Gość: jakajafajna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 20:50 Mam pytanie, po co do kopert z rachunkami za telefon TP są przyklejone blaszki?? Dla mnie jest to prawdziwa hydrozagadka i rzecz całkowicie pozbawiona sensu i logiki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: .. Re: koperta z blachą IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.01.10, 21:14 na blaszce jest logo firmy kurierskiej,niekiedy odrywają tą blaszkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: koperta z blachą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 21:21 ponieważ firmy kurierskie mogą rozprowadzać listy o określonej wadze, ta blaszka sprawia, że list jest wtedy cięższy, lżejsze tylko poczta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakajafajna Re: koperta z blachą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 21:31 Dzięki za wyjaśnienie teraz już wszystko wiem. W nagrodę kawał a propos sensu i logiki : Siedzi Jasiu w czasie lekcji na korytarzu szkolnym i powtarza: - gdzie sens, gdzie logika, gdzie sens, gdzie logika... Przechodzi pan dyrektor i pyta zaciekawiany -Jasiu co ty tu robisz i dlaczego ciągle powtarzasz "gdzie sens, gdzie logika"? Jasiu odpowiada: - no bo gdzie sens, gdzie logika... Pani wyrzuciła mnie z klasy bo strasznie napierdziałem, no i gdzie sens, gdzie logika - ja siedzę na korytarzu a oni nadal w smrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dirak Re: koperta z blachą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.01.10, 12:41 a co to za blaszki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 znowu nadaje Re: koperta z blachą IP: *.tpnet.pl 31.01.10, 12:42 blaszki to macie w glowach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: koperta z blachą IP: *.walbrzych.vectranet.pl 31.01.10, 12:55 Jest to walka z monopolem Poczty Polskiej na drobne przesyłki listowe. Firma prywatna dostarcza specjalnie dociążone listy , aby być w zgodzie z przepisami. Pobiera opłaty jak za lżejsze , chociaż formalnie nie może. Ot, taki trick by złamać monopol PP. Odpowiedz Link Zgłoś