Dodaj do ulubionych

Gdzie kwaterę ? Szukam !

22.08.11, 23:24
witam serdecznie. Jestem z Warszawy. Październik/listopad jadę tam z dziećmi do sanatorium i zastanawiam się nad wynajęciem kwatery na ten czas i prosiłabym o rady i t.p. Mam skierowanie do Cis nr 4
Obserwuj wątek
    • chocholitan Re: Gdzie kwaterę ? Szukam ! 22.08.11, 23:55
      Że z Warszawy to czuć.
      > Październik/listopad jadę tam z dziećmi do sanatorium
      Gdzie do Ciechocinka ? To nie to forum .
      • Gość: Wojciech Re: Gdzie kwaterę ? Szukam ! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.08.11, 23:59
        > Mam skierowanie do Cis

Jakby szanowny Pan czytal ze zrozumieniem i do konca to by doczytal ze do Sanatorium Cis (Sanatorium numer 4 w Szczawnie Zdroju) ...
        • chocholitan Re: Gdzie kwaterę ? Szukam ! 23.08.11, 00:21
          Szanowny Panie
          Wkurza mnie jak "jestem z Warszawy" zawiadamia, że jedzie tam gdzie jest sanatorium Cis.
          Niech Szanowny Pan wstanie z klęczek. Pani z Warszawy już się wylogowała.
          • Gość: jj Re: Gdzie kwaterę ? Szukam ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 01:11
            chocholitan napisał:

> Szanowny Panie
            > Wkurza mnie jak "jestem z Warszawy" zawiadamia, że jedzie tam gdzie jest sanato
            > rium Cis.
            > Niech Szanowny Pan wstanie z klęczek. Pani z Warszawy już się wylogowała.

Przez takie łajzy ludzie mają tubylców za kretynów. Kobieta grzecznie pyta o zakwaterowanie więc spuść powietrze a najlepiej się nie odzywaj jak nie masz nic do powiedzenia.
            • Gość: fryzjer Re: Gdzie kwaterę ? Szukam ! IP: *.18.111.lan.EkoNet.info 23.08.11, 05:11
              Jeszcze się dziadu turlasz po forum ?
        • 2-aleksandra1981 Re: Gdzie kwaterę ? Szukam ! 23.08.11, 08:00
          Powiedziałam,że jestem z Warszwy co miało znaczyć że tamtych terenów nie znam
    • Gość: Wojciech Re: Gdzie kwaterę ? Szukam ! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 22.08.11, 23:57
      Rozumiem ze dzieci beda same w Cis a Pani chce wynajac pokoj?

Najblizej CISu (jakies 100metrow) jest:

Pensjonat Lorien - Szczawno Zdrój * * *
      ul. Sienkiewicza 14, 58-310 Szczawno Zdrój

Chyba ze moge byc pokoje badz pensjonaty w wiekszej odleglosci?
      • Gość: ekotur Re: Gdzie kwaterę ? Szukam ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 02:06
        Chyba masz rację z tym "bocznym " zakwaterowaniem, tylko zastanawiam się dlaczego ta pani chce zrobić dzieciom krzywdę instalując swoje pacholęta w takim miejscu jak skażone toksycznie Szczawno Zdrój pod słynnym Mobrukiem.
      • 2-aleksandra1981 Re: Gdzie kwaterę ? Szukam ! 23.08.11, 07:58
        rozumiem, dzięki. Dzieci małe 2 i 5 lat. Ponoć w sanatorium kiepskie warunki. Nie rozumiem o co afera ? Taki dostałysmy przydział . a na wyjazd ludzie zbierają miesiacami. i w dodatku teraz słyszę, że miejsce skazone
        • Gość: Wytrych Re: Gdzie kwaterę ? Szukam ! IP: *.pools.arcor-ip.net 23.08.11, 08:52
          Ola,nie ma zadnej afery ! W zly sposob zredagowalas swoj POst i sam sie dlugo zastanawialem o co Ci naprawde chodzi.Cis 4 to nie Palac Kultury i na dodatek nie POdalas,ze chodzi Ci o Szczawno Zdroj.Warunki sa typowe,jak POlskie realia i nie oczekuj,ze bedziesz miala niczym w belgijskim SPA.Gorzej z maluchami,zadnych ciekawych miejsc do zwiedzania i zabawy ! Z tym skazeniem POjechano troche na wyrost,POniewaz jest oddalone o nascie km od Szczawna i PO drugiej stronie W-cha.Co nie zmiena faktu,ze cos takiego nie istnieje.POzdrawiam slonecznie :-))
          • Gość: do wytrycha Re: Gdzie kwaterę ? Szukam ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 09:26
            Po pierwsze to średnio rozgarnięty człowiek od razu zorientował się o co pyta Warszawianka. Po drugie składowisko azbestu i innych toksycznych świństw znajduje się w odległości kilku km od Szczawna w linii prostej. Dla wiatru wiejącego od składowiska w stronę uzdrowiska to żaden problem przenieść zanieczyszczenia. Po trzecie wielu mieszkańców uzdrowiska zrezygnowało z wywozu śmieci i wszelkie odpady lądują w piecach cały rok. Polecam lekturę dokumentu poniżej, z którego wynika, że średnioroczne stężenie rakotwórczego benzenoapirenu przekroczyło w 2009r. normę ponad 12 razy!

www.wroclaw.pios.gov.pl/pliki/raporty/2009/01_powietrze.pdf
            • Gość: Wytrych Re: Gdzie kwaterę ? Szukam ! IP: *.pools.arcor-ip.net 23.08.11, 10:06
              Ok.Wychodzi wedlug Ciebie na to,ze z Chocholitanem jestemy malo kumate gamonie a Ty natomiast jestes chodzaca Alfa i Omega.Trudno mi z Toba prowadzic dalej slowny dialog skoro tak uwazasz i jestes o tym swiecie przekonany.Odleglosc jaka POdalem byla drogowa i pewnie niewiele sie POmylilem.Co sie tyczy tego skazenia, w pelni sie zgadzam,ze takowe w jakis tam stopniu istnieje,lecz mam duze watpliwosci co do badan i statystyk liczbowych.Jezeli tak jest jak PISzesz,to wszyscy walbrzyszanie POwini juz byc 2 m POd gleba i W-ch POwinien byc ogrodzony drutem kolczastym i zaminowany.Jednak tak nie jest i dosc duza ilosc tegich glow nafaszerowanych kasa mieszka nadal w tym miescie.Co nie zmienia faktu,ze jestem zwolennikiem tego skladowiska.POzdrawiam optymistycznie :-))
            • Gość: w Re: Gdzie kwaterę ? Szukam ! IP: 87.105.201.* 23.08.11, 10:27
              Widocznie masz mentalność chama zza Buga i nie razi cię, że Warszawianka z Pragi o Szczawnie Zdroju wyraża się „ tam".
              • Gość: jj Re: Gdzie kwaterę ? Szukam ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 11:00
                Gość portalu: w napisał(a):

> Widocznie masz mentalność chama zza Buga i nie razi cię, że Warszawianka z Prag
                > i o Szczawnie Zdroju wyraża się „ tam".

Jeszcze kilka takich debilnych wpisów i kobitka naprawdę się wystraszy miejscowych ludożerców. Nie razi mnie absolutnie nic co napisała mieszkanka Warszawy. Wstydzę się natomiast Waszych idiotycznych komentarzy.
        • Gość: Wojciech Re: Gdzie kwaterę ? Szukam ! IP: *.walbrzych.vectranet.pl 23.08.11, 11:11
          2-aleksandra1981 napisała:

> rozumiem, dzięki. Dzieci małe 2 i 5 lat. Ponoć w sanatorium kiepskie warunki. N
          > ie rozumiem o co afera ? Taki dostałysmy przydział . a na wyjazd ludzie zbieraj
          > ą miesiacami

Zaklad przyrodoleczniczy (w ktorym odbywaja sie zabiegi) ma niezla opinie i spore mozliwosci (rowniez odplatne) co do Warunkow w CISie sie nie wypowiadam. Generalnie jesli chodzi o miejsca do nocjlegu to to ktore pisalem jet przy samym CISie, natomiast w okolicy jest sporo hoteli/pensjonatow czy kwater prywatnych. Jesli sprecyzujesz czego szukasz to podpowiem konkretne adresy.

Pozdrawiam
          • Gość: elf do 2-aleksandra IP: *.home.net.pl 23.08.11, 12:34
            To co czytasz o zanieczyszczeniu środowiska wałbrzysko-szczawieńskiego , to prawa.
            Zobacz sama i posłuchaj co mówi działkowicz w 4 minucie filmu. Dym z palącego się często składowiska odpadów niebezpiecznych zawsze idzie w kierunku Szczawna Zdrój, które w linii prostej jest oddalone od składowiska nie dalej jak 4-5 km.
            Niestety taka jest prawda o tym terenie. Uważaj, żeby twoje dzieci nie wyjechały bardziej chore niż przyjechały...
            www.youtube.com/watch?v=j1SL5tGmz3Q
            • 2-aleksandra1981 Re: do 2-aleksandra 23.08.11, 14:01
              Sądzę też ,że napewno większe zanieczyszczenie mam w Warszwie, mieszkając przy centrum i mając dużą trasę pod nosem ....
              • Gość: w Re: do 2-aleksandra IP: 87.105.201.* 23.08.11, 14:17
                Nie przejmuj się to tylko kilka zrytych wałbrzyskich beretów, oszalałych z bezczynności.
                Jak przyjedziesz to pod żadnym pozorem nie dawaj im złotówki na walkę z Mo-brukiem. Przechleją.
                • Gość: w Re: do 2-aleksandra IP: 87.105.201.* 23.08.11, 14:56
                  A zwłaszcza uważaj na tego - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl , ma różne ksywki.
                  Jak nie dostanie złotówki to bluzga.
              • Gość: developer Re: do 2-aleksandra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 14:49
                Jak ci tak niedobrze w Warszawie to przeprowadź się do Wałbrzycha. Obok składowiska prawie od każdego odkupisz mieszkanie za małe pieniądze. Będziesz miała "zdrój" i ciszę na okrągło.
                • 2-aleksandra1981 Re: do 2-aleksandra 23.08.11, 16:18
                  Was to chyba coś pogięło ! żeby nie wyrazić się dosadniej ! przecież to NFZ kieruje losowo chore dziecko !!!
                  • Gość: . Re: do 2-aleksandra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.11, 16:53

To miałaś pecha...
                  • Gość: Do Oli Re: do 2-aleksandra IP: *.pools.arcor-ip.net 23.08.11, 16:57
                    Ola, to nie POgielo tutejszych szaraczkow,lecz POgielo od zarania wlodarzy tego panstwa i dziwie sie,ze tego nie dostrzegasz ! Jedziesz na tym samym koniu co Walbrzyszanie i zyjesz na zielonej wyspie,ktorej zielen blednie z dnia na dzien i narod dosiega coraz wieksza pauperyzacja.Ola.takie sa realia dnia dzisiejszego i ani Ty ani Walbrzyszanie nie maja na to wiekszego wplywu.POczekaj do jesiennych wyborow,to sie okaze na czym stoimy i ile jestesmy do tylu.POzdrawiam :-))
                  • Gość: pinia Re: do 2-aleksandra - namiary na kwaterey prywatne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 20:22
                    www.eholiday.pl/noclegi-gx6646.html
                    www.eholiday.pl/noclegi-kh5187.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka