Gość: AutoR
IP: *.chello.pl
22.10.10, 23:26
Mam takie pytanie do was, drodzy forumowicze. Proszę oświećcie mnie w kwestii mycia własnego auta. Z tego co wiem, nie można umyć pod domem, bo niby mandat (niby za zanieczyszczanie środowiska). I teraz tak: troszku poczytałem o tym w sieci i okazuje się, że nawet za samo przetarcie samochodu gąbką z czystą wodą (nawet podczas deszczu SIC!) grozi nam mandat!!! Ja się pytam dla kogo w takim razie są te wszystkie środki czystości i akcesoria do mycia aut w marketach? Dla właścicieli domków jednorodzinnych z garażami i ogródkami...gdzie ewentualnie panJaśnieWładza może nam nagwizdać? To jest jawna dyskryminacja...Nieświadom głupich przepisów (normalka w tym powalonym kraju) kupiłem EKOLOGICZNY BIODEGRADOWALNY SZAMPON Z WOSKIEM do mycia auta, a nie mogę go użyć i to w mieście, w którym składowany jest azbest i inne odpady niebezpieczne, i w którym pali się opony w celach grzewczych!!! Zaraz z pewnością znajdą się wielcy "światowi-przyszłościowi" z komentarzami, że są myjnie...tylko czemu mam wydawać 10zł za umycie auta, skoro mam wszystkie potrzebne kosmetyki i mogę to zrobić dużo niższym kosztem? Czy mam w takim razie rozumieć, że nasze państewko pod przykrywką działań proekologicznych lobbuje korzystanie z myjni?! Moje główne pytanie brzmi: czy jest w tym zapyziałym mieście miejsce, gdzie można legalnie i bezproblemowo umyć sobie autko nie nabijając kasy myjniom? Pozdrawiam.