Dodaj do ulubionych

Żałosne DAMI

IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 03.11.05, 23:39
Czy "redaktorzy" DAMI cierpią na brak inwencji twórczej? Odczytywanie w
teledzienniku kropka w kropkę artykułów zamieszczonych w Słowie Polskim
Gazecie Wrocławskiej lub Wiadomościach Wałbrzyskich jest po prostu żałosne.
Wymyślcie coś sami. Spisywanie cudzych tekstów i branie za to pieniędzy to
plagiat, za ktory można słono zapłacić.
Obserwuj wątek
    • Gość: feniks Re: Żałosne DAMI IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.11.05, 08:55
      A czego innego mozna by sie bylo spodziewac po tej amatorskiej "telewizji"?
      Skoro prowadza te badziewie amatorzy to i sposob prowadzenia jest podobny.
      • mgnac Re: Żałosne DAMI 04.11.05, 09:35
        To w istocie amatorska telewizja,ale dobrze,że
        jest taka,niż żadna.
        Przecież oni nie mają możliwości,ani sprzętowych,ani
        innych jak takie potęgi - TVN,czy Polsat.
        Więc porównujmy ich z innymi kablówkami.Widziałem w kilku
        miastach Polski podobne programy.Były lepsze,ale i dużo
        gorsze.Dami to średni poziom.Podrawiam.
    • Gość: marta Re: Żałosne DAMI IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.11.05, 09:32
      TV Dami zostawie bez komentarza jak i osoby prowadzace!!!
      • Gość: internauta Re: Żałosne DAMI IP: 195.117.40.* 04.11.05, 14:26
        mgnac tu nie chodzi o możliwości sprzętowe tylko zżynanie cudzych tekstów
        • mgnac Re: Żałosne DAMI 04.11.05, 14:36
          mgnac tu nie chodzi o możliwości sprzętowe tylko zżynanie cudzych tekstów
          =====================================================================
          A to rzecz jasna karygodne.Sądzę ,że interweniować powinni autorzy tych
          tekstów.Pozdrawiam
        • perskie.pikle Re: Żałosne DAMI 04.11.05, 14:39
          a jak Ty odróżniasz kto od kogo odgapia ??? jak się w Wałbrzychu coś zdarzy to
          piszą o tym wszyscy jednakowo ( dwa tygodniki + gazeta )bo jak kot wypadł z
          drugiego piętra to wszędzie wypadł tak samo !!! to nie wiadomości z całego
          kraju a tylko z naszego podwórka i tyle !! ja się cieszę że choć jedna TV
          lokalna nam została bo radia nie mamy już żadnego ! ale za to jest nowe
          odjazdowe tylko co z tego takich profesjonalnych to jest wszędzie pełno do
          wyboru i koloru ! Jak Ci się nie podoba to nie oglądaj wolny wybór ! ktoś Cię
          zmusza ?? na znak protestu zrezygnuj z kablówki i po bólu !! a o to czy
          zrzynają od gazet niech się wypowiedzą Ci od których ponoć zrzynają to ich
          sprawa a nie Twoja !! wielu pismaków współpracuje z kablówkami dorabiając do
          wierszówek i tyle .
          • Gość: senior_netu Re: Żałosne DAMI IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 04.11.05, 21:21
            Czytałem w czwartek rano wrocławską i były w niej teksty o braku budowlańców,
            budowie pomnika oraz plakatach wyborczych. Po południu oglądam teledziennik i
            słyszę dokładnie to samo co czytałem rano w gazecie. Dla pewności obejrzałem
            powtórkę programu z gazetą w ręku. Prowadzący Dami nie zadali sobie nawet
            trudu, żeby cokolwiek zmienić. Odczytali teksty jak to ujął ktoś wcześniej,
            kropka w kropkę. Prawie 20 lat temu mój promotor na studiach uczulał nas
            studentów na sporządzanie przypisów i wystrzeganie się plagiatów. Dlatego
            jestem zdziwiony, że lokalni dziennikarze zapominają o tej podstawowej
            zasadzie. W serwisach TVP lub TVN przy podawaniu informacji dziennikarze
            powołują się na Gazetę Wyborczą, Rzeczpospolitą lub rozgłośnię radiową. Uważam,
            że lokalni reporterzy powinni czerpać tamte wzorce. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka