azeitona 20.11.08, 17:38 -27C u mnie dzisiaj; I to poczatek dopiero, bo przeciez zima sie jeszcze nie zaczela I dziecko moje "portugalskie" poszlo na ten mroz...jeszcze wrocil zeby mu jednak twarz szalikiem owinac... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia.sthm Re: Tak sobie tylko jekne;) 20.11.08, 20:39 Ja tez sie takich mrozow boje. Mnie przy juz -10 C juz w zatokach dzwoni, przy - 20 staram sie nie wychodzic jak nie musze, tylko chylkiem do samochodu ...Ale u nas to rzadko taka syberia nastaje. wyzej na polnocy to tak, ja na biegunie nie mieszkam na szczescie Odpowiedz Link
tamsin Re: Tak sobie tylko jekne;) 20.11.08, 20:42 wczoraj musialam wybyc "na miasto" , u nas tak wialo, ze czulam jakby tez -27c bylo, chociaz u nas temperature w F pokazuja. Przyjechalam do domu tak zmarznieta, ze do lozka polozylam sie w dwoch podkoszulkach i swetrze a i tak sie trzeslam. Jutro wybywam znowu w sina dal, jak zlapie zapalenie pluc to nie bede w ogole tym zdziwiona Odpowiedz Link
asica74 Re: Tak sobie tylko jekne;) 20.11.08, 20:49 Boze jedyny, jakby u mnie bylo -27, to Gordon Brown oglosil by stan wyjatkowy. Albo od razu koniec swiata, a co! A ja wyciagnelabym lyzwy i w koncu pojedzila po Tamizie Odpowiedz Link
umaa Re: Tak sobie tylko jekne;) 20.11.08, 20:59 gdzie Ty mieszkasz ze masz takie mrozlyw listopadzie ?? u mnie w Mediolanie, jest ok zera, brr, Odpowiedz Link
monhann2 Re: Tak sobie tylko jekne;) 20.11.08, 21:04 umaa napisała: > gdzie Ty mieszkasz ze masz takie mrozlyw listopadzie ?? u mnie w > Mediolanie, jest ok zera, brr, Kolezanka chyba w Kanadzie, ale z polnocnych rejonow, stad te temperatury. U nas, mimo ze ten sam kraj, temperatury jeszcze do przeskoczenia choc spadl pierwszy snieg... Odpowiedz Link
sylwek07 umaa Ona mieszka w Prowincji Alberta -Kanada 20.11.08, 21:08 I to na samej Polnocy tej Prowincji i taka jest tam pogoda Mozna nawet zobaczyc tam zorze polarna Odpowiedz Link
foxie777 Re: umaa Ona mieszka w Prowincji Alberta -Kanada 21.11.08, 02:25 Boze, toz to straszny mroz.U mnie jest ok 16C i to jest zima. Nawet sobie nie wyobrazam jak musi byc zimno.Jak dlugo trwaja takie temperatury? Jakis tydzien to bym wytrzymala, ale pozniej do domu. pozdr slonecznie Odpowiedz Link
sylwek07 cos o Fort McMurray, Alberta 21.11.08, 08:37 foxie777 napisała: > Boze, toz to straszny mroz.U mnie jest ok 16C i to jest zima. > Nawet sobie nie wyobrazam jak musi byc zimno.Jak dlugo trwaja > takie temperatury? > Jakis tydzien to bym wytrzymala, ale pozniej do domu. > pozdr slonecznie www.grc.k12.nf.ca/climatecanada/fort_mcmurray.htm Odpowiedz Link
rudzikowa Re: cos o Fort McMurray, Alberta 21.11.08, 13:21 brrrrrrrr az mi sie zimno zrobilo my tu mamy kiele 20 ale za to wiuwa . na dworze jednak w zaciuszu na sloneczku miodzio lepiej niz w domu. w domu pomykam w swiatecznych kapciach reniferach cieplusich ze milo bo tu same marmury bleee, mlody a rudzikowym maja takie same a mala lata w crocsach z futerkiem . takze nie jest najgorzej. ranki i wieczory chlodnawe ale do 0 to nam bardzoooooooooooooooo daleko i oby tak do wiosny Odpowiedz Link
roseanne Re: umaa Ona mieszka w Prowincji Alberta -Kanada 21.11.08, 02:48 zorze to bym chciala obejrzeec, nic tylko ise musze na polnoc wybrac w MOntrealu jak narazie najnizej -6, snieg popruszyl dwa razy, zniklo w ciagu kilku godzin Odpowiedz Link
cuciolo Re: Tak sobie tylko jekne;) 21.11.08, 08:27 o boze wspolczuje serdecznie, trza szybko robic skarpety i wyslac ciepla paczke. U mnie pod Rzymem rano i zimniutko kiele 0-5 stopni potem ponad 10 bo sie ochlodzilo W domu mam chlodnawo wiec chodze w polarkach anka-zmarzlucha Odpowiedz Link
azeitona Re: Tak sobie tylko jekne;) 21.11.08, 16:22 dzisiaj jest cieplej -14C dziecie przezylo. Jak wracal do domu to czesc garderoby ciagnal za soba. A zorza polarna wczoraj juz byla na niebie, malo rozbudowana ale zawsze. Mieszkam na tej dzikiej polnocy dopiero od 2 miesiecy, nadmienie ze przeprowadzilismy sie tutaj z Lizbony ( temperatury spadaly tam czasem do +5C, i to tylko jakies 5 dni w roku) no ale coz...pomieszkamy tutaj troszke. Strasza nas tu temperaturami do -50! ale tak sobie mysle ze juz miedzy -30 a -50C to wielkiej roznicy nie ma, bo to juz jest tak cholernie zimno ze nasze receptory zwariowaly i jest im wszystko jedno. W lizbonskim mieszkaniu nie mielismy ogrzewania, tzn mielismy a/c na cieplo ale go nie uzywalismy wiec tutaj bardzo ciezko jest sie nam przestawic na gorac(22C) w domu- musielismy przestac chodzic w polarach! A jak wychodzimy to dzieci sie dra: pospiesz sie matka bo umieram z goraca Pozdrawiam was bardzo cieplutko z tego bieguna A Odpowiedz Link
asica74 Re: Tak sobie tylko jekne;) 21.11.08, 21:33 Jezu, jak czytam o tych twoich -50 to normalnie, tylek mi sam marznie! Kurcze, ja nie lubie zadnych ekstrematlnych temperatur! Idealnie dla mnie to od -7 do +22 A swoja droga chyba owo -27 przyszlo do mnie (w postaci wiejacego +3) Odpowiedz Link