Dodaj do ulubionych

handlarze samochodów

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.05.12, 12:20
powiedzcie mi moi drodzy forumowicze jak to jest z tymi handlarzami - kupują auto od kogoś, nie przerejestrowują, nie opłacają w skarbówce - później fałszują umowe sprzedaży używająć danych osobowych pierwotnego właściciela oraz podpis czy taka zawierając "świadomie" taką umowe jest ona ważna i czy można sądownie domagać się ewentualnych roszczeń jeśli na przykład auto ma ukrytą wade... piszcie
Obserwuj wątek
    • Gość: zbyn Re: handlarze samochodów IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 12:46
      jeżeli stać cie na prawnika to można ale taniej wyjdzie jak kupisz auto w salonie lub komisie
      • Gość: wałbrzyszanin Re: handlarze samochodów IP: *.16.243.lan.EkoNet.info 02.05.12, 13:14
        Wydaje mi się że, sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. A kogo chcesz podać o ewentualne odszkodowanie? Skoro w żadnych umowach "handlarz" nie występuje? A nawet gdyby występował to uwierz mi że, bardzo długa droga by cię czekała żeby cokolwiek odzyskać.:)
        • Gość: jacol Re: handlarze samochodów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.05.12, 13:28
          jak nie występuje a kto fałszuje umowe ? myśle że to jest prostsze niż sie wydaje. w świetle prawa handlarz ma obowiązki jeśli ich nie dokonuje łamie prawo to podejrzewam szybciutko można ubić
          • aazz91060 Re: handlarze samochodów 02.05.12, 13:36
            Przy kupnie sprawdzasz dowod osobisty sprzedajacego i porownujesz z danymi na umowie. Jak sie nie zgadzaja to niech spier,.dala i tyle.
            • Gość: jacol Re: handlarze samochodów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.05.12, 13:41
              wątek nie powstał ot tak sobie tablica.pl/oferta/bmw-525-tds-diesel-al-felgi-borbet-klima-serwisowany-w-bmw-okazja-lub-zamienie-ID12QKz.html#65446f6d;r:;s: rozmawiałem z chłopem to handlarz typowy
              • Gość: motur Re: handlarze samochodów IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.12, 14:12
                to BMW z 2wch składane jest. Kupa złomu. Weź kup sobie lepiej coś mniejszego jakas Honde. Też poszalejesz a o wiele świeższe auto bedzie
                • Gość: wałbrzyszanin Re: handlarze samochodów IP: *.16.243.lan.EkoNet.info 02.05.12, 15:46
                  Jeżeli podpisałeś umowę z byłym właścicielem to jak potem znajdziesz sprzedawcę? Podejdziesz i powiesz TO ON! ? a on powie że, w tym czasie był w innym mieście i ma na to świadków, a auto sprzedał ci ktoś podobny do niego.
                  Druga sprawa. Cena auta. Stary chcesz kupić samochód za tyle ile Ja wydaję na nowe opony.
                  Więc czego Ty chcesz od sprzedawcy? żeby ci dał 2 lata gwarancji? Cena złomu z tego auta pewnie oscyluje w granicach 1000zł. Ludzie opamiętajcie się. Kupujecie auta za średnią krajową ,czyt. "nie stać was na nie" a chcecie gwarancję,rękojmię i cyrograf.
                  Chłopie nie stać Cię na BMW za 2500zł to gdzie Ty będziesz tankował? Tylko mi nie mów że, 20 letnie BMW pali 6 litrów. Zamiast udawać szpanera "hahaha" kup normalne auto na jakie Cię będzie stać i nie będziesz tankował na tesco za 15zł>:) Pozdrawiam
                  • Gość: jacol Re: handlarze samochodów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.05.12, 15:51
                    ale bredzisz chłopie, nie mam zamiaru tego kupować to taki przykład tylko - a swoją drogą czym ty jeździsz pewnie szegebełoskim mpk ;)
                    • Gość: wałbrzyszanin Re: handlarze samochodów IP: *.16.243.lan.EkoNet.info 02.05.12, 16:28
                      żeby cię serce nie bolało to powiem ci że, jeżdżę oplem vectrą c ;) i śpij spokojnie ty będziesz taką jeździł jak będzie miała lat 15;)
                      • Gość: jacol Re: handlarze samochodów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.05.12, 16:46
                        nie przesadzaj vectra c to badziewie nie porównuj starej zajebistej bejcy, pewnie jeszcze obtłuczoną z "rajchu" ciągnąłeś hehehehe a pozatym to odbiegliśmy od tematu
                  • Gość: koli Re: handlarze samochodów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.05.12, 19:03
                    Po co dyskutujesz z frajerem dla którego auto za 20-30tys. to kosmos.
                    • Gość: jacol Re: handlarze samochodów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.05.12, 00:24
                      frajerze pracuje w tym kraju uczciwie dostaje na konto 1600 zł a 2000 zł w kopercie jak mam powiedz mi frajerze kupić sobie nowy samochód albo wziąć na niego uczciwie kredyt ?
                  • Gość: Andrzej Re: handlarze samochodów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.05.12, 00:06
                    > Więc czego Ty chcesz od sprzedawcy? żeby ci dał 2 lata gwarancji? Cena złomu z
                    > tego auta pewnie oscyluje w granicach 1000zł. Ludzie opamiętajcie się. Kupujeci
                    > e auta za średnią krajową ,czyt. "nie stać was na nie" a chcecie gwarancję,ręko
                    > jmię i cyrograf.

Ale z tego co ja wiem to rekojma na uzywany samochod (bez wzgledu na jego wiek istnieje), znam przypadek odzyskania kasy za zakupiony samochod z wada ukryta ktorej sprzedajacy byl w pelni swiadom (sprzedaz samochodu jako bezwypadek, auta po szkodzie calkowitej).
                    • ireg56 Re: handlarze samochodów 26.04.14, 05:46
                      Witam serdecznie .Proszę o poradę w następującym temacie:
                      Zawarłem umowę sprzedaży samochodu z komisem. Przed oddaniem go do sprzedazy wykonałem przegląd w ASO i SKP .Oprócz informacji jakich udzieliłem w komisie o stanie auta przekazałem również dokumentację z przeglądu wraz z zapisanymi tam uwagami.(min stwierdzono cofnięty licznik) Komis przyjął samochód bez uwag. Auto sprzedał , a teraz nabywca chcę odstąpic od umowy z powodu podstępnego zatajenia (cofniętego licznika)Moje pytanie
                      Czy po odstapieniu od umowy przez kupującego, komis ma prawo do roszczen do mnie skoro nie zachował starannosci przy przyjęciu auta i w dodatku wprowadził w błąd kupującego nie informując go o cofniętym liczniku Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.
    • Gość: BBBB Re: handlarze samochodów IP: *.play-internet.pl 02.05.12, 21:14
      TO PO HUJ KUPUJESZ OD HANDLARZA ,WIADOMO JAKIE MAJĄ AUTA,WCZORAJ SIE URODZILES CZY GLUPI JESTES...
      • Gość: vv Re: handlarze samochodów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 02.05.12, 23:00
        czy to ważne ile kosztuje, jeśli na umowie nie ma danych handlarza ,trudno będzie mu coś udowodnić ,od czasu jak skarbówka się za nich nie wzięła była to norma,teraz wystawiają fakturę z tak zwaną marzą .
    • Gość: Sal Machajek Re: handlarze samochodów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.05.12, 08:32
      Skoro pracujesz na takich warunkach, to sam jesteś frajerem. Nie bluzgaj więc innym, zaradniejszym i mądrzejszym od Ciebie.
      • Gość: sal machujek Re: handlarze samochodów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.05.12, 12:30
        frajerze z fortecznej co sie mądrujesz ;)
    • Gość: Sal Machajek Re: handlarze samochodów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.05.12, 15:50
      Gdzie wynalazłeś słowo "mądrujesz"? Spakuj plecak i wio do szkoły. Albo do pracy za 1600.
      • sol.77 Re: handlarze samochodów 03.05.12, 15:52
        Gość portalu: Sal Machajek napisał(a):

> Gdzie wynalazłeś słowo "mądrujesz"? Spakuj plecak i wio do szkoły. Albo do prac
        > y za 1600.

I zrobiło się swojsko ....
      • Gość: sal machujek Re: handlarze samochodów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.05.12, 16:02
        w piźźździe frajerze sorry z senatorskiej ;)
    • Gość: Sal Machajek Re: handlarze samochodów IP: *.walbrzych.vectranet.pl 03.05.12, 17:41
      Frajerem jesteś ty, bo tyrasz za 1600 i twój ojciec, bo cię zrobił. A teraz wymień pozostałe ulice. I wal się na ryj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka