Dodaj do ulubionych

zginal pies

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 17:44
wczoraj okolo godz.8.20 jadac do pracy mozna bylo zauwazyc na Szczawienku blakajacego sie pieknego, brazowego rasowego jamnika, szedl od ul. Fabiana, krecil sie przez caly dzien kolo sklepu za krzyzowka o godz 20-tej zostal potracony przez samochod,dzwoniac na straz miejska zapewnial nas pan ,ze wysyla patrol, idac z nocnej zmiany widze ten pies lezy martwy szkoda moze komus uciekl, moze go ktos wyrzucil a moze go ktos jeszcze szuka.
Obserwuj wątek
    • Gość: mariola Re: zginal pies IP: *.ip.netia.com.pl 07.03.12, 18:01
      to jak widziałaś/eś błąkającego się psa mogłaś/eś zgłosić to na straż miejską lub zawieźć psinę do schroniska!!! a Ty teraz piszesz jak martwy leży!!!!!!!!!!!!!!
      Ludzie jednak są bez serca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Nie pozdrawiam ;(
      • Gość: gosc Re: zginal pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 18:12
        zglaszane bylo przez caly dzien,jadac do pracy do innego miasta interesowalem sie przez caly czas tym psem dzwoniac telefonem i dlatego to wszystko wiem i opisalem sam mam psa i serce boli i nie Tobie mnie osadzac,nie ma przebicia u nas w niczym i u nikogo
        • Gość: Gosc Re: zginal pies IP: *.walbrzych.vectranet.pl 07.03.12, 18:57
          i sam widzisz czym sie to skonczylo skoro rano zglosiles, a potem po ilus godzinach wracasz i pies jest, ale juz martwy czyli prosty wniosek zgloszenie zostalo tylko przyjete i na tym koniec nikt sie psinka nie zainteresowal bo i po co to tylko pies ja na twoim miejscu tak bym tej sprawy nie zostawil bo tyle sie mowi o obronie zwierzat, a kiedy potrzebuja pomocy zero reakcji.
          • Gość: ona Re: zginal pies IP: *.xdsl.centertel.pl 07.03.12, 22:02
            na zgloszenie psa ze strazy miejskiej, schronisko zawsze jedzie. z tego ma kase. a to, ze straz miejska sobie widocznie sprawe olala to ich wina.
            schronisko psy powypadkowe tez przyjmuje i zawozi do weta, leczenie na koszt schronu, bo za to tez dostaja kase.
            schron czynny do 16stej, jednak zgloszenia przyjmowane sa calodobowo.
            tylko wet, z jakim maja umowe, nie przyjmuje calodobowo, no i daleko, bo jedlina.

pies mial pecha poprostu, ze po niego nie zdazyli przyjechac, zanim potracilo go auto i ze obserwujacy go caly dzien okoliczni mieszkancy, nie zapakowali sie z psem do autobusu i sami psa do schronu odwiezli. a 12stka przeciez jedzie bezposrednio. zycie jamnika warte bylo 4,80zl....
            • Gość: dana Re: zginal pies IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.03.12, 20:48
              Właśnie... ludzie ciągle czekają, że ktoś za nich załatwi to co mogą zrobić sami... Jak ktoś widzi małego psiaka, który ewidentnie się zgubił i nic z tym nie robi, to za serce mnie ściska z żalu... A wystarczyło zawieźć do schroniska, tam właściciele często zaczynają szukać swoich psów. Takie proste.
    • Gość: Marzena Re: zginal pies IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.12, 21:05
      Ja bym uważała na schronisko! zwierzęta tam po prostu znikają. Poszukuję mojego kota, który tam trafił i na 200% tam trafił i co? Nie ma go w schronisku, nie ma go pod żadnym adresem, bo urząd na moją prośbę to sprawdzał, a pracownicy schroniska tyle razy zmieniali wersje co do mojego kota, że chyba sami nie wierzyli w to, co mówią!
      Wiem, że w schronisku sprzedaje się karmę oryginalnie zapakowaną ze zbiórek np. w szkole, wiem, że pracownicy schroniska piją alkohol, a zwierzęta są tam męczone. Wystarczy zapytać mieszkańców podgórza, a większość to potwierdzi. Wiem, że w schronisku dzieją się okropne rzeczy... Proszę wszystkich żeby uważali na schronisko dla zwierząt. Wiem, że w zasadzie ciężko zrobić coś ze zwierzęciem, bo czasami nie ma możliwości, żeby go przetrzymać w domu, ale zwierzęta w schronisku doświadczają okropnej krzywdy... Gdyby piesek tam trafił uniknąłby śmierci na ulicy, ale nie ma żadnej gwrancji, że nie stałoby mu się "coś" właśnie w schronisku... jak zbiorę trochę materiałów o schronisku zamieszczę osobny wątek na forum i wszystko napiszę.
      • Gość: potwierdzam Re: zginal pies IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.12, 21:11
        schronisko to najgorsze co moze zwierzaka spotkac
        • Gość: Gosc Re: zginal pies IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.03.12, 21:26
          Marzenko wiec skoro wiesz , ze zwierzakom dzieje sie krzywda zadzwon, napisz do TVN sa organizacje ktore sie tym zajmuja czesto przeciez w TVN w programie "Uwaga" pokazywali nalot na schroniska i ratowali psy tak nie moze byc, ze ciagle sa zborki karmy wiem bo pokazywali w sat kablu a tu sie okazuje , ze ja sprzedaja na alkohol to sie w glowie nie miesci. Dzialaj i to szybko nic nie da pisanie czy jakis watek na forum jesli nie zadzialasz glosno.
          • Gość: Marzena Re: zginal pies IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.12, 21:49
            Wiem, że schronisko ma regularne kontrole - zgłaszałam to do biura gospodarki przestrzennej, które jest nad wałbrzyskim schroniskiem. Zniechęcam kogo tylko się da do nieprowadzenia zbiórek karmy dla schroniska ;) Dzwoniło do mnie kilkoro ludzi, którzy widząc moje ogłoszenie o zaginionym kocie, który trafił do schroniska opisywali co spotkało ich ze strony pracowników schroniska. Nie mam wielu konkretnych dokumentów jeszcze... ale nie odpuszczę i nie spocznę dopóki schronisko nie będzie miało kompetentnych pracowników, którzy naprawdę chcą ratować i pomagać zwierzętom... Nie mogę niestety na forum więcej powiedzieć... ;) ale mam nadzieję, że będą zmiany już niedługo... ;) Pozdrawiam serdecznie
          • Gość: kto wie Re: zginal pies IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.12, 21:51
            A może ktoś jak zobaczy wątek na forum też się dołącz i opisze coś o schronisku
            • Gość: Azorek Re: zginal pies IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 22:02
              Schronisko istnieje od lat siedemdziesiątych. W roku 1982 stało się zakładem budżetowym Gminy Wałbrzych, a dziesięć lat później - jednostką budżetową. Naszymi podopiecznymi są głównie psy, kotów jest zdecydowanie mniej. Warunki, jakie możemy im zapewnić, są różne. Dysponujemy 34 boksami (w 6 z nich zwierzęta przechodzą kwarantannę), 4 domkami oraz pomieszczeniem dla kotów i izolatką.
              Często pomagają nam również bezrobotni w ramach robót publicznych zatrudniani w porozumieniu z Urzędem Pracy. Dysponujemy własnym transportem oraz sprzętem specjalistycznym do łapania i przewozu zwierząt.
              Schronisko posiada również swoją kuchnię, w której przygotowywane są gotowane posiłki dla psów (koty dostają suchą karmę). Kuchnia wyposażona jest w nowo zakupione kotły i chłodnię do przechowywania karmy.

Na miejscu brak jest weterynarza, ale nasze Schronisko objęte jest - w ramach umowy z Lecznicą - stałym nadzorem weterynaryjnym, co oznacza, że w razie potrzeby lekarz przyjeżdża do nas albo my jedziemy do lecznicy. Zwierzęta chore lub podejrzane o chorobę przebywają w izolatce.

Wyodrębnione są również boksy przeznaczone na kwarantannę.

Od roku 2006 w Schronisku trwają prace naprawczo - modernizacyjne zmierzające do polepszenia warunków bytowych dla przebywających w nim zwierząt. W boksach dla psów odnawiane są betonowe posadzki, które uległy zniszczeniu , szczególnie w czasie ubiegłorocznej srogiej zimy. W całości wymienione zostało zadaszenie 34 boksów, a ich ściany boczne uszczelnione płytami z przezroczystego materiału z możliwością ich demontażu w okresie letnim. Nowe budy dla psów mają ocieplane ściany oraz uchylne zadaszenie, co ułatwia ich bieżące sprzątanie i odkażanie.
              • Gość: Gosc Re: zginal pies IP: *.walbrzych.vectranet.pl 08.03.12, 22:10
                Azorku to co napisales brzmi nawet dosc dobrze, ale czy zwierzaki maja tam dobrze, czy traktowane sa tak jak powinny ???? Marzena pisze zupelnie co innego i komu tu uwierzyc??? Czy prawda jest, ze karma ktora dostajecie w ramach roznych zbiorek jest sprzedawana a nie dawana psom????
                • Gość: Azorek Re: zginal pies IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 22:14
                  List z Zespołu Szkół Muzycznych w Wałbrzychu
                  Ponieważ wcześniej poproszono nas abyśmy przywieźli suchy prowiant w postaci makaronu, kaszy i ryżu, chcieliśmy zobaczyć kuchnię jaką schronisko dysponuje. Ucieszyliśmy się, że ma takie ładne nowe kotły do gotowania, a panowie opiekunowie, którzy tam pracują pokazali nam już ugotowany posiłek dla zwierząt na drugi dzień. Nie zabrakło w nim niczego. Były warzywa, kasza, ryż, a nawet szynka i baleron, że o kiełbasie nie wspomne..To dobrze, że różne instytucje tak pomagają schronisku, oprócz sklepów czy drobnych zakładów mięsnych również piekarnie mają swój wkład. Dzięki takim jak oni placówka może zapewnić godny byt swoim podopiecznym.
                  • Gość: Marzena Re: zginal pies IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.12, 08:47
                    To są teksty ściągnięte ze strony schroniska o ile się mylę... Strona interetowa i to co jest na niej napisane daje obraz sielanki i prawie raju dla zwierząt... Szkoda, że w rzeczywistości tak to nie wygląda. Dodam tylko, że również i nauczyciel ze szkoły muzycznej kontaktował się ze mną w związku z "przekrętami" w schronisku i nie będą już prowadzić zbiórki karmy dla zwierząt dla schroniska w wyżej wymienionej szkole. Pozdrawiam
                    • Gość: Gosc Re: zginal pies IP: *.walbrzych.vectranet.pl 09.03.12, 08:56
                      Marzenko juz zaczynam myslec co pomoc bo tak nie moze byc. Wiadomo schronisko to nie dom i trudno o bardzo komfortowa opieke, ale musi byc ona godna dla tych juz pokrzywdzonych zwierzat. akcje sa po to , zeby pomoc, ale nie po to zeby na jedzeniu przeznaczonego dla zwierzat zarabiac na swoje cele.
                      • Gość: Marzena Re: zginal pies IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.12, 10:09
                        Nie jest to też takie proste... zrobić coś ze schroniskiem. Potrzebne są konkretne dowody, osoby... Takie sprawy wymagają czasu niestety i czasem nie wiadomo jak to ugryźć... ale mam nadzieję, że sytuacja w schronisku się zmieni. Oby nastapiło to w miarę szybko. Pozdrawiam serdecznie!
                    • Gość: Azorek Re: zginal pies IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 08:57
                      Na forum funkcjonuje Kumbaka od ogródków, a ty jesteś coś na jego podobieństwo, tylko że działasz w sektorze schroniska.
                      Może faktycznie trzeba podnieść granicę wieku emerytalnego, bo teraz to nudno emerytom w domu.
                      • Gość: Marzena Re: zginal pies IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.12, 10:06
                        Azorku o co Ci chodzi? Chcę pomagać zwierzętom i będę to robiła nadal nieważne co napiszesz. Sam mógłbyś się przyłączyć, a nie narzekać ;) Pozdrawiam Cię Azorku i proszę daj spokój jeśli sam nie chcesz pomóc...
                      • Gość: M. Re: zginal pies IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.12, 10:10
                        Ps. nie jestem emerytką. Jestem w miarę młoda jeszcze :) Pracuję, a pomagam w wolnym czasie.
                        • Gość: Azor Re: zginal pies IP: *.dynamic.chello.pl 09.03.12, 10:30
                          Widziałaś jak UWAGA udowodniła oszustwo od soli drogowej ?
                          Proszę, udowodnij tak samo.
                          Pier..olnąć na forum , ze ktoś kradnie każdy pustak potrafi. Wszyscy kradną, wszyscy źle pracują, tylko nie ty.

• Gość: M. Re: zginal pies IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.12, 13:05
                            Zbieram dowody i będę starała się udowodnić. Więcej nie odpisuję na Twoje chamskie posty.
                      • Gość: gosc Re: zginal pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.12, 20:03
                        napisalem o ty psiaku z mysla ,ze ktos przeczytajac o nim napisze , ze to byl jego pies a moze go ktos specjalnie wyrzucil
                        • Gość: M. Re: zginal pies IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.12, 20:15
                          Bardzo przepraszam, że ten temat zszedł na schronisko częściowo... :( Przepraszam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka