Dodaj do ulubionych

Mycie auta...

IP: *.chello.pl 22.10.10, 23:26
Mam takie pytanie do was, drodzy forumowicze. Proszę oświećcie mnie w kwestii mycia własnego auta. Z tego co wiem, nie można umyć pod domem, bo niby mandat (niby za zanieczyszczanie środowiska). I teraz tak: troszku poczytałem o tym w sieci i okazuje się, że nawet za samo przetarcie samochodu gąbką z czystą wodą (nawet podczas deszczu SIC!) grozi nam mandat!!! Ja się pytam dla kogo w takim razie są te wszystkie środki czystości i akcesoria do mycia aut w marketach? Dla właścicieli domków jednorodzinnych z garażami i ogródkami...gdzie ewentualnie panJaśnieWładza może nam nagwizdać? To jest jawna dyskryminacja...Nieświadom głupich przepisów (normalka w tym powalonym kraju) kupiłem EKOLOGICZNY BIODEGRADOWALNY SZAMPON Z WOSKIEM do mycia auta, a nie mogę go użyć i to w mieście, w którym składowany jest azbest i inne odpady niebezpieczne, i w którym pali się opony w celach grzewczych!!! Zaraz z pewnością znajdą się wielcy "światowi-przyszłościowi" z komentarzami, że są myjnie...tylko czemu mam wydawać 10zł za umycie auta, skoro mam wszystkie potrzebne kosmetyki i mogę to zrobić dużo niższym kosztem? Czy mam w takim razie rozumieć, że nasze państewko pod przykrywką działań proekologicznych lobbuje korzystanie z myjni?! Moje główne pytanie brzmi: czy jest w tym zapyziałym mieście miejsce, gdzie można legalnie i bezproblemowo umyć sobie autko nie nabijając kasy myjniom? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: bmw Re: Mycie auta... IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.10, 23:31
      na parkingach strzeżonych możesz umyć auto tymi właśnie sodkami co to są do nabycia w marketach.

Pojął ?
    • Gość: czesław hydraulik Re: Mycie auta... IP: *.chello.pl 23.10.10, 00:12
      Ja nie zwracam na to uwagi myje normalnie pod domem,
      • Gość: AutoR Re: Mycie auta... IP: *.chello.pl 23.10.10, 01:14
        do bmw...mam rozumieć, że właściciel parkingu wpuści mnie na swój teren w celu umycia auta (bezpłatnie?) czy też masz na myśli- wykup miejsce parkingowe i tam sobie myj? Drugie odpada (zwłaszcza, że najbliższy parking strzeżony mam jakieś 700m od domu-idiotyzm) a pierwsze to ironia;)

Do czesława hydraulika: też bym się nie przejmował, gdybym nie był świadom, że taka "przyjemność" może kosztować od 50 do 500zł!!!
        Wychodzi na to, że albo płać za parking i tam myj (ciekawe co na to przepisy, bo parkingowy też na bank nie ma specjalnych odpływów z filtrami itp.), albo ryzykuj mandat i pucuj pod blokiem, albo się dostosuj i zasuwaj na myjnię?;/
        • Gość: bmw Re: Mycie auta... IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.10, 08:10
          od 5 do 10 zł kosztuje mycie auta na parkingu. Jeżeli stać cie na auto to nie mów że 10 zł nie masz zeby spokojnie auto wymyć.

Jeżeli wszystko chciał byś za darmo mieć to jesteś dziad.
          Ogólnie skomlenie twoje w tym temacie sprawia wrażenie je jakiś niedorozwinięty jesteś
          • Gość: AutoR Re: Mycie auta... IP: *.chello.pl 23.10.10, 22:59
            widzisz bmw...komentarzy takich, jak twój się spodziewałem (i nie miałem w ogóle ochoty czytać;) nie zamierzam się z tobą sprzeczać i polemizować o dziadowstwie, bo dla mnie tym właśnie jest kupienie 25 letniego bmw za 1700zł i szpanowanie, że stać cię na mycie auta za 5-10zł. Cieszę się niezmiernie, że są w tym mieście ludzie tak "bogaci" jak ty, ale ja nie zamierzam płacić ani grosza za coś, co jest moim prawem dla samej zasady! Skoro gmina mówi tu i tu nie wolno, to uważam, że logicznym i uczciwym zarazem byłoby oczekiwanie od gminy wyznaczenia miejsca GDZIE WOLNO! Mam, mój drogi, zestaw kosmetyków do pielęgnacji auta za 150zł i chciałbym móc to użyć, a nie dorzucać się komuś do interesu. I na sam koniec, zapamiętaj-jest takie powiedzenie Z DZIADA PAN;) a bogaci mają kasę, bo nie przechodzi im tak łatwo przez palce. Pozdrawiam resztę rozsądnych:)
    • Gość: ojro Re: Mycie auta... IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.10.10, 09:01
      myjnia za 10pln ? :D ciekawe gdzie? umyj auto na ręcznej myjni podjedz pod dom i nawoskuj taki wosk z szamponu to trzyma do jednego mycia :\ jak nie masz lakier w dobrym stanie to politura a na to wosk twardy i 2-3 miesiące to wytrzyma
      • Gość: AutoR Re: Mycie auta... IP: *.chello.pl 23.10.10, 23:07
        Póki co nie widzę lepszego (bezpieczniejszego) rozwiązania... Kurs na carcher, myjka z pianą i płukanie czystą wodą a później pod domem woskowanie, czernienie plastików i opon, polerka szyb itp. Tylko że mnie irytuje brak alternatywy...czyli pewnego rodzaju przymus. Pozdrawiam.
    • Gość: ojro Re: Mycie auta... IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.10.10, 09:03
      woskuj auto w temperaturze +15 stopni
    • Gość: Burza Re: Mycie auta... IP: *.chello.pl 23.10.10, 10:45
      na pewno nie wolno myć np. na trawniku bo wtedy to już byłoby przestępstwo :) ja myję tuż nad kratką ściekową, ale nie miałem jeszcze kontaktu z SM.
      • Gość: Kierowca Re: Mycie auta... IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.10.10, 17:32
        Najlepsi są ludzie, którzy mają autka za 70-100 tyś. złotych i wychodzą z wiadrem i wcierają gąbką ten kurz z piaskiem w nowy lakier, bo wzięli autko na raty i nie mają 10-15 zł. na myjkę :LOL
        Ja swoją Vectre B w sedanie, myję na myjce samoobsługowej i spokojnie mieszczę się w kwocie 12zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka