Gość: ujiy IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.11, 19:12 szukanie pracownika prowadzi do depresji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piaskiemwoczy Re: szukam pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 19:25 Daj zarobić, miej wymagania a na pewno znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
macmac1978 Re: szukam pracownika 14.02.11, 19:26 ja tez szukam pracownika dam zarobić i to nawet nie mało poszukuje osoby do sprzedaży pow. reklamowych macie może kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaam Re: szukam pracownika IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.02.11, 22:12 tu szukaja ludzi do pracy partner@walbrzychfakty.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: szukam pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 19:27 Wymagania zostaw, to nie socjalizm. Ale płać adekwatnie do ilości wykonanej pracy. Mi się udało znaleźć w tym mieście pracę dobrze opłacaną z miłą atmosferą - bez wielkiego wysiłku pracuję w pełni przez 100% czasu pracy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Do goscia IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 21:33 " Wymagania zostaw to nie socjalizm. " Ubawiles mnie tym stwierdzeniem. Wlasnie za socjalizmu nie wymagano. " Czy sie stoi czy sie lezy, dwa tysiace sie nalezy. " Tak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Do goscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 22:15 Gość portalu: miejscowy napisał(a): > " Wymagania zostaw to nie socjalizm. " Ubawiles mnie tym stwierdzeniem. Wlasnie > za socjalizmu nie wymagano. " Czy sie stoi czy sie lezy, dwa tysiace sie nalez > y. " Tak bylo. Być może źle się wyraziłem. "wymagania zostaw" znaczy - nie zmieniaj ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: szukam pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 20:02 Szukam pracy, może się dogadamy? Nie bądź taki tajemniczy i zdradź szczegóły :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: szukam pracownika IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.02.11, 21:55 a ja szukam pracodawcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cykloniusz Beniusz Re: szukam pracownika IP: 87.96.30.* 15.02.11, 10:17 Pracę to najszybciej może dostać stara panna i najlepiej bezpłodna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygmunt DeBill Re: szukam pracownika IP: *.centertel.pl 16.02.11, 00:27 Szukasz pracownika? Jak listonosz reszty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Re: szukam pracownika IP: *.sattom.pl 16.02.11, 10:45 A mnie doprowadzi do depresji szukanie pracy, hah! I to nie od dziś!!! Dziwne, że nie mogą znaleźć pracowników? Raczej bezrobocie w Wałbrzychu nie osiąga małych rozmiarów? Więc skąd ten brak rąk do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;/ Re: szukam pracownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 11:04 Bo sporej liczbie osob nie oplaca sie podejmowac pracy, lepiej dostawac socjal i nic nie robic niz zarabiac minimalna krajaowa i pracowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Re: szukam pracownika IP: *.sattom.pl 16.02.11, 12:05 ha, no wiesz- ja np szukam pracy za najniższą średnią, nie oczekuje na początek wcale więcej, tylko, że o taką pracę i normalną umowę ciężko... Spotkałam się z mnóstwem ofert pracy, które tak na dobrą sprawę nie gwarantują Ci nic po za umową zlecenie, umową o dzieło, na 3/4 etatu i do tego płacone również stawki, które odbiegają od najniższej krajowej... a do tego np umowa co miesiąc ... Sory - ale około 300 zł przeznacza się na dojazd sam, zależy kto gdzie mieszka - ja np mieszkam koło Wałbrzycha, nawet kredytu nikt ci nie udzieli z taką umową... a pracować tylko, aby pracować? no chyba sam byś nie chciał... W Wałbrzychu ciężko o normalną umowę, ciężko zahaczyć się do jakiegoś "normalnego" zakładu, bez znajomości, który ci zapewni jakąś stabilną, motywacyjną pracę.... Większość poszukuje beduinów, którzy będą je..ć za przysłowiową miskę ryżu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Niedzielny Re: szukam pracownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.11, 13:20 Sznowni Państwo pracodawcy ! Tak długo jak będzie się wam mylił zasiłek socjalny z płacą za pracę, pracownikom będzie myliła się solidna praca z przychodzeniem do pracy. Ciekawe kto to przetrzyma ? Próby trwają już od 1989 roku i na razie końca nie widać. Póki co socjal wypłacają a wasze firemki coś cienko przędą :), bo nie słyszałem o takiej co zrobiłaby karierę np. ogólnopolską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Do Goscia Niedzielnego IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 04:29 Sam sobie odpowiedziales. Firemki cienko przeda i na pewno nie zagwarantuja dobrej placy. Wina nie lezy po stronie firemek, tylko bandyckiego panstwa, lupiacego ile wlezie te firemki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: szukam pracownika IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.11, 10:37 TE DUPOWATE ZAKŁADZIKI NAZYWAJĄ -FIRMAMI hahahahahaahah i BARDZO DOBRZE JAK NAJ WJĘCEJ MOLOCHÓW A CHYTRY I TAK STRACI A WAS DO MOGADISZU A NIE DO EUROPY PALANTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instalbud Re: szukam pracownika IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.06.11, 15:19 Poszukuje pracownika na umowę zlecenie, dobrze zapłacę, a jeżelisie sprawdzi umowa o prace i wynagrodzenie 2000+ netto. Kontakt instalbud@autograf.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wee Re: szukam pracownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.11, 20:57 2000+ netto???? ale to wychodzi na reke:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kira Re: szukam pracownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.11, 13:16 to raczej szukanie pracy w tym mieście prowadzi do depresji. Pracodawcy najchętniej chcieliby wyciskac soki za 1386 brutto albo zeby im dopłacać. Nie mam znajomosci = nie mam pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: szukam pracownika IP: *.sattom.pl 17.02.11, 16:07 wyciskac soki + wydlubac szpik z kosci,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: szukam pracownika IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 07:16 Ten chory kraj i jego od wieków utarty system ,gdzie rządzi PAN i do roboty ma chłopów pańszczyźnianych ...mam 50 lat ,za komuny robiłem za grosze ,po przewrocie za grosze i teraz też za 2000 na rękę ..branża budowlana , bywałem w niemczech na 'fuchach' tam wszystko jest poukładane ,zarobek względem faktycznych wydatków a u nas myślą że człowiek za 2000 będzie ich całował po piętach ...520 czynsz 120 światło 230 gaz 70 kablówka 90 telefony 200 samochód ..zostaje ok.750 na 4-osobową rodzinę , kup proszek do prania ,spodnie i buty dla dziecka ,na jedzenie starczy na 10-15 dni ..i co dalej? ..w normalnych krajach minimalny zarobek jest tak obliczony że starcza na wszystkie wydatki i jeszcze możesz zaszaleć ..u nas pracować uczciwie i czuć się wystraszonym ,poniżonym i udawać wdzięcznego za ...2000 na rękę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: szukam pracownika IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 08:00 P.S. najgorsze ,że ten system osiągnął już swe wyżyny i już nic więcej nam nie da ,wychował nas na tych żałosnych pensjach ,przyzwyczaił do regularnych podwyżek cen ,żebyśmy myśleli tak i cicho siedzieli że taka jest światowa norma ,a norma to minimalny zarobek na umowę przy tych cenach powinien wynosić 3000zł.,średnia w granicach 6000zł. ,nikt w spółkach miejskich nie powinien zarabiać więcej jak prezydent RP ,..inaczej czeka nas los Grecjii.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: szukam pracownika IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.06.11, 08:33 Przeciez nikt was tutaj na sile nie trzyma. Po to otworzyli granice, zeby ludzie mogli spi*rdolic z tego kaczystanu. Ja mam w dupie korzenie, pochodzenie....nie o taka "polske" walczylismy, zeby teraz robic na tych nierobow w rzadzie, co jedynie komisje nowe zakladaja i partie. Dopoki pracodawcy nie beda szanowali pracownikow, dopoty Ci beda olewac robote. Prawda jest taka, ze w innych krajach ludzie sie szanuja, solidaryzuja, wychodza na ulice, walcza o swoje, a Polak dla Polaka jest najgorszym sk*rwielem i w kraju i za granica. Tyle w nas zawisci, zazdrosci, jadu itd., itp....w tej calej pogoni za "kariera" i lepszym jutrem stracilismy godnosc i szacunek. Stalismy sie obojetnymi pasozytami, zerujacymi i czekajacymi na okazje, zeby wykorzystac i zniszczyc slabsze jednostki, ktore nie potrafia sobie poradzic w kraju kombinatorow i zlodzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cośtamcośtam Re: szukam pracownika IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 26.06.11, 09:01 Taką zagrywkę ustaliła góra. Wygrywa najtańszy. Może być to nawet brat zamawiającego , ale musi być najtańszy. Oferty w stosunku do kosztów wyjściowych są tańsze o kilkadziesiąt procent ( ostatni przykład - Chińczycy na autostradzie). I tak jest na wszystkich przetargach o jakiekolwiek zlecenie. Nie ważne kto, nie ważne czym, nie ważne jak, ważne najtaniej. A potem się to toczy. Kogo skubnąć -pracownika. Na czym zaoszczędzić - na materiale. Kto może to uzdrowić ? Wiadomo. Ale oni są zajęci i chwilowo nie mają czasu na pierdułki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: szukam pracownika IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.06.11, 09:29 Kiedys widzialem jak taka polska firma budowalana stawiala droge w Niemczech, oczywiscie "po polsku" czyli jak najtaniej. Po zakonczeniu prac i sporych "oszczednosciach", przyjechala kontrola (niemiecka), sprawdzili grubosc nawierzchni i stwierdzili, ze jest nieodpowiednia i caly odcinek 200 metrow drogi trzeba bylo zrywac i klasc na nowo. Po poprawkach polska firma zaplacila prawie dwukrotnie wiecej, niz jakby od samego poczatku stawiala ta droge normalnie, czyli wedlug niemieckich standardow. Odpowiedz Link Zgłoś