velvet35 30.09.08, 12:48 No wlasnie. Ja jestem malarka (link do mojej galerii ponizej, zapraszam). Ciekawa jestem czy duzo jest kobiet tworczych wsrod nas rozrzuconych po swiecie. No i jak sobie radzicie? Pozdrawiam z Londynu! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.sthm Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 30.09.08, 14:04 Sliczne, imponujace ! Szczegolnie Grandma do mnie przemowila i tulipany...eee wszystko przemowilo. Ja nie artystka lecz musialam tu sie wtracic z zachwytem. Serdecznosci. Odpowiedz Link
buliczek26 Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 30.09.08, 18:54 gratulacje!!! widze ze swietnie sobie radzisz!!! Ja jestem na etapie szukania pracy - i nie jest to takie proste dla muzyka... egzaminy przesluchania multum pracy, trema itp. pozdrawiam i zycze powodzenia!!!! Odpowiedz Link
velvet35 Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 30.09.08, 19:08 Asia, dzieki za mile slowa!!! Buliczek, ojej, faktycznie trune, ja bym przesluchan chyba nie przezyla. Rowniez zycze powodzenia! Trzymajcie sie dziewczyny! Odpowiedz Link
rudzikowa Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 30.09.08, 20:09 nie wiem czy mozna to artyzmem nazwac, ale ja sobie szydelkuje, na drutach robie i wyszywam tzw krzyzykiem. w dorobku z wyszywania mam cztery pory roku z kubusiem puchatkiem ktore wisza u syna w pokoju i anioly takie do pokoju dzieci ktore wisza u prawie wszystkich dzieci w rodzinie. na drutach robie poncza roznego rodzaju i sukienki tzw wizytowe lub imprezowe z mojej ulubionej wiskozy fantazyjnej, a szydelkuje stroje kapielowe, parea, spodniczki. byc moze w przyszlym roku wystartuje w hiszpanii z jakas mala "kolekcja" strojow kapielowych i pareo ale to musze zobaczyc jak z czasem, zreszta taka mysl mi kolacze od dluzszego czasu w glowie wiec jak nie w sezonie 2009 to moze w nastepnym Odpowiedz Link
klarysa26 Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 30.09.08, 22:04 piękne,naprawde piękne...ja artyską ne jestem ale ciągle czekam aż się obudza we mnie ukryte talenty Odpowiedz Link
mijaczek Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 30.09.08, 23:16 Witam... artystka nigdy w zyciu bym sie nazwala, ale czasami pisuje do szuflady... na forum dawno temu cos pokazywalam.... ;o) ps. czy mnie ktos tu jeszcze pamieta? Odpowiedz Link
sylwek07 mijaczek 30.09.08, 23:36 a kto by Cie zapomnial? co tam u Ciebiew slychac?gdzie teraz jestes> Odpowiedz Link
mijaczek Re: mijaczek 30.09.08, 23:44 heeeeej Sylwek, hehe, wiem, to ja nie dobra....przestalam przychodzic... jestem z powrotem w Stanach... Colorado... pracuje...Emka w przedszkolu, Eryczysko szuka pracy... nie jest najlepiej, ale nie narzekam... jak to moja mama mowi, bywalo gorzej i ludzie chwalili... buziaki Odpowiedz Link
asica74 Re: mijaczek 01.10.08, 09:36 olaboga, mijaczek! a juz myslalam, ze calkiem zniknelas w otchlani jakiejs czarnej A tu prosze Mama dobrze mowi, a ja ja sparafrazuje gwara zamojsko-rejowiecka: ludzie Sybir przezyli, to i my przezyjemy! Mijaczku, lacze sie w zawirowaniach, ale zycze zdrowia i samozaparcia Odpowiedz Link
sylwek07 asiu 01.10.08, 09:42 na Forach prywatnych mozna wlaczyc domyślnie emoticony i wtedy takie cos wychodzi plus mozna wlaczyc bbcode w tekscie Odpowiedz Link
mijaczek Re: mijaczek 01.10.08, 19:59 no niestety tak czasami jest, ze sie w zyciu zaplacze... ale nie moge narzekac, bo bywalo gorzej jakos sobie dawalam rade... ale ja tu watek artystyczny zasmiecam!!!! buziaki asica!!! Odpowiedz Link
tamsin Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 30.09.08, 23:46 bardzo mi sie spodobalo twoja galeria, sama jestem antytalentem (tzw. artyska ze spalonego teatru wiec chetnie podziwiam twoj talent i widze, ze nie tylko ja bo masz sporo dziel sprzedanych. Gratuluje Odpowiedz Link
wiedzma30 Radosna tworczosc wlasna ;))) 01.10.08, 04:58 zdjecia: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1009704,2,145.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1009718,2,139.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1073688,2,88.html kolczyki: fotoforum.gazeta.pl/3,0,768135,2,194.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1229276,2,22.html torciki: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1478367,2,6.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1478366,2,5.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1474468,2,8.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1468846,2,11.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1132867,2,65.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1113137,2,75.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,759597,2,208.html jajka rozne fotoforum.gazeta.pl/3,0,116186,2,241.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,120206,2,233.html Odpowiedz Link
azja1974 Re: Radosna tworczosc wlasna ;))) 01.10.08, 08:33 to i ja sie pochwale,bo tak siedze jak mysz pod miotla i czekam na nobla jakiegos albo nike, zebym juz pozycje miala ugruntowana, ale na razie nie daja. na razie tu mnie wydrukuja, na dniach: www.replika.eu/zapowiedzi.php?wyd=1&id3=161&k= a to moja grupa artystyczno-literacka, czesciowo tez polonijna: www.korale.org.pl zdarza mi sie tez malowac, ale nie zawodowo bron boze (well, pisaniem tez na zycie jeszcze nie zarabiam, ale na pewno niedlugo zaczne!), ostatnio rzadko, po tym jak franek olejami bardzo ladnie sobie bluzeczke nowa pomalowal, i na moim dziele tez sie artystycznie wyrazil. artystki wszystkich krajow, laczcie sie! mijaczku, a gdzie to pisanie, co pokazywalas? ja tez chce sobie poczytac, a jakos mi umknelo! daj linka albo wyslij mi na gazete! Odpowiedz Link
mijaczek Re: Radosna tworczosc wlasna ;))) 02.10.08, 00:05 wykopalam ten stary watek... i... on jest naprawde stary [2004!!!!] forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=17276362&a=17276362 milej lektury Odpowiedz Link
tamsin Wiedzma! 01.10.08, 16:20 ogladnelam sobie te twoje torty, o ludzie jakie to kreacje! czy ty tylko dla siebie je robisz czy masz zamowienia i sprzedajesz? Odpowiedz Link
mijaczek Re: Wiedzma! 01.10.08, 19:55 Podpisuje sie pod Tamsin, niesamowita sprawa z tymi tortami....wyglada mi to wszystko na mase marcepanowa, tak? tak to sie nazywa? ja taki ignorant, ze pewnie cos mi sie pomieszalo, no ale w kazdym razie cuuuuudo! Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Wiedzma! 01.10.08, 20:33 Nie, to rozne masy, ale nie marcepanowa - marshmallows fondant, australian rolled fondant (ten tort z motylem), rolled fondant, gum paste, royal icing - to chyba tyle Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Wiedzma! 01.10.08, 20:26 Dzieki Robie je hobbystycznie - dla znajomych i przyjaciolow Choc ostatnio zaproponowano mi prace dekoratora tortow, ale doslownie dwa dni wczesniej dostalam prace na ktora czekalam rok... A niestety do tortow nie chcieli mnie na czesc etatu... Odpowiedz Link
azja1974 Re: Wiedzma! 02.10.08, 08:59 o w morde! pod wrazeniem jestem! toz to prawdziwe dziela! niesamowite! pracy tez gratuluje! Odpowiedz Link
velvet35 Re: Wiedzma! 02.10.08, 09:49 Rowniez gratuluje. Torty niesamowite! No widzicie ile artystek jest wsrod nas! Odpowiedz Link
rudzikowa Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 02.10.08, 11:01 kawalek mojej sukienki mozeciezobaczyc w fotoglaerii mojej fotoforum.gazeta.pl/5,2,rudzikowa.html Odpowiedz Link
azja1974 Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 02.10.08, 13:16 mijaczku, pierwszorzedne wiersze! a moze na jakis konkurs, zamiast do szuflady? albo do www.nieszuflada.pl albo inne biuroliterackie itp? pisac, wysylac, kariere robic. takie jest moje zdanie Odpowiedz Link
mijaczek Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 02.10.08, 19:47 kariere...taaaa.... Szymborska to nie ja.... Ale pisac sobie czasami lubie... milo uslyszec kiedy sie to komus spodoba, bo kazdy lubi jak mu sie jego proznosc i chwale polechce... dziekuje za mile slowko :o) Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 04.10.08, 02:11 te torty sa niesamowite!!!! Ze tez Ci sie cche kochana. ja jestem artystka z kociego i spalonego teatru z naciskiem na koci ( mam 2 w domu) oraz spalony rowniez - wszystkie ciasta mi sie przypalaja. Wiec bardzo was wszystkie kobitki podziwiam ! Odpowiedz Link
jeta0 Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 31.10.08, 21:15 velvet35 napisała: >>Ciekawa jestem czy duzo jest kobiet tworczych wsrod nas rozrzuconych po swiecie.<< Ciekawy wątek podjęłaś, Velvet, brawo. Na pewno jest ich wiele. Może są mniej "internetowe", zajęte swoją twórczością, ale ich akcenty w życiu polonijnym są wyrazne. Np. właśnie w tych dniach odbywa się w Atenach wystawa malarstwa polskich artystek: gr-pl.net/keo_informacje.htm Postaram się wkrótce przedstawić prace z tej wystawy. Więcej zdj. dzieł innych artystów tworzących w Grecji umieściłam na stronie tutaj: gr-pl.net/malarstwo.htm Gratuluję Ci Twoich twórczych poszukiwań i mam nadzieję, że zobaczymy w Twojej galerii kolejne obrazy, powodzenia. Azja1974 - piękne te Wasze "koraliki", z przyjemnością je podczytujemy, no i z pewnością wiesz, że jedna z Was, Beata, udziela się teraz twórczo w Atenach. Napisałaś: >>well, pisaniem tez na zycie jeszcze nie zarabiam, ale na pewno niedlugo zaczne!<< No i jak tam, udało się? mam nadzieję, że tak. Pozdrawiam i życzę twórczej weny. --- Jeta0 gr-pl.net (grecko-polski net) Odpowiedz Link
rudzikowa Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 01.11.08, 01:34 a ja dzisiaj zakupilam sobie zeszyt i moze faktycznie zbiore sie do spisywania naszych przygod w Hiszpanii Odpowiedz Link
velvet35 Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 01.11.08, 13:12 Koniecznie! Wydawce znajdziesz bez problemu, bo jest teraz popyt na tego typu literature. Odpowiedz Link
foxie777 Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 01.11.08, 21:02 Ja tez nie artystka, ale lubie piekne rzeczy.Jako dziecko marzyla mi sie kariera primadonny, ale mimo ze sluch jest b.dobry glos tylko do choru.Co do kotow to mam 3.Lubie tez "tworzyc" w ogrodku.To tyle.Tutaj sa prawdziwi artysci. pozdr Odpowiedz Link
azja1974 Re: Polonijne artystki? Sa tu takie? 04.11.08, 10:55 jeta0 - jasne, wiem, ze beata w grecji jest znana. jak zaczelam czytac twoj post, to juz chcialam dac beacie namiar na te wystawe, ale jesli sie znacie, to na pewno juz jest poinformowana. pisaniem jeszcze nie zarabiam, ech dalam sie nabrac i kupilamsobie ksiazke "perfekcyjna pani domu" i porzadkuje chalupe. nigdy nie skoncze i cale zycie bede juz tylko ze scierka latac, w przerwach karmiac dzieci i wycierajac im tylki. teoretycznie ksiazka miala ulatwic prowadzenie domu, coby miec swietny eekt przy minimum wysilku, ale u mnie jest odwrotnie. po prostu przedtem na wiele rzeczy przymykalam oko i udawalam, ze problem nie istnieje (np kurz na szafkach w kuchni) i oddawalam sie bardziej kreatywnym zajeciom. teraz zaczelam zauwazac brud wszedzie. jedyny pozytywny skutek to %&/ $£$%&!!! na maksa, w zwiazku z tym, jak tylko niunie do jakiegos przedszkola posle to ide do pracy, a kurze w domu niech malz sprzata. Odpowiedz Link