Dodaj do ulubionych

bierzmowanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 11:48
Moj syn nie zostal dopuszczony do bierzmowania.Powodem bylo podobno to ze w
ciagu roku opuscil bodajze dwie msze.Nistety dowiedzialem sie o tym na trzy
dni przed bierzmowaniem,chcialem wyjasnic sprawe,przewaznie chodzilo o
opuszczanie mszy swietych w niedziele na 12.30 ale tu o dziwo mielismy 100%
skutecznosc bo rodzice tez musieli byc i zostawac po mszy.Wiec ksiadz
wspomnial cos patrzac na niego ze chyba chodzilo o zachowanie.Wkoncu sie
zdenerwowal i odchodzac krzyknal ze jak nam sie nie podoba to zebysmy sie
zapisali do jehowych!!!Chodzi o parafie na Bialym Kamieniu.Jestem
zbulwersowany jego zachowaniem i mysle zeby tego tak nie zostawic.Jak myslicie???
Obserwuj wątek
    • Gość: vtv Re: bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 11:55
      Spoko, tez nie mam bierzmowania bo opuscilem msze kilka razy. Widac tacy to
      milosierni sa ksieza - hipokryci -_-
      • Gość: bylyministrant Re: bierzmowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 12:13
        Ksieza na ksiezyc
    • Gość: ktoś tam Re: bierzmowanie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.04.07, 13:04
      bierzmowanie wcale nie jest obowiązkowe.
      jak nazwa wskazuje jest to sakrament dojrzałości ...
      widać niekoniecznie kandydat był/jest dojrzały...
      Dojrzałym ludziom nie trzeba przypominać o ich obowiązkach...
      .. oczywiście jeśli sami chcą je na siebie wziąć.

• Gość: vtv Re: bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 13:59
        Ciekawe ilu z tych Twoich 'dojrzalych' po sakramencie ma aktualnie w dupie
        uczeszczanie do kosciola.
        • Gość: ktoś tam Re: bierzmowanie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.04.07, 14:12
          wiadomo, że spora..
          dlatego nie jestem za tym, aby kogokolwiek zmuszać..
    • Gość: Miki Re: bierzmowanie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.04.07, 15:00
      Na Białym Kamieniu jest dwie parafie. Nie wiem o którą Ci chodzi? Ale zazwyczaj jest tak ,że po mszy młodzież zostaje i ksiądz sprawdza obecność. Dla mnie osobiście totalna bzdura.Sama mam dwójkę dorosłych dzieci już po bierzmowaniu i musiałam przez to przejść. Ale jeszcze też zależy czy puszczacie księdza po kolędzie i czy dajecie na potrzeby kościoła itp. itd.A potem sama młodzież ma to gdzieś, bo nasłuchają się różnych rzeczy o księżach, co jest świętą prawdą i odchodzą od kościoła i Boga. Tak że nie przejmuj się przecież w Wałbrzychu jest niejeden kościół.Jak nie przystąpi w swojej parafii to może w innej.Super proboszcz jest na Gaju, oraz prałat Raszpla na Podzamczu. Nie polecam proboszcza na Nowym Mieście to dopiero zgroza.Pozdrawiam MIKI
      • Gość: darko66 Re: bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 20:12
        Latwo mowic nie przejmuj sie.Nikt w mojej rodzinie nigdy nie mial z tym problemu
        az trafil sie taki przypadek.A parafia nalezy do pralata Zralko. Wszystko na ten
        temat.
        • Gość: Miki Re: bierzmowanie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 01.05.07, 18:12
          Stary hazardzista.
          • Gość: mmm Re: bierzmowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 11:31
            Dokładnie, pewnie za mało w koperte dostał, taki jest stary źrałko ;)
    • Gość: kobieta Re: bierzmowanie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 02.05.07, 15:07
      Nie martw się tym bierzmowaniem.Mnie bierzmowano przed ślubem.Nikt nie sprawdzał obecności,ani nie przeliczał kasy w kopercie. Swoją drogą to smutne,że wyznacznikiem poziomu katolizyzmu jest ilość pieniędzy w kopercie i odchaczona obecność na mszach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka