Dodaj do ulubionych

Kupujemy kasy fiskalne!

29.07.10, 22:43
Od lat czekaliśmy na ten moment.
Będziemy mogli podnieść ceny pod pozorem zakupu kas fiskalnych!
Demo...czne państw złupi pacjenta po wielokroć.
Lekarzom nieco spadnie ilość pacjentów (wzrost cen) ale ze względu na
wyższe IQ przeciętnego lekarza nad przeciętnym pacjentem, zawsze
traci ten ostatni.
Rozwiną się paramedyczne gałęzie biznesu typu Bicom, Powerhealth czy
ziólka księdza Mietka. I, daj Boże, bez ofiar.
Obserwuj wątek
    • Gość: lao Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 22:47
      hehe,Kasy fiskalne są refundowane w 95 % dla was ,więc jak
      podniesiesz ceny to znaczy ,ze zbierasz na nową brykę..
      • lekarzspecjalista Re: Kupujemy kasy fiskalne! 29.07.10, 23:47
        Oczywiście, że zbieram,
        A o refundacji nie słyszałem, dobra wiadomość o ile prawdziwa!
        Jśli handlujesz kasami, to się dogadamy ;>
        • Gość: Jabba Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.10, 00:10
          Klasyka niedoinformowania! Jak tak stawiasz diagnozy jak wyrok w 1
          poście to współczuję pacjentom.
          Jak nie dasz ciała i zainstalujesz w terminie to 50% ceny kasy (lecz
          nie więcej niż 700 zł) za kasę zwróci Ci budżet.
          Kasy do gabinetu lekarskiego nie mają specjalnych wymagań więc
          dostaniesz taką za cenę poniżej 1000 zł
          Jak nie stać Cie na inwestycję rzędu 500 zł to zwijaj praktykę.
    • edi-666 Re: Kupujemy kasy fiskalne! 29.07.10, 22:50
      lekarzspecjalista napisał:

> I, daj Boże, bez ofiar.

Ofiary muszą być. Jak nie w ludziach to w sprzęcie.

A kasa fiskalna nie będzie w przeciętnym gabinecie tylko u lekarza prowadzącego
      prywatną praktykę. Jezeli takowy doktorek jest uczciwy a nie chytry i pazerny to
      ceny za "usługę" nie wzrosną. No ale widząc wypowiedz "lekarzspecjalista" to
      środowisko szykuje się na żniwa.
      • lekarzspecjalista Re: Kupujemy kasy fiskalne! 29.07.10, 23:57
        Prywatna praktyka lub NZOZ, na przykład w zakładzie pracy, prowadzony
        jest także przez menadżera/lekarza mającego kontrakt z NFZ.
        Ceny wolnorynkowe usług nie kontraktowanych przez NFZ na pewno
        wzrosną ponieważ wzrośnie koszt przychodu.
        Obciążenie z tytułu opodatkowania i tak jest dość duże, a utrudniony
        dostęp do świadczeń refundowanych przypomina historię prohibicji.
        Szarą strefa nie są drobe kwoty płacone przez elitę w prywatnych
        gabinetach lecz miliardy rozkradane w majestacie prawa w procesie
        redystrybucji.
        Jakim cudem w NFZ są premie? Z naszych składek zdrowotnych? Żniwo
        szykuje się w przekształcanym NFZ i branży IT.
    • walbrzol Re: Kupujemy kasy fiskalne! 29.07.10, 23:11
      A ja uroczyście przysięgam, że jeżeli nie otrzymam od lekarza paragonu, tego
      samego dnia piszę zawiadomienie do UKS, przy czym nie mam na myśli Uczniowskiego
      Klubu Sportowego.
      • lekarzspecjalista Re: Kupujemy kasy fiskalne! 30.07.10, 00:00
        A ja zapraszam po paragon!
        Wizyta 100 zł, druk ZLA 20 zł, USG 80-200 zł, EKG - 50 zł, RTG - min 20
        zł, wizyta domowa od 150 zł.
        I o to chodzi!
        Specjalista 150 %, doktorat 200%, profesor 300%
        Będzie spokój w gabinecie, a walbrzole pójdą w kolejkę do kuracjuszki.
        • Gość: TSC Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 01:20
          Zawsze wiedziałem , że jesteś kanalią, więc w sumie nie dziwi mnie
          twój tekst.
          Z drugiej strony przyznaję, że rozbroiłeś mnie swoim wizjonerstwem i
          ujmującą szczerością.
          Niewykluczone, że pierwszymi pacjentami "kuracjuszki" będą te
          wszystkie gamonie, które wchodziły ci w dupę na tym Forum.
          • Gość: miejscowy Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.chello.pl 30.07.10, 03:16
            Bedzie tak jak z taxi.Jedziemy z paragonem,czy umawiamy sie na kwote.? Urzedasy skarbowe juz sie ciesza.!
        • hopex Re: Kupujemy kasy fiskalne! 30.07.10, 06:45
          Nareszcie znikną ostatnie święte krowy. Deklarując ilość pacjentów i godziny pracy gabinetu (lekarze mieli do tej pory zryczałtowany podatek) większość lekarzy określała, że gabinet czynny będzie 2 dni w tygodniu po jednej godzinie i na tej podstawie wyliczano im symboliczny podatek. Może teraz się to zmieni. Jednak aby paragony z kas fiskalnych u lekarzy miały jakikolwiek sens zmiany w prawie powinny pójść dalej. Uważam, że jeśli każdy z nas kwotę widniejącą na takim paragonie mógł sobie odpisać od podatku, to wtedy każdemu zależałoby na jego uzyskaniu i wtedy lekarz musiałby je wystawiać. W przeciwnym razie pierwsze słowa lekarza specjalisty do pacjenta wchodzącego do gabinetu będa brzmiały : na paragon czy prywatnie ??
          • lekarzspecjalista Re: Kupujemy kasy fiskalne! 30.07.10, 17:26
            Masz rację z tymi świętymi krowami, rozumiem, że zanikną pacjenci
            chcący nadal otrzymywać za darmo świadczenia typu ZLA czy skierowanie
            do szpitala.
            Od lat nie jest tak jak piszesz, masz nieaktualna wiedzę dotyczącą
            opodatkowania lekarzy.
            Co do odpisu - nie ma sprawy, faktury i rachunki już są na porządku
            dziennym, dlaczego ie bierzesz? A odpis przecież niedawno
            funkcjonował!
            Jest jeszze coś:
            Każda recepta jest od pewnego czasu drukiem zamawianym przez lekarza
            na jego własny koszt a przyznasz, że nie płacisz za nią?
            Dlaczego?
            A lekarz płaci i wrzuca to w koszt działalności.
            Czy przez to masz tańsze leki? Czy nie zauważyłeś jak niechętnie
            wypisywane są recepty?
            Polityka zdrowotna ma na celu obniżenie kosztów leczenia i tu się
            sprawdza - mniej recept to taniej.
            Więcej przychodów ściągniętych przez lekarzy-poborców podatku też
            "taniej".
            A jak zaczniemy kredytować pacjentów a potem z nich ściągać długi? A
            recepty na P wystawiane pacjentom "na prośbę" (na prostatę,
            natrzustkę) są tego ciekawym przykładem: zgłaszam pacjenta, że nie
            dostarczył dokumentacji i zaczyna się ściganie...
            Przecież pogotowie już to robi, a ze względu na koszty często nie
            wystawia się ZLA w szpitalach i SORach a nawet niektórych gabinetach
            prywatnych.
        • walbrzol Re: Kupujemy kasy fiskalne! 30.07.10, 09:23
          "lekarzuspecjalisto" szczególnie nie dziwi mnie twoja cyniczna odpowiedź, bo
          swoim głosem przedstawiasz tylko stanowisko swojego pazernego na pieniądze
          (niestety, nie na wiedzę) środowiska. Wprowadzenie kas fiskalnych nie zmieni
          bowiem waszych kosztów (oprócz 50% zakupu samego urządzenia), gdyż VAT na usługi
          medyczne jest w kategorii "Zw", czyli wynosi 0, kasa pozwoli natomiast
          zaewidencjonować obroty waszych gabinetów. I tylko o to chodzi! Tego się
          baliście do tej pory - ujawnienia prawdziwych dochodów. Oczywiście, nie jestem
          durniem i wiem, że -w większości przypadków- będziecie pracować bez wydawania
          paragonów, stąd moja deklaracja o UKS. Jak wam po kontroli dopier__dolą domiar,
          to zmienicie optykę postrzegania świata. A te wszystkie druczki, sruczki, itp. i
          tak już liczycie w cenę - wiem, bo często korzystam (pośrednio) z waszych usług.
          I szlag mnie trafia, że na p...w w białych fartuchach musimy płacić dwukrotnie,
          raz w składce, drugi raz w gabinecie. Żeby poziom waszej wiedzy i skuteczność
          terapii predestynował do takich wydatków- pal licho, jednak nie stać mnie na
          luksus utrzymywania naukowych leni, którzy zarabiają krocie na państwowym
          sprzęcie, wspierani "datkami" pacjentów i firm farmaceutycznych. Ufam, że kiedyś
          rząd będzie się mógł wziąć za drugą grupę, bardziej "świętą" -czarnych żołnierzy
          kościoła, którzy "przycinają" budżet nie mniej niż "biała armia".

IMO w d__pach wam się poprzewracało. Zejdź ziemię lekarzu! Na ziemię!

lekarzspecjalista napisał:

> A ja zapraszam po paragon!
          > Wizyta 100 zł, druk ZLA 20 zł, USG 80-200 zł, EKG - 50 zł, RTG - min 20
          > zł, wizyta domowa od 150 zł.
          > I o to chodzi!
          > Specjalista 150 %, doktorat 200%, profesor 300%
          > Będzie spokój w gabinecie, a walbrzole pójdą w kolejkę do kuracjuszki.
          • Gość: Meg-Do walbrzola Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.03.11, 23:06
            Coś się tak czepił, żal Ci dupe ściska i zazdrościsz, bo Ty pracujesz na kasie w markecie i wyrzucasz tu swoje flustracje. Będziesz teraz odstawiał wielkiego pana co to da popalić lekarzom jak paragonu nie dostanie. Trzeba było skończyć medycynę, uczyć się pól życia i ciężko harować na swoją pozycję.Pewnie jakbyś miał takie obowiązki i ludzkie życie w swoich rękach to byś się zesrał w pory i pobiegł do mamusi. Nie twierdzę , że wszyscy lekarze są w porządku, ale należą im się godziwe zarobki i nie należy się tego czepiać. Nie ma bardziej odpowiedzialnej i stresującej pracy, więc nie gadaj tu o pazerności na pieniądze. Zobaczymy jakim głosikiem będziesz gadał jak wydarzy Ci się jakieś nieszczęście ( nie życzę oczywiście) i do kogo wtedy polecisz z płaczem...
            • Gość: o Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 12:27
              Nikt nie broni lekazom zarabiac,a le niech od tych zarobkow placa adekwatne podatki, bo tak dotychczas nie bylo.
    • Gość: praktyk Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 09:12
      Nie wydaje się wam podejrzane, że lekarze swoją działalność nazywają
      "praktyką"?
      • Gość: MIŚ Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.10, 09:42
        Dziwi mnie że tak się uparli na tych lekarzy. Ja do lekarza
        prywatnie chodzić nie muszę, wystoje swoje w kolejce w przychodni,
        ale do fryzjera niestety tak. Tam nie ma kas fiskalnych i jest
        absolutna "wolna amerykanka" Od lat chodzę do tego samego fryzjera i
        proszę o to samo i nigdy nie zapłaciłem tyle samo. Myślę że reszta
        ludzi też...
        • Gość: chirurg Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.10, 09:45
          Z mojego pamiętnika chirurga:

To był udany dzień. Usunąłem dzisiaj w pracy śledzionę u pacjenta. A w domu
          śledzika na NK.
        • Gość: kasiar Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.centertel.pl 02.08.10, 22:11
          to powiadom skarbówkę o tym fryzjerze...
          Muszą wszyscy posiadać kasy - bez względu na obrót!
    • Gość: ksiądz Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: 94.254.217.* 30.07.10, 10:23
      jeszcze tylko powinni nakazać wprowadzenie kas fiskalnych i
      opodatkowania tym pederastom w czarnych sukienkach !!!
      • Gość: lubiący Wałbrzych Re:do księdza IP: 188.33.87.* 30.07.10, 10:37
        Najwyższy czas!Nie wozili by się takimi zajebiaszczymi "furami" na dziwki,mniej
        by odwiedzali agencje towarzyskie.Zostało by im więcej na alimenty dla swoich
        bękartów.
      • Gość: hmm Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.ptrhosting.com 30.07.10, 14:19
        Sam pomysł popieram. Taca z kasą fiskalną :)
        Ale po co od razu rzucać wyzwiskami, ludzi zniechęcacie do dobrego pomysłu.
        • aazz91060 Re: Kupujemy kasy fiskalne! 01.08.10, 04:10
          Ciekawe jak by to bylo.Jak ofiara z paragonem to do spowiedzi a jak bez paragonu ,to od razu do komunii.
    • Gość: dsa Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.10, 08:18
      moj ulubiony neotrol w koncy zarejstrowal nick :D
      • Gość: Aleksander Ustka Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.10, 15:57
        Uważam tak, że skoro przyszedłes kliencie do mnie i zdecydowałeś się
        coś zamówić (ot chociażby zwykłego hamburgera) po czym zjadłeś go to
        po co Ci paragon?? Mało tego, po tym artykule doskonale zdaję sobie
        sprawę, że tylko miernoty społeczne czyli klienci których nie stać na
        porządną restaurację potrafią nabruździć i nawymyslać niestworzone
        rzeczy żeby tylko drugiemu (czyli mnie) zrobić na złość- sam taki
        jeden z drugim niczego w życiu nie osiągnął a dochód innego w oczy
        kole- Jakbyś był kimś- czyli miał jakąś pozycję społeczną nie
        sprężałbyś się cały rok żeby na siłę pojechać na wczasy a później
        liczył każdą złotówkę oszczędzając 20zł na obiedzie - ale jak już w
        głowie poprzestawiane i nabita zazdrość i zawiść to żadne argumenty
        nie pomogą!
        - Onet
        • Gość: miejscowy Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.chello.pl 03.08.10, 01:46
          Jezeli uwazasz ludzi za miernoty spoleczne,tylko dlatego,ze nie stac ich na porzadna restauracje,to swiadczy ,ze nie oni ale ty jestes najwieksza miernota z jaka mozna zetknac sie nie tylko na tym forum ale w calym internecie.!Takiego pyszalkowatego glupka,ze swieca szukac.!No i co to za porzadna restauracja z obiadem za 20zl.Miernota.!
          • Gość: Jola Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.10, 22:13
            PROSTYTUTKA LADA DZIEŃ BĘDZIE MUSIAŁA REJESTROWAĆ SWOJĄ PRACĘ JAKO NORMALNĄ DZIAŁALNOŚĆ GOSPODARCZĄ I OPŁACAĆ SERIĘ ZEZWOLEŃ, OPŁAT, UBEZPIECZEŃ ZDROWOTNYCH (TAK MOŻNA PŁACIĆ ZA NIC) I WIELE INNYCH, TAK ŻE W REZULTACIE ZOSTANIE JEJ ZŁOTÓWKA DO PODTARCIA SIĘ.
            • Gość: pacjent Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: 78.9.89.* 30.11.10, 00:15
              wy lapiuchy powinniesie miec kacy 7 lat temu...zlodzieje
              • Gość: A pa co Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.10, 13:43
                Tak się składa, że kasy fiskalne nie służą ewidencji obrotów, tylko dokumentowaniu transakcji celem odprowadzenia podatku od usługi (nie mylić z podatkiem od uzyskanych przychodów z tytułu prowadzenia działalności gospodarczej). Usługi medyczne są zwolnione z podatku. Sens wprowadzania ich dla lekarzy ma więc charakter represyjny, bo nie służą celowi, dla którego posiadają je inne podmioty, a ewidencji obrotów właśnie. Zaś na wprowadzenie podatku od usług medycznych rząd nie chce się zgodzić. Z tego powodu fryzjer i sklepikarz mogli odliczyć pełen VAT np. od samochodu z kratką - lekarze nie.

Kto mi powie - gdzie tu zdrowy rozsądek? To tak na marginesie wieszania psów na lekarzy :-)
            • Gość: pacjent Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: 78.9.89.* 30.11.10, 00:21
              wy PEDAŁY DOKTORSKIE!!mam nadzieje ze kiedys ktos wsadzzi wam szyszke odwrtnie w DUPE
            • daria_sejmowa Re: Kupujemy kasy fiskalne! 30.11.10, 11:01
              > PROSTYTUTKA LADA DZIEŃ BĘDZIE MUSIAŁA REJESTROWAĆ SWOJĄ PRACĘ

Nie przejdzie. Nie można czerpać korzyści majątkowych z nierządu. Więc te panie nie będą nigdy płacić podatków bo państwo zostało by stręczycielem :)
              • Gość: Zbycho. Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.10, 11:38
                Ależ nie, państwo pobiera podatek od zarejestrowanej działalności.
                Chodzi tylko o sprzedanie 15 000-80 000 kas klubom i salonom masażu przez kolegów Rycha i Zdzicha.
    • Gość: obserwator Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.10, 14:13
      I bardzo dobrze już dawno to powinni zrobić!!! Byłem u weterynarza z psem i zapłaciłem za wizytę 485zł i nawet paragonu nie wystawił czyli cała kasa na czysto do kieszeni a takich klientów kilkunastu dziennie!!! Jak inni płacą vat i podatki od zarobków to dlaczego lekarze mają mieć ulgi!!!
      • Gość: gosc Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.dynamic.chello.pl 30.11.10, 18:18
        zmen fryzjera ja chodze do jednego od 3 lat i płace zawsze tyle samo
        • haba.baba Re: Kupujemy kasy fiskalne! 30.11.10, 19:57
          nie wiem jak jest obecnie ale kasa fiskalna to twoje trofeum masz działalność masz kasę nie masz dziaalności kasę możesz wyrzucić bo komuś innemu nie można było podarować,chyba że teraz się zmieniło
      • Gość: Meg Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.03.11, 23:18
        Po prostu przemawia przez was zawiść. I co tego że ma kilka takich wizyt dziennie? Chciałeś mieć psa , to licz się z wydatkami.
        Nie wystawił paragon bo nie miał takiego obowiązku. A podatek dochodowy musi każdy płacić, weterynarz też.
        • Gość: rhrth Re: Kupujemy kasy fiskalne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.11, 12:31
          Tylko co innego ryczalcik podatkowy na kilkaset zlotych a co innego podatek od realnego przychodu (ktory nie jest wykazywany).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka