Dodaj do ulubionych

Wałbrzyskie ulice

13.09.08, 10:30
Wałbrzyszanie, jakie macie odczucie stojąc na przystankach autobusowych? Dla mnie to ohyda. Z obrzydzeniem się na nich zatrzymuję, bo muszę. Oplute, zaśmiecone dosłownie stertami śmieci chodniki, brak koszy na śmieci. Kto jest za to odpowiedzialny, kto sprząta nasze ulice?
Obserwuj wątek
    • Gość: :/ Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.wlb.vectranet.pl 13.09.08, 13:48
      A kto wyrywa smietniki albo je podpala? Potem dziw, ze nie ma.
      • Gość: ... Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.08, 14:23
        To nie jest żadne tłumaczenie, bo chuliganeri nigdzie nie brakuje.
        Należy podjąć z tym zdecydowaną walkę nie można ciągle zwalac winy
        na łobuzów. A gdzie są służby porządkowe, gdzie jest straż miejska i
        w końcu gdzie jest policja. Ciekawe że w innych miastach udało się
        jakoś to opanować tylko w Wałbrzycu jest to niemożliwe. Jaka władza
        takie i porządki. Jeżeli władza nie wymaga dyscypliny od siebie to i
        innym popuśćiła i dla tego mamy tak jak mamy.
        • moja-osoba Re: Wałbrzyskie ulice 13.09.08, 18:29
          Ja bym powiedział tyle - Wszystko co złe w Wałbrzychu to wina Prezydenta :P Jeszcze tylko dwa lata...
          • Gość: Krokusik Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.08, 19:36
            a może by tak szybciej zmienić władze.. może ktoś by zaczął pilnować
            swoich i naszych włości, cobyśmy jeszcze na starość choć kawałek
            swojego kąta mieli...
            • moja-osoba Re: Wałbrzyskie ulice 13.09.08, 19:51
              To by było najlepsze wyjście, zmienić rządzących
              • Gość: PaktzNiebem Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.08, 08:54
                tu nie ma znaczenia kto jest przy władzy, smród, śmiecie i odrapane ściany są
                wynikiem mentalności mieszkańców wałbrzycha, mieszkam tutaj parę lat i do tej
                pory nie zauważyłem, żeby ktoś sprzątał przed swoją posesją, czy blokiem, to
                samo dotyczy się kup psich.
                Jak dla mnie wałbrzych jest skupiskiem świrów, biedy, alkoholików i samobójców
                • Gość: Kobuś Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.08, 10:04
                  Jest znaczenie!!1
                  Dlaczego Niemcy mają tak zadbane posesje? Dlaczego jak jedziesz
                  przez małe miasteczko ludzie zamiatają chodnik przed swoim domem??
                  Bo mają takie prawo, które pozwala na obniżenie podatku jeśli ludzie
                  dbają o swoje trawniki itp. Jeśli ktoś ma bałagan - po prostu
                  dostaje karę. I to jest to! Ludzie w końcu by sie nauczyli że jeśli
                  coś mają to powinni o to dbać! Ale to właśnie tez kwestia
                  rządzących, kwestia dobrej organizacji, dialogu ze społeczeństwem
                  itd..
                  • Gość: Mama.Nowe Miasto Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.08, 10:16
                    Jeżeli Niemcy tak mają, może dlatego, że potrzebują 'bata',
                    tam skąd pochodzę, ludzie sprzątają chodniki, np.: mój tata grabi, kosi trawę
                    ect., tak samo zachowują się okoliczni sąsiedzi, więc nie potrzebują mandatów,
                    podatków ect., zwykła kultura.
                    I jestem z Polski....
                    • Gość: kacha Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.08, 08:48
                      Pewnie masz rację.. ale to dotyczy zwykle małych miejscowości gdzie
                      wszyscy się znają i każdy z rana obgaduje iż sąsiad to brudas bo nie
                      zadbał o swoje, albo nie posadził kwiatków itd.. Wiem jak jest.
                      Ale jeśli chodzi o aglomerację - gdzie jest większa anonimowosć to
                      też jest inaczej. Nikt Ci w oczy zwykle nie powie że masz syf przed
                      drzwiami itp, bo np. zarządca nieruchomości nawet nie ma żadnego
                      aparatu żeby ukarać osobę która wypuszcza psa na korytarz, po to
                      żeby nie wychodzić z domu. Skutki wiadome.. Ale ich nic nie rusza..
                      a już jest mało ludzi którzy potrafią zwrócić uwagę i nie boją się,
                      że jakiśfuriat jeden z drugim, zrobi krzywde Tobie lub dziecku, albo
                      powybija Ci szyby w oknach. Niestety Ppolaksaa szara rzeczywistość.
                      Dlatego jeśl iludzie by mieli płacic to wtedy by zaczeli myslec. Bo
                      na takich idiotów tylko jest jedna metoda. Pozdrawiam
                • Gość: Kropka Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.09.08, 10:05
                  Nowego Jork - to też miasto gdzie jest mnóstwo alkoholików,
                  bezdomnych i samobójców.. ale mimo wszystko to metropolia.. Może my
                  też jesteśmy i nie wiemy o tym??
    • Gość: Justyna Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 09:00
      Przystanek przy Wysockiego (naprzeciw Zus-u) to straszny syf.
      • Gość: .... Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.08, 12:55
        Pracownik jak źle cos wykona ponosi tego konsekwencje, lecą mu po
        premi. Urzędas jak zaniedbuje swoje obowiązki dostaje podwyżke i
        awans. BRAK ODPOWIEDZIALNOŚCI!!!!!
        • Gość: slamsiaż Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 22:59
          sprzątać slamsy te odrapane rudery faszystowskie, mogę nasr... przed tym gnojem
          poniemieckim na ulicy a jak uda mi się z tond uciec to wysmaruje gównem tablice
          za miastem z napisem wałbrzych i ten autobus osram co napisał na nim jakiś debil
          miasto które kocham!!!!!!!i oszczam go!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: pif-paf Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 23:13
            Ale zanim to wszystko uczynisz i uciekniesz " z tond " skończ szkołę
            podstawową, bo cywilizowany świat idiotów nie toleruje.
            • Gość: slamsiaż Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 23:18
              jestem z tąd to widać i czuć
              • Gość: Kacha Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.08, 08:49
                i to pewnie tacy idioci włażą do korytarza i leją po lamperiach.
                Dobrze że są teraz nowe domofony i zamykane drzwi, bo normalnie
                ukreciłabym łby takim pasożytom!
              • Gość: walbrzych Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.08, 13:00
                Mnie tylko dziwi dlaczego wszystko jest w swidnicy malym miescie a w
                walbrzychu niema nic np Sady okregowe tworzy sie w miastach typu
                walbrzych wroclaw jelenia gora a tu sad okregowy jest w swidnicy
                malym miescie to samo z okregowa prokuratura juz nie wspomne o wku
                to walbrzych jest miastem wiekszym i powinno to byc unas nie w
                swidnicy jeszcze jedno czy basen na bialym kamienu juz jest wybuzony
                czy jeszcze nie bo narazie jak widze to walbrzych buduje biedronke
                i netto na nowym swiecie i rownaja teren na sobiecinie pod galerie a
                co z reszta co z terenem gdzie rozbijali swoie namoty cyrkowcy
                slabo im to idzie wszystko
                • jakas1 Re: Wałbrzyskie ulice 19.09.08, 13:38
                  Gość portalu: walbrzych napisał(a):

> Mnie tylko dziwi dlaczego wszystko jest w swidnicy malym miescie a
                  w
                  > walbrzychu niema nic np Sady okregowe tworzy sie w miastach typu
                  > walbrzych wroclaw jelenia gora a tu sad okregowy jest w swidnicy
                  > malym miescie to samo z okregowa prokuratura juz nie wspomne o wku
                  > to walbrzych jest miastem wiekszym i powinno to byc unas nie w
                  > swidnicy jeszcze jedno czy basen na bialym kamienu juz jest
                  wybuzony
                  > czy jeszcze nie bo narazie jak widze to walbrzych buduje biedronke
                  > i netto na nowym swiecie i rownaja teren na sobiecinie pod galerie
                  a
                  > co z reszta co z terenem gdzie rozbijali swoie namoty cyrkowcy
                  > slabo im to idzie wszystko

Sądy okręgowe "tworzy się" w miastach typu Świdnica? Kiedy się
                  tworzy? Teraz? Zdajesz sobie sprawę, w którym roku została ustalona
                  struktura sądów w Polsce, która przydzieliła sąd II instancji
                  Świdnicy? Zdajesz sobie sprawę z jakich uwarunkowań to wynikało?
                  Zdajesz sobie sprawę, że jest w Polsce 7 miast w Polsce większych od
                  Wałbrzycha nie ma Sądów Okręgowych i że są to w większości miasta
                  niezwykle prężne i rozwijające się? NIKT tam nie żali się, że brak
                  im prestiżu w postaci Sądu Okręgowego.

Co do WKU: sieć Wojskowych Komend Uzupełnień wynika ściśle z
                  rozlokowania geograficznego armii w Polsce. Wałbrzych od zawsze miał
                  to szczęście, że nie miał z armią i wojskiem praktycznie nic
                  wspólnego. Było WKU, ale po reogranizacji zniknęło i znowu: są
                  większe od Wałbrzycha miasta w Polsce, które WKU nie mają. Zresztą:
                  CO JEST TAK PRESTIŻOWEGO w istnieniu WKU w danym mieście?
                  Szczególnie, że obecnie, przy likwidacji poboru, rola WKU jest
                  praktycznie ŻADNA. To już naprawdę Bierdonka i Netto mają większe
                  znaczenie dla ludzi.
          • madolski Re: Wałbrzyskie ulice 15.09.08, 14:24
            Gość portalu: slamsiaż napisał(a):

> a jak uda mi się z tond uciec

Mogę Ci dać na bilet do Świebodzic, tam już złapiesz stopa. Uciekaj w podskokach, bo z takim podejściem to Ty jesteś problemem tego miasta, a nie ono Twoim.
            • Gość: .... Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 14:31
              Więc zaproponuj jakie należy mieć podejście aby uszczęśliwić to
              maisto i abym ja była w nim szczęśliwa?
              • madolski Re: Wałbrzyskie ulice 16.09.08, 18:22
                Gość portalu: .... napisał(a):

> Więc zaproponuj jakie należy mieć podejście aby uszczęśliwić to
                > maisto i abym ja była w nim szczęśliwa?

Po pierwsze - nie sr... gdzie popadnie (piję do powyższego postu koleżki, który pewnie osrał już niejedno miejsce w tym mieście).
                A tak poważnie, to byłoby lepiej, gdyby zamiast powtarzać do upadłego "syf, kiła i mogiła", ludzie zaczęli mówić i pisać (chociażby na tym forum) o konkretnych rzeczach, których im brakuje i które trzeba zmienić. Ty pewnie wiesz sama, czego Ci brakuje do lepszgo życia w tym mieście, więc dlaczego o tym nie napisać? A może znajdziesz tysiąc osób, które chcą tego samego i będziecie umieli się porozumieć, żeby coś zdziałać? Pozdr.
                • radcom Re: Wałbrzyskie ulice 16.09.08, 21:36
                  Mnie brakuje dobrej knajpy, basenu, multikina, szerokiej drogi przez
                  miasto, neonów, równych chodników, czystych elewacji, moądrej
                  władzy, jakiegoś art-światku, imprez kulturalnych, życzliwych
                  mieszkańców, ulicy z burdelami. Poza tym jest O.K. Pomożecie?

Pozdrawiam, radcom
                  • madolski Re: Wałbrzyskie ulice 16.09.08, 23:17
                    Hehe, w zasadzie mogę się pod tym podpisać. Ewentualnie mogę przehandlować multikino i neony za drugą dobrą knajpę;-)
                    Dodam: powrót centrum do Śródmieścia (jakieś działania z głową, bez debilnych pomysłów w rodzaju dachu nad Gdańską), rewitalizację WSZYSTKICH starych kopalń (z takimi obiektami mielibyśmy tu jedno z najlepszych muzeów techniki w Europie), dobrą komunikację w mieście i z okolicą, a potem profesjonalną promocję. Niejedna wiocha, w której psy d..ami szczekają, robi na turystach góry siana, bo ktoś w niej umiał prawidłowo wypełnić wniosek o dotację unijną, a Wałbrzych mógłby mieć tych turystów 20 razy więcej. Sporo się jednak rozbija o tępotę ratusza.
                    • Gość: Roman Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.08, 13:14
                      Brud? Syf? Problemem jest brak pieniędzy.
                      Kolega mieszka w domku i na miotłę czy deskę do odśnieżania jeszcze
                      go stać, ale na remont elewacji już nie bardzo.
                      • Gość: wałbrzol Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 15:45
                        niech ci co rządzą przestaną kraść i coś zaczną robić to wtedy wszystko
                        będzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a nie za obwodnice i most buduje się
                        sobie hotel i restauracje w rynku zielona gęś !!!!!!!!!!!!!!!
                        • Gość: Kaczor Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.08, 13:52
                          Gość portalu: wałbrzol napisał(a):

> niech ci co rządzą przestaną kraść

Jeżeli masz dowody na to, że ktoś kradnie, to zgłoś to do
                          prokuratury. Jeżeli nie masz dowodów, a tylko tak sobie pieprzysz
                          dla samego pieprzenia to lepiej zamilcz.
                      • Gość: Miła Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.08, 18:17
                        no tak kablówki i anteny wiszą na ścianach, które są odrapane, co bardziej
                        przeszkadza?
                        '
                        • Gość: wałbrzol Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 16:53
                          wałbrzych to przeklęte miejsce !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dobrze ktoś
                          powiedział, tak jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • Gość: ... Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.08, 17:07
                            Źle mówisz Wałbrzych to nie przeklęte miejsce, to władza tego miasta
                            jest przeklęta i ludzie tu mieszkający nie traktują tego miejsca jak
                            coś swojego.
                            • Gość: wałbrzol Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 19:18
                              bo tu wszyscy odbierają te miejsce jak kare!!!!!! a przeklęte jest przez tych co
                              wyjechali i rzucili klątwe za wszystkie porażki krzywdy i niepowodzenia i
                              emigracje bo innego wyjścia nie ma to miasto zmusiło ich do tego dodam że ponad
                              10 000 ludzi już z tąd wyjechało i nadal wyjeżdża!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              • Gość: Irka Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.08, 01:33
                                Widać kto jak rządzi... chyba trochę za długo niestety:(
                      • Gość: mimi Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.08, 06:53
                        Mój mąż wywodzi się z małej wsi, dosłownie jedno skrzyżowanie i:
                        - chodniki są z kostki
                        - jest ubikacja miejska
                        - jest basen, jezioro i duży park
                        - są śmietniki
                        I co najważniejsze jest czysto.
                        Zawsze słyszałam że wsie a dokładnie wieśniaków się poniżało i co...
                        byłe miasto wojewódzkie jest brudne a taka mała wieś....
                        • Gość: obserwator Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.09.08, 08:22
                          To miasto niestety nie ma władz. Już kiedyś to napisałem. Wszystko, co się tu
                          dzieje, od policji do władz, to kręci się siłą rozpędu. Na ulicach totalna
                          samowola. Spróbuj znaleźć policjanta, zajętego czym innym, aniżeli tylko
                          zakładaniem blokad, strażnika miejskiego. Władza? Lubi się pokazać, ale to
                          wszystko jest bez większego pomysłu. Kiedyś wskazywałem na przystanki w
                          Bydgoszczy. Dlaczego nie może być tak u nas? Przed kilkoma dniami oglądałem Tour
                          de Pologne, akurat etap z Białegostoku. Byłem naprawdę pod ogromnym wrażeniem.
                          Szerokie, czyste aleje, piękne budynki. A u nas co mogliby pokazać? Widzieliśmy
                          już kilka lat temu - odrapane, sypiące się budynki. Nic dziwnego, iż p. Lang
                          zrezygnował z Wałbrzycha. Wracając do pierwszego wątku, czyli tu nikomu na
                          niczym nie zależy. W połowie lipca żona leżała na porodówce na Nowym Mieście,
                          więc wraz z synkiem byliśmy u niej częstymi gośćmi i w efekcie spędzaliśmy dużo
                          czasu na skwerku przed szpitalem. Co ja się napatrzyłem. Raz siedzieliśmy około
                          trzech godziny i widziałem, jak przyszło trzech panów w kamizelkach z taczkami,
                          grabiami i łopatami. Przez ten czas siedzieli tylko na ławkach, nie podnieśli
                          słownie jednego papierka, choć śmieci było aż nadto. I tylko od czasu do czasu
                          wychodzili za stadion na wino (widziałem, jak wynosili kolejne butelki).
                          Zadzwoniłem na straż miejską i usłyszałem, że być może to nie MZUK, tylko
                          pracownicy należący do prywaciarza. Czyli u prywatnego można pić w pracy?
                          Pocieszyłem się jednak, bo dyżurny stwierdził, iż zaraz wyśle radiowóz i to
                          sprawdzi. Siedziałem jeszcze dwie godziny, znudzeni i zaprawieni panowie w końcu
                          poszli, śmieci zostały, a strażnicy jak się nie pojawili, tak się nie pojawili.
                          I na koniec mała uwaga. Co trzeba zrobić, aby było chociażby nieco czyściej?
                          Tylko egzekwować prawo, nic więcej. Wracając chociażby do wspomnianego skwerku
                          przed szpitalu. W przeciągu dnia przewalają się tam dosłownie tłumy ludzi,
                          matki, żule, pijacy. Wszyscy przeklinają, palą, ale to, co ich przede wszystkim
                          łączy, to tanie wina, które spożywają w hurtowych ilościach. To samo jest w
                          innych dzielnicach, na innych ulicach. A przecież wystarczyłoby zacząć
                          egzekwować odpowiednie przepisy i zaraz zrobiłoby się czyściej i porządniej. Ale
                          najpierw trzeba chcieć. A w tym mieście, jak napisałem, nie chce się nikomu. Ani
                          władzom, ani policjantom, ani niestety mieszkańcom.
    • Gość: walbrzyszanin Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.08, 12:19
      CY KTOS WIE CO SIE DZIEJE Z BASENEM NA BIALYM KAMIENU CZY JUZ GO
      WYBUZYLI I KIEDY POWSTANIE TEN NOWY PARK WODNY BO GALERIE SIE BUDUJA
      ALE TO NIE INWESTYCJA WLADZ ALE I TAK JUZ JEST DOBRZE ZE WLADZE
      WKONCU UDOSTEMPNILY TEREN POD BUDOWE JUZ NA SOBIECINIE TAM ROWNAJA
      TEREN A CO NA UL LUBELSKIEJ NAPRZECIWKO OSIRU TAM TEZ MIALA BYC
      GALERIA I TAM GDZIE ROZTAWIALI SWOIE NAMIOTY CYRKOWCY KOLO PKS MOZE
      SIE COS RUSZY W KONCU W WALBRZYCHU
    • Gość: KOCHAM WALBRZYCH Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.08, 12:24
      walbrzych to piekne miasto ale zaniedbane mam pytanie dlaczego
      walbrzych takie duze miasto i niema swoiego sadu okregowego i
      prokuratury okregowej juz nie wspomne o wku wedlug prawa sady
      okregowe tworzy sie w wiekszych miastak typu jelenia gora wroclaw
      legnica a walbrzych niema tylko swidnica jest to ciekawe ze takie
      male miasto ma a walbrzych nie ma to w walbrzychu powinno byc nie w
      swidnicy niewiem kto to tak zrobil ale zle zrobil wedlug mnie
      • Gość: Krzysztof Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.08, 15:28
        Aby Wałbrzych powoli się podniósł z kolan potrzeba ludzi takich,
        którzy widząc jak miasto odradza się, sprawiać będzie radość i
        satysfakcję.Pieniądze będą grały drugorzędną rolę i będą mieli
        wstręt do wszelkich machlojek.Mieszkańcy mają być z władzą,a nie ich
        wygwizdywać jak się pokarzą.Znając nasze realia,do wyborów znów
        staną ci sami ludzie,co rządzą lub już rządzili bez efektów i kółko
        się zamyka.To ludzie bez godności, szacunku dla miasta i
        mieszkańców,od ich obiecanek aż mdli a efekty rządzenia wszędzie
        widać.Czas zabrać im koryto,czas przerwać te chore szablonowe układy
        i sprowadzić sprawdzonych włodarzy z zewnątrz.Jak to zrobić?
    • Gość: gąskabalbinka Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.wlb.vectranet.pl 20.09.08, 15:17
      Może to utopia, ale myślę, że gdyby nasze miasto cudownym
      zrządzeniem losu dostało takiego gospodarza jakim był Giuliani w
      Nowym Jorku... Chodzi tu o stosowaną przez niego najprostszą w
      świecie zasadę :"Zero tolerancji dla łamania prawa..." począwszy od
      najdrobniejszych wykroczeń (rzucanie śmieci na ulicy) po
      poważniejsze, ale w tym tez karanie niesumiennych zarządców posesji,
      właścicieli budynków, gospodarzy poszczególnych dzielnic,
      właścicieli psów, które załatwiaja sie wprost pod nogi przechodn
      iów, itp.itd. Wiem, wiem, że za tym musiałaby byc zorganizowana
      akcja "kosze na śmieci", "kosze sanitarne", surowe mandaty dla
      graficiarzy, surowe kary dla pijących w plenerze, a poza tym
      wszechobecna do bólu policja i straż miejska - to myslę, że udałoby
      sie zaprowadzic porządek w Wałbrzychu dość szybko. To tylko kwestia
      konsekwencji, nieuchronnosci kar i dobrej woli gospodarza
      Wałbrzycha. Prawda, że proste?
      • Gość: kierowca Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.09.08, 15:43
        Główną przyczyną tego stanu jest brak POLICJI i powołanej nie
        wiadomo do czego STRAŻY MIEJSKIEJ w miejscach publicznych (podobno
        pilnują teraz nowo zakupionego radaru).W Wałbrzychu widać tylko
        wszędzie ochronę i goryli,mieszkańcy się nie liczą!!!!
        • v.2 Re: Wałbrzyskie ulice 20.09.08, 17:58
          Witam. Dziękuje wszystkim, którzy do tej pory wypowiedzieli się. Zaczynając watek, prawdę mówiąc nie liczyłam na taki odzew. Czytając Wasze komentarze widzę, że większość z Was wszelkiego zła dopatruje się we władzach naszego miasta a także w mieszkających tu ludziach. Nie chodzi tu tylko o brudne wałbrzyskie ulice. Jak wynika z Waszych komentarzy, problemów jest sporo. Piszcie o nich. Pozdrawiam.

"Narody prowadzi ich myśl i w myśli spoczywa tajemnica ich losów" - C. Cattaneo
          • Gość: gąskabalbinka Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.wlb.vectranet.pl 20.09.08, 21:23
            Przyczyna tego całego zła, które tak ostro widzimy nie tylko my -
            mieszkancy Wałbrzycha - jest bardzo złożona. Ale uważam, że dość juz
            oglądania się w przeszłość, rozdrapywania ran, szukania winnych
            nietrafionych decyzji politycznych i gospodarczych. To dzisiejszy
            dzien i przyszłość jest ważna. Nie upatrujmy też całej winy we
            władzach - są takie, jakie wybraliśmy, nikt nam ich w teczkach nie
            przywiózł. Myślę, że sukces jest tu możliwy, a zależy od wspólnej
            chęci i władz i mieszkańców. Władze same nie zrobią nic, a
            mieszkańcy muszą widzieć poparcie zaangażowanie i odpowiedzialność
            urzędników - wtedy - mam nadzieję - można bedzie wiele zmienić.
            • Gość: wałbrzol Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 22:41
              mam pomysła chodżcie wszyscy i postawmy parujące kloce wszędzie tam gdzie stoimy
              w ten sposób zamanifestujemy ten syf i żle rządzących to świetna opinia
              mieszkańców tego gówna w około!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: syf wałbrzyski Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.08, 12:06
                wiecie że w warszawie jest ulica wałbrzyska jest cała osrana odrapana i budynki
                się rozwalają to taka atrakcja turystyczna dla turystów z polski i zagranicy ma
                na celu pokazać ludziom miejsce które wygląda tutaj i co wy na to warszawka nas
                lansuje nie żle co?
    • elo072 Re: Wałbrzyskie ulice 21.09.08, 18:27
      gościu z warszawy napisał był tutaj.I pewnie przywiozą ze sobą ten cały
      wałbrzyski MEGASYF, jaki tam wiosną
      widziałem. Rozwalające się domy, o przepraszam, SLAMSY!! Wszędzie walające się
      śmieci i jakieś okruchy węgla. W całym mieście jakiś duszący smog. Samochody
      brudne, kopcące i zdezelowane. Ludzie chamowaci, ordynarni i najnormalniej
      niedomyci. Ubrania to chyba dostali z pomocy społecznej. I takie coś ma tutaj
      masowo przyjechać? A wynocha!
    • Gość: ulica reja pomocy Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.08, 13:02
      Co tu robic jak mamy dosc juz wandalizmu i huliganstwa na ulicy reja
      w walbrzychu poprostu chleja na podworku pod sklepem dzieci to musza
      ogladac co jakis czas sa jakies awantury wyzywaja ludzi ani
      wyposcic dzieci nie mozna ani nawet przejsc do sklepu bo stoia i
      zaczepiaja juz mamy tu dosyc tego porozbieraja sie latem i neglizuja
      chodza tak po ulicy to jest jakis oblend butelkami zuczja rozbijaja
      wszystko demnoluja juz niema rady donich czy ktos wie co mozna
      zrobic z ta ulica
      • ok333 Re: Wałbrzyskie ulice 07.10.08, 17:16
        Tego jeszcze nie bylo. Bedac na turnusie w Szczawnie lazilem troche
        po okolicznych ulicach tonacych akurat w deszczu. Jakie bylo moje
        zdziwienier kiedy na jezdni ulicy gen.Bema zobaczylem/lismy
        pracujaca plugo - piaskarke :) ! Plugo - piaskarke w drugim dniu
        jesieni. Bylo mokro, ale temperatura powietrza + 11 st.C . PLuga nie
        opuszczal operator, ale piaskarka juz drugi raz posypywalam takim
        mulem, ktory w deszczu zmienial sie w maz. Ludzie pukali sie w
        czolo, a kierowcy bluznili. Szkoda,ze akurat nie zabralem cyfrzaka
        mialbym dowod prawdy. Obserwowalem w rejonie kosciola ,,w trwalej
        budowie''. Operator dostal ,,rozkaz'' to pracowal, ale wladza ? Niby
        mnie to powinno ,,zwisac'', ale Walbrzyszanie te nadgorliwosc musza
        oplacic z wlasnej krwawicy.
        Pozdrawiam z Kalisza - kolebki Piastow.
    • Gość: alex Re: Wałbrzyskie ulice IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 07.10.08, 17:55
      a kto je brudzi? Ludzie jestem ciekaw czy u siebie plujecie,
      wyrzucacie pestki po słoneczniku, kiepujecie fajki na podłogę,
      wyrzucacie papierki. Co z tego stawia sie kosze? ile postoją -
      metalowe ukradna, plastikowe spalą. Jest brudno bo nie szanujemy
      swojego miasta. Zostawiamy śmiecie gdzie popadnie. Na poczatek
      zacznijmy od samych siebie. Niżej czytam posty o urzednikach co
      kradną - co ma piernik do wiatraka. I w ogóle o jakich kradzieząch
      mówimy? To wina urzędników że jest brudno - jaka?
      Fakt że jest brudno - ale na sprzatanie treba mieć pieniądze -
      firmy sprzątające nie robia tego za darmo. Z drugiej strony czemu
      osoby pobierające zasiłek nie moga tego robić? w końcu państwo im
      płaci za to że nic nie robią.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka