Dodaj do ulubionych

chleb bez spulchniaczy

IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.10, 12:59
Chcialam się zapytać, czy ktoś może wie, gdzie w Wałbrzychu można kupić taki chleb? To dla małego dziecka. Z góry dziekuje za odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.dialog.net.pl 29.05.10, 14:03
      nie kupisz
    • Gość: wzka Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.chello.pl 29.05.10, 15:07
      Chyba najlepszym rozwiązaniem jest pieczenie własnego chleba. W sklepach i na
      portalach aukcyjnych są automaty do chleba. Świetna sprawa. Wystarczy wrzucić
      składniki i włączyć urządzenie. Automat sam wymiesza , sam upiecze i da znać,
      że pieczywo jest już gotowe. Można dodawać dowolne dodatki - ziarna, bakalie
      itp. Gotowe mieszanki są dostępne w marketach. Można tez kupić "normalną" mąkę
      - żytnią, pszenną, razową itp. Chleb wyjątkowo pyszny i takiego nie kupisz w
      żadnej piekarni.
      PS. Jeśli już kupuje to chyba najbardziej smaczny i zdrowy jest chleb - baltazar.
      • Gość: uk56 Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 15:14
        Chleb bez spulchniaczy napewno nie w żadnej fabryce chleba
        • Gość: do a Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.05.10, 17:23
          ha ha ha możesz zapomnieć ewentualnie pomarzyć ... tylko wyrób własny z znanych
          oczywiście składników , tak to fakt warto kupić maszynkę do pieczenia chleba
          wtedy wiesz co jesz ...
          • Gość: Gościu Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.10, 11:03
            W niektórych znanych piekarniach mozna kupić. Nie jest to co prawda
            całkowicie wolny od tego ale i tak w porównaniu z tym badziewiem co
            jadłem na zachodzie jest OK.
    • Gość: Maria Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 17:43
      Jest i można go dostać w "makro"
      nazywa się "Chleb Domowy"
      jest na zakwasie bez drożdży i innych spulchniaczy
      >>>
      Chleb
      Domowy

.
      Ja kupuję ten
      lub piekę sama według przepisu ze strony:
      >>> www.mojapiekarnia
      najpierw robię zakwas, wszystko masz na tej stronie.
      • Gość: do marii Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.05.10, 17:49
        ha ha ale naiwna i ty w to wierzysz ze tam nie ma chemii ha ha ha myślisz że jak
        nie napiszą to nie dają ha ha ha zdziwiła byś się...
        • Gość: Maria Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 18:29
          cytat ""ha ha ale naiwna i ty w to wierzysz ze tam nie ma chemii ha ha ha myślisz że jak nie napiszą to nie dają ha ha ha zdziwiła byś się...""

o użyciu gwoździ gliny i gipsu też nie piszą więc według twojego toku rozumowania mamy uważać że te składniki też tam znajdziemy!???
          typowy sposób myślenia negatywnego i stereotypowego.
    • Gość: beata Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.10, 19:43
      w niedziele obok giełdy sprzedaja takie duże bocheny.mówia ze to
      prawdziwy chleb na zakwasie.
      • Gość: a Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.10, 19:50
        Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)
        • Gość: klio Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 21:41
          ten giełdowy chleb to niestety chleb wspomagany spulchniaczami,do
          tego wściekle drogi.chleb na spulchniaczach jest : zawsze
          ładny ,równy ,wielkość nieadekwatna do wagi ,miękki jak wata ,skórka
          też niby chrupiąca ,ale miękka .Szukać zatem przeciwności :)
    • Gość: a Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.05.10, 06:56
      Chleb bez polepszaczy kosztuje prawie 20 zł.
      • Gość: ja Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.05.10, 08:00
        Bzdura...na całym Górnym Śląsku w każdek małej piekarni kupisz
        chleb...normalny i bez spulchniaczy..tam to norma....i cene tez ma
        normalną tylko troche drozszy od naszego spulchnionego.
        • Gość: kkk Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 13:31
          Jak masz auto to jedz do Mezimesti za Mieroszowem/czechy/ za 18koron masz nie
          oszukany porządny, duży i ciężki chleb, można kupić na zapas i zamrozić, smakuje
          po rozmrożeniu lepiej niz polski świeży.Polecam.
          • Gość: lommuregh Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 16:35
            Przecież czeskie pieczywo jest nie zjedliwe ,no chyba że tamten
            chleb jest inny..
            • Gość: kkk Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 18:22
              Nie jest zjadliwe dla kogoś kto się przyzwyczaił do spulchniaczy i wypełniaczy
              albo urodził się jak już przestali robić normalny chleb w Polsce...
              • Gość: smakoszka Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.05.10, 18:34
                W maleńkiej wiosce Raszów, tuż za Kamienną Gorą jest skansen "Dom
                pachnący chlebem". Tam - rzeczywiście - właścicielka wypieka chleb
                bez żadnej chemii, na autentycznym, oryginalnm zakwasie, w piecu
                opalanym węglem. Byłam, widziałam cały proces, próbowałam i mogę
                polecić. Bochenek ok. 70 dkg kosztował dokładnie rok temu 7 zł.
                Warto!
              • Gość: ss Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.10, 22:37
                kkk mylisz się bardzo ,bo w czasach komuny nie było czegoś takiego
                jak polepszacz, a to czas mojej młodości .Chleb bez polepszaczy można
                kupić ,ale nie oczekujcie ceny 1,50 czy 2 zł .
          • Gość: Mezimesti gdzie? Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.10, 08:15
            ten chleb, to w jakimś konkretnym sklepie w Mezimesti??
            • Gość: kkk Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 08:36
              Jest tam market w samym centrum,po lewej stronie jak jedziesz od granicy, trudno
              nie zauważyć.W nd zamknięty, w sobotę
              tylko do 12, ale w pobliskich Police nad Metuje jest market czynny w sob i nd.

A do kol.wyżej-toż własnie mam na mysli ze za komuny nie dodawano żadnego
              badziewia do chleba bo mozna było oberwać wyrok za przestępstwo gospodarcze.
              We francji zaś taki chleb jak mamy nie można sprzedawać jako chleb tylko jako
              pieczywo chlebopodobne.
              W sumie też po kilku razach można dojść do wprawy w pieczeniu samodzielnym, mi
              to zajmuje jakieś 20 min/przygotowanie zaczynu+mycie garów/ a w międzyczasie
              wstawia się do piekarnika kilka bochnów i jest na cały tydzień bo płacić 5 czy
              7 zł za niecały kg chleba ani mi w głowie choc stać mnie/dla zasady/.
              • Gość: smerf maruda Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 19:17
                Proponuję chleb od Marka przy ul. Lewartowskiego. Smak z mojej PRL-owskiej
                młodości, a pączki palce lizać, jak za dawnych dobrych czasów, no i to chyba
                jedyny chleb, po którym nie mam zgagi. POLECAM i to nie jest autoreklama!! Nie
                cierrrrpię spulchniaczy!!!!
                • Gość: kkk Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 22:38
                  Po ile ten chlebek?
                  • Gość: robol Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 22:44
                    Jak już to od pani Krystyny Markowej gamoniu.A z tym chlebem to chyba
                    żart .Kiepski żart
                • Gość: ewa Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.10, 09:41
                  jeśli chodzi o mały sklepik spożywczy w bramie na parterze na
                  Lewartowskiego to pączki czy bułeczki słodkie są rzeczywiście
                  pyszne, natomiast chleb to porażka, poleży troche i sól z niego
                  wychodzi - nie da się jeść
        • Gość: a Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.06.10, 12:25
          nie bzdura, sama kupiłam chleb w tej cenie.
          • Gość: Barbaba Re: chleb bez spulchniaczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.06.10, 18:30
            A po czym poznać, że je ma ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka