danus8 Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu 28.07.08, 22:56 a co powiecie o zakladzie na chrobrego- nie pamietam jak sie nazywa ale zaraz za auto miran ale po prawej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca z w-ch Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 17:44 Osobiscie polecam mechanika który znajduje sie zaraz za auto miranem po pry awej stronie, kultura i dobre podejscie do klienta oraz sumiennosc to ich atut robiłem kilka razy auto to moge to powiedzieć! Natomiast jesli chodzi o limanówke to powiem wprost: szef serwisu czyli pan R leje na klienta, u niego jest taka zasada klient jednorazowy, ogólnie to szkoda klawiatury zeby o nim pisac. Jeżeli chodzi o mechaników to nie powiem są tam tacy którzy naprawde sie przeymują tym co robią ale to tylko garstka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQQQQQ Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 19:31 www.chcehajs.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: 193.108.194.* 05.09.08, 16:10 Ja tam osobiście polecam Piechulskich, znają się na fachu, części mają u siebie, szybkie i solidne naprawy. Jedyne co to mogliby trochę spaść z ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daber Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 20:08 MIRAN I LIMANOWKA !! porazka najwieksze i zarazem najwieksi partacze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawska Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 21:25 ja tam na Limanówkę nie narzekam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piti łumen Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: 79.162.3.* 05.09.08, 23:43 ja tez nie narzekam jechalam z pracy do domu i nawalilo mi auto pierwszy warsztat ktory mijalam po drodze to byla limanowka wiec zajechalam pomimo tego co sie nasluchalam o nich i o dziwo panowie byli bardzo mili i zajrzeli do autka udzielili 'pierwszej pomocy' autko smiga do dzis i nawet nic nie skasowali a przyjeli bez kolejkii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: 62.87.160.* 25.02.09, 23:13 limanowka i skiba tylko nadaja sie do naprawy fiata 126p. panie limanowka {oczywiscie pisane z malej litery) nadajesz sie na plaster na piz,,,,e juz nawet twoi niedoswiadzczeni klijenci zaczynaja kumac ze krecisz ich wszystkich-----buraku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama.Nowe Miasto Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.08, 09:34 mnie najbardziej zezłościł mechanik na podzamczu, na przeciwko (prawie)byłego minimala, i to nie za sprawą naprawy ale za sprawą kasy: ' nie mogłem się dodzwonić do Panie ale dodatkowo naprawiliśmy to i to i to)', tak więc naprawa (hamulca ręcznego tica) wzrosła do 1.200 zł. Stały manewr. Tak apropo przed naprawą zawsze jeżdze na przegląd techniczny, więc wiem, że to co naprawili dodatkowe nie było konieczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luzak Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.08, 16:40 Ten nierób z Kruczkowskiego siedzi w garażu i się nudzi. Niech ktoś pojedzie do niego i chociaż wymieni olej. Tylko żeby ze swoim nie przyjeżdżał ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kula Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.centertel.pl 08.10.08, 18:21 skiba moze ijest do dupy ale jaki lachon siedzi w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: von moltke Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.03.09, 02:36 Co do Skiby to mam jak najbardziej pozytywne zdanie - po pierwsze podszedł ze mną do garażu na Podzamczu do unieruchomionego z powodu nieokreślonego zwarcia auta, zlokalizował usterkę (chodziło o sklejony przekaźnik) i wymienił go - zapłaciłem tylko za przekaźnik. Po drugie - walnęła mi uszczelka pod głowicą, ponieważ auto było mi niedługo potrzebne na wyjazd pojechałem do limanówki. Zapytałem o warunki ew. naprawy - traktując mnie jak powietrze, zło konieczne które zawraca mu gitarę (rozmawiał jednocześnie z innymi osobami, dzwonił do kogoś przez telefon) znalazł wolny termin za dwa tygodnie i rzucił cenę po usłyszeniu której myślałem że umrę przy nim ze śmiechu (1100 zł). U Skiby zostawiłem auto do roboty na drugi dzień za 400 zł + w tym wymiana paska rozrządu. Kwota ta objęła i robociznę i materiały. Przejechałem już 60 tys. i wszystko jest OK. Także jeśli już to polecam jeśli chodzi o W-ch. Aktualnie jednak w razie potrzeby naprawiałbym gdzie indziej a mianowicie w Daewoo na Bystrzyckiej w Świdnicy - tam dopiero odczułem co znaczy klient nasz pan a poza tym mają sprzęt do naprawy i ustawienia wszystkiego w moim aucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crazy_Cat Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.chello.pl 13.10.08, 00:51 Ja natomiast nie polecam warsztatu Pana Lachowicza. Zostawiłem auto do usunięcia ognisk korozji i zabezpieczenia przed powstawaniem nowych. Nie dość, że przez tydzień czasu nie usunęli najważniejszego miejsca gdzie powstawała rdza (na ich prośbę opisałem te miejsca na kartce papieru), to próba usunięcia w mojej obecności wyglądała tak, że Pan lakiernik wziął papier ścierny, przejechał dwa razy po "parchlu", po czym na pozostałą rdzę zaczął kłaść pędzelkiem lakier. Żenada. Mam tylko nadzieję, że w innych miejscach trochę bardziej się przyłożył. :# No a zaprawki, które porobił na odpryskach na całej karoserii, to poprostu tragedia. Pięcioletnie dziecko zrobiłoby to ładniej. W efekcie wszystko musiałem poprawiać sam, za pomocą papieru ściernego i pasty lekkościernej. :# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysza Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 08:30 Ja polecam Józka Dzióba na Szczawienku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.wlb.vectranet.pl 17.10.08, 13:00 jaki to warsztat"limanówka'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.W. Polonez Caro Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.08, 20:53 Co do warsztatu Pana Limanówki również nie mam najlepszego zdania... Jeździłem tam, bo poprostu ze Szczawienka miałem najbliżej. 1. Któregoś pięknego dnia zostawiłem samochód na wymianie oleju i innych płynów eksploatacyjnych. Chcąc odebrać samochód po kilku godzinach okazało się, że nawaliło im coś z prądem i samochód stoi na podnośniku. Doskonalę rozumię, że to nie ich wina ale wystarczyłoby jedno słowo przepraszam, którego oczywiście się nie doczekałem. Pracuję z ludźmi i wiem jak ważne jest zadowolenie klientów. Gdyby więc Szef zdecydowałby się na na dodanie w ramach rekompensaty lub przeprosin choćby najmniejszego gadżetu (zapach, breloczek) nie wspominając już o zwrocie "Przepraszamy lub prosimy o wyrozumiałość ale to nie nasza wina" z pewnością klienci byliby mniej rozczarowani. Niestety czekałem 4 godziny na włączenie prądu i opuszczenie samochodu z podnośnika... 2. Wymieniałem pompę wspomagania hamulców. Po wyjeździe z warsztatu okazało się, że hamulce nie są odpowietrzone a przez to nie są skuteczne. Po złożeniu reklamacji Szef stwierdził, że to niemozliwe, natomiast mechanicy mieli problem z odkręceniem odpowietrzników ponieważ tak były zapieczone (czyt. dawno nie odkręcane). Dziwne??? Oczywiście znów nie doczekałem się na "Przepraszam..." 3. Po wymianie opon mechanicy napompowali je do tego stopnia, że auto podskakiwało na zapałce. Jakież było zdziwienie "specjalistów" kiedy okazało się, że w każdym z kół jest ciśnienie ok. 3 atm. Oczywiście stwierdzili, iż tak powinno być ale jak już tak marudzę to mogą nieco spuścić... Niby są to drobnostki Panie Szefie (jeżeli Pan to oczywiście czyta) ale diabeł tkwi w szczegółach. Teraz jeżdżę do mechanika do Strugi. Dalej, ale jestem zadowolony. R.W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.08, 22:24 Najgorszym mechanikiem jest bez dwóch zdań SKIBA, POD KAŻDYM WZLĘDEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petersss Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 00:52 a gdzie ten skiba ma warsztat ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 12:08 Limanówka, niekompetentni ignoranci przy dodatkowo nieuczciwym podejściu do klienta. Jest to nie tylko moja ale innych kilku osób opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 19:52 a mimo tego jeżdżę do nich bo są the best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masa Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.wlb.vectranet.pl 29.11.08, 22:41 SKIBA- partacz najwiekszy nawet gorszy od Limanówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NickiCruz Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.wlb.vectranet.pl 16.12.08, 08:42 Mam citroena xsare od niedawna gdzie najlepiej serwisować francózy.Jak wypada w ocenach serwis citroena na wrocławskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałbrzyszanin Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.09, 23:02 Jak ktos powie,że Zakrzewski z wańkowicza to dobry mechanik to chyba trzeba go uznać za.....!!!!Najgorszy mechanik...co Ja piszę mechanik!!Obrażam prawdziwych mechaników...przepraszam.Gość który udaje,że umie naprawić auto.Odałem tam kiedys swojego opla.To była najgorsza rzecz jaką kiedys w życiu zrobiłem.Nie będe opisywał 2 miesięcznych przebojów z tym panem.Ale z całą pewnością mogę powiedzieć FUSZERANTOM MÓWIMY STANOWCZE STOP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idalia Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: 79.162.191.* 16.02.09, 17:52 A ja właśnie wracam z Limanówki. Byłam już na wielu warsztatach i z tego byłam najbardziej zadowolona! Miła obsługa naprawili z 6 usterek w ciągu godziny włącznie z ustawianiem zbierzności! A rachunek był naprawdę niewielki! Serdecznie polecam ten warsztat i jeśli będę miała kolejny problem z moim szerszeniem to na pewno tam wrócę!!;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.centertel.pl 17.02.09, 00:35 Dziewczyno! Przedewszystkim, jakby ci ustawili ZBIEŻNOŚĆ, to byś wiedziała, że piszę się to przez Ż a nie rz, a pozatym jak miałaś takie usterki :) i jeszcze do tego lusterka ci pewnie ustawili i potraktowali to właśnie jako usterkę, to się nie dziwię, że zrobili to w godzinę. A że było 6? pewnie była 1, a na te pozostałe 5 cię naciągneli. Blondynka pewnie jesteś, a jak nie, to pewnie masz mózg jak blondynka i pojęcie o samochodach takie jak noworodek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: // Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.09, 07:52 A ty Tom taki biegły w pisaniu języka ojczystego????Przede wszystkim piszę się OSOBNO!!! Poza tym to też się pisze inaczej...POZA TYM!!!Kompromitacja blondasie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czanta Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.wlb.vectranet.pl 19.02.09, 10:03 czy to wazne jak kto co pisze??? tu chodzi o merytoryke a skoro poprawiasz to zrozumiales co mial do przekazania...to nie jest temat zwiazany z tym watkiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.chello.pl 27.08.09, 16:16 w limanówce tak wymieniają części że nowe na półce leżą a stare na aucie masz dalej :P kumpla tak zrobili...żal Odpowiedz Link Zgłoś
glunek Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu 27.08.18, 00:23 aaa..z szerszeniem (polonez) to rozumiem :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 10:07 LIMANÓWKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berlingo Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: 62.87.130.* 17.02.09, 11:33 Polecam mechanika z NOWOWIEJSKIEJ (ulica obok Psiego Pola). Solidna robota bez naciągania kosztów. Naprawiam auto już tam wiele lat i nigdy nie było problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potraktowany Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.02.09, 12:30 dzwonilem w potrzebie do limanowki czy wymieni mi przewody paliwowe -w sluchawce nie ma problemu prosze dostarczyc auto wiec zamowilem lawete zaplacilem zrzucili auto na warsztat na co pan Rafał nienie tego to my nie zrobimy zabieraj pan auto ----!!! nic dodac nic ujac caly limanowka koszt lawety w piach Za to warsztat na rogu gagarina poradzil sobie z tym w 30 min chętnie i uprzejmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.wlb.vectranet.pl 17.02.09, 18:16 coz pan rafal jako szef chyba nie wie ze to dzieki klientom ma co do garnka wlozyc i ze to dzieki nim nie bieduje...jak widac prostota calkowita...najwyrazniej w zawodowkach nie ucza zasad kultury osobistej a tym bardziej biznesu. Panie RAFALE z takimi zachowaniami powodzenia w przyszlosci...nie ma pan nic na swoje usprawiedliwienie, 1 lub 2 opinie przeciwko limanowce to moze byc zlosliwosc lub pomylka ale est ich na tym forum od groma to chyba swiadczy o czyms...sklania to pana do myslenia?? jesli nie to brak slow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TAURUS Niesamowite IP: 78.133.207.* 18.02.09, 12:01 Dawno nie byłem na tej stronie i aż mnie zatkało. Przecież Was wszystkich trzeba by wysłać do psychiatryka. A to Limanówka nie dobry , ten z Wańkowicza be, tamten znowu żle robi lakier. Kto Wam każe tam oddawać samochody do naprawy, właśnie do nich. Idż do Pana Zbyszka, Edka czy Józka i niech ci zrobi za pół darmo. Czy szkalowanie i rzucanie błota na konkurencję jest metodą na swoją autoreklamę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas Re: Niesamowite IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.02.09, 21:05 Gosciu co ty piszesz. Nie zauwazyles ze pisza tutaj ludzie którzy są zniesmaczeni po nienależycie wykonanej usłudze(ach) a nie stali klienci którzy chodza do mechaników na których narzekają lub konkurencja. Po to załozono ten temat by przestrzec ludzi przed nastawionymi tylko na zysk partaczami którzy ukrywaja się pod przykrywką wielkiego szyldu i dobrej rekalmy. LIMANÓWKA to partacz i zycę mu szybkiego końca a o szczególach nie bede sie rozpisywał bo szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: Niesamowite IP: 62.87.160.* 13.03.09, 09:07 Dokładnie tak. Limanówka to dobry przykład: 1.Jak nie powinno się obsługiwać klienta. 2.Jak naciągnąć klienta na dodatkowe koszty przy drobnej awarii. 3.Jak go ściemnić, że coś było uszkodzone etc. 4.I jak go zwyzywać na koniec po ściagnięciu z niego kilku stówek za wymianę świec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assa Re: Niesamowite IP: *.walbrzych.vectranet.pl 13.03.09, 18:41 zgadza sie Limanówka to najwiekszy partacz w Wałbrzychu,fakt ze nie ma mechaników bo ci co sa to nic nie wiedza,najprostrzej usterki nie usuną,olej tak wymienili ze cały silnik zabryzgany bo nie dokrecili filtra,mechanik tak sie opar ze złamał obudowe pastykową od pokrywy silnika,a taki sam dziad to SKIBA Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten wielkie dzieki forumowiczom za ten watek i tak 14.03.09, 08:07 liczne wpisy po powrocie do W-cha pojechalem specjalnie do tego limanowki bo pamietam jak mial jeszcze sklep i o klijentow sie staral, chcialem sprawdzic jak to ma sie do rzeczywistosci, pogadalem z znajomymi tu i tam i teraz juz wiem dokladnie jak nie prowadzic takiego biznesu a poniewaz to mnie interesuje , lekcje mialem za darmo dziw tylko bierze ze jeszcze ma klijentow ? ale to tylko dlatego ze z komputeryzacja to w W-chu cienko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HAHAHA Re: Niesamowite IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.03.09, 22:03 To jest biznes OŚLE ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Re: limanowka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.09, 14:08 limanowka to najgorsze dziadostwo z szefem rafalem naczele.polecam auto-miran Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: Niesamowite IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 09:50 witam. widze różne opinie ale raczej negatywne na temat Limanówki, sam tam czasami zaglądam po części ale to tylko dla tego ze blisko i jest wybór spory to jest jego zaletą, jeśli chodzi o obsługe- fakt Rafał z lekka nerwowy co nie sprzyja w załatwieniu problemów typu reklamacja. Fakt faktem klienci są różni i nieraz pretensjonalni ale dla dobra interesu trzeba czasem ulec. Z uczciwością już troche gorzej. Sprzęt dobrej klasy, obecnej załogi nie znam, ale podam przykład że moze byc załoga super a wyważarka z demobilu to z wyważenia nici. W drugą strone też działa bo SICE dobry sprzęt ale przy złym ustawieniu i rozkalibrowaniu nie ma co liczyć na sukces. Łatwo to sprawdzić nawet laikowi- grzecznie prosimy pana "oponiarza" żeby po wyważeniu koła zdjął i zamocował ponownie na wyważarce i puścił od nowa, jeśli bedzie rozbieżność większa niż 5gr to cos jest nie tak. Druga rzecz to aluminiowe felgi często sie spotkałem z niszczeniem przez moztażownice- zwracajcie uwage czy są używane plastikowe nakładki na szczeki i łyżki bo łatwo zarysować. Jeśli alufelga jest czysta proście o naklejanie cieżarków nawet jak alu jest przystosowana do nabijanych, chyba że felga poniszczona to wtedy nie trzyma klej od klejonych. Cóż jeszcze moge poradzić, jeśli chodzi o wymiane oleju lepszym sposobem jest spuszczanie z korka, chyba że gwint w korku słaby bo z wysysaniem to różnie bywa, sonda potrafi sie zachaczyć podwinąć i nie wyssie wszystkiego. Rzadko w którym aucie wchodzi pełna ilość litrów więc powinni oddać reszte jeśli olej zakupiony w opakowaniu, nawet jak auto nie potrzebuje dolewek warto mieć troche oleju po pierwsze nigdy nie wiadomo czy sie coś nie rozszczelni i kiedy, a drugie będzie wiadomo jaki olej był wcześniej zalany, bo z karteczkami lub naklejkami różnie bywa. Nastepny temat płyn chłodzący, z doświadczenia wiem że nigdy nie wchodzi tyle co piszą w danych pojazdu, więc warto widzieć ile zostało spuszczone, jeżeli okaże sie że litr albo dwa to znaczy że skopali i w złym miejscu spusczają albo sprzed termostatu gdy jest on zamknięty. Jeśli macie jakieś pytania zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
glunek Re: Niesamowite 27.08.18, 00:24 piszesz o robieniu za kase-ale ludzie narzekaja ze kase daja,tylko robota spaprana,albo ze oszukuje ze wymienil a nie wymienil,albo ze cena zawyzona itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIERO Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 18.03.09, 21:57 Najgorszy mechanik to taki który żeby sprawdzić usterke podczas jazdy pakuje sie od razu do auta w upieprzonych spodniach dodatkowo wycierając o nie uwalone w smarze ręce !!! i czuć od niego piwskiem. Limanówka robi dobrze i części nie są najdroższe. Polecam elektromechanika na Olimpie. Jest dosyć drogi ale solidny i w miarę kulturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
glunek Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu 27.08.18, 00:25 prawda. padla mi kiedys klima ,naprawil zastepczym UZYWANYM czyms i nie ukrywal ze uzywka-dziala pewnie nadal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OOOOOOOOOOO Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 19.03.09, 11:30 To pewnie ten złodziej z OLIMPU !!! Ale nie ten elektromechanik bo on jest solidny i kulturalny a ten obok blacharz to ceny ma jakby robił z komponentów takich jak w NASA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozytywny szok Re: Pozytywne wrażenie -Świebodzice... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.09, 21:48 W Świebodzicach między komisem samochodowym a biedronką jest gość co zajmuje się elektryką. Wicar, vicar albo jakos tak. Nawalał mi sterownik więc zajechałem ze swoją furą bo kumpele dali mi cynk,że gość jest do rzeczy. Zamurowało mnie bo gosc zrobił mi diagnostykę komputerową i nie policzył ani grosza (myslalem ze ma dzien dobroci dla zwierząt). Od słowa do słowa bo widzę, ze ma beczki na olej a w kaszlaku kobity szykował się przegląd z jakąś wymiana oleju. Cytuje gościa: olej moze pan miec swoj albo wg pana wskazan przygotuje jak Pan chce mogę panu podać cenę zakupu u mnie, tak samo wszelkie inne części w zależności od tego co Pan potrzebuje. Ludzie pary razy byłem w serwisach ale do dziś dnia się nie mogę z podziwu ogarnąć po tym razie. Jesli wypadnie mi jeszcze raz do nich zajechać i sytuacja się powtórzy to jak bogackiego nowy post walne a w nim treść na kilometr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eloo Re: Pozytywne wrażenie -Świebodzice... IP: *.play-internet.pl 19.03.11, 18:31 Zgadzam sie :) tylko ze ten elektromechanik znajduje sie teraz na ogrodowej bodajze kolo stacji paliw pieprz czy cos w tym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.gprs.plus.pl 01.04.09, 18:00 zdecydowanie polecam warsztat pawła na wieniawskiego -super robi Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.pks Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu 01.04.09, 21:11 A miał ktoś z Was do "czynienia" z Perfect-Service? ul. Kasztanowa 4b, koło zielonego rynku. Ostatnio natknąłem się właśnie na ich wizytówkę. Mają jakąś stację diagnostyczną i warsztat. Ktoś tam był? Warto tam jechać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.chello.pl 27.08.09, 16:19 na kasztanową nie warto uwierz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max22 Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 16:45 Najgorszy warsztat we wałbrzychu to JAPAN SERWIS NA WROCŁAWSKIEJ banda oszustow i cwaniakow nigdy wiencej tam auta niedam dosc ze czekalem dwa tygodnie to jeszcze mie oszukali banda dorniow....nie polecam omijajcie ten warsztat z daleka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.12, 10:09 Zgadzam się z Tobą w 100 % ,brak kompetencji i zwykłe chamstwo .Klient traktowany jest jak intruz ,p.Tadeusz nie błyszczy intelektem (ale cóż się dziwić).Panowie mechanicy WY jesteście dla nas klientów, a nie odwrotnie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nelq Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.04.09, 10:42 LIMANÓWKA oczywiście! Chamstwo i buractwo, całkowity brak poszankowania klienta i jego samoochodu, CAŁKOWITY brak profesjonalizmu, ceny z kosmosu i wymiana dodatkowych części bez konsultacji z właścicielem auta. Z całego serca odradzam. Ja tam już nie pojadę choćby mi tylko koła mieli dokręcać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.kredytbank.com.pl 28.04.09, 15:17 Jak widzę te znudzone, zblazowane, cwaniackie gęby u Limanówki to zbiera mnie na wymioty, jak oni jeszcze nie padli. Ten Rafał, poniżej krytyki - powinien pójść najpierw na jakiś roczny kurs gdzie uczą Kultury i obsługi Klienta. 2 x K (Kultura, Klient.) Wywieście tam sobie taką tabliczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.04.09, 16:35 Witam, u Limanówki ostatnio wymieniłem rozrząd. Wymiana trwała niecałe 3 godziny po czym odebrałem od nich telefon, że auto do odebrania już jest. Przyszedłem, zapłaciłem, wyjeżdżam a auto nie ma mocy żeby jechać. Wróciłem i mówię, że jest taka i taka sprawa, przyszedł kierownik, wskazał stanowisko na które mam wjechać. Mechanik posprawdzał wszystko, pokazał mi rozrząd że jest na punktach itp. Okazało się że zapłon był źle ustawiony co szybko zostało zrobione, wykonałem jazdę próbną - wszystko gra. Nie było żadnych problemów. TO samo tyczy się zakupu części. Zawsze to co potrzebne mają na miejscu a w razie potrzeby wymieniają na właściwe. Fakt faktem, że wszyscy sprawiają wrażenie, że są tam za karę, ale Polak nigdy z niczego nie jest zadowolony. Najgorszy mechanik natomiast to burak z Kruczkowskiego, Sadwasch czy jakoś tak. Leń, cham, ździera kasę i śmiejąc się opowiada innym klientom co my wymieniliśmy i ile nas skasował itp. DEBIL !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 19:18 ja mam 4 auta dwa osobowe i dwa busy.i powiem tak.z busami do piechulskiego najlepszy.elektronika-sowa.ew.skiba ale trzeba pilnować i sprawdzac.limanówka dobry warsztat ale tylko wymiany elementów eksplatacyjnych.jest szybko,wszystko mają na miejscu i wcale nie jest drogo.w dzisiejszych czasach usługa musi kosztować.zostawiasz auto i odbierasz zrobione.a nie odbierasz tel.od pana stasia z garażu i 'przywież mi pan 0,5 l oleju bo zabrakło.poza tym czasy mechaników już mijają.teraz naprawa w nowszych autach polega tylko na wymianie części.a nie ich regeneracji.stąd też brak fachowców.mam automatyczną skrzynię biegów w jednym aucie.zaczęła szarpac.więc dzwonię.1-limanówka mówi nie zrobimy możemy wymienić.ok 2-kilka warsztatów z polski na temat kosztów naprawy podobna cena 3500 zł.3-gość na tyłach politechniki powiedział,że prawdopodobnie jakiś zaworek od ciśnienia.300 zł +1200zł rozebranie i złożenie skrzyni+ olej i filter razem ok 2000zł.ok 4 skiba mówi to samo zaworek.wymienił go bez ściągania skrzyni i wymiany oleju razem za.uwaga 350zł.ale też przy okazji tej roboty,naprawił klimę która nie działała.za ok.280 zł.powiedzieli że klima już działa.było to miesiąc temu,było zimno,więc jej nie sprawdziłem.jak zrobiło się ciepło okazało się że nie działa.młody człowiek który tam odebrał tel.powiedział,że klima działała a teraz zepsuło się widocznie coś innego.więc pojechałem do serwisu w dzierżoniowie i co układ był dziurawy.wąż sparciały i to już od dawna.więc dodam tylko tyle że prawdziwych mechaników już nie ma.każdy coś umie dobrze a czegoś nie umie.i musimy póki co niestety.z różnymi naprawami jeżdzić do różnych warsztatów.nie ma w wałbrzychu firmy gdzie oddasz auto i wszystko ci naprawią.to jest do was też mechanicy.jak czegoś nie potraficie zrobić to się za to nie zabierajcie.albo się wszyscy spotkajcie i ustalcie.kto robi zawieszenia,kto silniki,kto elektronikę a kto blachy itd.i polecajcie się na wzajem w rzeczach których nie umiecie naprawić.a nie tyko mięsem na siebie wzajemnie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.09, 15:57 Limanówka z tym obleśnym burakiem Rafałem na czele to szczyt chamstwa ,prostaków i tyle, o mechanice samochodowej to oni chyba z radia słyszeli , jeden wielki kołchoz oszustów i naciągaczy , Rafał nic kompletnie nie reprezentuje swoja osobą , jest chamski agresywny i brudny... polecam ten pseudo warsztat dla ludzi którzy nie mają co z kasą robić... Panowie mechanicy z Poniatowa oraz warsztat na ul.Ceglanej są ludźmi których można nazwać mechanikami i u których naprawiam auta jak i moi znajomi i nikt nie powiedziałby na nich złego słowa ... a na Limanówce można sobie szyby umyć ... chociaż nie wiem czy brudas z słuchawką w uchu nie spieprzy i tego ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seniu Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 20.05.09, 09:41 Chris jesteś zakompleksionym baranem umiejącym jedynie pod zasłoną internetu pokazywać swoją głupote. Przykre i żenujące Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierownik Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 15:30 Nie mam o nich najlepszego zdania. Zresztą nie tylko ja, jak widać. Już kiedyś na forum była dyskusja na temat tego warsztatu. Opinie na jego temat też można znaleźć TUTAJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowny Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.11, 19:22 RED-CAR na ul. Andersa 30. Szyb JAN. U W A G A !!! M A S A K R A!!! Omijajcie z daleka To partacz, brudas i oszust. Niszczy nam nasze samochody. Rozbiera skrzynie biegów i nie umie złożyć. Nigdy nie dotrzymuje słowa odnośnie zakończenia naprawy. Wyłącza telefon albo zmienia je aby uniknąć kontaktu, blokuje nasz nr lub słychać jakieś pojebane muzyczki. Ilekroć byłem na miejscu to słyszałem wyklinania i wyzwiska na niego przez ludzi oszukanych i pokrzywdzonych, chcących mu podziękować. Niszczy nam samochód, a ponadto podczas naszej nieobecności używa samochodu do swoich eskapad i wypadów, nabijając setki kilometrów po dziurach na nasze konto. Jest to podstawą do dalszej jego "naprawy"-demolki i znęcania się nad naszym sprzętem. Szuka w samochodzie dziury i naprawia nie to z czym przyszliśmy, łamiąc inne podzespoły. Uchyla się od wystawienia poświadczeń. Przestrzegam wszystkich przed tym nierobem, który zamiast usuwać problem nawarstwia go np. niszcząc zawieszenie na wałbrzyskich dziurach. Takie chamstwo trzeba eliminować. Stracony czas,pieniądze, wielkie nerwy i nasze jeszcze zadbane auto. Czy nie ma na niego rady ? Odpowiedz Link Zgłoś
bustrans Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu 25.01.12, 21:23 Witam,ja powiem tak:serwisuje swoje auta w Jedlinie Zdrój Mechanika Pojazdowa Frelik i jestem bardzo zadowolony,auto robił mi taki młody mechanik chyba jak dobrze pamietam marcin.szybko i sprawnie sefem troche ciezko sie gada alo ogolnie wszystko termin dotrzymany a cenowo tez nie drogo.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.centertel.pl 29.04.09, 19:05 Najgorszy to jest elektryk KARPIŃSKI na wysockiego na terenie byłej kopalni. Zawiozłem mu vectre z brakiem ładowania. Prawie tydzień czasu męczył się z tą usterką, wkońcu stwierdził że należy wymienić stojan w alternatorze. Powiedział że zamówił nowy, wymienił, skasował 300 zł, dodam jeszcze że po jego naprawie ładowanie było na poziomie 16,5 V i nie działał obrotomierz ale powiedział że tak ma być a po 2 miesiącach w aucie wybuchł pożar. Stopiła się cała instalacja elektryczna oraz różne przekaźniki. Zawiozłem już na lawecie auto do fachowca w Bagieńcu za Świdnicą i po rozebraniu alternatora z niby nowym stojanem mało nie zemdlał z wrażenia. Okazało się, że KARPIŃSKI zamiast nowego stojana zrobił obejście kawałkiem drutu oraz cyna której tam nawalił chyba z pół kilograma aż się wytopiła. Nie pojechałem z reklamacją bo nie chciałem trafić do więzienia... UWAŻAJCIE NA TEGO OSZUSTA I ZŁODZIEJA ORAZ OMIJAJCIE JEGO ZAKŁAD Z DALEKA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawrzon Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.05.09, 17:23 Witam moim zdaniem najgorszym mechanikiem w Wałbrzychu jest pan Tulikowski z ulicy Sosnowej Poniatów... Najpierw moja żona pojechała do niego z naprawą , nie dokręcił jej jednej śruby i jeszcze wziął od niej 15 zł, ta sama historia powtórzyła się z moim ojcem któremu nie dokręcił sruby na wahachu i jeszcze go skasował 20zł, taraz moja historia...Byłem u pana T..... na przegladzie podwozia , po czym stwierdził ze przednie zawieszenie jest ok tylko sa do wymiany klocki i tarcze hamulcowe przednie, jak juz doszło do wymiany okazało sie że guma na prawym przegubie jest do wymiany i oczywiście kolejny wydatek do tego doszło jeszcze dwa łączniki stabilizatora i znowu koszty...Do tego po całej tej wymianie po jakimś miesiącu okazało się że pan T......... poprostu żle zamontował łączniki stabilizatora ( na odwrót).... Mam dość polecame ggościa to zwykły partacz , który nie robi aby klinet był zadowolony tylko dla pieniędzy , szybko i nerwowo. Mam już dosyć zostawiania pieniędzy u niego , aby inni musieli po nim poprawiać. NAPRAWIAJCIE AUTA NA U CHŁOPAKÓW NA PONIATOWIE ( BRACIA ) ONI NAPEWNO ZROBIĄ WAM WASZE AUTKA DOBRZE I BĘDZIECIE WIEDZIELI ŻE NAPEWNO BĘDZIECIE ZADOWOLENI. Odpowiedz Link Zgłoś
dhill Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu 08.05.09, 01:34 A po co wiedzieć, który najgorszy? Znacznie praktyczniej wiedzieć, który najlepszy. Widać, że serwis nie ma konkurencji w mieście, bo dobrze prosperuje. Obsługa jest konkretna i szybka. Jest tylko jeden sekret, trzeba się uśmiechać (wiem, że to trudne, gdy się zadaje takie głupie pytania). Odpowiedz Link Zgłoś
db_dominator Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu 19.05.09, 21:55 Tak sobie siadłem i czytam ten temat i śmiać mi się chcę z niektórych wypowiedzi. Wypowiadają się tu w większości ludzie, którzy nie mają pojęcia o temacie, ale udają wielkich znawców tematu pt. "Mechanika samochodowa". Jeżeli nie odpowiada wam robota np. u Limanówki, lub u Skiby to dlaczego nie naprawiacie samochodu sami, skoro potraficie to zrobić najtaniej, najszybciej i najlepiej. Boli Was że wydaliście na naprawę auta 30,100,50,1000 zł ?? To nie jeździjcie nim. Mamy w Wałbrzychu autobusy, które są solidnie i za darmo naprawiane. Sam jestem mechanikiem, nie prowadzę warsztatu bo pracuję w innej branży i rozwala mnie to co wy tu ludzie wypisujecie. Znam większość zakładów o których mowa w tym wątku i powiem wam że to co piszą ludzie niezadowoleni, bo musieli zostawić parę złotych za naprawę samochodu i nie dostali 5 zł rabatu za który by sobie dali du..ę szkłem podcierać, są krzywdzące dla ludzi którzy od lat prowadzą swoje zakłady, niejeden raz urabiając sobie ręce po łokcie w smarze, robiąc do późnej nocy tylko dlatego żeby pan Józio wyjechał na drugi dzien o 8-smej rano na wymarzone wakacje, po których obsmaruje jednego z drugim bo miał robione zawieszenie, a zepsuł mu się zamek w bagażniku... Ale to już jest oczywista wina mechanika..... Żaaaaaalllll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.06.09, 22:16 masz racje banda płaczków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 18:11 db_dominator tak sobie usiadłeś i czytasz, to przeczytaj jeszcze raz, tylko ze zrozumieniem. Nikt nie płacze z powodu rachunku a z powodu partaczy, nie mechaników. Płacimy ile płacimy, ale żeby ta naprawa była wykonana solidnie. Oto tu chodzi. Chyba to jest logiczne, płacimy wymagamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NaprawcaŚwiata Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.bb.online.no 24.05.09, 18:44 Ostrzegam samochodziarzy przed serwisem Limanówka. Wszędzie, tylko nie tam! To jest miejsce do masowego przemiału klientów, byle hurtem, byle kasę zgarnąć. Jak masz problem techniczny, to cię odeślą do "szefa" warsztatu, który ciągle jest w biegu, słowa nie ma czasu zamienić, o ile akurat nie jesteś jego kolegą. Dla klienta czas na wysłuchanie zawsze musi być a nie stosunek olewawczy, skoro klient zostawia tam ciężkie pieniądze. W dodatku prostak sam zaczyna mówić do klienta "na ty", nawet gdy ten wciąż mówi mu "Pan". Wódki razem nie piliśmy do cholery. Możecie tam zostawiać grube pieniądze, ale jak raz pójdziecie z ważną sprawą, drobiazgiem i prośbą żeby zrobili "od zaraz" bo bardzo potrzebujecie, to Wam powiedzą "może na jutro wieczorem, ale niepewne". Jeżeli będziecie chcieli wymienić jakiś drobiazg, np. łożysko w pompie albo uszczelkę na wahaczu (przyniesiecie te części ze sobą), to Wam partacze powiedzą że się w takie coś nie bawią, że mogą Wam wymienić jedynie CAŁY element. Byle tylko ściągnąć kase, znaleźć jelenia. Klient płaci, klient wymaga. Jeżeli zażądam by mi myli szczoteczką do zębów podwozie, to powinni myć i wystawić za to rachunek. To jeszcze nic, moi drodzy! Rozmawiałem z byłym pracownikiem warsztatu, który powiedział mi że dostawiał ochrzan od szefa, jeżeli chciał dobrze dla klienta i go na coś nie naciągał, tylko np. naprawiał coś, zamiast wymienić. Człowiek powiedział że zawsze pracownicy są ganieni, jeżeli nie naciągną klienta. Zresztą, słyszałem wiele opinii, że w tym warsztacie wymienia się dobre części. Strzeżcie się Limanówki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GENEK Japan serwis partacze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.09, 22:18 NAJGORSZy warsztat i oszuści to JAPAN SERWIS na SZCZAWienku w Wałbrzychu nie wymieniaja części a kasują jak za nowe w razie problemów z autem wypinają się du...ą do klienta i nie chcą po sobie poprawić omijać chu..ii z daleka szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Japan-Serwis Szczawienko - serwis partacze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.12.11, 16:12 Popieram, że NAJGORSZy warsztat i oszuści to JAPAN SERWIS na SZCZAWIENKU w Wałbrzychu nie wymieniaja części a kasują jak za nowe , w razie problemów z autem ŚMIEJĄ SIE Z KLIENTA, bo Rafałek z sufitu wycenia. Zarozumiali, bufony, wiecznie nagrzani, śmierdzący cwaniacy. OMIJAĆ Z DALEKA, bo tylko kasa sie liczy a każdego klienta traktuja jak frajera! Wstrętne ch....je, to fakt!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czaro Re: Japan-Serwis Szczawienko - serwis partacze IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.12.11, 16:51 W takim razie gdzie oddać auto do naprawy?. Opel amortyzatory przód i prawdopodobnie sprzęgło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzz Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.07.09, 00:16 Plac Teatralny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.chello.pl 27.08.09, 16:23 a z jakiego tytułu plac teatralny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciuuuu Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.10.09, 21:44 ojjjjjj juz gorszego to chyba nie bedzie moto serwis dluga 105 za bylym groszem sam szef to oszust jakich malo zlecasz mu wymiane czesci aon je czysci i mowi ze sa nowe giie z aut co jest na wiszku masakraaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciuuuu Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.10.09, 21:52 nie polecam ulica dluga moto serwis za bylym groszem silnik mi przekladali prawie 2 miechy gruby taki mechanik zna sie na robocie ale szfa to ma poprostu oszusta oszukali mnie ze mi powymieniali elementy zawieszenia co sie okazalo ze byly te same tyle ze poczyszczonedruga limanowka chamstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zly Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.10.09, 22:02 moto serwis na piaskowej nie polecam po kupnie i zamontowaniu amortyzatorow przez nich auto zachowuje sie jeszcze gorzej zaplacilem 700pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naciagniety Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.10.09, 22:05 u raczkiwicza na dlugiej jak mi pomalowali auto to raz ze kolor do niczego jak i jakosc nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLIJENT Re: Najgorszy "mechanik" w Wałbrzychu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.11, 18:53 POLECAM WARSZTAT GOSCIU ROBI DOBRZE I SOLIDNIE , OD KILKU LAT JEZDZE DO TEGO MECHANIKA I JAK NAJBARDZIEJ MOGE POLECIC 664532686 Odpowiedz Link Zgłoś