Dodaj do ulubionych

Kondensatory SMD

IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.12.09, 19:36
Potrzebuję pilnie kupić kondensatory do karty graficznej. Konkretnie:

- 6szt. 1500uF 6,3V
- 4szt. 470uF 16V

EVGA GeForce 7300GT 256MB DDR2, 128bit, PCI-E.

Jakby miał ktoś takie do sprzedania to proszę pisać na paco128@o2.pl

Ewentualnie proszę powiedzieć mi gdzie można je kupić. Na placu tuwima dostanę?

Adminie, niech Cię szlag trafi nawet w święta jeśli to jeszcze raz usuniesz.

Wesołych świąt.
Obserwuj wątek
    • Gość: ZiBi Re: Kondensatory SMD IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 25.12.09, 21:46
      Ale co usuniesz? Dwa Twoje posty widzę.
      Kondki albo ktoś tu bedzie miał, albo zamawiaj przez Aledrogo aby
      doszły przed nowym rokiem.
      Na placu Tuwima to ledy dostaniesz, ale nie elementy SMD.
      • Gość: Noinfected Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.12.09, 23:10
        Wiem, wiem, że są dwa. Wcześniej jakoś go nie widziałem. Ale może dlatego, że
        karty nie odświeżyłem. Zgłosiłem go do usunięcia. My bad :)

Na allegro nie ma... Tzn. są, ale nie takie jak potrzebuję. Nie znasz żadnych
        sklepów internetowych, gdzie można owe zamówić? pzdr
        • Gość: ww Re: Kondensatory SMD IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.12.09, 11:01
          Koło Alpinusa jest jakiś sklep elektroniczny.
          • Gość: ZiBi Re: Kondensatory SMD IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 26.12.09, 12:00
            Teraz to juz pod bo przenieśli sie na parter. Ale jak piszę tam nic
            nie ma.
            zobacz w TME (www.tme.eu), jest tez Cyfronika czy Seguro. Elfa jest
            droga ale jak nigdzie nie ma...

Pozdrawiam.
    • Gość: lolek Re: Kondensatory SMD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 10:39
      Zobacz na Husarskiej tam gdzie kursy na prawo jazdy robili (robią.
      Tam kiedyś kupowałem do płyty głównej.
    • Gość: janek8 Re: Kondensatory SMD IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.09, 12:52
      skąd wiesz, że są padnięte?
      Prędzej klękną elektrolity lub jakis tranzystor.
      • Gość: Noinfected Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.09, 13:55
        Nie wymądrzaj się. Wiem co mówię.
        • Gość: optim Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.09, 14:30
          ta karta jest warta max 50zł na allegro, szkoda więc bawić się w wymianę
          kondensatorów
          • Gość: Noinfected Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.09, 15:12
            Gość portalu: optim napisał(a):

> ta karta jest warta max 50zł na allegro, szkoda więc bawić się w wymianę
            > kondensatorów

Fakt. Ale wg mnie lepiej wydać 10zł na kondy i zyskać nowe doświadczenie, niż
            być burakiem, który nic nie potrafi zrobić i żyć całe życie na gotowcach.
            • Gość: lol Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.09, 16:22
              To równie dobrze kup całą elektronikę do złożenia telewizora aby nie być
              burakiem, chłopie ogarnij się, lepiej być fachowcem w jednej dziedzinie niż
              udawać mc gaiwera. Inna sprawa że wstawienie nowych kond. nie koniecznie
              rozwiąże problem, sprzęt komputerowy to delikatne urządzenia i awaria
              kondensatorów może spowodować uszkodzenie innej elektroniki.
              • Gość: Noinfected Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.09, 16:37
                Widzę, że wiecie lepiej ode mnie, czego potrzebuję. Powiedziałem jasno -
                KONDENSATORY. Nie wiesz, to się nie odzywaj. Ewentualnie możesz życzyć innym
                wesołych świąt.
                • Gość: wWw Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.09, 16:38
                  Jak wiesz lepiej to spadaj z forum
                  • Gość: aaaa Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.09, 16:42
                    Gość portalu: wWw napisał(a):

> Jak wiesz lepiej to spadaj z forum

Buahahahaahahahah takiej wypowiedzi to ja jeszcze nigdy nie czytalem hahaha idz
                    do lekarza chlopie hehehehe

Noinfected, nie daj po sobie jeździć!
                    • Gość: wWw Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.09, 17:13
                      Noinfected byś przynajmniej cipko podpisał się normalnie a nie udawał że ktoś
                      cię broni pajacu. Oczywistym jest że zrobiłeś z siebie debila .
                      • Gość: Noinfected Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.09, 17:33
                        A ty jesteś kretynem. Mówiąc to, pewnie obrażam samego siebie, bo masz internet,
                        tak samo jak ja, z dialogu. Więc można przyjąć, że Ty i ja, to jedna osoba, bo
                        mamy takie same adresy. Żeby zostać takim niedorozwojem jak Ty, to trzeba mieć
                        niezłego pecha...
                        • Gość: Kuzyn Janka Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.09, 18:19
                          Gość portalu: Noinfected napisał(a):

> A ty jesteś kretynem.

Typowe zachowanie trolla - aby komuś dojebać. Idź se zwal lepiej
                          tonę węgla onanizatorze.

:)
        • Gość: Kuzyn Janka Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.09, 16:21

> Nie wymądrzaj się. Wiem co mówię.

No to szukaj dalej, pajacu
          • Gość: Noinfected Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.09, 16:40
            Typowe zachowanie trolla - aby komuś dojebać. Idź se zwal lepiej tonę węgla
            onanizatorze.
            • Gość: wujek "dobra rada" Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.09, 18:24
              Trollu. Poszukaj w googlach albo na elektrodzie.pl
              Szukajka kopie?
        • Gość: janek8 Re: Kondensatory SMD IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.09, 12:38
          Skoro takiś najmądrzejszy to powinieneś też wiedzieć gdzie to kupić.

Tak czy inaczej jestem ciekaw jak zdiagnozowałes kondensatory SMD. Pewnie ich
          nawet nie wylutowując?
          Nie pozdrawiam
          /janek8
          • Gość: ja Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.09, 13:18
            co ty jestes tepy to ja nie mam pytan... znalazl sie elektronik jedyny w
            walbrzychu, co mysli ze wszystkie rtozumy pozjadal... pokory troche chlopie
            • Gość: janek8 Re: Kondensatory SMD IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.09, 18:38
              OJ! Ależ nigdy nie mówiłem, że jestem elektronikiem. Nawet jeśli, to tylko
              trochę i na pewno nie dobrym.
              Dlatego, zakuta pało, pytam jak zmierzyłeś C nie wylutowując go z obwodu. Może
              się czegoś więcej nauczę.
              • Gość: ZiBi Re: Kondensatory SMD IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 27.12.09, 23:41
                Że tak zapytam - po co mierzyć jeśli widać uszkodzenie.
                • Gość: janek8 Re: Kondensatory SMD IP: 77.255.71.* 15.01.10, 22:12
                  W przypadku elementów SMD, jeśli nie są spalone, lub uszkodzone mechanicznie
                  diagnoza "na oko" nie jest możliwa
                  • Gość: ZiBi Re: Kondensatory SMD IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 16.01.10, 10:52
                    Tak samo jak zwykłego elementu przewlekanego, diagnoza nie mozliwa
                    na oko.
                    Ale przy tych pojemnościach zapewne te elektrolity to nie sa
                    tantalowe tylko zwykłe puszki aluminiowe ze stopką SMD, więc
                    diagnoza bardzo prawdopodobna na oko jak przewlekanych kondków -
                    spuchły, to do wymiany.
    • Gość: T.. Re: Kondensatory SMD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 17:20
      Na Psim Polu (Nowe Miasto) Jest sklep z tego typu elektroniką.
    • Gość: Kuzyn Janka Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.09, 18:17

> Adminie, niech Cię szlag trafi nawet w święta

Typowe zachowanie trolla - aby komuś dojebać. Idź se zwal lepiej
      tonę węgla onanizatorze.
      • Gość: Noinfected Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.12.09, 18:24
        Wszystkim, którzy udzielili normalnej odpowiedzi bardzo dziękuję i pozdrawiam.

A wy, kretyny, co próbujecie zaistnieć, bo wam matka, żona, kochanka nie daje,
        idźcie się po dupkach polizać. Kończę swoje wywody. Bye bye.

P.S. Mam nadzieję, że rózgi pod choinką znaleźliście.
        • Gość: SP6 Re: Kondensatory SMD IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.12.09, 13:51
          Nie daj Bóg, żeby ten pseudoelektronik Noinfected był przy okazji
          krótkofalowcem, bo to najczęściej idzie w parze. Jak się czyta takie
          bazdety, to zastanawiam się, czy w ogóle podchodzić do egzaminu a
          później krakać jak Noinfected i jemu podobni.
          To pewnie ty próbowałeś zawiesić dzisiaj SR6S?
    • Gość: pan pikus Re: Kondensatory SMD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 11:27
      www.youtube.com/watch?v=V2sedTLIRWU

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka