 27.08.06, 20:20
        ulinha napisała:
        > Jutro zobacze to malenkie cudenko wraz z zadowolona mama na zywowink

o matko o matko !! poglasnij panicza Juliana, Mamuske jego usciskaj serdecznie.
        Ladnie nam sie spisala!!!
        Ulinha, to jest zarazliwe..liczylas sie z tym ?? wink))))))))))))))
        • ulinha Re: MAMA Greentea!!!! 28.08.06, 01:49
          Niom coz...wink Takie bakcyle to ja przyjmuje od zaraz z otwartymi ramionamiwink
          Kto wie, moze tym razem bedzie to zarazliwe...
          Jutro wieczorem - relacja ze spotkania pieknego Juliana, moze tez uda mi sie
          przemycic jakas fotkewink
          • bielinka Re: MAMA Greentea!!!! 28.08.06, 14:55
            Najlepszego najlepszego i jeszcze raz NAJLEPSZEGO! NIech Julciu spi i je
            ladnie! Gratulacje!
            Jasiek, popatrz jaki ten Julian punktualny...bierz przyklad wink !!!
    • katarzynams Re: MAMA Greentea!!!! 27.08.06, 19:16
      wszystkiego dobrego dla nowej istotki.
      katarzyna
    • ulinha Re: MAMA Greentea!!!! 28.08.06, 21:29
      Bylam, zobaczylam i uwierzylamwink Maluda juz widac ze jest przystojniaczkiem ze
      hej!!! I do tego charakternymwink Nie moge byc do konca obiektywna, bo dla mnie
      wszystkie bobasy sa przesliczne, jednak przyznac musze, ze Julian udal sie
      rodzicom w kazdej mierzewink Kto moze sie doszukac, znajdzie pare fotek i
      zapewne sie ze mna zgodzismile
      • asia.sthm Re: MAMA Greentea!!!! 28.08.06, 21:45
        Oj zgadzam sie bez szemrania smile))
        Od razu widac ze od nasz, na KP robiony, noszony, rodzony.
        Ja juz ten charakterek i zdecydowana minke w brzuchu widzialam ..tzn na
        fotografii USG..jest gdzies nawet dowod mojej wybitnej spostrzegawczosci.
        Ulinha, dzieki za przedstawienie czterodniowego panicza Juliana.
        smile))
        PS no jak czujesz juz czy na ciebie przeszedl bakcylek ?
        Jesli jeszcze nie czujesz, to moze jutro...
        smile))
        • tamsin Re: MAMA Greentea!!!! 29.08.06, 00:50
          tak, ta gesta czupryne ma po nas smile
          • mariken Re: MAMA Greentea!!!! 29.08.06, 09:48
            gdzie mogę szukać tych zdjęć? bo hormony ciążowe zaburzają mi myślenie i
            pomysłów niet tongue_outP

joaśka
            • asia.sthm Re: MAMA Greentea!!!! 29.08.06, 10:26
              Mariken , to jest tajemne miejsce i musi potrwac zanim sie czlowiek tam
              dostanie.
              Szybciej bedzie jak ci Ulinha panicza pokaze w @ . Dobrze popatrzec na sliczne
              dzidziusie w twojej sytuacji smile))
              Jak ci idzie i ile jeszcze zostalo, bo ja sie gubie w liczeniu .
              To juz chyba wkrotce czas przytulic wlasna coreczke.
              Serdecznosci i ciumaski dla was obydwu.

Ulinha, pros Greentea o pozwolenie pokazania Juliana cioci Mariken.
              • mariken Re: MAMA Greentea!!!! 29.08.06, 11:31
                :o))
                w takim razie cierpliwie poczekam, bo piszecie że warto :o)))
                u mnie do końca 86 dni, i już się doczekać nie mogę... młoda kopie i kopie,
                spać matce nie daje :o))

dziękujemy za poparcie,
                joaśka i pola (albo kalina, jak się M uprze)
                • asica74 Re: MAMA Greentea!!!! 29.08.06, 11:43
                  Mariken, list do ciebie sle krociutki, a tresciwy
                  • mariken Re: MAMA Greentea!!!! 29.08.06, 14:05
                    już odpisałam
                    :o))

pozdr
                    j.
                    • asica74 Re: MAMA Greentea!!!! 29.08.06, 14:07
                      ja tez
    • greentea2 Dziekujemy za wszystkie cudowne gratulacje! 29.08.06, 16:14
      Wlasnie wrocilismy do domu, troche zagubieni.
      Maly jak Ulinha napisala charakterny i nie daje rodzicom pospac, czekamy na poprawe, a i rady mile
      widzianesmile

Pozdrowienia od calej rodzinkismile
      • tamsin Re: Dziekujemy za wszystkie cudowne gratulacje! 29.08.06, 16:23
        Greentea smile) babki w Polsce zasciankowej parzyly specjalnie "herbatke" na
        maku, aby dziecko sobie pospalo, ja tam nie radze przyzwyczajac malego do
        opium, ale ogladalam program o niedospanych rodzicach i jak temu zaradzic, i
        tam wyraznie powiedzieli ze spanie na plecach jest dla noworodka nienaturalne i
        dlatego czesto marudzi.
      • asia.sthm Re: Dziekujemy za wszystkie cudowne gratulacje! 29.08.06, 16:28
        Greentea, gratuluje i sciskam was jeszcze raz.
        Rady mam dwie.
        Spij kiedy dziecko spi-on moze jeszcze nie wiedziec kiedy dzien a kiedy noc,
        wiec i ty udawaj ze niewiesz. Zlapiecie rytm jak to tylko bedzie mozliwe wink)
        Takie malenstwo chce jesc, wiec kiedy sie niepokoi to najprawdopodobnie boi sie
        ze umrze z glodu.
        Piersia nie przekarmisz, co za duzo to sie uleje. Narazie jeszcze nie ma duzo
        tego jedzenia, glownie pomykanie i bliskosc mamusi jest bardzo wazne. Zlapiecie
        rytm po paru dniach . Narazie sie siebie po prostu uczycie.
        Bedzie dobrze ! tylko nie pospieszaj ani siebie ani Juliana. On wie co robi i
        ty sie szybko zorientujesz o co mu biega.
        Buzka.
      • mariken Julian jest boski :o)))))))))))))))) n/t 29.08.06, 21:12

• asia.sthm Re: Julian jest boski :o)))))))))))))))) n/t 29.08.06, 23:24
          No widziala pani, pani Joasiu jak szybko poszlo ? smile))
          • mariken Re: Julian jest boski :o)))))))))))))))) n/t 30.08.06, 10:43
            no jestem pod wrażeniem :o))

mam nadzieję, że jak się tak napatrzę to mojej młodej dobrze to na urodę
            zrobi :o))

joaśka i pola/kalina
            • cuciolo Re: Julian jest boski :o)))))))))))))))) n/t 30.08.06, 12:03
              sliczny po mamusi i tatusiu. Gratuluje
              Z tym zagubieniem to normalne
              Jest jedna zasada: wsio lezy i czeka, obiady kupne, maz myje naczynia a Ty
              spisz gdy on spi. Rozkrecicie sie powoli i poznacie, trza se dac czas. jesli
              masz problemy z karmieneim sa rozne herbatki ziolowe ktore pomagaja, mi nic nie
              pomoglo mleka mialam malutko to i dopadajalam kupnym a potem po 2 miesiacacch
              przeszlam wogole i mala sie swietnie chowala. Wiec czy wlasnym czy nie da sie
              malego nakarmic tylko wypoczywaj na maksa bo i tak jestescie niezle zakreceni
              Ale to piekny czas choc tak trudny
              • monika_a_b Re: Julian jest boski :o)))))))))))))))) n/t 31.08.06, 02:39
                Julek jest śliczny! wink)) Jak z obrazka! I oby tak grzecznie się wam chował! wink
                Ogromne gratulacje dla świeżo upieczonych Rodziców! wink
                • greentea2 Re: Julian jest boski :o)))))))))))))))) n/t 31.08.06, 13:18
                  Dziekujesmile
                  Jak znajde chwilke wkleje wiecej zdjec, poki co jestem zaplatana i mam tesciow.
                  Karmienie idzie nam swietnie, nawet sutki przestaja bolec powoli. Z tym spaniem to nie do konca jest
                  jak napisalam, maly spi, ale tylko z nami w lozku lub na nas, lozeczko stalo sie zbednym zakupem.
                  Musimy koniecznie to zmienic, ale nie wiem co robic.
                  • asia.sthm Re: Julian jest boski :o)))))))))))))))) n/t 31.08.06, 13:40
                    smile))
                    On jest przyzwyczajony do bicia twojego serca i dlatego potrzeuje zarowno tego
                    ja i ciepla ludzkiego aby czuc sie bezpiecznie. Sa takie dziekowe maszyny
                    gdzies, ale ja bym mu pozwolila na bycie blisko dopoki nie przestawi sie na
                    wlasne lozeczko. Dzieciom roznie to przestawienie wypada, niektorym kilka lat.
                    Julian jest naprawde jeszcze za malutki aby zaczac sie niepokoic i wymyslac
                    sztuczne metody przestawienia. Ja uznaje metode : nic na sile...po dobroci
                    najlepiej.
                    Buzka .
                    • tamsin Re: Julian jest boski :o)))))))))))))))) n/t 31.08.06, 16:06
                      asia.sthm napisała:

> ja i ciepla ludzkiego aby czuc sie bezpiecznie. Sa takie dziekowe maszyny
                      > gdzies, ale ja bym mu pozwolila na bycie blisko dopoki nie przestawi sie na
                      > wlasne lozeczko. Dzieciom roznie to przestawienie wypada, niektorym kilka lat.

Zanim pojdzie na studia, powinien jednak sie przestawic na wlasne lozeczko wink
                      • gherarddottir Re: Julian jest boski :o)))))))))))))))) n/t 31.08.06, 20:23
                        Wielkie gratulacje dla Rodzicow smile))) Przepraszam zem taka spozniona.
                        Panicz sliuczny!!!!!!! smile))) Witaj na swiecie Juliansmile
                        • myszka888 Re: Julian jest boski :o)))))))))))))))) n/t 01.09.06, 03:16
                          Gratulacje!
                          smile))
    • greentea2 Re: MAMA Greentea!!!! 01.09.06, 15:00
      Dodalam kilka fotek mojego Bubkasmile
      • asia.sthm Re: MAMA Greentea!!!! 01.09.06, 15:20
        Slicznosci !!
        Poczochraj ten kudlaty lepek. Twoj panicz ma bardzo modna fryzurke. Inni
        ciezkie pieniadze musza wybulic za taki efekt.
        smile))
        • tamsin Re: MAMA Greentea!!!! 01.09.06, 16:11
          no ja tez zachwycam sie ta fryzurka, bardzo podoba mi sie ta troche retro na
          zdjeciu z tata smile
          • annamaria0 Re: MAMA Greentea!!!! 01.09.06, 17:07
            Pogratulowalam juz SMS-owo, a wpadlam tu po wiescismile Super, ze karmienie dobrze idzie.
            Jesli chodzi o spanie w lozeczku, takie maluchy lubia ciasnotesmile) tzn. lubia byc dobrze opatulone i w
            ograniczonej przestrzeni - mam na mysli tzw. swaddling. Dlatego dobrze jest je klasc nie na srodku
            lozeczka, a blisko scianek. No i konsekwentnie jednak klasc do lozeczka; zwlaszcza, jesli ono przylega do
            Waszego lozka i mozecie wyjac jedna sciane lozeczka, Julianek powinien sie szybko przyzwyczaic.
            • elagrubabela Re: MAMA Greentea!!!! 01.09.06, 17:50
              Gratulacje! Niech sie Julian zdrowo chowa smile To piekne imie Julian - jak z bajki
              o usmiechnietym krasnoludku. Jeszcze raz GRATULACJE! Elka
    • greentea2 Re: MAMA Greentea!!!! 01.09.06, 18:02
      Odnioslam maly sukces, wczoraj spal w wozku dwa razy, dzis juz drugi raz w takim malym koszu "moses"
      czy jak mu tam, zakupionym dwa dni temusmile Bedziemy probowac w nocy.
      • annamaria0 Re: MAMA Greentea!!!! 01.09.06, 18:15
        No wlasnie chcialam zasugerowac Moses' basket, choc nie wszystkie dzieci go lubia, poza tym starcza na
        krotko - my uzywalismy jakis miesiac. Ale inne znane maluchy bardzo dobrze w nim spaly.

• greentea2 Re: MAMA Greentea!!!! 02.09.06, 18:07
          Sukces! Maly przespal cala noc sam, to chyba dobre forumowe fluidy. Mam nadzieje, ze dzis nie zmieni
          zdaniasmile
          • frankie36 Re: MAMA Greentea!!!! 02.09.06, 20:00
            Greentea,przylaczam sie do zyczen,maluszek jest sliczny,poczuchraj go po glowce
            ode mnie.smile))))
    • kingaolsz Re: MAMA Greentea!!!! 06.09.06, 12:42
      Jak ja moglam przegapis ten watek!

OGROMNIASTE GRATULACJE!!!!!
      Ciesze sie, ze porod fany i wszyscy zadowoleni.
      Mam nadzieje i tego Ci strasznie zycze, zebys nalezala do grona wyspanych i
      wypoczetych mam.

Pisz jak Twoje malenstwo smile
      Wielgache buziaki od nas smile

Kinga
      • mulinka Re: MAMA Greentea!!!! 06.09.06, 19:19
        Kochana - masz nasliczniejsze Dzieciatko na swiecie smile))
        Buziaki i gratulacje dla calej trojki
        smile
        • moni-bel Re: MAMA Greentea!!!! 06.09.06, 21:42
          Mam jeszcze jedna dobra rade odnosnie spania w lozeczku ,od zaprzyjaznionej
          poloznej.Poloz w lozeczku swoj t-shirt lub koszulke ktora mialas w ciagu dnia
          na sobie.Czesto dzieci majac w poblizu taki t-shirt z zapachem mamy uspokajaja
          sie i spia pieknie same.Mysle ze warto sprobowacsmile)
          Powodzenia
          moni-bel
          • greentea2 Re: MAMA Greentea!!!! 06.09.06, 21:53
            Moni, dzieki, slyszalm o tym, ale zupelnie zapomnialam. Tak mam naupychane w tym lozeczku, ze chyba
            juz mojej koszulki nie zmieszczesmile
            Maly calkie fajnie spal przez kilka dni, wczoraj w nocy znow zastrajkowal, nie wiem co mu sie stalo,
            najwidoczniej sie rozmyslil co do lozeczka.
            Urodzil sie rozpieszczony i teraz musze go nosic calymi dniami, nawet pod prysznicem nie mam spokoju,
            bo sie drzesmile Ale to wszystko pewnie dlatego, ze pierwsze dwa dni zycia spedzil na neantologii, zabrali mi
            go od razu po porodzie, nawet nie moglismy sie soba nacieszyc. Mysle, ze to go bardzo zestresowalo, ale
            powoli sie uspokajasmile
            • annie_laurie_starr Re: MAMA Greentea!!!! 08.09.06, 09:56
              Gratulacje Greentea!!! Tak jak przewidzialam juz na poczatku Twojej ciazy Twoj
              synek urodzil sie dokladnie dwa lata po mojej corci.
              Ze slawnych ludzi urodzonych 24.08 mamy Jean Michel Jarre'a i Paolo Coelho.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka