Gość: Masakra IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.12, 15:05 Może Wild się tym zainteresuje www.youtube.com/watch?v=EWp15vHqXEY&feature=related www.youtube.com/watch?v=MKVgJGKxJL8 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Podgórze Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 15:19 Gość portalu: Masakra napisał(a): > Może Wild się tym zainteresuje Niby dlaczego? Przecież Wild nie jest prezydentem Wrocławia. Na razie wystarczy, że interesuje się sprawą Mo-Bruku, a raczej wyjaśnieniem jak to możliwe, że tyle lat składowisko działa nielegalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Podgórze Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.12, 15:46 Jakoś wyjaśnia i wyjaśnić nie może, ale natomiast super mu idzie autoprezentacja w filmach i blogach i przed kamerami, tak to i ja mogę też wyjaśniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 16:12 No to si wypromuj. nagraj filmik zaprezentuj sie i jazda. Dzisiaj każdy śpiewać może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telewidz Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.12, 16:55 Jemu promocja własnej osoby też nie bardzo wychodzi. W jednym z filmików znacznie większym zainteresowaniem niż Wild cieszyła się anonimowa, goła dupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podgórze Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 17:03 Gość portalu: telewidz napisał(a): > większym zainteresowaniem niż Wild cieszyła się anonimowa, goła dupa. Nie jest anonimowa. Należy do firmy wynajętej do polewania wodą składowiska, żeby się nie zapaliło. W środku gotują się wylewane latami syfy i w każdej chwili może być samozapłon, dlatego polewają wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blizna Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.play-internet.pl 09.08.12, 17:06 a ten swoje ja pie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hetero mów za siebie zboczeńcu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 18:08 Gość portalu: telewidz napisał(a): W jednym z filmików znaczn > ie większym zainteresowaniem niż Wild cieszyła się anonimowa, goła dupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podgórze Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.12, 16:57 Gość portalu: do Podgórze napisał(a): > Jakoś wyjaśnia i wyjaśnić nie może, Myślisz, że chętni do poniesienia odpowiedzialności za wytruwanie ponad 100 tysięcy ludzi pchają się drzwiami i oknami? Na razie zwalają winę jedni na drugich, ale kółko robi się coraz węższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Podgórze Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.12, 21:51 > Myślisz, że chętni do poniesienia odpowiedzialności za wytruwanie ponad 100 tysięcy ludzi pchają się drzwiami i oknami? Na razie zwalają winę jedni na drugich , ale kółko robi się coraz węższe. Ja tak nie myślę że się pchają oknami i drzwiami, tak myśli twój mesjasz Wild Wspaniały. On myśli że jak zrobi kilka filmów to zaraz ktoś stanie powie to ja te składowisko zrobiłem, wtedy Wild i sol77 i ty Podgorze na Rynku zrobicie sąd i skarzecie ich na 20 lat więzienia :P ( takie macie myśli i podejście do sprawy ) Właśnie wszyscy zganiają teraz na Szełemeja a składowisko było założone już w latach 90 tych, a dlaczego Wild nie powie o Wojewodzie który wydał pozwolenie ? czyżby się bał ? czy po prostu ludziom wciska kit ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.range86-182.btcentralplus.com 09.08.12, 22:04 Co ma Wild do romow we Wroclawiu? Co za durny post. Tak samo mozna napisac - moze szelemej sie zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do , Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.08.12, 22:10 To ma Wild do romów że jak to by było w Wałbrzychu to by strzelał z du..py , a tak cicho siedzi na du..pie, jak by to było u nas to robił by filmiki że tylko u nas w mieście jest coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podgórze Re: do Gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 08:39 Gość portalu: do Podgórze napisał(a): > On myśli że jak zrobi kilka filmów to zaraz ktoś stanie powie to ja te składowi > sko zrobiłem, wtedy Wild i sol77 i ty Podgorze na Rynku zrobicie sąd i skarzeci > e ich na 20 lat więzienia :P ( takie macie myśli i podejście do sprawy ) Sąd skaŻe, od tego przecież jest. Za azbest w środku miasta wyrok może być nawet wyższy niż 20 lat. Azbest zabija jeśli nie wiesz, a trwa to już 10 lat. > > Właśnie wszyscy zganiają teraz na Szełemeja a składowisko było założone już w l > atach 90 tych, a dlaczego Wild nie powie o Wojewodzie który wydał pozwolenie ? > czyżby się bał ? czy po prostu ludziom wciska kit ? Szełemej jako prezydent może zamknąć nielegalne składowisko od ręki. Nie czyni tego z niewiadomych (a może wiadomych) powodów. Jest lekarzem, wie na co naraża ludzi, czyli robi to świadomie. Przyjedź na Podgórze, zobacz na co ludzie chorują i umierają. O składowisku z lat z lat 90tych zapomnij, wtedy nie było azbestu. Zaczęło się, gdy Kruczkowski i jego ekipa doszli do władzy i co byś nie wymyślał, azbest jest dziełem Kruczkowskiego. Wojewoda bez zgody prezydenta nie może wydać żadnego pozwolenia, zresztą pozwolenie wojewody było nielegalne, co potwierdził minister. Dlaczego Wild miałby się bać, albo wciskać ludziom kit? W całej swojej kampanii mówił, że gdy wygra, pierwszą rzeczą jaką zrobi będzie zamknięcie składowiska. Są w internecie programy z 2010 r., możesz sprawdzić, zanim zwieracze puszczą ci całkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: do Gość IP: *.range86-128.btcentralplus.com 10.08.12, 09:26 Twoj argument gosciu 'do' wcale nie przekonuje. Mam wrazenie, ze trwa nagonka na Wilda ze strony poplecznikow prezydenta i milosnikow PO. Nagonka dosc skuteczna jak widzimy. Dlatego, ze Wild pokazal zlo jakie dzieje sie w Walbrzychu, dlatego on jest bee wedlug ich opinii. Tak tylko dziecko rozumuje. Ja nie mowie, ze Wild byl odpowiedni czy moze nie byl; ale poczytywalbym za zasluge fakt, ze ujawniono ten brudny mobrukowy interes w powoazaniu z bylymi wladzami miasta. Chwala za to Wildowi i innym, przede wszystkim boa666. Dalej uwazam, ze ten wpis jest durny, poniewaz Wild nie ma sie nijak do romow we wroclawiu. To jest zakres obowiazkow prezydenta wroclawia. Wpis swiadczy tylko o dalszej nagonce na wilda przepelnionej slepa nienawiscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda jest taka do idiotów IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.12, 13:45 KURWA MAĆ WILD BY POWIEDZIAŁ ŻE TYLKO W WAŁBRZYCHU JEST TAKIE COŚ I ROBIŁ BY Z TEGO SENSACJĘ JAK BY KOCZOWALI U NAS. A CZEMU WILD I BOA NIE IDĄ Z TYM DO PROKURATORY JAK MAJĄ TYLE DOWODÓW NA MO BRUK ???? NO CZEMU NIE IDĄ ??? BO CHCĄ NABIĆ PUNKCIKÓW WILDOWI BO MYŚLI ŻE WYGRA WYBORY. DO ZŁOŻENIA WNIOSKU DO PROKURATURY NIE JEST WYMAGANE STANOWISKO PREZYDENTA O KTÓRE UBIEGA SIĘ WILD, KAŻDY MOŻE ZŁOŻYĆ TAKI WNIOSEK I WIĘC NA CO WILD CZEKA ? CO Z TEGO ŻE POROBI KILKA FILMÓW I SIE TAM UMIEŚCI JAKO MESJASZA WAŁBRZYCHA. JAK ZAMKNĄŁ BY WILD SKŁADOWISKO DAŁ BY TAM ZNAK DO LEGALNEGO SKŁADOWISKA ? WOJEWODA MA WIĘKSZY ZAKRES UPRAWNIEŃ NIŻ PREZYDENT MIASTA I NIE PIERDOL GŁUPOT. WILD Z MO BRUKA ZROBIŁ SOBIE KAMPANIE WYBORCZĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podgórze Re: do prawda jest taka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 14:28 Gość portalu: prawda jest taka napisał(a): > A CZEMU WILD I BOA NIE IDĄ Z TYM DO PROKURATORY JAK MAJĄ TYLE DOWODÓW NA MO BRU > K ???? NO CZEMU NIE IDĄ ??? BO CHCĄ NABIĆ PUNKCIKÓW WILDOWI BO MYŚLI ŻE WYGRA > WYBORY. Wałbrzyska prokuratura dwa razy umorzyła postępowanie w sprawie Mo-Bruka, z tego jedno z zawiadomienia złożonego do ABW, drugie do Prokuratora Generalnego. O umorzeniu powiedział Kruczkowski mieszkańcom na tym spotkaniu: www.youtube.com/watch?v=fH_HFWMoZTo Skąd wiedział, że prokuratura prowadzi śledztwo i że zostało umorzone? Zawiadomienie do ABW złożyli mieszkańcy, chodziło o azbest, a dowodem był film: www.youtube.com/watch?v=weIJkrqCbes > > JAK ZAMKNĄŁ BY WILD SKŁADOWISKO DAŁ BY TAM ZNAK DO LEGALNEGO SKŁADOWISKA ? > Trzymaj się tej wersji "legalnego", tak jak i Kruczkowski na spotkaniu w Ratuszu. Posłuchaj, ile razy władze mówią o kontrolowaniu "legalnych" POzwoleń, które sami wydali. > > WOJEWODA MA WIĘKSZY ZAKRES UPRAWNIEŃ NIŻ PREZYDENT MIASTA I NIE PIERDOL GŁUPOT. > Owszem ma, ale nie w gminie. Coś dziwnie nerwowy jesteś z tymi uprawnieniami. Pewnie wiesz, o który kwit chodzi w tej całej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda jest taka Re: do prawda jest taka IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.12, 14:34 NERWOWY JESTEM BO MNIE WKURWIA TAKI WILD I WY CO ROBICIE Z WAŁBRZYCHA BAGNO I WSZYSTKO DLATEGO ABY DOPCHAĆ SIĘ DO WŁADZY. DAJCIE LUDZIOM JUŻ SPOKÓJ MY NIE CHCEMY TEGO OGLĄDAĆ ANI CZYTAĆ BO TO NAM NIC NIE DA. MY SIĘ Z MIASTA I TAK NIE WYPROWADZIMY BO WY TAK CHCECIE I DLATEGO ROBICIE TE PROWOKACJE I PODBURZACIE LUDZI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rebel Yell Re: do prawda jest taka IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.12, 14:58 Ty to lubisz liczby mnogie, tak my jestesmy satany mamy skory katany uuuu... www.youtube.com/watch?v=QXvBWBYZaQI Znalazl sie straznik moralnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bom RE: do prawda jest taka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.12, 16:45 TY krzykaczu - prawda jest taka, że każdy kto wyjedzie choć na 2 tygodnie z tego miasta WIDZI STOSUNEK WŁADZ DO MIESZKAŃCÓW I ROBIENIE SOBIE KPIN Z LUDZI! Przykłady: 1/Hałas w nocy lub imprezki lokatorów w budynku - policja we Wrocławiu przyjeżdża od razu i po ich wyjściu hałasujące "przyjemniaczki" nawet nie pomyślą o puszczeniu ponownie muzyki. U nas służby cię informują, że po wyjściu to dopiero się zacznie - i faktycznie tak jest. 2/Prosisz o interwencję straży miejskiej dotyczącą porządku lub łamaniu przepisów KC, pouczają, żeby nie zwracać uwagi przyjemniaczkom niszczącym ławki, czy podpalającym - bo okna wybiją??? 3/wypróżnianie się na ulicy lub w miejscach publicznych przez ludzi jest tak powszechne jakby kloaka była wszędzie - a zwróć uwagę... 4/ Poziom obsługi w urzędzie.... ostatnio paniusi dzwoni z urzędu z pytaniem czy przyjdę sobie po pismo czy mają wysłać. Zrozumiałbym ten telefon jakby się zaznaczyło, że odbiór osobisty, ale ... To tylko możliwe w Wałbrzychu. Azbeścica mózgowa galopuje+alkohol+wrodzone bezmózgowie i mamy uroki Wałbrzycha. I najgorsi są MIESZKAŃCY TEGO MIASTA, którym lata wszystko koło własnej duuuuooopy. Oglądają durnowate seriale i żyją choinka wie czym. Wyśmiewa się ludzi co chcą coś zrobić. Bo własnie ci ludzie WIDZĄ JAK POWINNO się żyć i na co nie powinniśmy się zgadzać! Ale jak się siedzi i nie widzi się nic poza własnym nosem i chałturę uważa się za ideał to powodzenia FAŁSZYWA PRAWDO czyli TANDETO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bom Re: RE: do prawda jest taka IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.12, 22:19 Nie opowiadaj bzdur bo wszędzie tak jest, w każdym mieście są libacje i alkoholicy i nie tylko w Wałbrzychu jedź siebie do Krakowa na najlepszą dzielnice Kazimierz i tam ja mieszkałem i też spać nie można było, to samo we Wrocławiu policja przyjedzie a za 5 minut jest z powrotem libacja tak samo jak i tutaj. Wypróżniają się ludziska też wszędzie nie tylko w Wałbrzychu, 2011 rok wakacje w Gdańsku pan robił kupę przez okno, a drugi uprawiał z panię imtymne sprawy na balkonie. I zapewniam cię że bywam w różnych miastach i jest tak samo, mam też znajomych którzy podobne problemy mają w innych miastach. Urzędasy są w całej Polsce takie dlatego tak jest w urzędach. A najgorszym mieszkańcem to jesteś ty bo wydziwiasz i siejesz propagandę że Wałbrzych jest najgorszym a wcale tak nie jest. Pokaż mi tu osobę która chce coś tu na forum zmienić ? lub pokaż mi osobę w realnym świecie która chce coś zmienić ? Uważasz że jak będziesz pisał(a) takie głupoty to coś zmienisz ? może ty się uważasz też za mesjasza ? Poza tym co by się w Wałbrzychu nie robiło zaraz jest krytykowane przez was, nie podoba się wam aqua zdrój, nie podoba się że remontują zabytek Starą Kopalnie, nie podoba się wam że są jakieś imprezy w rynku, wszystko to jest dla was złe i nie dobre. Oczywiście Mo Bruk jest zły ale to nie znaczy że całe miasto jest złe i to nie znaczy że nie może być w nim aqua zdroju czy odremontowanych zabytków, ustawili kwiaty na slupach też wam było źle, wybudowanie amfiteatru też źle, to co postawić snopek siana i to by was zadowoliło. Po prostu wy to celowo robicie aby ludzi zniechęcić do tego miasta i takich zmian to my nie chcemy i to wy tym robicie krzywdę całemu miastu gorszą niż Mo bruk. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: RE: do prawda jest taka 10.08.12, 22:25 Gość portalu: do bom napisał(a): > Oczywiście Mo Bruk jest zły ale to nie znaczy że całe miasto jest złe Owszem znaczy bo ....... po co nam te wszystkie atrakcje jak i tak będziemy zdychać i to w męczarniach ... Dopóki nie pozbędziemy sie tej "zakały" jaką jest składowisko - tak właśnie Wałbrzych będzie postrzegany Biedaszyby przemilczę .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do soli77 Re: RE: do prawda jest taka IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.12, 23:02 A co zrobiłaś aby pozbyć się tego składowiska ? postałaś troche pod ratuszem pokrzyczałaś i na forum wypisujesz swoje teorie że dziewczynka jest łysa, jaką masz pewność że to jest od tego Mo bruka ? mówisz że jak się pali składowosko to wtedy jest zagrożenie, ale składowisko co dzień się nie pali, czyli co wg. ciebie składowisko jest niebezpieczne jak się pali a jak nie to jest ok. Czy jak będziesz pisała na forum czy gdzieś tam o Mo bruku to coś da ? co z tego że ludzie oglądają filmiki ? składowisko jest i będzie puki nie przestanie się robienia polityki z Mo bruka. Wszystko to co się tworzy wkoło Mo Bruka to polityka. Ja będąc na Mo bruku bo byłem widziałem to, byłem na samym składowisku i nie ma tych rzeczy co widać na filmie. Ty mówisz że dziewczynka jest przez Mo bruk łysa, a ja mogę powiedzieć że znam osoby z tych okolic i im włosy rosną i wyglądają na zdrowych i dobrze się czują. Dlaczego nikt nie zablokował głównej ulicy Wałbrzycha albo skrzyżowania ? dlaczego nikt z ekologów się nie pojawił. Pokazany był filmik jakaś tam telewizja ogólnopolska i występowały w niej starsze kobiety, filmik stary i już te kobiety mówiły że ktoś tam umarł w tak krótkim czasie co jest niemożliwością ktoś im takich bajek na opowiadał, co gorsza boa666 ani nikt inny się nie wypowiadał w tym filmie, a przecież mogli się wypowiedzieć z ukrytymi twarzami i zmienionym głosem a tego nie zrobili. Tylko tam były jakieś stare babeczki które mówiły to co im ktoś powiedział. Tak można to odczytać. Reportaż był taki sztuczny jakieś tam babki sobie mówiły że to jest złe, że ktoś umarł przez to, reportaż był wymuszony. a gdzie są dowody na to ? boa mając tyle dowodów powinien tam stanąć i powiedzieć pokazać dokumenty te ktore wkleja do filmików. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: RE: do prawda jest taka 10.08.12, 23:11 Może trochę grzeczniej co? Owszem zrobiłam w realnym świecie więcej jak Ci się wydaje w sprawie składowiska - odnośnie tej dziewczynki napisałam "ZBIEG OKOLICZNOŚCI" Nie zmienia to jednak faktu,że zachorowalność na w/w jest b. DUŻA - zakładam się,że na tle np. takiego Boguszowa Gorc .A wiesz skąd wiem,że ludzie chorują? Bo mieszkam blisko składowiska - chorowałam ja /pozbyłam się migdałów/ choruje mój syn /zatoki migdały/ choruje moja córka / migdały do usunięcia - przewlekłe infekcje/ choruje mojej koleżanki dziecko /migdały,alergie/ - jej matka również/migdały/.Była sąsiadka biega z nowotworem gardła jej brat również /23 i 26 - nie palący/ następna młoda dziewczyna /na Podgórzu po chemii tez zupełnie łysa/ i co? Chcesz, mam pobiegać i popytać innych ludzi czy starczy? Czy to może też taki "dziwny zbieg okoliczności"? Wszyscy Ci ludzie są z Podgórza mieszkający w sąsiedztwie składowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: RE: do prawda jest taka 10.08.12, 23:19 I nie narzekaj - gdyby nie tacy jak ja to nie miałbyś co na forum robić,a tak masz przynajmniej zajęcie i ... pozdrowienia dla Mokrzyckiego duuuuuużo zdrówka mu życzę jak i pozostali mieszkańcy sąsiadujący ze składowiskiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Soli77 Re: RE: do prawda jest taka IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.12, 23:21 A ja własnie rozmawiałem z ludźmi którzy tam mieszkają i są zdrowi i nie narzekają i co ty na to ? i też mieszkają blisko. mam tam też kuzynkę i ona też się normalnie czuje i co zbieg okoliczności ? Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: RE: do prawda jest taka 10.08.12, 23:46 Dlatego warto porównać Podgórze,Sobięcin, Śródmieście czy Gaj np. do takiego Boguszowa i zobaczyć czy zachorowalność w takim Boguszowie jest proporcjonalna jak do w/w dzielnic :D I nie jest to wcale takie głupie aby zebrać kilku "wolontariuszy" i zrobić taki eksperyment :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Soli77 Re: RE: do prawda jest taka IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.12, 00:34 Ale jak ty to chcesz zrobić ? też nie ma jednoznacznych wyników czy to od tego akurat ludzie chorują , czy od czegoś innego . Odpowiedz Link Zgłoś
boa-666 Re: Do Gościa rozpaczliwie broniącego Mobruka 11.08.12, 01:15 Gość portalu: do soli77 napisał(a): > Wszystko to co się tworzy wkoło Mo Bruka to polityka. > Wszystko jest polityką, Gościu, poczytaj sobie definicje polityka obejmuje szeroki wachlarz sytuacji, w których ludzie kierujący się odmiennymi interesami działają wspólnie dla osiągnięcia celów, które ich łączą, i konkurują ze sobą, gdy cele są sprzeczne. Jak widzisz choćby z tego forum, wielu osobom nie po drodze ze sponsorem Platformy, bo w bezinteresowne trzymanie parasola nad tym nowotworem, zwyczajnie nie wierzę. Nie wszyscy mieszkańcy Wałbrzycha mają już wille w bezpiecznych miejscach, z dala od miasta skazanego na zagładę. > Ja będąc na Mo bruku bo byłem widziałem to, byłem na samym składowisku i nie > ma tych rzeczy co widać na filmie. > Nie ma, bo płyny są w glebie, a azbest Mobruk wyrównał spychaczem. Teraz włókienka fruwają swobodnie po całym mieście. Ciekawe, jak wszedłeś na "samo" składowisko? Przecież podobno jest ogrodzone i monitorowane. > ja mogę powiedzieć że znam > osoby z tych okolic i im włosy rosną i wyglądają na zdrowych i dobrze się czują > Fizycznie najzdrowiej wygląda mgr inż. dyrektor składowiska. Nie wątpię, że go znasz. > > Dlaczego nikt nie zablokował głównej ulicy Wałbrzycha albo skrzyżowania ? Nas bardziej ciekawi, dlaczego nikt nie odblokował głównej ulicy Wałbrzycha, żeby decyzja "wojewody" przynajmniej zobaczyła Wrocław. > > Pokazany był filmik jakaś tam telewizja ogólnopolska > , że ktoś umarł przez to, reportaż był wymuszony. a gdzie są dowody na to ? > boa mając tyle dowodów powinien tam stanąć i powiedzieć pokazać dokumenty te > ktore wkleja do filmików. Komu pokazać? Tobie? Przeciecież masz w aktach kopie wydanych decyzji. Z podpisami, pieczątkami, liczbą dziennika. Poukładaj datami, zobacz kto, gdzie i na jakim stanowisku wtedy pracował. I nie wysilaj się na bajki o latach 90tych. Tamto pozwolenie na budowę straciło ważność w roku 1997. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do boa666 Re: Do Gościa rozpaczliwie broniącego Mobruka IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.12, 02:27 Sam potwierdziłeś że w Wild w filmach jest tam NIE przypadkowo, NIE przypadkowo robisz z niego bohatera ( więc co taka kampania wyborcza ) ? Tak potwierdzam byłem na Mo Bruku za zgodą personelu ( nie widziałem nic co by przyciągnęło moją uwagę z tych filmów) Mi nie musisz pokazywać jakiś dokumentów ale jeżeli się wzywa telewizję to wypada pokazać to i owo żeby mieli czym się wykazać i zrobić materiał, a nie się podstawia jakieś babuszki które gadają o czymś co jest nie udokumentowane, o czymś co ktoś im powiedział i powtarzają to, miałeś dokumenty, masz na ten temat wiedzę więc dlaczego nie otworzyłeś " mordy" do tv, twarz mogli zakryć i zmienić głos. Dlaczego jak podałem namiar na TVN i była pani redaktor zainteresowana reportażem to nikt z nią nie chciał rozmawiać z nią ? , zemną miała rozmawiać ? jak ja nie za bardzo w temacie byłem i jestem i wiem tyle co z waszych filmów, oraz bycia w samym składowisku i tylko tyle . Wy robicie szum macie jakieś tam dokumenty mogliście ruszyć du..pe i się umówić z panią redaktor. Później skontaktowałem się z panią redaktor z zapytaniem czy już coś będzie realizowane, odpowiedz była taka że ona by chciała, ale nie ma na czym się oprzeć i nie ma z kim rozmawiać w tej sprawie. Ja się jej nie dziwie bo co miała tylko rozmawiać z Mokrzyckim . Jak są takie afery to wypowiada się ten co dopatrzył się błędu czyli ty boa , wypowiada się strona która szkodzi czyli Mo bruk, wypowiada się władza i instytucje które powinny czuwać nad tym, waszej strony zabrakło, telewizja nie ma na czym się oprzeć bo nie ma inicjatywy z waszej strony. Więc nie wiem w co wy pogrywacie ale na pewno ta wasza ułomna walka z Mo brukiem jest celowa. jeżeli sądy i trybunał w Polsce nie dają rady to jest jeszcze Strazburg. Ja nie jestem alfą i omegą ale pewne rzeczy wiem i widzę jak inne sprawy są załatwiane i nabierać się już nie dam na waszą niby walkę z MO brukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: Do Gościa rozpaczliwie broniącego Mobruka 11.08.12, 08:44 Podstawiane są bauszki? A udowodnij "papierku" udowodnij - mnie tez ktoś podstawia? - za to na ulicy wiesz co by z Tobą zrobiono? Chyba wiesz :D Udowadniać,że ludzie chorują przez składowisko? A co tu jest do uwadniania ynteligencie - skoro w innych rejonach gdzie nie ma składowiska ludzie nie chorują w takiej skali jak tutaj - to co Ty chcesz aby udowadniać? ŚMIESZNY JESTEŚ I TYLE.No ale ok dla przykładu można wziąć 1000 ludków spod samego składowiska 1000 np. z Boguszowa i 1000 np. ze Świdnicy /aby skala porównawcza była bardziej wiarygodna i obiektywna. Powiem Ci w tajemnicy,że jak dojdzie do zarzutów dla Mokrzyckiego - sama jako pierwsza stanę w klejce aby oddał mi za "stratę migdałów" za moje dzieci.Obecnie są nad morzem i nawet chrypki nie mają ... nie mówiąc już o wiecznie zapchanym nosie, bolącym gardle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Soli77 Re: Do Gościa rozpaczliwie broniącego Mobruka IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.12, 13:55 jesteś śmieszna nie masz podstaw aby tak twierdzić przeprowadź badania a wtedy się opieraj na nich bo inaczej możesz trafić na ławę oskarżonych, jeżeli nie masz na to dowodów to twoje pisanie jest bezsensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Kaszubskiej Re: do idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 17:14 Prawda jest taka, że jeśli ktoś, kto mieszka przy składowisku zachorował na raka i jeśli ten ktoś umrze, to informuję cię, że będzie taka zadyma jakiej świat nie widział! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektorat Re: do idiotów IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.08.12, 17:39 Buahahahahaha ..... cepie, do tego raka dodaj sobie jeszcze pylicę :) W okolicy składowiska mieszka kupa górniczych rencistów, których rak toczy już od dawna a winna temu koksownia, a nie Mo Bruk. Boże, co za tępak :) Żeby Józek miał odpowiadać za to, co wyrządziły koksownie i kopalnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Kaszubskiej Re: do idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.12, 17:56 Gość portalu: elektorat napisał(a): > a winna temu koksownia, a nie Mo Bruk. Boże, co za tępak :) Żeby Józek miał odp > owiadać za to, co wyrządziły koksownie i kopalnie ? Człowiek o którym piszę jest jeszcze młody. W sąsiedztwie składowiska zamieszkał parę lat temu. Nie Józek będzie odpowiadał, tylko ci, którzy mu dali zezwolenia na działalność w Wałbrzychu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Kaszubskiej Re: do idiotów IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.12, 14:35 Ja też jestem z Kaszubskiej i wydaje mi się, że jesteś zwykłym hejterem. My u siebie na budynku mamy reklamę składowiska i całkiem nieźle na tym wychodzimy. Mamy już nowy dach, niebawem remont elewacji. Ty brudasie pod którym numerem mieszkasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: do idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.12, 13:45 Gość portalu: z Kaszubskiej napisał(a): > Człowiek o którym piszę jest jeszcze młody. W sąsiedztwie składowiska zamieszka > ł parę lat temu. Nie Józek będzie odpowiadał, tylko ci, którzy mu dali zezwolen > ia na działalność w Wałbrzychu. Wczoraj odbył się pogrzeb. Młody człowiek 55lat, muzyk. Przegrał walkę z rakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 10.08.12, 22:08 O widzę - nie udzielałam się trochę i towarzystwo z Mobruka silne się poczuło? Otóż filmik owszem wstrząsający - tylko nie za bardzo wiem jak to się ma do mnie? Pominę nowotwory - bardziej bym proponowała przyjrzeć się zachorowalności na górne drogi oddechowe /zatoki,migdały,gardło/ przewlekłe infekcje,alergie itp. Panie pilnujący "Mo-Bruka" koksownia posiada coś takiego jak filtr na kominie i zakładam,że wyziewy koksownicze są o wiele mniej szkodliwe jak wyziewy Mobrukowe w czasie pożaru /no chyba,że para wodna jak się upierał Szełemej :D/ ponadto coś z klimatem sie porobiło - wieje jak w kieleckim - ciekawa jestem czy azbest jest należycie zabezpieczony? Z tego co widać na "filmikach" chyba nie za bardzo i co na to Panie Mokrzycki? Na Podgórzu do przedszkola pod "Grzybkiem" z moim dziećmi chodziła pewna dziewczynka - od urodzenia nie rosły jej włosy - ma teraz coś koło 7 lat i jest dalej zupełnie łysa - tatuś jej pracował wcześniej na składowisku Mobruk - cóż za zbieg okoliczności. ps. to składowisko to chyba jedna z rzeczy,która mnie trzyma przy życiu ... :D pozdrowienia dla boa 666 ewa 10 bom itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocny myśliwiec Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 23:30 bom napisał(a): >I najgorsi są MIESZKAŃCY TEGO MIASTA, którym lata wszystko koło własnej duuuuooopy. >Oglądają durnowate seriale i żyją choinka wie czym. Wyśmiewa się ludzi co chcą coś zrobić. Bo >własnie ci ludzie WIDZĄ JAK POWINNO się żyć i na co nie powinniśmy się zgadzać! Jestem, najgorszy. Jestem najgorszy.Jestem, najgorszy. Jestem najgorszy.Jestem, najgorszy. Jestem najgorszy.Jestem, najgorszy. Jestem najgorszy.Jestem, najgorszy. Jestem najgorszy.Jestem, najgorszy. Jestem najgorszy. Jak ja siebie nienawidzę........Jak ja siebie nienawidzę..........Jak ja siebie nienawidzę......... Pozdrowienia dla sol.77 Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 11.08.12, 09:03 Gość portalu: nocny myśliwiec napisał(a): > bom napisał(a): > >I najgorsi są MIESZKAŃCY TEGO MIASTA, którym lata wszystko koło własnej du > uuuooopy. >Oglądają durnowate seriale i żyją choinka wie czym. Wyśmiewa się > ludzi co chcą coś zrobić. Bo >własnie ci ludzie WIDZĄ JAK POWINNO się żyć > i na co nie powinniśmy się zgadzać! > Właśnie !!! Żyją w swoistym matrixie - nie zastanawiając się nad tym dlaczego "MUSZĄ????" PŁACIĆ PONAD 80% rzeczywistego dochodu państwu /największe sk.ur.wys.ństwo ostatniego czasu .. www.tvpparlament.pl/aktualnosci/wyplata-zasilkow-po-nawalnicach-ruszyla/8210487 politykier.pl/kat,1025795,wid,14636068,wiadomosc.html?ticaid=6ef78 / ani dlaczego mimo co miesięcznych składek musza na specjalistę czekać kilka tyg. a nawet miesięcy,nie wiążą faktu,że przy takiej opiece służby zdrowia nie dotrwają 67 a składki z ZUS przygarnie państwo.Ci co żyją w tym swoim matrixie przyjmują nawet 1200zł za coś normalnego - godząc się bo i cóż można zrobić? Tak własnie działają "seriale" "Madzia z Sosnowca" i inne bzdety,które skutecznie odwracają uwagę od rzeczywistości.A cwaniaki korzystają - ps. ja też chce drodzy podatnicy 5,5 miliona :D dacie mi bym mogła swoje dupsko wozić w komfortowych warunkach i bezpiecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zirytowany Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.16.213.lan.EkoNet.info 11.08.12, 09:34 i w kółko pie...nie o tym samym, mobruk, mobruk, wild, mobruk i tak do znudzenia. Na jaki temat by nie napisać, na tym samym temacie się kończy... A z tego pie...nia jak nic nie wynikało tak dalej nic wynika. Mobruk istniał i istnieje dalej. Mało tego, jakoś nie słychać żeby ktoś coś realnego robił w tym temacie, tylko pie...nie i tak w kółko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocny mysliwiec Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 09:42 Jestem, najgorszy. Jestem najgorszy.Jestem, najgorszy. Jestem najgorszy.Jestem, najgorszy. Jestem najgorszy.Jestem, najgorszy. Jestem najgorszy.Jestem, najgorszy. Jestem najgorszy.Jestem, najgorszy. Jestem najgorszy. Jak ja siebie nienawidzę........Jak ja siebie nienawidzę..........Jak ja siebie nienawidzę........ Za karę będę miał raka.....Za karę będę miał raka.....Za karę będę miał raka....Za karę będę miał raka....Za karę będę miał raka....... Ps Pozdrowienia dla sol.77 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurde balans do nocny mysliwiec IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 09:48 Za karę to już chyba bozia rozum odebrała - tak czyni jak chce ukarać :) Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: do nocny mysliwiec 11.08.12, 10:11 www.youtube.com/watch?v=EWp15vHqXEY&feature=related Zawsze możesz się wykazać w innych dziedzinach :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurde balans Re: do nocny mysliwiec IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 10:14 pozdrów popołudniowego demona :) Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 11.08.12, 09:42 To po c.h.u.j mnie ktoś wywołuje do tablicy .... i zaczyna temat ni z gruszki ni z pietruszki o wrocławskich Romach ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocny myśliwiec Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 09:57 > To po c.h.u.j mnie ktoś wywołuje do tablicy .... I wylazła z sol.77 patologia Podgórza. Czy tam już wszyscy są z marginesu społecznego? Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 11.08.12, 10:00 Patologia,bo c.h.u.j? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocny myśliwiec Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 10:02 >Patologia,bo c.h.u.j? :D Nie po c.h.u.j, tylko patologia po c.h.u.j.u. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 11.08.12, 10:05 Czyli w złe towarzystwo wszedłeś - żegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nocny myśliwiec Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.12, 10:08 Chciałem stanąć z Tobą sol.77 ramię w ramię do walki o lepsze jutro miasta. Na przekór parze wodnej, płonącym linom. Nie straszny mi był azbest. Myślałem sobie - stanę po stronie światła. Ale co to, widzę , że to też rynsztok.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Soli77 Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.12, 13:59 BO DLATEGO ŻE TY I WILD TWIERDZICIE ŻE WAŁBRZYCH JEST NAJGORSZY ŻE TU SĄ NAJGORSI LUDZIE I DLATEGO CI POKAZUJE ŻE NIE TYLKO W WAŁBRZYCHU SĄ DZIWNE SYTUACJE. ABYŚ TO POJĘŁA I ZROZUMIAŁA I TO SAMO WILD. Odpowiedz Link Zgłoś
sol.77 Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 11.08.12, 14:30 Odnośnie zachorowań - to są TYLKO MOJE OBSERWACJE I WNIOSKI - a za to chyba nie dostaje się wyroków? Chociaż na upartego na każdego można coś znaleźć prawda? I nie interesują mnie inne miasta ale moje miasto, mój WAŁBRZYCH .... !!!! Tu gdzie się urodziłam,wychowałam /wiem głupia lokalna patriotka :D/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ave Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.12, 15:32 do Sol77 Tak się zastanawiam, Kobieto, skoro nic Ci się nie podoba w tym naszym mieście, ciągle tylko marudzisz i narzekasz, a przebywanie w Wałbrzychu powoduje u Ciebie alergie i choroby gardła, dodatkowo ( jak wnioskuję z Twoich innych odpowiedzi) jesteś stosunkowo majętną i na pewno inteligentną osobą - to z całym szacunkiem i do jasnej anielki - co tu jeszcze w tym "okropnym" Wałbrzychu robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.12, 16:11 Coś ci się chyba pomyliło,ona wyraźnie w swoich postach pisała,że nie podoba jej się sposób zarządzania miastem,a nie samo miasto.A tak na marginesie co cie to obchodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mulat Re: do @.77 IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.12, 16:45 Ręce opadają. >pisała,że nie podoba je > j się sposób zarządzania miastem,a nie samo miasto Jeżeli podoba się jej miasto, to zarządzanie jest dobre >A tak na marginesie co cie t > o obchodzi ? Pomagam zagubionym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lost Re: do @.77 IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.12, 16:52 ręce opadają pomoc zawsze dociera tam gdzie nie potrzebna - to trochę jak i z policją gdzie potrzebni tam ich nigdy nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ave Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.12, 17:10 Coś ci się chyba pomyliło,ona wyraźnie w swoich postach pisała,że nie podoba jej się sposób zarządzania miastem,a nie samo miasto. Z reguły nie karmię trolli vide @ ale żem pyskata z natury to po pierwsze, pytanie nie było skierowane do Ciebie "Małpko", po drugie sol77 jesli będzie chciała, to sama mi odpowie nie potrzebuje papugi, a raczej małpki ;) A tak na marginesie co cie to obchodzi ? Można było trochę grzeczniej zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mulat Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.12, 17:17 "Małpka" to sol.77, jej styl, jej powab i jej złote myśli, to elementy nie do podrobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie @ Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.12, 17:26 dobra myśl też nie będę karmić trolli pozdrooo od sol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.12, 17:51 sobotnie dniówki a stawka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ,,,,, Re: Warunki mieszkaniowe coś dla Wilda i sol77 IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.12, 18:01 sobotnie popołudniówki to chyba setki Odpowiedz Link Zgłoś