jan.kran 22.12.06, 02:55 Jakie wrażenia po wizycie w Oslo ? Kran) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skara Re: Skara:))) 23.12.06, 17:59 Kran, mialam do Ciebie napisac na priva, ale jak pytasz na forum to napisze tu Oslo bardzo nam sie podobalo, sporo zwiedzalismy. Pierwsza niespodzianka czekala nas na lotnisku, bo okazalo sie ze linie lotnicze wprowadzily nas w blad i wyladowalismy na TORP (nie wiem jakiego miasta to lotnisko). A ja jak wsciekla latalam w poszukiwaniu tego pociagu, ktory ma nas zawiezc do centrum. Dotarlismy, spalismy pierwsza noc w hostalu Anker (bardzo dobre warunki). Pozniej musielismy sie przeniesc do innego, na peryferia (dojazd 17 i 13). Pogoda byla ok, padalo tylko raz - w sobote swiecilo slonce i zatoka i twierdza byly po prostu piekne. Uderzyly nas ceny. Na wszystkim oszczedzalismy, a i tak wyszlo z lotem po 500 euro na glowe. Jakbysmy sie chcieli stolowac 3 razy dziennie w knajpach (tak robimy na wyjazdach w Hiszpanii) to pewnie 2 razy tyle by wyszlo. Uderzylo mnie to, ze jest tak wielu Polakow i ze znalazlam tylko jedna norweska restauracje. No i jeszcze jedna zabawna rzecz - w miare rozumialam norweski! Znam angielski, jakies kompletne podstawy szwedzkiego i sporo z norweskiego lapalam. Smieszne W ogole Oslo nam sie podobalo. Na pewno latem byloby jeszcze piekniejsze, ale wydaje mi sie sympatycznym miejscem. Teraz mam wielka chec na wyprawe gdzie w glab Norwegii, zeby zobaczyc wioseczki, poplynac w rejs zobaczyc fiordy itd. Wszystkim polecam wypad do Oslo. Odpowiedz Link