Dodaj do ulubionych

Kandydaci na Radnych WWS - pospolite ruszenie

IP: *.prothost.com 18.11.10, 08:12
Ostatnio zaczepił mnie stary znajomy, mówiąc " słuchaj ku... normalnie startuje na radnego, wiesz ku... 1700 zł i to za darmochę to czemu ku... nie "
Jak go zapytałem z jakiej partii startuje to powiedział " czekaj ku..., czekaj WWS a co co bo ty się znasz to źle ? "
Wybuchłem Śmiechem ;) - ot tak Lubiński/Rosiaki/Szpury/Nowaki wypełnili listy na kandydatów ... pospolitym ruszeniem ludzi zupełnie nie związanych polityką, nie aktywnych, liczących tylko na kasę, pozostała część list to wiadomo "Rodzina" ...

Śmiech na sali i oceniam to nie pod kontem ludzi z na listach oraz ich "dokonań" i ponad przeciętnych zdolności np: do spożywania alkoholu, albo fałszowania l4, wymuszeń, bojówek, ktoś im tą kasę na kampanie daje ... oby szybko zażądał zwrotu - wydatki bez pokrycia ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Imię44 Re: Kandydaci na Radnych WWS - pospolite ruszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 09:18
      myślę że w każdym ugrupowaniu znajdą się tacy ludzie. Rozmowa z jednym niekulturalnym i wulgarnym nie daje Ci prawa do osądzania reszty.

pozdrawiam.
      • Gość: wałbrzyszanin Re: Kandydaci na Radnych WWS - pospolite ruszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 09:27
        Cały ten tekst w pierwszym poście jest tekstem sponsorowanym - kolejne dowód na to jak rywale boją się WWS, to przykre - zobaczymy dzisiaj będą najnowsze wyniki sondażu OBOP - zobaczymy jakie poparcie będą mieli kandydaci. TV Wałbrzych po godzinie 17.
        • t-olek Re: Kandydaci na Radnych WWS - pospolite ruszenie 18.11.10, 09:57
          Jak łatwo się domyslić z dotychczasowej wspólpracy Telewizyja Wałbrzych bedzie miała wyniki korzystne dla WWS. Tzn. liderami bedą PO i Kruczkowski, ale będą trabić, że Lubiński ma szansę wygrać, bo ma niewielką stratę do kruczkowskiego. Wszystko po to, żeby Miruś znalazł się w drugiej turze, bo walczy o nią z Wildem. Co zresztą bardzo wyraźnie widać we wpisach zwolenników Lubińskiego na tym forum.
          • Gość: bukmacher Re: Kandydaci na Radnych WWS - pospolite ruszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 10:15
            Nie z Wildem tylko z Gołębiewsikm!
    • Gość: znawca do robina IP: 188.33.3.* 18.11.10, 09:23
      Robin jesteś idiotą , Mielaczarek, Białas, Lubiński, Szpur Anatol, Rosiak i kilku innych na listach WWS mają w ch... siana. Może faktycznie na listach inni na listach to karierowicze, ale to marzyciele o radzie
      • Gość: obserwer Re: do robina IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.10, 09:29
        lista liście nie równa.
        forum.gazeta.pl/forum/w,813,118518451,118518451,Kandydat_do_Rady_Miasta.html
      • Gość: Edek Re: do robina IP: *.cnd.ar.wroc.pl 18.11.10, 09:30
        Przecież WWS to samo dno, wiec nic mnie nie zdziwi.
        • Gość: aj tam.... Re: do robina IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.11.10, 09:46
          Przy każdej kolejnej kampani samorządowej szczekacie na rosiaków i ich kandydatów a potem rosiaki i spółka biorą swoje i w krzaki ! Mam pytanie ,kto ich wybiera ? I nie mówcie ze głosy sobie kupili bo to oznacza ze do wyborów chodza tylko przekupieni a Wy nie macie prawa szczekac teraz skoro potem lezycie w domu na kanapie.
          • Gość: obserwer Re: do robina IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.10, 10:14
            gdyby frekwencja w wyborach była większa ,to praktyki z kupowaniem głosów nie miały by sensu ,ludzie nie chodzą na wybory a potem mają pretensję że ,tacy a nie inni ludzie nami rządzą . Idź na wybory nie pozwól decydować za siebie !!!!!!!!!!!
    • witoldszpur Re: Kandydaci na Radnych WWS - pospolite ruszenie 18.11.10, 14:20
      Proszę Państwa wypraszam sobie. 1700 zł, to ja czasem dziennie zarobie poprzez moją firmę i zlecenia z całej Polski.

Łasze się na nie bardzo - nerwy są tego warte!

A tak na serio to chciałbym coś w reszcie tu zmienić. Mieszkałem we Wrocławiu / Warszawie. Podróżowałem po Polsce i Europie i wiem jakie są problemy tego miasta.

Nasze miasto opiera się w dużej mierze na konsumpcji wewnętrznej. Powiem więcej nawet gożej. Mamy chyba więcej marketów niż Wrocław i jak Pan "X" dostaje emeryturę to idzie do marketu i jego pieniądze w ostatecznym rozrachunku trafiają za granicę. Strefa nie jest lepsza, choć więcej już daje samemu miastu. Natomiast moja firma internetowa ściąga zamówienia z całej Polski. Jak ja dostaje kasę na konto to np. z Warszawy a podatki i zakupy robię w Wałbrzychu. Tak powstaje finansowanie w obiegu zewnętrznym i miasto się rozwija. Sztuką jest mieć więcej firm z exportem / importem niż marketów i nędzy.

Można pisać o tym dużo, a troszkę się na tym znam.

Problem z Kruczkowskim jest taki, że jak mógł wykorzystać finansowanie na rozwój teleinformatyki w wysokości 1 022 000 000 zł to nie uzyskał nawet 1 zł. Chwali się pozyskaniem 150 milionów - śmiech na sali.

Jak by wykorzystał w/w dotację stworzył by węzeł informatyczny z data center i na samej kolokacji zarobił by dla miasta 1 - 5 milionów extra rocznie!

To tyle....
      • diventex Re: Kandydaci na Radnych WWS - pospolite ruszenie 18.11.10, 14:59
        Taaa... Węzeł informatyczny i DataCenter :-)

I przekopał by się do kilku operatorów podłączając się do ich światłowodzików...

Rynek takich usług jest już ogromny... po co ktoś miałby korzystać z serwerowni na zadupiu węzłowym ? lepiej postawić to w pobliżu różnych węzłów - mniejsze ryzyko awarii ;)
        • witoldszpur Re: Kandydaci na Radnych WWS - pospolite ruszenie 18.11.10, 15:08
          > Taaa... Węzeł informatyczny i DataCenter :-)
          >
          > I przekopał by się do kilku operatorów podłączając się do ich światłowodzików..
          > .
          >
          > Rynek takich usług jest już ogromny... po co ktoś miałby korzystać z serwerowni
          > na zadupiu węzłowym ? lepiej postawić to w pobliżu różnych węzłów - mniejsze
          > ryzyko awarii ;)

Spadłem z krzesła - aua. Wiesz co ja ciebie tylko proszę o jedno. Zanim wypowiesz się w tematyce technicznej / lokalizacji / infrastruktury / zapotrzebowania itp zgromadź więcej danych, a przede wszystkim rozumu, wiedzy i doświadczenia. A postawą, po co przecież nie ma to sensu już wykazał się Kruczkowski - brawo mamy 4 drogi, parę marketów i dług 140 milionowy .... ;/ i jedną nogą głęboko w du..e jesteśmy. A wizualizacje mamy - zapomniałem to podstawa.
          • diventex Re: Kandydaci na Radnych WWS - pospolite ruszenie 18.11.10, 15:16
            Niestety kula w płot....

Jak widać argumentów brak więc trzeba popisać o braku rozumu itp...

Czy sądzisz, że powinienem skorzystać z dobrego przysłowia "nie dyskutuj z debilem bo najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem" i już nie dyskutować z ekspertem, właścicielem prężnie działającej firmy z bezproblemowym dochodem 1700 zł dziennie ? ;)

• witoldszpur Re: Kandydaci na Radnych WWS - pospolite ruszenie 18.11.10, 15:29
              >
              > Jak widać argumentów brak więc trzeba popisać o braku rozumu itp...

Po co ma z dobą dyskutować ? Jesteś nikim, bo i nawet nazwiska nie ujawniasz.

Doświadczenie ? Opracowywałem systemy teleinformatyczne do Lotto, a co do argumentów musiał bym z 30 - 40 stron A4 napisać tutaj. Kto ma na to czas i chęci. Szczególnie, że jesteś dla mnie wartu = 0. Wałśnie tyle. Nie dlatego, że jestem zadufany w sobie, ale dlatego, że jestem szczery i nie kryję się z tym. Skoro sam traktujesz się jak śmieć nie podając nazwiska, to jak ja mam ciebie potraktować ?
              • diventex Re: Kandydaci na Radnych WWS - pospolite ruszenie 18.11.10, 20:30
                Sorry ale nie będę robił z nazwiska szmaty, różnimy się troszkę...

Co do Twoich doświadczeń w sprawach informatyki i w ogóle techniki - przypomnij sobie jak płakałeś, że ktoś udostępnił dane Twojej firmy (whois z domeny)...

Jeśli potrafisz tylko obrażać innych to gratuluję :) (ale o tym pisałem też w poprzednim poście)

I wracam do przysłowia - skoro się tak zachowujesz to dyskusji nie ma ;)

P.S. Miliard w środę , miliard w sobotę.
                • witoldszpur Re: Kandydaci na Radnych WWS - pospolite ruszenie 18.11.10, 20:36
                  > Sorry ale nie będę robił z nazwiska szmaty

masz racje !

- Wole być szmatą anonimową :). Przynajmniej jesteś szczery w samoocenie - choć troszkę to naciągane, bo samoocena w stosunku do osoby undercover.
      • tilik Re: Kandydaci na Radnych WWS - pospolite ruszenie 18.11.10, 15:14
        Zamiast atakować zwycięzców, proszę dokładnie przestudiować choćby mały szkolny słownik ortograficzny. Błędów ortograficznych, które Pan popełnia, nie robią już trzecioklasiści szkoły podstawowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka