Dodaj do ulubionych

prasowka II

29.03.07, 02:57
nowa prasowke czas zaczac:

od razu z grubej rury sad(

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4022189.html
Obserwuj wątek
    • gherarddottir Polki za ladne w Anglii 30.03.07, 09:38
      wiadomosci.onet.pl/1511390,11,item.html
      • sukiennica Chopy glupieja 30.03.07, 10:20
        ...w wyniku spania z babami. A tak mi sie cos ostatnio wydawalo, ze ten moj maz to sie jakos zmienil smile)

wiadomosci.onet.pl/1510808,69,1,0,120,686,item.html
        • tora99 Re: Chopy glupieja 30.03.07, 18:18
          i mnie sie cosik zdaje, ze moj sie nieco zmienia mimo, ze mamy oddzielne
          koldry wink))
      • tora99 Re: Polki za ladne w Anglii 30.03.07, 18:16
        czytalam to i prawde mowiac mam nieco mieszane uczucia, jakos mnie nie
        przekonalo. zwlaszcza historia dziewczyny ktora w zadnej szkole nie moze
        znalezc sobie miejsca. (ale przyznaje, ze to pierwszy raz uslyszalam o tym
        problemie i nic o nim nie wiem)

za to od paru osob juz slyszalam ze w londynie czasami troche wstyd odezwac sie
        po polsku.

• tamsin Re: Polki za ladne w Anglii 30.03.07, 18:27
          mialam to samo odczucie..szczegolnie jak przeczytalam, artykul w BBC..
          news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/wiltshire/6506347.stm
    • tora99 ponury zart przedwczesno-prymaaprylisowy? 30.03.07, 19:47
      czytelnia.onet.pl/0,1401638,1,artykuly.html
      miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,3909493.html
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3907012.html
      • asia.sthm Re: ponury zart przedwczesno-prymaaprylisowy? 30.03.07, 21:05
        Jan Brzechwa pisał:

Pchła Szachrajka myśli sobie:
        "Tu nic więcej nie przeskrobię,
        Tutaj każdy mnie obmawia,
        Trudno. Jadę do Wrocławia".

Niech Wroclawianki sie wstydza wink
        • ania_2000 Re: ponury zart przedwczesno-prymaaprylisowy? 30.03.07, 22:08
          smile))
          www.pardon.pl/artykul/1238/bosak_drugi_maz_-_5_tysiecy
          • asia.sthm Re: ponury zart przedwczesno-prymaaprylisowy? 30.03.07, 22:25
            Drugi mąż – 5 tysięcy?
            - Kocham Cię, bo nie mogę sobie pozwolić na innego.

Za każde brakujące dziecko do modelu 2+3 – 1500 złotych
            Za każdy rok prokreacyjnej zwłoki – 1000 złotych (przez pierwsze 3 lata po
            ślubie - 2 tysiące)
            Za każdy rok kawalerstwa po wyjściu z wojska lub skończeniu edukacji – 1000
            złotych
            Zdrada – 5000 tysięcy i podanie wizerunku do publicznej wiadomości
            UWAGA! Roczna opłata może być częściowo umorzona za udokumentowany udział w
            Marszu za Życiem.
            ------------------------------------------

To zaden dowcip, kawaler Bosak do Nobla na powaznie startuje.
    • marjanna1 Re: prasowka II 07.04.07, 12:44
      przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1427&Itemid=57
      Wywiad z Kuba Wojewodzkim. Moj ulubiony cytat z tego wywiadu: "Bo są dwie
      Polski. Jedna ma dekoder Trwam, a druga dekodery zdrowego rozsądku." Coz za
      trafne okreslenie sytuacji w Polsce.:smile))
    • asia.sthm Re: prasowka II 11.04.07, 12:54
      wiadomosci.onet.pl/1517257,11,item.html
      Podoba mi sie owe pytanie z forum pod artykulem.
      Wie jego kto? odpowiedz znaczy wink)

pytanie

to ile w koncu jest tych "matek boskich".Maryja i ile jeszcze?.Czyzby biblia
      klamala.A moze bylo wiecej bogow i dlatego tyle tych"matek".

~toja}, 11.04.2007 12:45
      • tamsin Re: prasowka II 11.04.07, 15:15
        fajne smile maja w Polsce fatazje, podoba mi sie matka boska trubunalna, czy
        piotrkowotrybularna... jest przynajmniej w czym wybierac.
        • asia.sthm Re: prasowka II 11.04.07, 15:39
          pokielbasilo ci sie wink
          trybunalna to bedzie od trybun na stadionach : zeby huliganow pilkarskich
          pokrecilo, a nasi zeby Zawsze wygrywali.
          Ta jest Trybunalna od trybunalu.
          Ciekawe czy kryminalna znajda od kryminalu = wiezienia, zeby pustkami wreszcie
          swiecilo.
          • tamsin Re: prasowka II 11.04.07, 16:08
            skomplikowane te matki boskie sa wink
            • gherarddottir Re: prasowka II 17.04.07, 19:38
              Przeczytalam dzis ze chlopak ktory zabil te biedne 32 osoby a iles tam ranil
              zrobil to z powodu zawodu milosnego. Straszne. I w sumie dziwne ze tak latwo
              bron kupic. Jakos nie sprawdzaja czy taka osoba jest stabilna psychicznie? wiem,
              ciezko, no ale ....efekty moga byc dramatyczne gdy sie bron dostanie w
              niepowolane rece..
              • tamsin Re: prasowka II 18.04.07, 00:17
                za pieniadze mozna sobie nabyc pistoletow, granatow, broni maszynowej, armat i
                czego tylko dusza zapragnie. I co najlatwiejsze, nie potrzeba zadnego
                pozwolenia, licencji na bron, NIC, tylko odpowiednia ilosc szmalu. Ten morderca
                zadal sobie trud zlozenia aplikacji, przeczekania odpowiedniego czasu aby
                dostac pozwolenia, co wskazuje, ze od dlugiego czasu najwyrazniej planowal
                zabic ludzi i to z perfidna premedytacja, wyrachowaniem i wykakulowaniem. Inny
                by nie planowal, ale w tym samym dniu co mu "odbilo" kupilby w pierwszym
                lepszym ghetto co mu potrzeba, jedynie zaplacilby wiecej... Zastanawiam sie jak
                sie czuja rodzice tego potwora, ktorzy byc moze wyemigrowali z S. Korei aby
                zapewnic mu lepsze mozliwosci zyciowe...
                • sylwek07 Korea Płd.: obawy przed rasizmem po masakrze w USA 18.04.07, 08:37
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4068387.html
                  a ja sie obawiam tego ze kazdy kto sie leczy psychicznie bedzie brany jako
                  przyslowiowy zabojca bo jak pisza to On sie leczyl na depresje wiec czy to jest
                  Potwor???
                  Niech to Nam napisz Corka czy mozna taka osobe tak nazwac?jego czyn jest
                  haniebny ale jesli faktycznie sie leczyl to trzeba tej rodzinie tylko wspolczuc
                  jak i jemu samemu.

Zabójca z Virginia Tech leczył się na depresję

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4068403.html
                  • tamsin Re: Korea Płd.: obawy przed rasizmem po masakrze 18.04.07, 16:01
                    Sylwek, to ze on sie zmagal z depresja nie ma nic wspolnego z jego wyrachowanym
                    planowaniem zabojstwa tylu osob. Wiele osob leczy sie, lub zmaga sie z
                    depresja, nie oznacza to ze chwytaja za bron i morduja. To samo dotyczy
                    nastolatkow, ktorzy ogladaja filmy pelne przemocy, lub graja w gry komputerowe
                    zabijajac postacie z tych gier, ale nie przenosza tego w zycie i nie lapia za
                    bron zabijajac przechodniow. To byl wyrachowany potwor, a reszta Koreanczykow
                    powinna sie zastanowic zanim powiedza o jakies dyskryminacji, nie kazdy jest
                    taki jak oni, i tutaj musze podac przyklad Apolo Ohno, ktory dostawal tysiace
                    pogrozek od nich i ktory nie mogl nawet tam wystepowac z powodu realnej obawy o
                    swoje zycie. Debile i tyle.
                    • sylwek07 Re: Korea Płd.: obawy przed rasizmem po masakrze 18.04.07, 16:07
                      widzisz kazdy kto wie co kolwiek o depresji to nie bedzie tego laczyl ale zycie
                      jest inne i moze przesadzam ale wiekszosc osob do tej pory nie pojmuje ludzi
                      ktorzy maja klopoty z psychika ..
                      • tamsin Re: Korea Płd.: obawy przed rasizmem po masakrze 18.04.07, 16:14
                        Sylwek, moze tak w Polsce jest, ale nie na calym swiecie.....ludzie pojmuja
                        dosyc duzo i rozumieja, ze ludzie z problemami psychicznymi nie moga po
                        prostu "wziasc sie garsc" ale potrzebuja profesjonalnej pomocy. W Polsce
                        pamietam, ze wielu leczylo sie rowniez pollitrowka..
                        • sylwek07 Re: Korea Płd.: obawy przed rasizmem po masakrze 18.04.07, 16:24
                          nie sadze aby to byla domena Polski,,znam wiele przykladow kiedy to sie
                          przyznalem i faktycznie nikt mnie nie odtracil ale tez i nikt jak narazie nie
                          pomogl mi a to dlatego ze kazdy jest zajety swoim zyciem i tak wlasnie wyglada
                          caly swiat..Bo jesli chodzi o ludzi obcych to ok bo kim dla nich jestem ale
                          bliscy?//tego pojac nie moge ..........

a co do tego leczenia politrowka to masz racje,,wiekszosc pijacych to maja
                          problemy z psychika podobnie bioracych narkotyki...

• tamsin Re: Korea Płd.: obawy przed rasizmem po masakrze 18.04.07, 16:35
                            Sylwek, nie wiem w jakich sytuacjach sie "przyznales" i jakiej pomocy
                            oczekiwales, ale byc moze ludzie po prostu nie wiedza jak reagowac. Zwykle
                            informacje o zdrowiu sa naprawde zarezerwowane dla bardzo bliskiej rodziny,
                            pierwszy moment reakcji nie oznacza, ze czlowiek jest obojetny, ale moze po
                            prostu zaskoczony i nie wie jak zareagowac. Dam, ci przyklad..bylam z moja
                            kolezanka na lunchu i ona mi ot tak w rozmowie powiedziala, ze leczy sie na
                            raka piersi...zapytalam jej czy jest OK, jak sie czuje, i temat przeszedl na
                            zupelnie cos innego, ale nie wiem czy ona oczekiwala wiecej, lub innej reakcji
                            z mojej strony, zaskoczyla mnie i mysle teraz czesto o niej, ale nie wspominam
                            nic o naszej rozmowie, bo nie wiem czy ona sobie tego zyczy.
                            • sylwek07 Re: Korea Płd.: obawy przed rasizmem po masakrze 18.04.07, 19:55
                              Tamsin wlasnie o to chodzi ze nie wiadomo jak sie zapytac i o co prosic aby nie
                              dostac odmowy ...To jest ciezke zadanie dla takich osob i dlatego spotkac kogos
                              kto Cie wyslucha i znajdzie z Toba rozwiazanie to jak wygrac miliona
                              • blue_ice1 Re: kolejny z mania przesladowcza?:) 26.04.07, 20:20
                                www.rmf.pl/fakty/?id=116709
                                • gherarddottir Re: kolejny z mania przesladowcza?:) 27.04.07, 13:14
                                  polish.krakow.usconsulate.gov/service/informacje-dla-podrnych-i-osb-zamieszkaych-w-polsce/customs-regulations-and-pets.html
                                  • payuta Re: kolejny z mania przesladowcza?:) 27.04.07, 13:48
                                    Gherarddottir wink)))))Poezjawink)))))) a najbardziej podoba mi sie "trzask
                                    tutajwink))))))Lzy nadal turlaja mi sie z policzkowwink)))))))))P.P.
                                  • marjanna1 Re: kolejny z mania przesladowcza?:) 27.04.07, 15:17
                                    Hahahahha Najwyrazniej Babel Fish poszlo w ruch. Hahahahaha
                                    • payuta Re: Nie prasowka,ale sprobujcie to wypelnic;-)) 27.04.07, 20:19

Własny Informacja
                                      Imie- Nazwisko :
                                      Data rodzenia : Dzień Miesiac Rok
                                      Umieszczać Rodzenia :
                                      Matrymonialny Stan :
                                      Pojedynczy ŻONATY
                                      Adresować (Domowy) :
                                      E-mail :
                                      Telefoniczna liczba
                                      Szyfrować Kraju Szyfrować Miasta Numer telefonu
                                      Domowy :
                                      Interes :
                                      Mobil/Inny :

Kierowcy Licencja

: Tak Żadnego
                                      Klasyfikuja:
                                      Robi wy potrzebujecie zakwaterowania?

: Tak Żadnego

Asocjacje i instytucje, wy macie członkostwo

:

Hobbi i Teren zainteresowań

:

Rozsadek, dlaczego wy wolicie nasz hotel dla pracy.

:

Wasza specjalna zręczność i wasze zadania w waszym handlowym życiu :
                                      Wojskowy Obsługiwać
                                      Pozycja

: Skończony Odraczał Nie obsłużony
                                      Data Odraczany

: Dzień 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26
                                      27 28 29 30 31 Miesiac 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Rok 2001 2002 2003 2004
                                      2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
                                      2020
                                      Gdzie wy skończyliście wasz wojskowy obsługiwać

:
                                      Ranga

: Prywatny Rezerwowy urzędnik
                                      Edukacja
                                      Education Szkoła imię Dział Miasto Data Ukończenia studiów
                                      Stopień Ukończenia studiów Pierwotny Wysoki Szkoła Uniwersytet Master
                                      Ph.D.
                                      Wszedłem obcy kraj dla edukacji i praktykować?
                                      Tak Żadnego

Obce Państwa Powód waszej obecności Czas trwania Data

Sprawność Języka
                                      Pisanie Czytanie Zrozumienie Rozmowa
                                      Angielski Żadnego Niewiele Dobry Biegły Żadnego Niewiele Dobry Biegły
                                      Żadnego Niewiele Dobry Biegły Żadnego Niewiele Dobry Biegły
                                      Niemiec Żadnego Niewiele Dobry Biegły Żadnego Niewiele Dobry Biegły
                                      Włoski Żadnego Niewiele Dobry Biegły Żadnego Niewiele Dobry Biegły Żadnego
                                      Niewiele Dobry Biegły Żadnego Niewiele Dobry Biegły
                                      Rosyjski Żadnego Niewiele Dobry Biegły Żadnego Niewiele Dobry Biegły
                                      Inny Jezyk
                                      Żadnego Niewiele Dobry Biegły Żadnego Niewiele Dobry Biegły Żadnego
                                      Niewiele Dobry Biegły Żadnego Niewiele Dobry Biegły

Wiedza o językach komputera i pakunków programu

Poprzedzający Robocze Doświadczenie
                                      Przedsiebiorstwo Dział/ Pozycja Data
                                      (Od - dopóki) Brutto Pensja na miesiac Przyczyna odjazdu

Odsyłacze

Imie- Nazwisko Telefon Obowiazek

Adresować

Adresować

Adresować

Uprzywilejowana robocza przestrzeń
                                      Dział :
                                      Pozycja :
                                      Pożądana pensja :
                                      Data Roboczego Początku :
                                      Wasze Specjalne Oczekiwania Kariery i Własna Zręczność

• jan.kran Re: prasowka II 30.04.07, 15:41
      Ha ! Kolejny automatyczny tlumaczsmile) Dzieki Bogu mimo calego postepu
      technicznego nikt nie zastapi zywego tlumacza i nauczyciela jezykow.
      Ja sie z tego cieszesmile))
      K.
    • sylwek07 Ryanair plans to fly to USA for £7 02.05.07, 13:10
      no to sobie polatam do USA na weekend wink

www.metro.co.uk/news/article.html?in_article_id=45023&in_page_id=34
      Ryanair ma plany aby od 2010 roku latac z Polski do USA smile
    • sylwek07 znieczulica??? 06.05.07, 13:17
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4108334.html
      nie chce tutaj mowic o tym ze Wlosi sa zli i nie dobrzy ,takie jest wlasnie
      zycie ze raz sie popadnie dobrze a raz zle..
      zle jest jesli czlowiek ma problem a kazdy go od siebie odgania i to bardzo
      boli sad((poznalem ten smak wiele razy i teraz boje sie prosic o co kolwiek bo
      po co mam zle sie czuc....sad((

a przeciez wystarczy okazac troche serca ,czy to tak duzo kosztuje?
    • wiedzma30 Alleluja i do przodu.......... 10.05.07, 17:15
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4120654.html
      • balamuk I amen!!! 10.05.07, 18:13
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4120813.html
    • asia.sthm cud 02.06.07, 20:27
      Uwielbiam takie wiadomosci smile

Oglaszam pania Gertrude bohaterem, prawdziwym bohaterem.
      Pomyslnosci dla calej rodziny.

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,4194984.html
      • mon101 Re: cud 02.06.07, 20:49
        I jak tu nie wierzyc w cuda???? Jeszcze jeden dowod , ze nigdy nie nalezy sie
        poddawac.Brzmi jak wytarty slogan,a jednak cos w tym jestsmile))))
        • sylwek07 Re: cud 02.06.07, 20:54
          dobrze powiedzane ze zawsze nalezy miec nadzieje smile
    • babiana Re: przerazajace 02.06.07, 23:12
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4197491.html
      • sylwek07 wywiady z tym Panem 03.06.07, 19:51
        babiana masz racje ze to straszne ,widac ze nadal mysla aby cos bylo nie tak .

wlasnie pokazywali w tv ze ciagle sa wywiady z tym Panem i juz byl na
        zewnatrz smile
    • sylwek07 Co zostaje z tych dni...cos o niepelnosprawnych 04.06.07, 22:58
      Niemal każdy dzień w roku to jakieś święto lub data, która ma specjalne
      znaczenie. Na 365 dni aż 40 odnosi się w mniejszym lub większym stopniu do osób
      chorych i niepełnosprawnych.

www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/18885
    • asia.sthm prasowka II 14.06.07, 15:02
      niech wam tez ciarki polataja !!

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,4222446.html
      www.youtube.com/watch?v=1k08yxu57NA
      • asia.sthm Re: prasowka II 15.06.07, 13:29
        zenujace

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,4221936.html
      • asica74 Re: prasowka II 15.06.07, 18:02
        Asiu, ow Paul Potts to trenowany spiewak...
        www.bathopera.co.uk/Past%20Productions/Aida/aida_biographies.htm
        • asia.sthm Re: prasowka II 15.06.07, 19:48
          to co on zarty sobie robi sprzedajac telefony i wystepujac w talentach ??
          Zupelnie teraz zglupialam crying
          Co u was na ten temat. Cala Europa sie zachwycila a ten sobie jaja zrobil czy
          co?
          • tamsin Re: prasowka II 15.06.07, 23:42
            u nas cicho...ale ta marihuana i konopie to kazdemu moze sie pomylic, przez
            tego Filipa z Konopii wink
          • asica74 Re: prasowka II 16.06.07, 00:07
            Asiu, nie sledze owego watku. Mam wrazenie, ze jest to po prostu czlowiek,
            ktory sie troszeczke zgubil.
            Jakis czas temu byl podobny program do Idola, tyle ze w stylu operowym.
            Wygrala go kobieta, ktora 25 lat pracowala za kasa w Tesco i jak sama
            twierdzila "czasami lubila sobie pospiewac". W programie nie bylo Simona, mego
            ulubienca, wiec nie bylo rozglosu, ale wrazenia byly gwarantowanesmile
            • asia.sthm Re: prasowka II 16.06.07, 20:57
              Niech ja sie wreszcie odczepie od tych ukrytych talentow, bo wyjdzie na to, ze
              wiek sredni bede miala przechlapany wink)
              Uuprzejmie prosze zobaczyc rewie mody. Nie to, zeby kiecki mi sie podobaly, ale
              kiedy ona zdąża sie przebrac i nie potargac. Niech ja lepiej nie wiem , bo sie
              zalamiem....ortografia zamierzona i prosze mnie nie denerwowac wink
              • asia.sthm Re: prasowka II 16.06.07, 20:59
                No tak! Zapomnialam wkleic linka !! to nie sa hormony, to zwykla skleroza wink
                www.youtube.com/watch?v=RB-wUgnyGv0
    • asia.sthm Re: prasowka II 16.06.07, 21:59
      Cusack or Clooney?
      www.youtube.com/watch?v=RB-wUgnyGv0
      • asia.sthm Re: prasowka II 16.06.07, 22:14
        > Cusack or Clooney?

Jeszcze gorzej czegos zapomnialamsmile)))
        Jak sie dopatrze o co mi chodzilo to powiem....hormony, ratunku!

Pssyt, skoligacona jestem z Clooney´em , Cosacka stasznie lubie. Wiecej nie
        wiem na ten temat,
        Ratunku!
    • asica74 :))))))))))))))))))))))) 19.06.07, 21:44
      www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=462888&in_page_id=1770#StartComments
      to tak w temacie muzycznym smile))
      • tamsin Re: :))))))))))))))))))))))) 20.06.07, 02:48
        Troche pomylili sie z tym porownaniem z filmem Good Will Hunting, bo ten
        utalentowany Will nie mial zadnego wyksztalcenia, po prostu byl geniuszem
        matematycznym, ale nie skonczyl nawet sredniej szkoly...
        a ten "Polish cleaner" jak oni to uroczo nazywaja Aleksandra Kudajczyka jest z
        wyksztalcenia muzykiem "....Mr Kudajczyk, who comes from Katowice and is a
        graduate of the town's Akademia Muzyczna, has been playing piano since was
        four." i najwyrazniej z talentem, takie mial perspektywy w Polsce, ze wybral
        zamiatanie w UK. Moze odpowiedni tytul tego artykulu byloby "brillian concert
        pianist from Poland now a university cleaner in UK " sad
    • wiedzma30 No pieknie.......................... .. 26.06.07, 21:23

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4254332.html
      • tamsin Re: No pieknie.......................... .. 26.06.07, 21:30
        ciekawe co na to Angela...hmmmm...wyglada to obrzydliwie.
      • adriannna1 szowinistyczne swinie 26.06.07, 21:30
        wiedzma30 napisała:

>
        > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4254332.html

sad(

czy "wprost" to juz bulwarowa scierka?
        • bietka1 Re: szowinistyczne swinie 26.06.07, 22:34
          Ciekawe kto ma takie poczucie humoru, zeby sie posmiac z tej satyry? surprised
          • wykrywaczek dla zmiany nastroju 26.06.07, 23:01
            znalazlam taki watek, z ciekawymi linkami

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=64889910&v=2&s=0
            • asia.sthm Re: dla zmiany nastroju 29.06.07, 12:16
              A ja dzis w gazecie znalazlam fotografie szyltu restauracji w Kambodzy
              nadeslana przez zachwyconego turyste.
              Na duzej tekturze kulfoniasto wypisane menu, pod spodem duzymi drukowanymi
              literami: NO LIKE, NO PAY
              i dopisek mniejszymi:
              PLEASE LIKE !
              • gherarddottir ciekawe 30.06.07, 01:47
                wiadomosci.onet.pl/1563573,11,item.html
                • sylwek07 Re: ciekawe 30.06.07, 08:33
                  gherarddottir od wielu dobrych lat duzo widze studentow z zagranicy w
                  Lublinie,wiekszosc Ich uczy sie na Medycynie.
    • sylwek07 Pozory mylą 27.06.07, 16:32
      Młoda dziewczyna zatacza się na ulicy. Chora czy pijana? Ktoś uśmiecha się na
      nasz widok. Dlaczego? Lubi nas czy się naśmiewa? Chłopak siedzący za nami w
      kinie wciąż gada – czy jest nieznośnym dzieciakiem, czy dobrym synem? Oto
      dylematy, które wciąż musimy rozstrzygać, próbując zrozumieć zachowania ludzi
      wokół nas. I wciąż wpadamy przy tym w pułapki.

zdrowie.onet.pl/1420541,2041,0,1,,pozory_myla,psychologia.html
      ciekawy artykul i zachecam do przeczytania smile
      • jan.kran Re: Pozory mylą 28.06.07, 01:47
        Bardzo ciekawy artykul. Mysle ze warto sie chwile nad nim zatrzymac i
        zastanowic. Wiele osob nie zdaje sobie sprawy ze osoby zachowujace sie inaczej
        w dziwny , niezrozumialy sposob moga byc chore a nie pijane.
        Pamietam jak kiedys poszlam do parku z pacjentem chorym na chooree Huntingtona
        ( inna , nieuzywan dzis nazwa to taniec swietego Wita.) Pacjent byl jeszcze
        mlody , prowadzilam go pod reke i widzialam wspolczujace spojrzenia a nawet
        slyszalam komantarze na temat tego ze jest pijany.
        Podobne obraz chorobowy przedstawia zespol Tourette .
        Takze nauczylam sie w czasie mojej pracy z niepelnosprawnymi i ludzmi
        starszymi ze nadmierna chec pomocy moze byc czasem nie na miejscu... trzeba
        bardzo uwaznie obserwowac swiat wokol...
        Kran
        • sylwek07 Re: Pozory mylą 28.06.07, 09:38
          jan.kran szczerze powiem ze mi sie tez to zdarza sadzic po pozorach ...
    • sylwek07 Ja tylko patrzyłem 06.07.07, 10:28
      www.gazetawyborcza.pl/1,75480,4280643.html
      ciekawy artykul.
    • sylwek07 Jak nie zostać milionerem 07.07.07, 13:13
      wiadomosci.onet.pl/1422751,720,kioskart.html
      kiedys dostawalem takie listy przez pare tygodni.A jak z Wami bylo?
      • asica74 Re: Jak nie zostać milionerem 07.07.07, 21:58
        nu.. ludzka naiwnosc nie zna granic...
      • tamsin Re: Jak nie zostać milionerem 08.07.07, 17:16
        rzeczywiscie nie tylko, ze naiwna ale po prostu pazerna i glupia. Z mojego
        podworka, para oszustow z Kambodzy zostala skazana na kare wiezienia za
        oszukiwanie naiwnych z ich wlasnego kraju:

JAMES BUNCHAN, SENG TAN, CHRISTIAN ROCHON
        Atteboro MA. Jurors convicted a married couple of running a $27 million pyramid
        scheme targeting hundreds of Cambodian immigrants who invested savings in a
        marketing firm, believing they would see lucrative returns. Prosecutors allege
        that Tan and Bunchan, who are of Cambodian ancestry, told the victims, mainly
        Cambodian immigrants, that they would receive $300 a month for life, and the
        lives of their children, for every $26,000 they invested. The pair made the
        payments to investors for a time, allegedly to convince them their investment
        was legitimate and get them to persuade others to invest. But the payments
        eventually stopped. Tan and Bunchan allegedly spent investors' money on
        themselves. Prosecutors said the couple spent more than $3 million on
        Mississippi riverboat gambling trips and Las Vegas casinos, millions more on a
        Florida home and fancy cars, $23,000 on hairpieces, and $5,000 for tennis
        lessons. Jurors deliberated for two days after a three-week trial in u.S.
        District Court before returning the guilty verdicts on Wednesday against James
        Bunchan, 52, and Seng Tan, 58. The former Attleboro couple were convicted of
        conspiracy to commit mail fraud through a pyramid scheme that authorities said
        bilked some 500 victims from as far away as California. Tan was found guilty of
        20 additional counts of mail fraud and money laundering, but was acquitted on
        16 counts. Bunchan was convicted of 32 counts of mail fraud and money
        laundering, and acquitted on four counts. A third defendant, Christian Rochon,
        56, of Warwick, R.I., pleaded guilty to his role in the scheme before the case
        went to trial, and testified against Bunchan and Tan under a plea agreement.
        Bunchan and Tan are to be sentenced Sept. 18. Bunchan is also awaiting federal
        trial on charges that he tried to hire a hitman to kill Rochon and 11 witnesses
        to prevent them from testifying against him. (VRI: What a moron)
    • sylwek07 Stres pogrubia 08.07.07, 11:20
      Nowo zbadany mechanizm biologiczny sprawia, że długotrwały stres sprzyja tyciu -
      informuje "Nature Medicine".Wcześniejsze badania wykazały, że o ile pod
      wpływem krótkotrwałego stresu można schudnąć, to przewlekły stres prowadzi do
      przybierania na wadze.
      www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/19344
      myslalem ze to tabletki to robia (psychotropy).
    • sylwek07 czyzby znalezli skuteczny lek na depresje? 11.07.07, 10:21
      Brudny znaczy szczęśliwy

Cierpisz na depresję lub czujesz się po prostu przygnębiony? Pogrzeb trochę w
      ziemi! Naukowcy dowiedli, że żyjące w glebie bakterie mogą oddziaływać na nasz
      nastrój - pisze DZIENNIK.

www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=51882
    • wiedzma30 Budowlaniec-ginekolog... 11.07.07, 14:29

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4306496.html
      Szczena opada, ze niektore kobiety sa tak naiwne...
      • asia.sthm Re: Budowlaniec-ginekolog... 11.07.07, 14:54
        To wyplywa chyba z beznadzieji i fatalnego wychowania w kulcie autorytetu.
        Przyznaly sie narazie trzy. Oby reszta, bo napewno ich duzo wiecej, miala teraz
        odwage wystapic z pskarzeniem.
        Moim zdaniem zamiast wyrzucac tym kobietom naiwnosc czy bezdenna glupote
        nalezaloby je pochwalic za zmadrzenie po szkodzie (jak to Polak wink) i danie
        wsparcia w procesie oskarzenia tego dziadygi.
        • tamsin Re: Budowlaniec-ginekolog... 11.07.07, 15:37
          tez tak myslalam, ze to kult autorytetu i przyzwyczajenie do tego ze mozna
          lamac podstawowe prawa czlowieka, co bylo norma w PRL-u... ale, no wlasnie...ta
          jedna kobieta ma tylko 22 lata, czyzby wiec kult autorytetu zakorzeniony w PRL-
          u "przeszedl" na nastepne pokolenie?
          • asia.sthm Re: Budowlaniec-ginekolog... 11.07.07, 16:15
            Przechodzi z mamusi na corke lekko... jak ten kaczy puch. Zdaje sie ze szkoly,
            glownie na prowincji, tez nadal propaguja niepodwazalnosc odgornych nakazow.
            To ze ta 22 latka obudzila sie po fakcie i zdobyla na odwage przyznania do
            wlasnej glupoty, narazajac przy tym na zlosliwe reakcje otoczenia, zasluguje w
            moich oczach na wielkie uznanie.
            Brawo dla niej i tych innych, ktore sie zbiora w sobie.
            • tamsin Re: Budowlaniec-ginekolog... 11.07.07, 16:28
              tez podziwiam ja, bo jeszcze swiezo mam w pamieci te historie molestowanej
              dziewczynki ze szkoly, ktora popelnila samobojstwo "ze wstydu"...
              • sylwek07 Re: Budowlaniec-ginekolog... 11.07.07, 17:42
                jak widac wszystko jest mozliwe czy to tutaj czy gdzies indziej bo przeciez
                zagranica tez sie wykorzystuje ludzi ,korzysta sie na Ich nie wiedzy,na tym ze
                sa pod tzw sciana.W tym wszystkim to jest smutne ze takie osoby nie moga sie
                nigdzie zwrocic sie o pomoc .
            • bietka1 Re: Budowlaniec-ginekolog... 11.07.07, 18:00
              Sila autorytetu, patriarchalizm i wciaz parterstwo, ktore w moim odczuciu, nie jest partnerskie.
              To chyba tez to, co jak puch przechodzi z matek na corki.
              Czy to tylko moje odczucie?
              • sylwek07 Re: Budowlaniec-ginekolog... 11.07.07, 18:22
                Czy ktos z Was takiego czegos doswiadczyl na wlasnej skorze?
                Bo jesli ktos doswiadczyl to wie miej wiecej jak to sie dzieje i jak sie potem
                czlowiek czuje z takim czyms a najgrosze jest w tym wszystkim to ze potem prawie
                kazdy z Ciebie sie smieje i nabija ze tak sie dales zrobic i potem pozostajesz
                sam z tym wszystkim bo czy ktos z tych osob wyciaga do Ciebie pomocna dlon?nie,
                lepiej sie nabijac i osmieszac niz pomoc ,ot takie zycie czasami maja ludzie
                kolo Nas ...
              • tamsin Re: Budowlaniec-ginekolog... 11.07.07, 20:30
                partnerstwo w Polsce pamietam, ze kobieta pracowala tyle samo co mezczyzna, a
                na dodatek miala dom, gotowanie i dzieci na glowie. Matki, ktore byly
                zapracowane do nieprzytomnosci, same wychowywaly swoich synow na takich samych
                leniow jak ich ojcowie. Ciekawe czy cos sie obecnie zmienilo w spoleczenstwie..
                • bietka1 Re: Budowlaniec-ginekolog... 11.07.07, 22:39
                  Wydaje mi sie, ze pozycja mezczny w PL jest wciaz korzystnejsza niz kobiety.
                  Nawet jesli tutaj tez czesto sie mowi o tym, ze kobiecie trudniej zrobic kariere, to i tak
                  emancypacja poszla juz duzo dalej.
                  Ten boom rozwodowy. Zastanawiam sie, czy Polacy bardziej zdradzaja swoje zony niz inni?
                  Ktos, gdzies, ostatnio postawil taka teze. NIe ja smile

• sylwek07 Koniec obiecywania lotów za złotówkę... 11.07.07, 15:27
      Dość oszukiwania klientów. Parlament Europejski przyjął rozporządzenie, które
      nakazuje przewoźnikom podawanie w ofertach pełnej ceny biletów ze wszystkimi
      opłatami. Musi je jeszcze zaakceptować Rada Unii Europejskiej.

Ciesze sie ze tak bedzie,wrescie bedzie wiadomo ile kosztuje bilet .
    • asia.sthm rydzyk_wyleci_z_radia_maryja 13.07.07, 18:49
      I kto mowil ze trynastego w piatek to pechowy dzien ? smile))

www.pardon.pl/artykul/2075/rydzyk_wyleci_z_radia_maryja
      • jan.kran Re: rydzyk_wyleci_z_radia_maryja 14.07.07, 08:16
        Chyba sie pomodle w intencjismile)))
        • blue_ice1 Re: rydzyk_wyleci_....-a Jankowski?:) 15.07.07, 18:07
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,4288665.html
          jesli w tych lokalach jadlo i napitek beda za *co laska*, to ..hm....smile)
          kto doswiadczy w Pl- niech da znacsmile)
          • asia.sthm Re: rydzyk_wyleci_....-a Jankowski?:) 15.07.07, 18:41
            niedlugo to czlowiek znow sie bedzie bal lodowke otworzyc...jak kiedys PRL-u.
            Wcale nie jest tak trudno wpasc w manie wielkosci jakby sie wydawalo.
    • asia.sthm Wstyd 15.07.07, 21:38
      Zawsze bylam fanka Srody, no i teraz to jeszcze uznam ja za znakomitego
      satyryka..tfu...chcialam uzyc rodzaju zenskiego - satyryczke smile))))

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,4307414.html
      • sylwek07 Re: Wstyd 16.07.07, 09:12
        a czy mozna uciec przed wstydem,co On robi na Nasza psychike i na dalsze zycie?
        chyba to sa pytania bez odpowiedzi a szkoda.
        • 4me1 Re: Wstyd 16.07.07, 16:21
          Okropne. Panie Boze widzisz i nie grzmisz! Mam niestety czytajacych i swiatem
          interesujacych sie sasiadow, strach na nich wpasc.Jest mi wstyd .Nawet wstyd mi
          przed mezem, tesciowa, nie moga pojac jak rzad moze tolerowac takiego Rydzyka,
          jego antysemickie wypowiedzi ida w swiat. A jaka krzywde robi na miejscu?
          • sylwek07 Re: Wstyd 16.07.07, 22:28
            4me1 z tego wynika ze ja powinniem dawno sie zapasc pod ziemie i nie wychodzic
            po za swoj dom ...zyc jak pustelnik bo prawie co jakis czas ktos mi daje do
            zrozumienia kto ja jestem i jak bylo kiedys...

Jak widzisz Ty masz wybor bo masz rodzine,masz tzw spokojne zycie,ja moge sobie
            o tym tylko pomarzyc i zyc w tzw utopi ze kiedys to sie skonczy a jak nie to
            moze jakos dotrwam do konca zycia swojego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka