Gość: Mit IP: *.ip.netia.com.pl 11.04.12, 18:49 Al Wyzwolenia, Chrobego Mickiewicza Piłsudskiego. Czas na jazdę komunikacją zbiorową Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Re: Kolejne parkomaty IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.12, 19:05 A po co tam jeździć? Nic tam nie ma tylko coraz więcej pustych lokali. Ja w "centrum" :D jestem raz na pół roku albo w banku albo u urzędzie. Wiec 4 zł rocznie można wydać na wycieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piaskowa Podzamcze Re: Kolejne parkomaty IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.04.12, 20:03 Hahaha... Smutne ale prawdziwe... Znacie jeszcze jakieś takie miasta w Polsce, gdzie "Centrum" umiera od pon. do pt. po godzinie 16 a w weekendy jest cmentarzyskiem ? Czy tylko Wałbrzych to ewenement ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordorczyk Re: Kolejne parkomaty IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 20:34 Ktoś kiedyś zadecydował, że lepiej rozbudowywać miasto ( Piaskowa Góra, Podzamcze) w tak znacznej odległości od starego centrum. Być może z uwagi na fakt, że pod miastem było lub miało być wyrobisko węgla , miał rację. Ale takie są dzisiaj tego skutki. I bez napinki, nikt tego nie jest na dzień dzisiejszy w stanie zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piaskowa Podzamcze Re: Kolejne parkomaty IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.04.12, 20:53 To zamierzchłe czasy, nikt już tego nie zmieni. Ale lokalizacja galerii handlowej w dzielnicy Sobięcin ? Przecież ten obiekt przynosiłby kilkukrotnie większe profity gdyby znajdował się w okolicy WSSE, Podzamcze, Piaskowa Góra. I jeszcze hotel budują na "Palestynie". Brawa dla Pomysłodawcy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordorczyk Re: Kolejne parkomaty IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 21:06 Bez przesady . Galeria jest zaczątkiem nowego. Kiedyś po Palestynie pozostanie tylko nazwa. A wy pilnujcie, żeby wam waszych marketów nie pozamykali, bo niektóre już robią bokami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossarian Re: Kolejne parkomaty IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.04.12, 21:08 Nie ukrywam,że lubię Wałbrzych - biorąc pod uwagę jego niezwykłe usytuowanie, piękne miejsca, niezwykłe czasem obiekty. Na ten obraz nakłada się jednak też wieloletnie zaniedbania infrastrukturalne, brud,patologia i dziadostwo. Dotyczy to też CENTRUM. Po co ja mam tam jechać po pracy? POSPACEROWAĆ? (po Młynarskiej, Buczka czy Pługa?);KOLACJA W RESTAURACJI (kebab czy zapiekanka?); KULTURA ( Kino???. Teatr z Dramat.propozycją repertuarową, Teatr Lalek-nie gustuję, Filharmonia- temat na inny watek). Może jednak ktoś ukierunkuje mnie po co mam po 16 jechać w tamtym kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HANS ze Strasburga Re: Kolejne parkomaty IP: *.pools.arcor-ip.net 12.04.12, 21:17 Aby dostacl w ta durna pale,moze wrocisz na normalne tory !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordorczyk Re: Kolejne parkomaty IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 21:25 To samo, gdyby nie markety, mogliby powiedzieć mieszkańcy Starego Miasta o wycieczkach na Piaskową i Podzamcze. I jak zwykle kretyńska wstawka Yossariana, na Piaskowej i Podzamczu nie ma oczywiście brudu,patologii i dziadostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossarian Re: Kolejne parkomaty IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.04.12, 21:44 Widzisz kolego: np. we Wrocławiu mieszkańcy np. Kozanowa i innych tzw. sypialni jeżdżą do Śródmieścia BO JEST PO CO! Przykłady Świdnicy, Legnicy i każdego normalnego miasta w Polsce. Wcale nie chcę abyś przyjeżdżał do sypialni Wałbrzycha- bo i po co? A że jest tu też syf, brud i patologia- jasne że jest. Chodzi tylko o natężenie: porównaj Bronx z Manhattanem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torquemada Re: Kolejne parkomaty IP: *.play-internet.pl 12.04.12, 21:51 Do centrum Świdnicy to się można akurat przejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kolejne parkomaty IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.12, 07:09 Świdnica to nie jest normalne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torquemada Re: Kolejne parkomaty IP: *.play-internet.pl 12.04.12, 21:49 Teatr LiA to żywy przykład tzw. "głosowania nogami". Niemal nie sposób usiąść na widowni bez rezerwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossarian Re: Kolejne parkomaty IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.04.12, 21:55 Proszę podaj powód abym jechał do Śródmieścia i tam wydawał swą kasę? ( o teatrze LiA pisałem, że nie gustuje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordorczyk Re: Kolejne parkomaty IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 22:18 Nie przyjeżdżaj Yossarian, korzyść będzie obopólna. A jak wrzucimy niedługo niepłacących do kontenerów to będzie nie tylko Bronx, ale wręcz Borne Sulinowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossarian Re: Kolejne parkomaty IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.04.12, 22:36 Chciałbym móc i mieć po co przyjeżdżać do wałbrzyskiego śródmieścia. Widzę jednak, że mój szanowny rozmówca pie... od rzeczy o Sulinowie, zamiast zastanowić się dlaczego nie ma normalnego dużego parkingu w Centrum, dlaczego Rynek sprawia wrażenie miejsca "wrogiego" ludziom, dlaczego zamiast kafejek, restauracji, barów- są obleśne acz nieliczne knajpy. Podpowiem: pojedzcie do Śródmieścia, pospacerujcie z godzinkę obojętnie po jakich ulicach ALE zwróćcie uwagę na tubylców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordorczyk Re: Kolejne parkomaty IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 22:45 Fakt, mój błąd. Znając idiotę od dawna z jego twórczości i wdaję się z palantem w dyskurs. Błąd, błąd............ Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Kolejne parkomaty 12.04.12, 22:40 > Może jednak ktoś ukierunkuje mnie po co mam po 16 j > echać w tamtym kierunku? po kredyt do banku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wałbrzyszanin Re: Kolejne parkomaty IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.12, 22:57 Zgadzam się z Yossarianem. Centrum Wałbrzycha na daną chwilę nie ma nic do zaoferowania po godzinie 16 lub w weekendy ( no może poza fontanną ). Na daną chwilę centrum pozostało tylko z nazwy. Większość ludzi na weekendy albo siedzi w domach, lub idą na przechadzkę po marketach lub jadą poza Wałbrzych odpoczywać. Wieczorem w centrum można spotkać jedynie żuli, a tak poza tym nikt się tam nie kręci. Aby właśnie ożywić nieco Śródmieście powstał projekt rewitalizacji, który niestety nie spełnił swoich oczekiwań i zostało to zrobione nie do końca tak jak powinno być. Do tego potrzeba o wiele większych pieniędzy, a przede wszystkim chęci samych mieszkańców i czasu. Co z tego, że ktoś np odnowi i zadba o park Sobieskiego i ludzie będą bardzo chętnie tam przychodzić jak pewnego dnia ktoś to wszystko zdewastuje, lub grupa wyrostków zacznie tam siać postrach. Policja niestety nie upilnuje wszystkiego i nie będzie w każdym miejscu dlatego sami mieszkańcy powinni reagować na takie patologie i wtedy coś zmieni się dopiero na lepsze. Ktoś powiedział wcześniej że galeria powinna powstać pomiędzy Piaskową, Podzamczem i WSSE. Gdyby tam faktycznie powstała to Sobięcin dalej by był taki jaki był, a tak przynajmniej coś na tej dzielnicy się dzieje. Taki właśnie był cel budowy galerii na Sobięcinie. Nie sądzę aby obroty galerii były większe gdyby galeria była np na Podzamczu. Na Sobięcin ludzie dojadą samochodami, a tam chodziliby po prostu pieszo. Jak narazie nic się nie zmieni. Może jak ruszy aqua zdrój i stara kopalnia to coś zmieni się na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordorczyk Re: Kolejne parkomaty IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 23:16 Jesteście żałośni z tym przypier...m się do mieszkańców Śródmieścia. DEWASTACJE w zasobach Spółdzielni Mieszkaniowej PODZAMCZE - 2011 r. Wykaz robót wykonywanych przez Spółdzielnie Mieszkaniową PODZAMCZE w celu usunięcia skutków dewastacji Roboty elektryczne (dewastacje instalacji, lamp, wyłączników, kradzieże przewodów elektrycznych, lamp, żarówek, wyłączników, automatów schodowych, bezpieczników itp.) Roboty szklarskie Roboty stolarskie w budynkach (dewastacja okien na kl. schód, i pom. ogól. użytku, dewastacja drzwi wsypowych, piwnicznych, niszczenie i kradzieże zamków i klamek drzwiowych Roboty stolarskie i ślusarskie na teren. Osiedla ( niszczenie elementów drewnianych i metalowych ławek, urządzeń zabawowych, koszy na śmieci, ogrodzeń zieleni i piaskownic itp.) Roboty ślusarskie w budynkach (dewastacje drzwi metalowych, drzwiczek i tablic licznikowych, samo zamykaczy, zamków itp.) Naprawa drzwi wejściowych do budynków (niszczone panele, uszczelki, klamki, samo zamykacze, ograniczniki, elektromagnesy, wybite szyby itp.) Naprawy dźwigów (dewastacja kabin tj. wykładzin podłogowych, listew, ścianek z płyt lamin., drzwi towarowych i zamków, kradzież aluminiowych osłon, listew, lamp w kabinach itp.) Roboty ogólnobudowlane (niszczona malatura klatek schodowych również tych ostatnio pomalowanych, napisy na portalach zniszczone tynki, rozbierane ścianki działowe komórek piwnicznych, podpalane komórki i wsypy, kradzione odcinki rynien i obróbek blacharskich, kradzieże anten "azart" itp.) Zieleń niska i wysoka ( dotyczy nowonasadzonej, która została zniszczona, skradziona lub rozjeżdżona przez, samochody) Naprawa skrzynek oddawczych EURO (uszkodzone lub zniszczone drzwiczki i zamki) Koszt usuwania skutków dewastacji wyniósł ok. 213.657,00 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossarian Re: Kolejne parkomaty IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.04.12, 23:33 Zasoby mieszkaniowe SM Podzamcze Piaskowa G. i innych wspólnot czy SM są niszczone niestety i z tego tytułu mieszkańcy ponoszą koszty.W każdej społeczności zdarzają się czarne owce, idioci, - którzy niszczą wspólną własność. Dotyka to też wspólnot mieszkaniowych w Śródmieściu. (ustalcie jaka jest wysokość strat w obiektach mieszkaniowych na Osiedleńców?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mordorczyka Re: Kolejne parkomaty IP: *.static.caiway.nl 12.04.12, 23:55 jeszcze raz ja... tylko ze te straty ktore wymieniles, SM PODZAMCZE pokrywa z naszej kieszeni, w sumie to zdziwila mnie dosc niska suma, zaczerpnij troche wiedzy, dowiedz sie ile jest klatek schodowych na podzamczu, ile jest mieszkan, jakie są czynsze, dowiesz sie skad na to pieniądze -z naszej kieszeni, jasne ze to boli, bo menele sa wszedzie, to i dewastują. Znakomita wiekszosc z tych co dewastują, zapewne nie placi czynszow. A jak jest w sródmiesciu? podzamcze i piaskowa przyjezdza dewastowac kamienice regularnie placacym czynsze lokatorom? Dowiedz sie moze ile wyniosla rewitalizacja srodmiescia... i zapewniam ze to nie byla kasa z waszych kieszeni, drodzy mieszkancy, dosc sprytnie Kruczkowski wykminil kase na naprawe dewastacji menelstwa. Dla nas nie ma rewitalizacji podzamcza czy piaskowej :( to nie zarzut, cieszy mnie ze troche odnowili kamienice, uwazam ze walbrzych ma piekna architekture, ale ciekaw jestem jak dlugo to bedzie ladnie wygladac :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordorczyk Re: Kolejne parkomaty IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.12, 00:05 dosc sprytnie Kruczkowski wykminil kase na napraw > e dewastacji menelstwa. Opanuj się, elewacje w śródmieściu odnawiane były w okresie od 1945 roku jeden raz w latach sześćdziesiątych. Co do ich wygladu mają menele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tywieszkto :) Re: Kolejne parkomaty IP: *.static.caiway.nl 13.04.12, 00:19 rozumiem ze co druga klatka wali moczem, bo jeszcze niemcy sie zeszczali? i wypisywali KSG W-ch! ? nie odbieraj tego jako ofensywe, ale zauwaz ze menele odgrywaja znaczna role,w kazdej dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mordorczyk Re: Kolejne parkomaty IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.12, 00:26 ale zauwaz ze menele odgrywaja znaczna role,w > kazdej dzielnicy. I tylko to chciałem usłyszeć od adwersarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yossarian Re: Kolejne parkomaty IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.04.12, 23:22 Wałbrzyszaninie- proszę Cie bardzo, abyś przekazał nam gdzie możemy zapoznać się z projektem rewitalizacji ( jestem m.in. inż.-więc projekt to projekt a nie pitolenie polityka co on myśli - ps.kosztorys stanowi jedną z najważniejszych części projektu). Czekam na odpowiedź! Z Twojej wypowiedzi przebija jedno- władza robi co może , ale Ci cholerni wałbrzyszanie "zdewastują, będą siali postrach"- "na razie nic się nie zmieni". "Może jak ruszy Agua-p" - CZY TE BREDNIE ABY NIE NAPISAŁ NASZ PREZYDENT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podzamcze Re: Kolejne parkomaty IP: *.static.caiway.nl 12.04.12, 23:45 w "centrum" Walbrzycha, po 16 psy dupami szczekaja, szaro, brudno i ponuro, Ja sie pytam po co dwie najwieksze sypialnie walbrzycha maja tam przybyc? piaskowa i podzamcze spacerkiem moze do Szczawna (deptak, sloneczna polana, park), lub do Książa (stary/nowy), blisko lasy, stawy, palmiarnia, albo basen -swiebodzice, nawet dziur takich nie ma (okolice: piaskowa-podzamcze-szczawno-swiebodzice), w kierunku centrum chyba nie musze sie wypowiadac jakie mamy drogi. Na piaskowej park, stadion (nie wiem jak czesto sie cos tam dzieje, ale chyba ludzie tam spaceruja) ja chetnie spaceruje dookola podzamcza, duzo ludzi tak robi (bieganie, rowery tez), a jak nie to na alejki... i dzieciaki maja sie gdzie pobawic, boiska jakie są, takie sa, ale SĄ. W w/w okolicach jest gdzie napic sie piwa, posluchac muzyki, wiec WTF? kogos cos boli? nawet nie szczegolnie mi przeszkadza lokalizacja galerii, tylko czasem szkoda patrzec na malych zawiasow z sobiecina ;/ ale to juz osobny wątek. Pozdrawiam trolli :) Odpowiedz Link Zgłoś