Dodaj do ulubionych

głazy krasnoludków

01.07.13, 12:14
Witam, niebawem wybieram się z rodziną w okolice Wałbrzycha. Troszkę chciałabym zwiedzić. Sporo miejsc mnie (internetowo) urzekło w tym głazy krasnali. W internecie jednak nie znalazłam żadnej informacji w jakich godzinach kasy są czynne, czy są jakieś szlaki i ile kosztuje wstęp do rezerwatu. Byłabym wdzięczna za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • pozor_vlak Re: głazy krasnoludków 01.07.13, 12:22
      Głazy krasnoludków są "czynne" 24h. Wstęp wolny :)
      Przy okazji polana u stóp Krasnoludków to fajne miejsce na piknik (są pobudowane wiaty, miejsca na ognisko, ławki itp.) polecam, zapraszam.
    • forummm Re: głazy krasnoludków 01.07.13, 12:25
      3lato napisała:

> Witam, niebawem wybieram się z rodziną w okolice Wałbrzycha. Troszkę chciałabym
      > zwiedzić. Sporo miejsc mnie (internetowo) urzekło w tym głazy krasnali. W inte
      > rnecie jednak nie znalazłam żadnej informacji w jakich godzinach kasy są czynne
      > , czy są jakieś szlaki i ile kosztuje wstęp do rezerwatu. Byłabym wdzięczna za
      > odpowiedź.

Jeżeli chodzi o te głazy to niewiele o nich wiem ale o innych rzeczach wiem jak by co :P
    • 3lato Re: głazy krasnoludków 01.07.13, 12:29
      Dziękuję za błyskawiczny odzew :). A jak to wygląda czasowo tzn przejście rezerwatu, zobaczenie wszystkich głazów? Fajnie, że są wiaty i można zrobić piknik, my jednak jesteśmy ograniczeni czasowo i odpoczywać będziemy dopiero w aucie ;). A chcielibyśmy zobaczyć te głazy bo kto wie czy jeszcze kiedyś wybierzemy się w tamte strony.
      • pozor_vlack Re: głazy krasnoludków 01.07.13, 12:32
        Gorzeszowskie Skałki (Głazy Krasnoludków) znajdują się w Sudetach, w północnej części Gór Stołowych (Zaworów). Dojechać tu można łatwo z Wałbrzycha lub Kamiennej Góry. W Gorzeszowie należy kierować się za drogowskazami lub czerwonym szlakiem (1,5 km). Przy skałkach jest parking oraz wiata.
        Zwiedzanie Gorzeszowskich Skałek nie wymaga większych umiejętności technicznych.
        Trzeba uważać po deszczu, bo skałki "schowane" są w cienistym lesie i pokryte wilgotnymi glonami. Niektóre z krawędzi opadają zaś ścianami wysokości ponad 20 m. Nietrudno więc o smutny wypadek.
        Czas przejścia skałek: 1-1:30
      • pozor_vlak Re: głazy krasnoludków 01.07.13, 12:34
        Oblecieć można i w 15 minut, tylko czy warto sie tak spieszyć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka