Dodaj do ulubionych

szukam pracownika

IP: *.ip.netia.com.pl 14.02.11, 19:12
szukanie pracownika prowadzi do depresji
Obserwuj wątek
    • Gość: piaskiemwoczy Re: szukam pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 19:25
      Daj zarobić, miej wymagania a na pewno znajdziesz.
      • macmac1978 Re: szukam pracownika 14.02.11, 19:26
        ja tez szukam pracownika dam zarobić i to nawet nie mało poszukuje osoby do sprzedaży pow. reklamowych macie może kogoś?
        • Gość: jaam Re: szukam pracownika IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.02.11, 22:12
          tu szukaja ludzi do pracy partner@walbrzychfakty.pl
      • Gość: :) Re: szukam pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 19:27
        Wymagania zostaw, to nie socjalizm. Ale płać adekwatnie do ilości wykonanej pracy. Mi się udało znaleźć w tym mieście pracę dobrze opłacaną z miłą atmosferą - bez wielkiego wysiłku pracuję w pełni przez 100% czasu pracy ;)
        • Gość: miejscowy Do goscia IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.11, 21:33
          " Wymagania zostaw to nie socjalizm. " Ubawiles mnie tym stwierdzeniem. Wlasnie za socjalizmu nie wymagano. " Czy sie stoi czy sie lezy, dwa tysiace sie nalezy. " Tak bylo.
          • Gość: :) Re: Do goscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 22:15
            Gość portalu: miejscowy napisał(a):

> " Wymagania zostaw to nie socjalizm. " Ubawiles mnie tym stwierdzeniem. Wlasnie
            > za socjalizmu nie wymagano. " Czy sie stoi czy sie lezy, dwa tysiace sie nalez
            > y. " Tak bylo.

Być może źle się wyraziłem. "wymagania zostaw" znaczy - nie zmieniaj ich.
    • Gość: j Re: szukam pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 20:02
      Szukam pracy, może się dogadamy? Nie bądź taki tajemniczy i zdradź szczegóły :)
      • Gość: ! Re: szukam pracownika IP: *.walbrzych.vectranet.pl 14.02.11, 21:55
        a ja szukam pracodawcy
        • Gość: Cykloniusz Beniusz Re: szukam pracownika IP: 87.96.30.* 15.02.11, 10:17
          Pracę to najszybciej może dostać stara panna i najlepiej bezpłodna...
          • Gość: Zygmunt DeBill Re: szukam pracownika IP: *.centertel.pl 16.02.11, 00:27
            Szukasz pracownika? Jak listonosz reszty?
            • Gość: Niki Re: szukam pracownika IP: *.sattom.pl 16.02.11, 10:45
              A mnie doprowadzi do depresji szukanie pracy, hah! I to nie od dziś!!! Dziwne, że nie mogą znaleźć pracowników? Raczej bezrobocie w Wałbrzychu nie osiąga małych rozmiarów? Więc skąd ten brak rąk do pracy?
              • Gość: ;/ Re: szukam pracownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 11:04
                Bo sporej liczbie osob nie oplaca sie podejmowac pracy, lepiej dostawac socjal i nic nie robic niz zarabiac minimalna krajaowa i pracowac...
                • Gość: Niki Re: szukam pracownika IP: *.sattom.pl 16.02.11, 12:05
                  ha, no wiesz- ja np szukam pracy za najniższą średnią, nie oczekuje na początek wcale więcej, tylko, że o taką pracę i normalną umowę ciężko... Spotkałam się z mnóstwem ofert pracy, które tak na dobrą sprawę nie gwarantują Ci nic po za umową zlecenie, umową o dzieło, na 3/4 etatu i do tego płacone również stawki, które odbiegają od najniższej krajowej... a do tego np umowa co miesiąc ... Sory - ale około 300 zł przeznacza się na dojazd sam, zależy kto gdzie mieszka - ja np mieszkam koło Wałbrzycha, nawet kredytu nikt ci nie udzieli z taką umową... a pracować tylko, aby pracować? no chyba sam byś nie chciał... W Wałbrzychu ciężko o normalną umowę, ciężko zahaczyć się do jakiegoś "normalnego" zakładu, bez znajomości, który ci zapewni jakąś stabilną, motywacyjną pracę.... Większość poszukuje beduinów, którzy będą je..ć za przysłowiową miskę ryżu...
                  • Gość: Gość Niedzielny Re: szukam pracownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.11, 13:20
                    Sznowni Państwo pracodawcy !
                    Tak długo jak będzie się wam mylił zasiłek socjalny z płacą za pracę, pracownikom będzie myliła się solidna praca z przychodzeniem do pracy.
                    Ciekawe kto to przetrzyma ? Próby trwają już od 1989 roku i na razie końca nie widać. Póki co socjal wypłacają a wasze firemki coś cienko przędą :), bo nie słyszałem o takiej co zrobiłaby karierę np. ogólnopolską.
                    • Gość: miejscowy Do Goscia Niedzielnego IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.11, 04:29
                      Sam sobie odpowiedziales. Firemki cienko przeda i na pewno nie zagwarantuja dobrej placy. Wina nie lezy po stronie firemek, tylko bandyckiego panstwa, lupiacego ile wlezie te firemki.
                    • Gość: JACEK Re: szukam pracownika IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.11, 10:37
                      TE DUPOWATE ZAKŁADZIKI NAZYWAJĄ -FIRMAMI hahahahahaahah i BARDZO DOBRZE JAK NAJ WJĘCEJ MOLOCHÓW A CHYTRY I TAK STRACI A WAS DO MOGADISZU A NIE DO EUROPY PALANTY
      • Gość: Instalbud Re: szukam pracownika IP: *.walbrzych.vectranet.pl 24.06.11, 15:19
        Poszukuje pracownika na umowę zlecenie, dobrze zapłacę, a jeżelisie sprawdzi umowa o prace i wynagrodzenie 2000+ netto. Kontakt instalbud@autograf.pl
        • Gość: wee Re: szukam pracownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.11, 20:57
          2000+ netto???? ale to wychodzi na reke:)
    • Gość: kira Re: szukam pracownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.11, 13:16
      to raczej szukanie pracy w tym mieście prowadzi do depresji. Pracodawcy najchętniej chcieliby wyciskac soki za 1386 brutto albo zeby im dopłacać.
      Nie mam znajomosci = nie mam pracy.
      • Gość: jan Re: szukam pracownika IP: *.sattom.pl 17.02.11, 16:07
        wyciskac soki + wydlubac szpik z kosci,pozdrawiam
    • Gość: k Re: szukam pracownika IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 07:16
      Ten chory kraj i jego od wieków utarty system ,gdzie rządzi PAN i do roboty ma chłopów pańszczyźnianych ...mam 50 lat ,za komuny robiłem za grosze ,po przewrocie za grosze i teraz też za 2000 na rękę ..branża budowlana , bywałem w niemczech na 'fuchach' tam wszystko jest poukładane ,zarobek względem faktycznych wydatków a u nas myślą że człowiek za 2000 będzie ich całował po piętach ...520 czynsz 120 światło 230 gaz 70 kablówka 90 telefony 200 samochód ..zostaje ok.750 na 4-osobową rodzinę , kup proszek do prania ,spodnie i buty dla dziecka ,na jedzenie starczy na 10-15 dni ..i co dalej? ..w normalnych krajach minimalny zarobek jest tak obliczony że starcza na wszystkie wydatki i jeszcze możesz zaszaleć ..u nas pracować uczciwie i czuć się wystraszonym ,poniżonym i udawać wdzięcznego za ...2000 na rękę
      • Gość: k Re: szukam pracownika IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 08:00
        P.S. najgorsze ,że ten system osiągnął już swe wyżyny i już nic więcej nam nie da ,wychował nas na tych żałosnych pensjach ,przyzwyczaił do regularnych podwyżek cen ,żebyśmy myśleli tak i cicho siedzieli że taka jest światowa norma ,a norma to minimalny zarobek na umowę przy tych cenach powinien wynosić 3000zł.,średnia w granicach 6000zł. ,nikt w spółkach miejskich nie powinien zarabiać więcej jak prezydent RP ,..inaczej czeka nas los Grecjii..
        • Gość: gosc Re: szukam pracownika IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.06.11, 08:33
          Przeciez nikt was tutaj na sile nie trzyma. Po to otworzyli granice, zeby ludzie mogli spi*rdolic z tego kaczystanu. Ja mam w dupie korzenie, pochodzenie....nie o taka "polske" walczylismy, zeby teraz robic na tych nierobow w rzadzie, co jedynie komisje nowe zakladaja i partie.
          Dopoki pracodawcy nie beda szanowali pracownikow, dopoty Ci beda olewac robote.
          Prawda jest taka, ze w innych krajach ludzie sie szanuja, solidaryzuja, wychodza na ulice, walcza o swoje, a Polak dla Polaka jest najgorszym sk*rwielem i w kraju i za granica.
          Tyle w nas zawisci, zazdrosci, jadu itd., itp....w tej calej pogoni za "kariera" i lepszym jutrem stracilismy godnosc i szacunek. Stalismy sie obojetnymi pasozytami, zerujacymi i czekajacymi na okazje, zeby wykorzystac i zniszczyc slabsze jednostki, ktore nie potrafia sobie poradzic w kraju kombinatorow i zlodzieji.
          • Gość: cośtamcośtam Re: szukam pracownika IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 26.06.11, 09:01
            Taką zagrywkę ustaliła góra.
            Wygrywa najtańszy. Może być to nawet brat zamawiającego , ale musi być najtańszy.
            Oferty w stosunku do kosztów wyjściowych są tańsze o kilkadziesiąt procent ( ostatni przykład - Chińczycy na autostradzie). I tak jest na wszystkich przetargach o jakiekolwiek zlecenie.
            Nie ważne kto, nie ważne czym, nie ważne jak, ważne najtaniej.
            A potem się to toczy. Kogo skubnąć -pracownika. Na czym zaoszczędzić - na materiale.
            Kto może to uzdrowić ? Wiadomo. Ale oni są zajęci i chwilowo nie mają czasu na pierdułki.
            • Gość: gosc Re: szukam pracownika IP: *.walbrzych.vectranet.pl 26.06.11, 09:29
              Kiedys widzialem jak taka polska firma budowalana stawiala droge w Niemczech, oczywiscie "po polsku" czyli jak najtaniej. Po zakonczeniu prac i sporych "oszczednosciach", przyjechala kontrola (niemiecka), sprawdzili grubosc nawierzchni i stwierdzili, ze jest nieodpowiednia i caly odcinek 200 metrow drogi trzeba bylo zrywac i klasc na nowo. Po poprawkach polska firma zaplacila prawie dwukrotnie wiecej, niz jakby od samego poczatku stawiala ta droge normalnie, czyli wedlug niemieckich standardow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka